27
maj
Seneste opdatering: 27/5-14 kl. 2137
51 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg havde historien om Aneth Amundssons datter, der blev gruppevoldtaget af indvandrere i weekenden. Da jeg ikke har Facebook, kunne jeg ikke se hendes temmelig makabre opdatering fra mandag, der må være kommet efter en vis diskussion på Facebook af voldtægten. Større cadeau til den statslige indoktrineringsmaskine kan man dårligt forestille sig. Det er et komplet mentalt afrustet folk, der siger til sine ledere: “I kan gøre alt ved os og vores land, vi agter ikke at forsvare nogen af delene. Vi lader os voldtage og overfalde af  tilvandrede racister, bare vi slipper for selv at blive  kaldt racist.”

Deres sønner og døtre har ikke en chance i den strid, deres forældre har sendt dem ud i. Den kloge Fay Weldon har været inde på det samme, det feminiserede samfund mod skrupelløs islam.  BT har en noget lignende historie i dag skrevet af en naiv akademiker med en raceren , hvid adresse.

Hvis man læser om forløbet, indeholder voldtægten som så ofte elementer af racistisk fornedring og mishandling af  den anstændige Aneth’s datter, altså – en magtdemonstration.  Jeg har skrevet det før: Sverige er landet der hellere vil dø af  pænhed og høflighed, end overleve. Forrest med det hvis flag, går den elite der stemte 67 % på røde utopistpartier på Södermalm forleden. Lige bag ved går de såkaldt borgerlige, der  hellere vil af med magten end have noget at gøre med SD. Moderater som kan tænke, er sevet fra M længe, og deres krise i dag er for intet at regne imod, hvad den bliver til.

Svensk debat foregår i mange etager, udlændinge ser kun den øverste fint polerede facade. Ser man efter længere nede, opdager man en meget udbredt daglig ‘racisme’ overfor svenskerne, som er total tabu i den øverste etage. Ikke så mærkeligt, da det meste af verden er mere ‘racistisk’ en europæerne. At bilde folk ind, de ikke oplever det de gør, er propagandaens ultimative triumf. Man begynder  i børnehaven, så går det smertefrit når poderne er 20. De stoler ikke længere på deres egne erfaringer og øjne, de er ler i magtens hænder.

Bryssel-terroristen bar videokamera

Det belgiske politi frygter at en Mohammed Merah copycat er på spil. Morderen fra det jødiske museum filmede sine drab, ligesom Mohammed Merah gjorde for to år siden i Toulouse.  Morderen fra  rue des Minimes havde et Go Pro-kamera fastgjort til brystet. ” Vi frygter en ny Merah, ” siger en kilde tæt på sagen, der ønskede anonymitet. Mohamed Merah myrdede imarts 2012 to soldater og tre jøder i Toulouse, og sårede fem.

Blodbadet i Bryssel varede kun 35 sekunder. Morderen havde to våben, det ene var et kort Kalashnikov stormgevær. Attentatet var grundigt forberedt. Målet var et maksimalt antal ofre. Videoerne viser en helt rolig fanatiker, blottet for empati forlade lokalerne uden at kigge ned på det israelske ægtepar Emmanuel og Myriam Riva, han lige havde skudt.

“Vore øjne mødtes. Der var intet udtryk i dem, ” siger vidnet. Skudsalverne havde givet genlyd i hele det gamle kvarter. Vidnet passerede attentatmanden på trapperne op til rue des Chandeliers

Han havde planlagt alt – herunder handsker og en kasket. Han var klar over museets CCTV overvågning og han havde udvalgt sig sit mål, som det fremgår af hans mangel på tøven efter at han opdagede det israelske par ved indgangen til bygningen. Han vidste også at museet i modsætning til synagogen i Rue Royale i nabolaget ikke var beskyttet af politiet.

En kilde tæt på efterforskningen, der vil være anonym, fortæller at angrebet passer på en islamistisk terrorhandling med et antisemitisk motiv. Den offentlige anklager nægter at bekræfte oplysningerne, men ifølge vores kilde er det det antisemitiske motiv der ligger bag anklagerens tavshed. Efterforskningen interesserer sig særligt for salafister, shiiter, der har været i kamp i Syrien. Belgien har flere dusin borgere, som har været i Syrien. Le tueur du Musée juif a filmé ses crimes. (Snaphanens oversættelse)

Kilder: Det dræbte par har arbejdet for Mossad

Ifølge kilder i går, det er svært at verificere, kan det dræbte par i det jødiske museum kilder måske ikke blevet valgt tilfældigt. Emmanuel Riva Myriam har faktisk arbejdet for Mossad, den israelske efterretningstjeneste, kvinden aktivt, hendes mand i en mere administrativ funktion.

Mossad har sendt eksperter til Bruxelles for at deltage i undersøgelsen. Statsanklageren ville ikke bekræfte det i går.

Parret blev skuddræbt lørdag i museets lobby. En ældre dame som befandt sig der, blev skånet. Det kan være, at skytten simpelthen ikke havde set hende. Hun blev blevet grundigt afhørt sammen med andre vidner. Museet udlagde igår en kondolencebog, man kan skrive til på: condoléances@mjb-jmb.org. Tuerie du Musée juif: le couple aurait travaillé pour le Mossad (Snaphanens oversættelse)

Den belgiske blog Rechts Actueel skriver bla.:

Vidnesbyrd er til tider vage, men vores kilde fortæller os, at politiet officielt søger efter en “franskmand af algerisk oprindelse” os. Om han er medlem af Hizbollah, er stadig uklart.

