30
maj
Seneste opdatering: 30/5-14 kl. 1459
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The video shows a French politician complaining in Parliament about the Merah family, which spawned the mass murderer Mohamed Merah and is now reportedly sending jihadis to Syria — all at the expense of the French welfare system. Terrorist’s ‘proud’ sister quits France ‘for Jihad’

Syrien-jihad: Danmark lever på lånt tid

De militante islamistiske miljøer i Danmark vokser betydeligt i disse måneder, og der er ifølge Politiets Efterretningstjeneste, PET, i dag »flere hundrede« personer, der aktivt støtter militante ideologier, mens der findes et meget stort antal sympatisører, der ikke nødvendigvis er aktive. Samtidig er der sket en forråelse af de islamistiske miljøer, der gør, at PET er bekymret over udviklingen, der i sidste ende kan ende med et terrorangreb i Danmark.[..]

Magnus Ranstorp, der er forskningsleder ved Forsvarshögskolan i Stockholm, siger: »Den øgede tilknytning til det kriminelle miljø i Danmark er usædvanligt i forhold til andre lande i Europa.Hjemvendte krigere skaber en stor national sikkerhedsrisiko for Danmark. Mange er traumatiserede, når de vender hjem, men nogle er også mere radikale og har fået kontakter, som er villige til at finansiere et angreb. Når man har dræbt i Syrien, bliver det også nemmere at dræbe i Danmark. Danmark lever på lånt tid i forhold til at forhindre et terrorangreb,« siger Magnus Ranstorp.

»PET er i øjeblikket overrendt med sager om Syrienkrigere og sympatisører på et niveau, man aldrig har set før. Radikaliseringsprocessen er blevet meget kort, og det skaber et meget omfattende og stigende problem i Danmark, hvis PET ikke får standset rekrutteringen til disse miljøer.« Kontakt til ligesindede Det fælleseuropæiske politisamarbejde, Europol, udsendte onsdag sin årlige terrorrapport.Heraf fremgår det ligeledes, at der er en stor trussel mod de europæiske lande fra krigere hjemvendt fra Syrien.

Ingen sigtelser herhjemme Ifølge CTA samarbejdes der om at få især unge ind i miljøet, og grupperne er også med til at facilitere, at herboende kan rejse til krigszoner i Syrien. Det tyder altså på, at samarbejdet om Syrien-rejserne er langt mere organiseret end hidtil antaget.I modsætning til lande som Frankrig, Holland og senest Norge har myndighederne grebet ind og sigtet eller dømt personer, der har eller har haft planer om at rejse i hellig krig i Syrien.Det militante islamistiske miljø vokser og vokser, JP (ikke online)

»Jeg har aldrig været kommunist«

Sången om Stalin är en sång inspelad av det kommunistiska bandet Knutna nävar, och finns på skivan “De svarta listornas folk” från 1973. Sången hyllar minnet av Stalin som beskrivs som “vår vän och kamrat” och är en översättning av den östtyska “Lied über Stalin”.

Kjell Albin Abrahamson skriver om Schyman i sin bog “Låt mig få städa klart”:

“Jag har aldrig varit kommunist” hävdade hon i en tv-intervju inför valet i september 1994. Hon hade “bara varit kär”, därav medlemskapet i Marxist-Leninistiska Kampförbundet. Hon hade inte fattat att det var ett kommunistiskt parti.

Gudrun Schyman var var medlem af Riksdagen 1988-2006, valgt for Vänsterpartiet-Kommunisterna, som hun var partiformand for 1993-2003. Hun forlod partiet på grund af en skattesag i 2003. VPK smed K’et i 1990, i 1993 tog Schyman “afstand fra kommunismen.”

Optagelsen der må være nogle år gammel, skulle være fra et “humor-program”, og publikum ler hjerteligt. På baggrund af Schymans historie kan det være lidt svært at se det sjove, men publikummet er taknemmeligt. Denne totalitære populist stemte 14.6 procent af Sveriges overklasse på Södermalm på, samtidigt som SVT bar hende frem i valgkampen. Hendes lyserøde stalinistparti FI kan komme i Riksdagen med dagens 3.9 % i en måling.

Det er et tragikomisk teaterstykke at overvære


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HH

Posted: 30 maj 2014 - 11:33 - Svar

Ja, så här ser den politiska lekstugan/kindergarten ut i Sverige. Schyman har naturligtvis aldrig träffat någon av dem som flydde “paradiset” i öst -med livet som insats.

Här är en historia jag fick mig till livs av en f d östtysk som var speditör i Rostock eller Sassnitz (jag minns inte vilken ort) under DDR-tiden. Den statliga firma han arbetade för hade mycket med Sverige att göra. För att bättra på sina kunskaper i svenska tog han kontakt med svenska ambassaden för att få mer texter på svenska.

