2
jun
Seneste opdatering: 3/6-14 kl. 2051
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“För tv-avgiften får du program som är oberoende, opartiska och sakliga,” siger Eva Hamilton, formand for SVT. Der har været megen omtale af SVT’s valgaften. Her kan man danne sig et indtryk, syv minutter skulle være tilstrækkeligt. En tsunami af politiske klicheer, men det taler alligevel for sig selv.  SVT:s EU-valvaka den mest partiska någonsin. Ingrid Carlqvist og Tobbe Svensson om EU valget. Socialdemokraten Johan Westerholm skriver:

Stigmatiseringen i det politiska samtalet börjar sakta men säkert nå nya bottennivåer och skall ses som en motreaktion på Sverigedemokraternas framgångar. Men det blir tyvärr för extremt och skulden för detta bär de två tills vidare statsbärande partierna. De har inte lyckats kommunicera någon statsbärande idé som bär över fler mandatperioder och öppnar därmed dörren för missnöjesyttringar. Det påfallande utbredda tystnaden från såväl Fredrik Reinfeldt som Stefan Löfven eldar på de mer extrema underliggande strömningarna. Du kan och får inte bo granne med en Sverigedemokrat om du är mån om din politiska framtid, än mindre ha dem som kollegor eller bekanta. Sälj! Sälj! Sälj! Där kan du inte bo! og Sömnlös


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Marit

Posted: 2 juni 2014 - 07:46 - Svar

FI’s “fru talman” :
“Ut med rasisterna og inn med feministerna !”

Ønsker de pest eller kolera ?

Demokratiet er en saga blott i Svearike. Nå er det heksejakt som er in.

Degenereringen kan ikke gå fort nok.

Hvilken tragedie for et engang så selvstendig, klokt og stolt folk ! Som hele verden så opp til…

T. Snorrason

Posted: 2 juni 2014 - 08:00 - Svar

Sverige synes ramt af kollektivt vanvid.
Absurdistan.
Det er ikke racisme eller fremmedfjendtlighed at være mod islamisering, hvilket diverse såkaldte “ghettoer” er, idet man der indfører egne love, sharia.
“Højrepopulistiske partier”, mere New Speak.
Sådanne partier findes ikke, alle partier er massebevægelser, det vil sige, at vælgerne er fra de største befolkningsgrupper, hvilket er almindelige lønmodtagere. Med andre ord er de de såkaldte “brede masser”, arbejderpartiernes tidligere vælgere, som ikke finder, at de oprindelige arbejderpartier arbejder for deres interesser, men at disse i dag ledes af personer og teoretiske ideer, de ikke kan identificere sig med.
Et par valg mere og den nuværende “politiske klasse” er fortid.
Det er såmænd blot demokrati i funktion, nye ledere kommer til.

Børge

Posted: 2 juni 2014 - 09:55 - Svar

Kællinger – kællinger. Det er ganske enkelt en katastrofe at kvinderne fik stemmeret. Deres omsorgs gen kombineret med ringe intelligens gør dem endnu farligere end arabere med våben.

  grrr

  Posted: 2 juni 2014 - 19:52 - Svar

  Børge.

  1. Femninister er ikke kvinder. De har aflagt kønnet.
  2. Der findes ikke noget omsorgsgen. Masser af mødre verden over slår egne børn ihjel.
  3. Hvem vil du helst møde på en mørk gade: 10 kvinder med en lav IQ eller 10 arabere med våben.

ny kommentator

Posted: 2 juni 2014 - 09:56 - Svar

Den “intellektuelle” elite i Sverige bliver mere og mere desperate.. At de hysterisk skriger deres løgne ud på nationalt public service TV… Ændrer intet på virkeligheden… Hvis de forsætter sådan som de åbenbart gør… Så er løbet da kørt for Sverige, inden for 10 år… TILLYKKE i anstændige godshedstosser… 🙂

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 2 juni 2014 - 12:49 - Svar

På 60-talet hade vi Mosebacke Monarki. Nu har vi Folkrepubliken Mosebacke. (Mosebacke är en del av Södermalm i Stockholm, och Mosebacke Monarki var ett mycket uppskattat humorprogram.)