Tirsdag aften: Usikkerhed om anholdt mistænkt

Minister Annemie Turtleboom bekræfter anholdelsen en person der betragtes som “mistænkt nummer et” for de tre mord på Place du Sablon. Ministeriets talsmand siger: “Vi bekræfter en anholdelse, men det er slet ikke sikker på han er relateret til mordene.

Ifølge en kilde tæt på sagen, har undersøgelsen fokuseret på en analyse af overvågningskameraer og profilering af personer mennesker, der kunne begå en sådan handling.En mand er blevet anholdt i dag, men man er “næsten sikker på, at det ikke er morderen.” “Le ministère de la Justice dément l’arrestation d’un “suspect n°1”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Machiavelli

Posted: 27 maj 2014 - 06:48 - Svar

Når de får fat på morderen så øjeblikkelig henrettelse med en langsom virkende gift. Gerne på eksperimental stadiet.

aneth amundsson

Posted: 27 maj 2014 - 12:14 - Svar

Det är inte jag som har blivit våldtagen nu får nu ta mig fan ge er

  Nils

  Posted: 27 maj 2014 - 13:18 - Svar

  Eh va? Hvem er det så, der er blevet voldtaget?

   VoD

   Posted: 27 maj 2014 - 15:20 - Svar

   @Nils

   Hennes dotter. Vilket gör saken än värre.

  intetnavntak

  Posted: 27 maj 2014 - 14:47 - Svar

  Kristianstads 400 års fødselsdag og det er sådan i behandler os? Hvad med de mellemøstlige indvandrere der laver anden flest voldtægter i hele verden; I Sverige. Og så sidder du og snakker om berigelse?

  http://www.youtube.com/watch?v=rimH_ontmyg
  1minut 45 sekunder inde.

  VoD

  Posted: 27 maj 2014 - 15:05 - Svar

  Jo Aneth, det är Du, Jag, och övriga svenskar som blivit våldtagna. Varje gång en sådan här våldtäkt sker, så är det en våldtäkt på hela den svenska befolkningen. Våra egna makthavare är de verkliga förövarna, medan de faktiska gärningsmännen bara agerar utifrån ren och skär rasism riktade mot svenskarna. Mångkulturen förenar inte samhället, utan den splittrar.

  Du Aneth är säkert i den åldern, att du själv sett Sverige förvandlas från en gästvänlig stillsam idyll till ett kriminellt helvete. Hur kan man över huvud taget påstå att de senaste decenniernas invandring berikat Sverige? vissa typer av brottslighet har haft en explosionsartad utveckling som “råkar” sammanträffa med den ökade invandringen av främmande folkslag och kulturer. Dit hör misshandel, personrån, våldtäkter, olaga hot, stöld, snatteri och bedrägerier mm.

  Invandrarna är starkt eller ofta enormt överrepresenterade inom alla brottskategorier. Men detta har ingenting med invandringen och mångkulturen att göra, enligt makthavarna, utan allt invandrarbrottslighet förses med bortförklaringar.

  Till bortförklaringarna hör:

  1. Värmen (sommaren) då kvinnor är mer lättklädda och folk vistas ute mer.
  2. Mörkret. Dålig belysning i parker orsakar våldtäkter.
  3. Alkohol. När folk dricker hamnar de ibland i trubbel. (sant i och för sig, men förklarar ändå inte den enorma överrepresentationen)
  4. Fattigdom (socio-ekonomisk status) Det är redan klarlagt att överrepresentationen kvarstår trots detta
  5. Invandrarna är en underklass. Knappast! Inget land i världen öser så mycket resurser på invandrarna, och Sverige toppar ändå våldtäktsstatistiken per capita efter Sydafrika.
  6. Anmälningsbenägenheten har ökat. Vadå? Bara just i Sverige? Råkar också sammanträffa med invandringen?
  7. Alla invandrare begår inte brott. Nej, det vet vi redan. Detta är ett ickeargument. Alla invandrare kommer aldrig att begå brott lika lite som alla svenskar. Däremot har Sverige en stor invandrarrelaterad brottslighet som är påtagligt märkbar i folks vardag orsakkad av inbrotts- och stöldligor, ficktjuvsligor, personrån, misshandel mm. Dessutom har 95% av alla asylsökare ljugit sig in i sverige och därmed ljugit sig till uppehållstillstånd. Knappast ärliga och skötsamma människor.

  Oavsett om de som kommer till Sverige är riktiga flyktingar eller ej, så är det så, att de som är riktiga flyktingar alltid flyr från mångkultur. De flyr krig pga konflikter mellan folkslag och religioner. Med den insikten så är det så urbota korkat att man tappar fattningen, att någon, med intellektuell heder i behåll, argumenterar för att vi ska ha mångkultur i Sverige.

  Då fakta och statistik inte biter på er, förstår jag att era enda argument blir att bilda Facebook-grupper som säger att SD:are är dumma i huvudet.

  VoD

  Posted: 27 maj 2014 - 15:18 - Svar

  Om så 100% av invandrarna begick brott, så skulle PK-eliten och stenkastarvänstern ändå bortförklara detta, och givetvis så skulle det vara svenskarnas fel. Då som nu.

  Erling

  Posted: 27 maj 2014 - 15:28 - Svar

  Du maa have mig meget undskyldt, men det virker lidt maerkeligt at din datter, efter at vaere blevet sparket bevidstloes, ikke har een eneste haevelse i ansigtet, ikke engang et blaat oeje.

  Og hvorfor har hun (tilsyneladende frisk) blod i ansigtet efter at vaere kommet hjem fra skadestuen?