När han gick därifrån stoppades han av en spoling i 18-19-årsåldern som med sin k-pist pekande mot honom ville veta vad han hade att göra på en svensk ambassad. Han sa som det var och visade det han fått i handen.

-Jaha, säg någonting på svenska då så att jag tror dig, sa k-pistspolingen. Min sagesman sa några ord på svenska som han visste att den som stoppat honom inte alls förstod.

Soldaten hötte med pekfingret mot honom och sa slutligen:

-Jaha, jag tror dig. Men gör inte om det!

Min sagesman vid tillfället ifråga var i 50-årsåldern!

Fru Schyman är en människa som inte har den blekaste aning om någonting alls. Hon är ett förfärande skämt i den politiska hönsgården. På en fråga hur hon skulle få ihop medlen till sina hugskott som i princip innebar att allting skulle vara gratis, svarade hon:

-Vi har inte haft medel/pengar för att räkna ut detta!

Gonatt!

Det andra bluffpartiet Miljöpartiet vill höja bensinskatten så att en liter skulle kosta 20 kr. Betänk då att Sverige är ett avlångt land. Det finns platser – jmfr med Norge! – där man inte ens har en ambulans! Och bor du i Dikanäs och jobbar i Vilhelmina så ska du inte tro att du kan köra vintertid utan dubbdäck eller med en liten stadsbil.

Följden blir avfolkning. Konstigt nog hör jag aldrig Miljöpartiet tala om tillståndet på våra järnvägar…

Sverige är ett storartat skämt och ingenting annat!

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 30 maj 2014 - 11:34 - Svar

“Jag har aldrig varit kommunist”, NKVD:s återuppståndelse och Folkrepubliken Södermalm

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10863933/Ukra ines-rebels-in-crisis-after-Donetsk-coup.html

Europas höger och vänster tycks vara i lika hög grad förvirrade av den senaste händelseutvecklingen. Vissa bedömare försöker beskriva Putin-regimen som konservativ och reaktionär. I nästa andetag försöker samma bedömare hjälpa till med att sätta Putins naziststämpel på den ukrainska regeringen. Unga partier på Europas högerkant (?) inbillar sig samtidigt att Putin bara är en patriotisk nationalist, som bara vill skydda den ryska minoriteten i Ukraina och är deras bästa vän mot EU:s Centralkommitté. Nu beskriver journalister på plats i Donetsk hur ryska specialtrupper i ”Folkrepubliken Donetsk” markerar sitt högkvarter med NKVD-skyltar.

Samtidigt, i en parallell värld, anklagar samma västliga bedömare (såsom t.ex. i Aftonbladet), som nyss anklagade Ukrainas regering för att vara starkt influerad av fascistiska eller rent nazistiska grupperingar, de grupper av ”populister” i väst, som tidigare har anklagats för att ha uttryckt stöd för Putin, för att vara influerade av fascistiska eller rent nazistiska grupperingar. Journalistiken bidrar med andra ord inte till någon större klarhet idag, men det kanske inte heller är meningen.

Vad säger det ryska stödet till folkrepublikens NKVD-trupper om Putin-regimen? Ja, inte verkar den vara konservativ i alla fall men kanske ”reaktionär” ur ett strikt rysk-sovjetiskt perspektiv.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 30 maj 2014 - 11:47 - Svar

Samtidigt, i en annan del av världen:

http://magharebia.com/en_GB/articles/awi/features/2014/05/28/feature-0 1

Även Libyens folk börjar till sist tröttna på Al Qaidas gangstervälde nu, och en stor urladdning tycks oundviklig.

Är det kanske dags att sätta våra parlamentariker på skolbänken igen för en grundläggande utbildning, baskurs 1A i värdegrundsfrågor?
“Say after me, please:”
1 Fem myror är fler än fyra elefanter
2 Alla Al Qaida-anhängare i världen är inte hälften så mycket värda som Moder Theresa

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 30 maj 2014 - 15:13 - Svar

Angående Marxist-Leninistiska Kampförbundet och dess stadgar. Ur Wikipedia-länken ovan:

“Eftersom den borgerliga statens viktigaste element utgörs av en våldsapparat i form av polis och militär kommer den proletära revolutionen med nödvändighet att grundas på revolutionärt våld. Monopolkapitalet kommer inte frivilligt att överlämna sitt herravälde. Proletariatets maktövertagande kräver därför att en beväpnad arbetarklass kan ställas mot monopolkapitalets våldsapparat. Arbetarklassens makt består av dess beväpning. „
— Plattform och stadgar för Marxist-leninistiska kampförbundet, 1971″

Tänk så mycket lättare det blir när “proletariatet”, d.v.s. Baader-Meinhof-ligans politisk-kulturella gren, kontrollerar “den borgerliga staten”, och därigenom inte längre behöver vara beroende av någon lättjefull arbetarklass, utan istället kan importera en helt ny klass av “revolutionära” klienter.