Folkrepubliken Mosebacke är tyvärr inget skämt, men som sagt en kollektiv galenskap: Är två “svenska” Al-Qaida-kompanier en högerpopulistisk hotbild eller ett verkligt hot? Är det just antisemitism och “homofobi” som främst präglar dagens “högerpopulister” eller utmärker det istället just de islamister som Folkrepubliken värnar allra mest om?

Vad Sverige och hela Europa behöver mest just nu är en fredlig och folklig orange revolution, som i Ukraina.

Bergfast

Posted: 2 juni 2014 - 13:28 - Svar

Ibland kan man rentav tycka att det kan verka som att både utomeuropeiska befolkningar i största allmänhet, och av dessa då även många muslimer, har mer eller mindre importerats till Sverige, (genom påtryckningar och mer eller mindre utpressningar av det svenska folkets välvillighet, aningslöshet?), och helt enkelt just enkom och enbart för att kunna, så att säga – bussas på svenskarna – ?….

Den propaganda och de anklagelser som massmedier bedriver, och även politiker, näringsliv med hjälp då av olika s.k. tankesmedjor och s.k. experter, mot just svenska folkets strukturella elakhet och ondska, (“främlingsfientlighet och rasism”), verkar ha ett utstuderat syfte?

Och särskilt om svenskar det allra minsta vill opponera sig mot en alltför omvälvande och överväldigande utomeuropeisk invandring.

En den allra minsta tveksamhet från svenska folkets sida om denna stora invandring verkligen är bra, för både svenskar eller invandrare, vill genast, och mer än gärna, benämnas som både en – fientlighet – , samt just då en – fientlighet mot just främlingar -, samt också som varande en – rasism – , (där det då automatiskt vill antas att endast s.k. vita människor över huvud taget kan vara s.k. – rasistiska – , och då främst mot s.k. svarta människor, (som alltså då många verkar tänka: – ”Färgade människor kan väl inte vara ”rasister”, för de är ju själva ”färgade”!!!…)

Dessa beskrivningar från massmedier, verkligen plockas upp just av alla utomeuropeiska invandrare, för att då då i sin tur ska kunna just – banka i huvudet – , på alla svenskar, närhelst tillfälle kan ges för den saken?

Detta både inom det massmediala rummet där – utsatta – invandrare får beklaga sig, eller i det vardagliga allmänna rummet, på gator och torg, i skolor, bibliotek och övriga s.k. allmänna rum, där svenskar då alltmer tenderar att kunna bli – fredlösa villebråd – ?…

Har man ett massmedieklientel som dagligen, stundligen och med alla medel basunerar ut hur otroligt elaka och ondsinta alla svenskar är, i själ och hjärta, och mot just alla främmande människor, och att denna ingrodda och djupt liggande elakhet utövas just på ett rent utstuderat och strukturellt sätt, ja, då verkar det inte bättre än att man, just från s.k. etablerat håll, verkligen vill – använda sig av – , invandrade människor, till att just – bussa på svenskarna med – ? (Så att svenskar får lära sig – veta hut – ? Och att skämmas? Känna skuldkänslor för att de överhuvud taget är svenskar, och också för att de överhuvud taget också ofta är s.k. vita människor?)

Svenskar skall därmed lära sig att absolut inte våga knysta ett endaste knyst om att invandringens storlek kanske ändå inte är så bra varken för invandrade eller för svenskar, för då står då en välförberedd och en välindoktrinerad stor grupp invandrade människor redo att i kör utropa att svenskar, (och endast svenskar, och absolut inga andra folkgrupperingar eller människor), är mycket, mycket elaka och mycket, mycket onda människor…(för det har ju medierna, och övriga, sagt…)…

Hur länge kommer det att dröja innan massmedier har lyckats få i gång ett inbördeskrig i Sverige tro….