  Norrbagge

  Posted: 30 maj 2014 - 15:15 - Svar

  Du mener at alle som stemmer SD er uutdannede, rasistiske idioter med IQ som et brød – men fordomsfull er du ikke…?

Bergfast

Posted: 27 maj 2014 - 12:22 - Svar

Tycker ärligt talat att kvinnan inte ser särskilt – svensk – ut.

Tycker också att bilden visar upp ett slags – poserande – som kan medföra en viss skeptiskhet till att hela det beskrivna – scenariot – , verkligen har gått till så som vill hävdas….

….

Detta med s.k. – false flagg – , operationer, av olika slag, sorter och dignitet, är ju någonting som alltid har förekommit genom historiens gång.

Inte för att därmed automatiskt vilja påstå att denna händelse, om den nu har hänt, skulle vara en slags – false flagg – operation, men det är lite svårt att kunna undgå att göra associationer i den riktningen.

….

Och vad skulle då eventuellt vilja eftersträvas för reaktion, eller effekt, hos befolkningen, om det nu skulle vara en sådan false flagg event, händelse eller operation?

En sak som ändå verkar vilja åstadkommas i alltfler nationer i Europa, det är både ökade rädslor, frustrationer, avsky, missnöje, misstro och även hat? Samt kanske också ordet äckel, som verkar vilja användas av alltfler offentliga företrädare, politiker som journalister? Dessa verkar alltså vilja eftersträva känslor av just äckel, hos allt större delar av befolkningarna? Kanske är det då ett effektivt uttröttande av befolkningarnas viljor till politiskt engagemang?

Känslor av avsky och viljor till avståndstagande ökar som medför en demoralisering, tröstlösthetskänslor, hopplöshetskänslor, missnöjeskänslor, rädslor, frustrationer osv., som då i sin tur har demoraliserande effekter genom att de urholkar människors vilja och hopp, tillit och tilltro just till möjligheterna att över huvud taget politiskt kunna förändra någonting i samhället?

Propaganda i olika former och sorter, som skapar just både rädslor, äckel och känslor av avsky, är just mycket effektiv som just demoraliserande propaganda på hela befolkningar.

Därför behöver man nog ändå vara skeptisk i största allmänhet till en del filmer av olika slag, och kanske också just särskilt till poserande och demonstrativa bilder.

De kan alltså i vissa fall, men inte i alla fall, och inte alltid, ändå vara enbart s.k. false flagg, som har ett indirekt syfte att åstadkomma just önskade politiskt demoraliserande effekter hos befolkningar.

  Bernt

  Posted: 28 maj 2014 - 11:25 - Svar

  Scenariot är helt trovärdigt. Om en han/hon eller dottern blivit våldtagen av en invandrare så stärks en egen tro på antirasism och människors lika värde och även inför umgängeskretsen genom att visa att jag fortfarande håller mig kvar på den rätta vägen.
  Istället för att säga “jag har blivit våldtagen av en invandrare så nu har jag blivit rasist”.
  Jag har motstått frestelsen från det onda inom mig att erkänna att jag är rasist.

   Bergfast

   Posted: 28 maj 2014 - 13:23 - Svar

   Nja, förstår nog inte riktigt vad Bernt vill säga här…

   …..

   S.k. – rasism – eller att kunna se skillnader mellan människor, samt att förmå kunna att så att säga ge – alla människor ett lika värde – , i någon praktisk praktik, någonstans, det är nog en fullkomlig allmänmänsklig omöjlighet i praktiken, för just alla människor…

   Det allra vanligaste för alla människor, till och med för mycket små barn, det är att kunna se skillnader på olika människor, samt att kunna känna sig mest hemma med dem som då på olika sätt, både språkligt, kulturellt, etniskt och traditionellt, samt även socialt och politiskt, helt enkelt liknar dem själva…

   Detta fenomen är helt enkelt någonting dagligt förekommande för absolut alla människor, och kan nog därför egentligen inte beskrivas för att vara någonting – ont – .

   I så fall skulle alla människor runt hela jordklotet behöva beskrivas som varande – onda – ….

   En del vill kalla detta fenomen för – rasism – , och alltså beteckna det som någonting – ont – .

   Men fenomenet är naturligtvis inte någonting ont i sig utan det är helt enkelt ett fullkomligt naturligt mänskligt fenomen. Både att lättare kunna, och också att vilja, identifiera sig med dem som är likartade det är helt enkelt för att dessa just likartade, kan då lättare bekräfta just sina gelikar, genom att de lättare kan göra sig förstådda tillvarandra, och också lättare kunna förstå, osv.

   Det är helt enkelt människovänligt att tillerkänna alla människor detta behov.

   Ingen enda människa kan ge alla människor omkring dem ett s.k. – lika värde – , när det kommer till deras möjligheter till hemmakänslor.

   En persons behov av välbefinnande och just hemmakänslor kan helt enkelt inte alla människor uppfylla på ett likartat sätt. Det kan endast helt enkelt mest de som är just lika personen själv. Och då just lika på de områden som jag tidigare räknade upp; både etniskt, kulturellt, språkligt och traditionellt, samt även socialt osv.

   Alla olika människor ger dagligdags, överallt och i alla sammanhang, samt stundligen i praktiken, ett olikt värde till alla olika människor som de möter. Alltså vad angår deras egna möjligheter identifiering med och till, och vad gäller deras eget välbefinnande och hemmakänslor.

   Det är en fullkomlig omöjlighet för någon endaste människa någonstans runt hela jordklotet, att i verkligheten kunna ge alla människor ett lika värde när det kommer till dessa aspekter, i någon som helst verklighet, i något som helst sammanhang.