HH

Posted: 30 maj 2014 - 15:23 - Svar

Som det så tydligt sagts från vänsterideologiskt håll: “Man kan inte göra omelett utan att knäcka äggen!”

Någon som vet vem som präglade satsen? Trotskij, Lenin eller någon annan potentat? Själv äter jag inte omelett!

Sebastian

Posted: 30 maj 2014 - 16:26 - Svar

HH

Posted: 31 maj 2014 - 11:32 - Svar

Tack Sebastian, jag blev klokare!

Igår i svensk TV ett långt filmat reportage om Marie le Pen och Gert Wilders.Jag vet inte om den svenska speakerrösten var en tolkning av reportagets ursprungliga röst, men ett genomgående grepp var naturligtvis den övertydliga riktningen – stollarnas riksdag. Tack, tack, jag förstod precis!!

Ett äldre holländskt par intervjuades. Här kunde naturligtvis inte rösten ta bort vad paret tyckte: de kände inte igen sitt Holland för all invandring. För att sänka dem ställde rösten frågan vilket historiskt ögonblick -riktat till mannen – som han mindes särskilt i sitt liv vad gäller hans land. Han kom inte på det – skulle han sagt: den dagen Holland blev fritt från besättelsen? När Holland blev självständigt och inte längre regerades av Spaniens konung? Översvämningarna?

Jag tycker Julia C ska ta upp Ian Wachtmeisters “Elefanterna” som kom 1990. En fantastisk genomgång av svensk politik som ser likadan ut idag. Här ett klipp:

“Eftersom ankdammen var en förträfflig demokrati – för elefanter alltså -började alla elefanterna att diskutera med varandra. De behövde egentligen aldrig aldrig argumentera, eftersom de tänkte likadant. De förstod att nu gällde det att ta friska initiativ, och det gjorde de genom att komma med galnare förslag och tokigare krav än någonsin tidigare.”

I ortens tidning hittade jag en genomgång av fru Schymans önskelista. Skribenten hade verkligen satt pekfingret på de allt orimligare kraven. Själv ser jag fru Schyman som en installation. Hon borde passa på ett galleri.

Gårdagens TV-intervju med en kicka som heter Romson – ständiga flöden av ord som barn alltid bemöter omvärlden med – gav mig rysningar. Gud bevare mig!

Vad beträffar Wachtmeister och Carlsson minns jag hr Bästerberg som helt sonika avlägsnade sig från diskussionsforumet i ren oartighet en gång. Jo det är han som ville ha en juridisk rasistadvokat i varje kommun…

Jag ser att ingenting förändrats i Sverige. Det är lika eländigt som förut. Och sen kommer Löfvén. Jesses, du milde!

Chris

Posted: 1 juni 2014 - 13:21 - Svar

Gudrun Schyman är en riktig överklasshäxa som otroligt nog kan kramla sig fast vid makten efter den ena efter den andra skandalen. Som t ex när hon gick ut från filmen och satte sig att kissa i biofoajén. Kisstrosorna slängde hon sedan ut på publiken.

Hon skattefuskade när hon var partiledare i världens största skattehöjarparti. Och så brände hon upp 100.000 kr i Almedalen. Pengarna hade skänkts av Benny Andersson. Snacka om otacksam.

Schyman kan kosta på sig ett så vidlyftigt förhållande till pengar. Hon är van vid att alla andra betalar.

Fi är Sveriges motsvarighet till Fidel Castro. Ett kommunistiskt parti med tydliga fascistiska stråk. Vad sägs om förslaget om att barn under fem år på dagis bör ges sexualundervisning, HBTQ-kunskap, genusvetenskap, feministisk teori och klimatkunskap?

Schyman måste ha börjat dutta igen.

HH

Posted: 3 juni 2014 - 14:29 - Svar

“Tack kamrat Stalin för vår lyckliga barndom!” Sovjetisk bön som lästes förr i världen.

Detta hittade jag i boken “Vägen genom Stalins läger” av Pjotr Jakir.
På bokens baksida läser jag; “Pjotr Jakir föddes 1923 som son till en hög rysk arméofficer. I juni 1937 sköts fadern tillsammans med flera andra av Stalins generaler. Pjotr förvisades tillsammans med modern till Astrachan. Han arresterades samma år och sattes in på ett arbetsläger för minderåriga. — Efter sjutton år i läger och fängelser frigavs han 1954. När hans dagbok från från lägertiden publicerades utomlands i början på 1970-talet inleddes en ny rättegång mot Jakir. F n avtjänar han ett förvisningsstraff i Rjazan.”

Boken är utgiven på svenska 1974 och ju mer jag läser i den – alla dessa obeskrivliga öden! – desto mer förstår jag kommunismens/vänsterns funktion och bedrägerier.

Ingen går säker. Allra minst ett litet barn…

Leave a Comment