Tim Pallis

Posted: 2 juni 2014 - 14:07 - Svar

Der er en dyb ridse i den svenske grammofonplade – de gentager de samme fejlvurderinger igen og igen: Racisme, fremmedfjendtlighed, højreekstremisme, højrepopulisme osv. De bliver ikke modsagt og det smitter til dansk TV. Adam Holm har på deadline brugt samme grammofonplade de sidste dage. Det er nu almindeligt, at man på venstrefløjen taler om højrefløjen. Før var det de borgerlige partier. Højreekstremisme er en radikalisering af almindelige borgerlige højrefløjspartier dvs. højreradikalisme, og det er et andet ord for nynazisme. Det er faktisk det de beskylder Dansk Folkeparti for igen og igen. Langballe og Messerschmidt blev dømt for racisme på grund af en håbløs forældet paragraf. Det er løgnen og uvidenhedens verden, som har overtaget debatterne i medieverden. Claus Wivels artikel i Politiken er et godt eksempel. Den eneste vej ud af dette morads er at flere vælgere stemmer på Dansk Folkeparti eller Dansk Samling.

  Hans Und

  Posted: 2 juni 2014 - 14:21 - Svar

  Jeg tror du mener Peter og ikke Claus 🙂

  Som jeg kommenterede andet steds:

  Peter Wivels onkel var Ole Wivel som havde stærke nazi-sympatier.

  Og Suzanne Brøgger skrev en lobhudlende bog om en “Fru Tone”. Tone Bonnéns far var kunstmaleren Folmer Bonnén, der et årstid var medlem af det danske naziparti og jounalist på “Fædrelandet” frem til 1945.

  Det er påfaldende som visse personer i parnasset med familiær nazi bagage har travlt med, at antyde nazisme her, der og alle vegne, og ikke mindst hos andre. I særdeleshed hos DF og støtter.

   Tim Pallis

   Posted: 2 juni 2014 - 21:13 - Svar

   Du har ret det er Peter Wivel. Undskyld og tak!

HH

Posted: 2 juni 2014 - 15:57 - Svar

Svensk-rumänskan Pascalidou är en “liksom”-människa. “Liksom”-människor är personer som hasplar ur sig jämförelseordet liksom i tid och otid. Ju fler liksom desto torftigare språk och en alltmer osammanhängande retorik.

En som förstått alltihop långt tidigare är den svensk-finländska författarinnan som kallar sig Rosa Liksom. Skulle tro att det finns ett visst överskott av liksom-ordet även i svenskfinländskan. Men när jag tänker efter riktigt noga tror jag finländare är alldeles för kloka och demokratiskt mogna för att använda ordet i tid och otid.

Albert Engström har gjort en bra parafras på allt pratande. Man ser en glad och överförfriskad man med stor mun säga så här(säg efter mig nu Pascalidou): “Jag har absolut ingenting att säga, men jag kan förbaske mig inte hålla mun!”.

Egentligen säger Engströms glade garcon: “Men jag kan absolut inte tiga!”

Pascalidou, kan du inte helt enkelt hålla käften! Ursäkta oförskämdheten, men den platsar bra här ändå.

steen

Posted: 2 juni 2014 - 16:05 - Svar

Pascalidou lyver lodret om “homofobien og antisemitismen i SD”, og der er inge er anholder hendes løgn overhovedet – resten er nok underholdende, men det er et invalidt freakshow, der minder om en uinformeret diskussion i Danmark præ 1995. Ingen Sverigedemokrat kommer selvsagt til orde.

Bjovulf

Posted: 2 juni 2014 - 16:36 - Svar

“Her skal du ikke gå tur med din hund – det er muslimsk område”

http://denkorteavis.dk/2014/hunde-er-ikke-tilladt-dette-er-muslimsk-om rade

Det østlige London er i dag en bydel, hvor britere er i mindretal. Der er mange forskellige grupper af indvandrere, men indvandrere med muslimsk baggrund er dominerende.

I East London ligger den berømte og berygtede ”East London mosque”, som har opnået meget stor magt. Den er ikke kun en moské, men også koranskole for børn og voksne, aktivitetscenter, boghandel og foredragssal. Her gør islamister en målrettet indsats for at påvirke områdets muslimer og fastholde dem i et anti-vestligt parallelsamfund.

I East London har islamister også gjort sig gældende i det politiske system blandt andet i byrådet og i den lokale administration.

Det er også her, der har været en række sager med ”muslimske patruljer”, som Den Korte Avis har skrevet om.