   Däremot tillhör alla människor självklart arten människa, och alla äger just digniteten människa som en grundidentifiering, och ingenting annat. Ingen enda människa står utanför identifieringen människa.

   Detta är en verklighet oavsett det allommänskliga fenomenet för just alla människor att ha ett naturligt behov och en naturlig vilja att identifiera sig just sina likar som då är ett fenomen som en del vill kalla för att vara en – rasism – .

   I så fall borde s.k. – rasism -, faktiskt tillerkännas alla människor, och också kunna ses som någonting gott, samt som just ett naturligt behov för alla olika människor, och inte som någonting elakt eller som någonting – ont – , i sig.

    Bergfast

    Posted: 28 maj 2014 - 13:37 -

    Korr…

    …”S.k. – rasism – eller att…inte… se skillnader mellan människor,….”

    Bernt

    Posted: 28 maj 2014 - 13:48 -

    Ullenhag: “Vi har en utmaning”. Alltså vi är utsatta för en prövning, jämför Jesus tror jag. Vi ska klara av det och hålla oss på den smala vägen, trots vad vi blir utsatta för. Nu har vi inte Gud att tro på, nå kanske det, Hans idéer är samstämmiga med tron på människors lika värde och antirasism, så dessa floskler ger ett värde och mening i livet.

    Bergfast

    Posted: 28 maj 2014 - 14:35 -

    Bernt sa:…”Nu har vi inte Gud att tro på, nå kanske det, Hans idéer är samstämmiga med tron på människors lika värde och antirasism”…

    Nja, det är kanske i viss mån tveksamt ändå…

    På flera ställen i bibeln talas det t ex om – folken av nationerna – , vilket man skulle kunna tyda på att – Gud – ändå erkänner att det finns olika folk, som Han då tillerkänner att just få lov att vara – olika folk – …

    När Gud talar om – kärleken – , så är den främsta, viktigaste, och första, kärleken, den som riktas till Gud, och därefter till – nästan – .

    Det som för de flesta människor i praktiken är just – nästan – , är då just – de egna folken, av de egna nationerna -, som Gud då tydligen ändå erkänner över huvud taget finns…

    Kanske då just till – rikedom och välsignelse – , och just också till – människosläktets mångfaldighet – , som en glädje och en rikedom i sig…

    Vem vet…

    Dessutom verkar också bibeln tala om olika funktioner, och olika ansvarsroller, för just olika folk, vilket väl också då kan tyda på att Gud har – en plan – ….med och för hela mänsklighetens väl och ve….

    Förhoppningsvis…

    Bergfast

    Posted: 29 maj 2014 - 12:44 -

    Korr. igen (!!) (Svårt ibland, att få det rätt..!)

    …”…”S.k. – ANTI – rasism – eller att, (tilltro sig om att just) …INTE… se skillnader mellan människor….”…

    (…är alltså vad jag kritiserar i min kommentar och vill mena, eller påstå, anse, är en FALSK föreställning, då detta inte är någon som helst möjlighet för några som helst människor, någon som helst stans, i något som helst land, i något som helst sammanhang, det är helt enkelt inte en möjlighet för några endaste människor att i verkligheten kunna praktisera i någon praktik…..osv….)

ny kommentator

Posted: 27 maj 2014 - 12:24 - Svar

Fra dagens danmark.. Endnu en naiv kvinde, der intet fatter… Hendes ven blandede sig da 3 teenager piger blev groft chikaneret af en flok “unge”… Hvorfor hjalp ingen min ven…?????

http://www.bt.dk/danmark/annas-ven-slaaet-ned-paa-noerreport-da-han-vi lle-hjaelpe-teenagepiger-i-noed-nu-er

  intetnavntak

  Posted: 27 maj 2014 - 12:35 - Svar

  Jeg havde jo hjulpet men jeg er også nationalist så…

  JensH

  Posted: 27 maj 2014 - 14:10 - Svar

  “Hvorfor hjalp ingen min ven…?????”

  Det ville der måske også have været, hvis vi i Danmark havde haft en “Second Amendment” til vores forfatning, som de har det i USA. Dermed ville der givetvis have været nogen af de øvrige rejsende på perronen, som havde været bevæbnede, og dermed kunne have hjulpet Anna Vesperini’s ven på en måde disse ‘kultur-berigere’ kunne forstå og ville have respekt for. Ja, for hvis man som ene person skal gribe ind overfor disse grupper af Sjakaler, så skal man da være bevæbnet, med mindre man har direkte har et døds-ønske.

  Det er selvfølgelig trist, at man i vores engang så fredelige land ligefrem skal argumentere for en så liberal våben-lovgivning, som den de har i USA, men desværre er vi efterhånden nået dertil herhjemme.

CommonSenseNow

Posted: 27 maj 2014 - 12:28 - Svar

Kære Snaphanen

Hvorfor nøjes I ikke med en historie pr. side, så bliver det meget mere logisk at kommentere.

  steen

  Posted: 27 maj 2014 - 13:44 - Svar

  Du er ikke den første, der spørger. Det er for at koncetrere historierne så meget, at de ikke ryger hurtigt ud i bunden. Det er et kompromis, man vænner sig til.

  Jeg kunne jo bruge dette format http://www.document.no/, men de blogs der har det, har mange bidragydere. Jeg kan ikke fylde det.

Bente

Posted: 27 maj 2014 - 13:30 - Svar

Vedr. “voldtægtsofret” Aneth. Allerede da hun blev vist første gang på Snaphanen, tænkte jeg, at det vist må være en, der gør sig interessant. Se på hendes øjne, ingen skræk og gru, se på hendes mund, den er ikke opsvulmet eller revnet. Ingen rifter eller blå mærker. Er “sagen” meldt til politiet eller er det kun en face-book ting?

En hjernetom tøs, der ønsker sig opmærksomhed, det er min tanke.
Jeg selv vil kunne komme til at se sådan ud på to minutter (og så i min alder :-)).

  steen

  Posted: 27 maj 2014 - 13:41 - Svar

  Som jeg forstår det nu, er det hendes datter, der er blevet voldtaget af “den mångkulturella varme og glädje”, der har velsignet Kristianstad

  http://www.uriasposten.net/pics/AnethAmundsson230514.jpg

  Aneth skrev og protesterede, men kun “det er ikke mig, der er blevet voldtaget.” Nej, det var datteren, det havde jeg overset.

   Thomas Nydahl

   Posted: 27 maj 2014 - 14:41 - Svar

   Steen, jag är ju Kristianstadsbo som du vet. Jag rörde mig mycket ute under 400-årsjubilfesten. Jag har mycket intensiv bevakning av vad som händer i staden. Och den historia som här berättas verkade osa katt redan från början. Jag tvivlar i högsta grad på att det skett. Det har i alla fall inte skett här. Det enda anmälda brottet under jubelfesten var ett rån på lördagen, av så simpel karaktär att polisen genast kunde gripa de två tonårspojkar som rånat en måttligt äldre man. Har det hänt, så är det en historia som ändå verkar en smula skum eftersom Facebooksidan det refereras till är borttagen. Kan det vara en så kallad “false flag”-operation eller ligger det något helt annat bakom?

  Thomas Nydahl

  Posted: 27 maj 2014 - 14:51 - Svar

  Bente, jag tror att dina invändningar är de som träffar mitt i prick. Ungefär så tänkte jag också när jag såg bilden. Riggad som inför en långfilmsinspelning. Och nej, något sådant brott finns så vitt jag förstår inte anmält i Kristianstad.

   steen

   Posted: 27 maj 2014 - 14:56 - Svar

   Jeg skal undersøge det, men jeg har ikke Facebook. Det er dog ikke usædvanligt at Facebooksider fjernes af forskellige grunde. Man kan have gode grunde til at fortryde de fotos, når man tænker på spredningen af det ikoniske fra Gøteborg af Linda i 2005

   Både historien og navnlig fotografierne virker meget ægte.

    Synonymen

    Posted: 27 maj 2014 - 16:49 -

    Hela historien kändes riggad första gången jag läste den. Hennes språkbruk kändes absolut inte äkta. Jag tror inte en nyss våldtagen utrycker sig på det viset.

    Jag tror man hittar svaret genom att konstatera att Avpixlat inte skrivit en endaste rad om detta. Det kan vara en fälla riggad av ……?

Bente

Posted: 27 maj 2014 - 13:44 - Svar

PS: Det er selvfølgelig Aneth Amundsens datter, der er offer. Aneth har sin egen dagsorden.

Moran ya Simba

Posted: 27 maj 2014 - 13:44 - Svar

“Kilder: Det dræbte par har arbejdet for Mossad”

Det synes at give historien et helt nyt niveau af kompleksitet. Og, rent “kampteknisk” gør det vel handlingen til et “attentat” snarere end hvad der generelt forståes som “terrorhandling” (det er det stadig moralsk).

Men, hvor mange israelere der føjter rundt i Europa arbejder for Mossad? Det er nok ikke mere end 1 promille, måske et par procent i særligt dramatiske perioder/steder? Uanset hvad tallet præcist matte være virker det usandsynligt at Mossad-agenter faktisk blev tilfældige ofre.

Hvilket rejser spørgsmålet om hvordan de vidste at det var Mossad agenter? Den slags ved man kun hvis man har MEGET professional opbakning. Jeg kommer næsten til at tænke Qud’s Force. (Araberne plejer rent ud sagt at være for meget “fuck ups” til at ramme Mossad agenter. Iranerne virker mere…”professionelle”)

Noget der taler imod at det skulle være “meget professionelt” er tidspunktet. Lige I tid til at give EU/islam-skeptiske partier et valg til et (ganske vist menings- og magtløst) parlament?? Hvis deres strategi, som “the Project” tyder på, er at undgå at lave ballade før demografien er entydigt til deres fordel, virker det idiotisk at lave et angreb lige før et valg. (“Det er sværere at spille overfor en idiot end en professionel for man kan aldrig udregne idiotens næste træk…”)

Jeg ved det ikke. Lige nu får ren nysgerrighed mig til at spekulere mere end informationer tillader mig at vide noget om. Jeg er lidt skeptisk omkring at en organization professional nok til at identificere Mossad folk I Europa, ville slå til dagen før et større valg I hele Europa. Måske er det “idiot paradokset” i praksis???

  steen

  Posted: 27 maj 2014 - 14:12 - Svar

  Du kan se på kommentarerne, at nogle gør grin med oplysningere. Men historier virker troværdig og det er også mit indtryk af kilden dhnet.be

Bergfast

Posted: 27 maj 2014 - 14:24 - Svar

Aneth Amundson:

…”Jag röstar inte på SD eftersom jag inte är ett obildat, fördomsfullt, rasistiskt pucko, med en IQ som en frukostflinga”…

Nåja, att verka vara fördomsfull, och kanske också obildad, samt kanske även visa en viss rasistiskt präglad inställning mot främst s.k. vita människor (?), (som då verkar antas vara de enda rasistiska, puckade, obildade och fördomsfulla folk, med IQ som frukostflingor, som finns runt hela jordklotet, och därmed det enda folk som då över huvud taget kan tilltros om att kunna vara s.k. rasistiska, och särskilt om de röstar på SD?), klaras dock därmed uppenbarligen och tydligen samtidigt av att ganska så bra praktiseras av denna Aneth Amundson själv?…