De muslimske patruljer består af grupper af mænd, som går rundt i gaderne som en slags religiøst politi.

De jager briter som drikker øl og letpåklædte kvinder ud af bydelen. De går meget aggressivt efter bøsser og prostituerede. Dette er muslimsk område, her må I ikke være er deres budskab. De har blandt andet stået foran moskeen.

Nu er turen tilsyneladende kommet til de mennesker, der har hund.

Ludvig

Posted: 2 juni 2014 - 19:02 - Svar

Det var intressant att läsa Johan Westerholm: en sansad, sympatisk och intelligent socialdemokrat.
Kort sagt – ett unikum. Då vill man bara utbrista: än är miraklernas tid inte helt förbi.

  steen

  Posted: 2 juni 2014 - 19:12 - Svar

  Ja, han kan ikke bare tænke, han kan skrive!

   Skåning

   Posted: 3 juni 2014 - 05:58 - Svar

   Jovisst, men är fortfarande för feg för att ta steget fullt ut. Han kan inte förmå sig att erkänna att SD (och Wachteisters projekt dessförinnan) har haft rätt i sak, och erkänna att sossarna och moderaterna har haft fel. Än mindre öppna upp för den minsta lilla chans att samarbeta med dem. Det stannar vid en analys om varför folk röstar på SD, som förvisso är ärlig men samtidigt feg. Bra, men inte tillräckligt, och den mentala låsningen kvarstår.

    steen

    Posted: 3 juni 2014 - 12:01 -

    Enig. Man kan se af teksterne, at sandheden og samvittigheden trækker i ham. Når det udmærker ham frem for de fleste andre, er vi ikke for godt forvænt.

    Ludvig

    Posted: 3 juni 2014 - 12:01 -

    Att ta steget fullt ut? Men då skulle han inte längre kunna vara socialdemokrat. Det är kanske lite mycket begärt?

    Jag gladdes åt att här hitta en sosse som man ev. skulle kunna diskutera med (om än bara privat).
    Westerholm är anständig inom sina gränser och försöker påverka de sina att återfinna en del av förståndet

    Har du möjligen en hemlig dröm om att hela Sverige ska bli SD? (smilie)

    Skåning

    Posted: 3 juni 2014 - 21:30 -

    Nej Ludvig. Du missförstår mig. Med att ta steget fullt ut menar jag bara att erkänna att SD har haft rätt på vissa centrala frågor (och inte bara analysera SD-väljare), och därmed sakta öppna dörren för ett visst samarbete och kompromisser med dem. Alltså göra det som danska sossar och moderater gjorde för 15 år sedan. Han kan naturligtvis fortsätta vara socialdemokrat. De skiljer sig säkert åt på så många andra sätt ändå. Varför inte bara t ex hänvisa tillbaks till Ingvar Karlsson Lucia-beslut 1989?

    Att hela Sverige skulle bli SD? Nåja, jag godtar din smiley. 🙂

    Vad som oroar mig mest av allt just nu är två saker. Dels det riktigt obehagliga totalitära klimatet i svensk politik, som jag bara kan hoppas på kan sluta oblodigt genom en försiktig uppmjukning av debattklimatet. Det andra är att det på senare tid bara funnits två partier i Sverige som åtminstone kunnat förstå en simpel balansräkning. Nu har vi även SD som antagligen är mest trovärdigt i den kategorin. Om partier som MP, V, FI får plats i regering och inflytande på politiken, eller ens om FP och C får fortsätta att ha det, så är jag helt övertygad om att landet kommer kollapsa ekonomiskt inom en väldigt kort tidsperiod.

    Mitt enda hopp står alltså till att S och M börjar tänka om och att SD växer så pass mycket att de inser att vissa kompromisser med dem är helt nödvändiga för att rädda landet, åtminstone ekonomiskt. Det är helt enkelt en fråga om vi ska bli ett Brasilien eller Libanon (eller kanske tom Syrien). Något bättre alternativ än Brasilien har jag tyvärr inte längre något realistiskt hopp om.