Att då alltså själv främst verka vara ett obildat, fördomsfullt, rasistiskt,( vilja anta att s.k. rasister, det kan endast s.k. vita människor, eller svenskar som röstar på SD, vara?), puckoaktigt pucko, med kanske en IQ nivå själv, som då närmar sig den av henne själv benämnda frukostflingenivån?…

Att alltså då inte verka kunna erkänna att det över huvud taget finns olika folk, med olika etniska profileringar, som påverkar känslor av tillhörighet och av hemma för just alla dessa olika folk, det skulle man nästan kunna kalla för att vara obildad, och även kanske vara i viss avsaknad av historiska kunskaper, och därmed antas vara okunnig, samt kanske även i praktiken vara ganska så ovänligt inställd till olika människor runt jordklotet och alla dessas behov av känslor av hemma, tillhörighet och delaktighet; alltså kunna antas vara en människoovänlig människa?…

.. ..

Alla de olika etniska profileringar som finns inom människosläktet, tycks vara, för de flesta av dem, av ganska så stor betydelse i praktiken, när det kommer till viljor att kunna bevara sig själva som folk, som språk, som kulturer, som traditioner? Där alltså identifiering till dem som då liknar dem själva, både etniskt, språkligt, kulturellt och traditionellt, för dem alla, medför känslor av hemmahörande hos, tillhörande hos, delaktighet med, osv., vilka är fullkomligt naturliga känslor som finns över hela jordklotets alla olika folk.

….

T ex finns dessa känslor hos japaner, (som f.ö. anses vara både mycket bildade och mycket, mycket intelligenta, som just folk), samt hos kineser, (där många kinesiska föräldrar är mycket angelägna om att deras barn skall bilda familj med främst kineser, samt där kineser även de anses vara både mycket kultiverade, bildade och mycket intelligenta som folk), samt även hos andra folk. T ex hos de samiska folken, de romska, de judiska, de inuitiska, de aboriginska folken, och många, många flera andra folkgrupperingar, t ex hinduer, tutsier, hutuer, kongoleser, brasilianare, tyskar, ryssar, chilenare, engelsmän, norrmän, svenskar, finnar osv., osv., osv.

Alla vill de kanske ge både sig själva och andra, rättigheter att kunna bevara och beskydda sig själva och just sin särart och just sin specifika specifikhet, som just folk.

Detta vilket man i sin tur väl ändå kan kalla för att vara någonting både mänskligt och humant att vilja tillåta?

Som är någonting som också i förlängningen är berikande för alla människor helt enkelt genom att dessa tendenser, behov och viljor som finns hos så många, många olika folk runt jordklotet, faktiskt bevarar och beskyddar den mångfald som just finns inom människosläktet, vilken förutan, människosläktet vore betydligt fattigare på just sin – mångfaldighet – .

  Bernt

  Posted: 28 maj 2014 - 15:23 - Svar

  Svenskarna tror ju på universella värden. Etnicitet-tänkande, “vi svenskar” etc är rasistiskt och förknippat med det Onda inom oss. Ullenhag vet ju mycket väl hur läget är i vårt land. Igår la han fram Folkpartiets rapport om utanförskapsområden i Sverige. Säkert läser han Merit Wagers blogg, han reser landet runt, men vi “Ska klara av ´et” (Martin Ljung). Det är opp till oss att ta ansvar. Vi får inte bli rasister!

   Bergfast

   Posted: 28 maj 2014 - 15:53 - Svar

   Bernt sa:…”Svenskarna tror ju på universella värden.”…

   Nja, det är nog kanske mer någonting som en del svenskar – tror – att svenskar tror på…

   I praktisk praktik, så fungerar de flesta människor, och så även de flesta svenskar, (oavsett vad de säger sig tro att de tror på, eller tror att de flesta svenskar tror på…), på sådant sätt att de känner störst samhörighet med dem som just – liknar dem själva -…

   Det är det som av de flesta alltså – praktiseras i praktiken – , genom val av äktenskapspartner, vänner osv….

   Därmed inte sagt att svenskar enbart för detta praktiserande, över huvud taget – har någonting emot – , eller ser – kritiskt på -, alla som då inte är svenskar. Nejdå. Inte alls.

   Rent – teoretiskt – , så kan många svenskar verkligen vara storsinta och godhjärtade, (utan att se sin egen praktik, eller sina egna verkliga behov av – identifiering med de som – liknar dem själva- , (vilket alltså inte är någonting som kan kallas för – rasism -, utan något som just är ett allom mänskligt behov för just alla människor…)

   Många svenskar har kanske ett slags – över-teoritiserande -, egenskap, där goda ideal, goda teoribildningar, och goda föresatser, samt goda viljor osv., är ledande, eller önskas vara det som skall leda….men många svenskar ser inte alltid en verklighet, utan en idealiserad verklighet, (som då ofta tilltros om att kunna bli en verklighet, om bara….osv.)

   Svenskar är ett ganska drömmande och önskande, samt också ett ganska så välvilligt, (godtroget, naivt), folk…

JensH

Posted: 27 maj 2014 - 14:32 - Svar

Christ, naiviteten hos de Danske politkere kender næsten ingen grænser:

“Politiker til indvandrer-fædre: Få styr på jeres børn

Søndag aften blev en 25-årig mand stukket med kniv på Snekkersten havn. Den lokale konservative folketingskandidat siger ‘nu er det nok’.”

http://ekstrabladet.dk/nationen/article2293254.ece

Som om fætter far og kusine mor kunne drømme om at gøre noget som helst ved deres unge (drenge)børns overfald på unge af Dansk oprindelse.

  JensH

  Posted: 27 maj 2014 - 15:33 - Svar

  Ja, de plejer jo ellers at bestræbe sig på at være såkaldt ‘anstændige borgerlige’, (læs: wannabe Radikale), som står i skarp modsætning til den ‘ikke-stuerene pøbel’ i DF. Men det kan jo være, at Lars Barfoed bliver nødt at trække denne Pernille Vermund ind til ‘en kammeratlig samtale’ på Christiansborg.

Filippa

Posted: 27 maj 2014 - 15:58 - Svar

Ibland blir jag förvånad över att vissa inte bryr sig om att läsa igenom fakta innan man kastar sig på tangentbordet.Flickan som blev våldtagen kan inte rå för vad hennes mamma har för åsikter. (Och det dåliga omdöme att lägga ut historien på facebook).

2. Självklart anmäls en våldtäkt i Vetlanda till polisen till Vetlanda och inte till polisen i Kristianstad. Att Aneth Amundsson väljer att i ett tidigare inlägg citera en Kristianstadselevs facebookinlägg innebär inte att man bor i staden själv.

3. Att anklaga någon för att ljuga om en våldtäkt utan att ha minsta bevis för det är helt enkelt avskyvärt. Kommentaren om de otäcka bilderna: “Riggad som inför en långfilmsinspelning” är så simpel att jag saknar ord. Ett riktigt lågvattensmärke.

  Bergfast

  Posted: 28 maj 2014 - 14:19 - Svar

  Filippa sa (till Thomas Nydahl): …”Att anklaga någon för att ljuga om en våldtäkt, (min kommentar: ..eller också för att ljuga om att ha ha blivit utsatt för att bli kränkt, förolämpad, diskriminerad, bestulen, osv.,…) utan att ha minsta bevis för ( att) det (är en lögn), är helt enkelt avskyvärt.”….

  …..

  Kanske är ett sådant – tvivel – alltid och överallt kanske helt enkelt någonting avskyvärt…

  Men…

  Finns det attraktionskrafter i en offerroll, eller i en offerstatus?….

  Kanske är detta i sig självt en – hemsk fråga – …..

  Men….

  Ex. Två små systrar, kanske 5 och 6 år gamla, leker dagligen med varandra. Oftast är det storasyster som leder lite mer, styr lite mer, bestämmer lite mer, än vad lillasyster gör.

  Men en vacker dag så blir lillasyster arg på storasysters dominans, styrande och ställande. De hamnar i bråk om en liten småsak, ex. kanske om vem som skall stoppa om den lilla dockan i docksängen. Lillasystern slår då till den större systern, som då börjar gråta, kanske både av slaget och av att ha känt sig kränkt av lillasysterns tilltag, av hennes uppstudsighet och trots….

  Mamman kommer så in och ser storasystern gråta. Hon undrar då vad som har hänt. Storasystern berättar då att hon har blivit slagen, och mamman tröstar henne, kanske ger henne en kaka, samtidigt som hon bannar lillasyster för att ha slagit storasystern.

  De båda systrarnas inbördes delaktighet i att händelsen utvecklades till ett fysiskt och drastiskt slag, blir då borträknad vid utdömandet av straff för den som slog.

  Belöningar, i form av uppmärksamhet och tröst, kakor, ges till den slagne, alltså till offret, och förmaningar och utskällningar till den som slog…

  ….

  Så går då en liten tid.

  På nytt hamnar de små systrarna i bråk med varandra.

  Den här gången provocerar lillasyster storasyster till att slå henne genom att retas och på alla sätt försöka få storasyster att slå till henne.

  När storasystern så slår till, börjar genast lillasyster att storgråta.

  Mamman kommer in och undrar vad som har hänt. Storasystern förklarar att lillasystern var dum, och att hon därför var tvungen att slå henne.

  Lillasystern tröstas av modern, får en kaka, och uppmärksamhet, samtidigt som storasyster får en utskällning av modern för att ha slagit lillasyster….

  ……

  Uppenbarligen finns det ibland vissa fördelar och ofta också möjligheter till vissa vinster i form av ersättningar, kakor eller andra belöningar, t ex uppmärksamhet och att bli lyssnad till osv., med att kunna konstateras vara ett – oskyldigt offer – .

  ……

  Det är naturligtvis aldrig rätt att slå, råna, våldta, stjäla eller kränka någon, och sådant måste alltid fördömas, bannas och bestraffas.

  …..

  Men är alltid, överallt och ständigt, i alla situationer, alltid alla som förklarar sig vara just– offer – då alltid själva just fullkomligt och totalt helt– oskyldiga offer – , som då absolut inte får ifrågasättas…

  Det är frågan.

  …..

  Det är en fråga som man ändå kan ställa sig, utan att för den sakens skull automatiskt antas vilja vara enbart elak, vilja enbart vara ond eller enbart endast vilja såra, pina, plåga, misstro och förödmjuka offret, osv.

  Det kan också ibland vara både ett naturligt och ett sunt ifrågasättande….

  ……

Thomas Nydahl

Posted: 27 maj 2014 - 16:40 - Svar

Filippa, eftersom du knappast gjort dig känd för att kunna läsa kritiskt är det självklart att du inte heller gör det denna gång. Det sägs flera gånger, också av Steen, att det skulle ha ägt rum i K-stad, då utgick jag från det. Bilderna kommenteras klokt av flera stycken. Skäms på dig för ditt låga angrepp!

Thomas Nydahl

Posted: 27 maj 2014 - 16:43 - Svar

Ett litet ps bara, då jag antar att det är denna våldtäkt som åsyftas (vilket borde föranleda både Uriasposten och Steen att göra förtydliganden): http://www.vetlandaposten.se/artikel/105893/kvinna-valdtagen-i-vetland a

Anser fortfarande att du Filippa ska skämmas. Din ton är under lägsta nivån.

  steen

  Posted: 27 maj 2014 - 16:50 - Svar

  Takker. Nu håber jeg det passer.

   Thomas Nydahl

   Posted: 27 maj 2014 - 16:56 - Svar

   Tack själv Steen. Ja, det hoppas jag också, och ber samtidigt om ursäkt för att jag drog alltför långtgående slutsatser utifrån det signaturen Bente skrev och signaturen Erling fyllde i med. Jag är nog inte den enda i Svea rike som läser nyheter med blodiga fotoillustrationer med mycket stor misstänksamhet. Nog har vi sett dem alltför många gånger sedan Facebook blev människors mest privata sfär.

Thomas Nydahl

Posted: 27 maj 2014 - 16:43 - Svar

Ett litet ps bara, då jag antar att det är denna våldtäkt som åsyftas (vilket borde föranleda både Uriasposten och Steen att göra förtydliganden): http://www.vetlandaposten.se/artikel/105893/kvinna-valdtagen-i-vetland a

Anser fortfarande att du Filippa ska skämmas. Din ton är under lägsta nivån.

Filippa

Posted: 27 maj 2014 - 16:57 - Svar

Thomas Nydahl, man tar reda på fakta INNAN man kastar sig på tangenterna. Det är inte första gången du gör det. Och att skriva att bilderna på offret är riggade utan minsta bevis ÄR helt enkelt LÅGT. Det finns en människa av kött och blod bakom historien. Ännu lägre är det att du skyller ifrån dig.

Och att du, som tiggt om att få publicera mig på din blogg, går ut med personangrepp mot mig, enbart pga att jag inte velat delta i din privata nedsmutsningskampanj mot Lars Hedegaard,är helt lågt.

Det här är sista kommentaren från mig – du förtjänar inte bättre. Jag har haft tålamod med dig länge nog.

Thomas Nydahl

Posted: 27 maj 2014 - 17:16 - Svar

“Jag har haft tålamod med dig länge nog.”

Ja, det är en underbar final. Som om vi inte redan hade tecknat den stort och lysande. Ni SD-aktivister i Malmö är helt enkelt små kycklingar som följer era starka män.

Jag skyller som du vet aldrig ifrån mig. I försöken att hitta en förklaring ser den enfaldige bara det som redan fanns i hennes egna ögon, i det här fallet en politisk projektion.

Bjovulf

Posted: 27 maj 2014 - 17:25 - Svar

Nu begynder den “festforestilling”, som vore naive, uvidende og uansvarlige politikere
i Europa så letsindigt har forberedt for os gennem 3-4 årtier, for alvor 🙁

Terrormistanke: Norsk politi anholder tre mænd

http://ekstrabladet.dk/112/article2293709.ece

Politiets sikkerhedstjeneste i Norge har anholdt tre mænd, der mistænkes for terror. To har kæmpet i Syrien

Norsk politis sikkerhedstjeneste (PST) har anholdt tre mænd i 20’erne for at deltage i eller støtte en terrororganisation. To af mændene skal have kæmpet i den syriske borgerkrig.

De tre mænd er alle norske statsborgere. En af dem er født i Somalia, mens de to andre er født i det tidligere Jugoslavien.

Mændene blev anholdt tirsdag, og PST siger til det norske nyhedsbureau NTB, at de tidligst vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling onsdag. Ikke alle har fået beskikket en forsvarer endnu.

PST siger i en pressemeddelelse, at der er rimelig grund til at mistænke to af mændene for at have deltaget i den syriske borgerkrig som krigere for gruppen Isil (Iraks Islamiske Stat og Levanten).

steen

Posted: 27 maj 2014 - 18:32 - Svar

Jeg tror “kun” mistanken går på hvervelse til terrororganisation.

Ole Burde

Posted: 27 maj 2014 - 21:34 - Svar

I følge Jerusalem post havde Emanuel Riva arbejdet for ”Nativ” som var en delvist hemmelig organisation der før 1992 hjalp jøder med at slippe ud af Sovjetunionen . Nativ var tilknyttet ‘the jewish agency ” , som normalt ikke har noget DIOREKTE samarbejde med Mosad . Det er muligt at vi her ser et eksempel på hvorfor det er en god idee at holde de to ting adskilt , der er en reel mulighed for at morderen har troet at Nativ var en underafdelig af Mosad , EFTER at det er lykkedes for nogen eller noget at få fat på denne oplysning ( en ubehagelig mulighed er at det er russisk leveret information) . Selvfølgelig er der også en mulighed for at de to midaldrende turister bare var uheldige . Sandsynligheden for at en israeler som besøger et jødisk mueum i udlandet , har arbejdet for en-eller-anden regerings-operation i udlandet, er STOR .

Anonym

Posted: 28 maj 2014 - 13:17 - Svar

@ Aneth Amundsson – og hendes valgplakat

Du skal høre, hvad SD SIGER, ikke hvad man SIGER OM DEM.

Anonym

Posted: 28 maj 2014 - 13:22 - Svar

Til de, der ikke nåede at se Amundssons datter på Snaphanen:

http://www.uriasposten.net/archives/57006/comment-page-1#comment-26630 26.

Leave a Comment