    Skåning

    Posted: 3 juni 2014 - 21:52 -

    Jag kan kanske också tillägga att jag faktiskt tror att det i teorin hade varit det bästa alternativet om SD fick 51%+ av rösterna. Då hade vi kanske kunnat rädda vad som räddas kan och inte sluta som ett u-land (som Brasilien då eller värre).

    Men efter vad jag har sett den senaste tiden så inser jag (förutom osannolikheten att rösterna skulle utfalla så) att elitens fanatism i så fall skulle utlysa undantagstillstånd, statskupp eller vilka medel som än krävs. För att inte tala om att de skulle utmåla landet som det nya tredje riket och påföra oss sanktioner och kanske till och med interventioner utifrån. Det är inte heller ett lockande perspektiv.

    Förlåt om jag framstår som en riktig pessimist. Det är tyvärr så att jag så länge varit engagerad i Sveriges öde, och varit “vaken” i hela mitt vuxna liv. Efter 25 år så sinar krafterna och tron på framtiden, och det gör heller inga underverk för ens psykiska välmående. Det är till och med så, att jag trots att jag aldrig kommer att vika mig åsiktsmässigt, nog måste ta en paus från all samhällsdebatt (om jag kan). Helt enkelt för att inte gå ner mig helt, bli alkoholiserad, någon annan sorts missbrukare eller nåt. Det nuvarande svenska politiska klimatet och den senaste tidens utveckling är dessvärre en grav psykisk terror för oss som varit med ett tag. Det kompakta hatet uppifrån har den effekten, men de förstår inte vad de gör.

    Hoppas att andra kan hålla hoppet uppe.

    steen

    Posted: 3 juni 2014 - 21:56 -

    Jeg tolker også reaktionerne på EU valget som en stigende fanatisme – og nervøsitet for, hvad der gentager sig til RD valget. Jeg tror dog ikke SD kan komme meget over 15 %, men lad os nu se.

    Der er ingen, der siger noget nyt, i det jeg kaldte et frek-show.. De siger de samme lamme klicheer, som de altid har sagt, nålen sidder fast i samme rille, nu skratter den bare hysterisk. Ingen virkelighed kan skræmme dem, de vil gå ned med skibet, de giver aldrig op ligegyldigt hvor kompromitteret deres virkelighedsbeskrivelse er.

    Nogle gange tænker jeg på, om der mon allerede foregår en kamp om ansvarsfordelingen, som kommer, bare i kodesprog. Ikke alle, kan da tro på det vrøvl de selv siger?

    Jeg beundrer din udholdenhed !

    Skåning

    Posted: 4 juni 2014 - 00:33 -

    Jag delar nog din bedömning, Steen. max 15%, min vi ska inte säga inte ännu. Det jag nog menar behövs är 20% och en i övrigt parlamentarisk situation där ingen annan majoritet kan bildas än M+S, om man inte tar hjälp av SD. M+S är det klart bästa andra alternativet. Att Reinfeldt kommer att avgå efter valet är jag nämligen helt övertygad om.

    Som 18-åring engagerade jag mig politiskt i Ny Demokrati. När det brakade ihop så lade jag ner det, men röstade naturligtvis på dem i påföljande val ändå. 1998 engagerade jag mig kort i Det Nya partiet (Wachtmeister) och fick se dessa vidriga mötesstörningar på nära håll. SD var aldrig något alternativ för mig, men när Sten Andersson och nästan alla lokala skånska partier av min sort gick upp i SD så valde jag att rösta på dem 2002. Det har jag gjort sedan dess, och partiet har bara förändrats positivt därefter, kanske ända tills de senaste ett-två åren, då jag anser att de har blivit något för defensiva. Trots ett sent stödmedlemskap skulle jag aldrig kunna bli politiskt aktiv i SD. Jag säger för ofta saker som de är och hade blivit ett uteslutningsfall ganska snart, dock aldrig åt det rasistiska eller fascistiska hållet.

    Jag är uppvuxen i ett vad man nog får kalla för ett övre medelklasshem, fast med väldigt jordnära och principfasta föräldrar, som aldrig berättade vad de röstade på och alltid försökt förklara motargument. Däremot hade de väl kanske en ganska öppen anti-kommunistisk hållning. Jag har alltid diskuterat politik med min vänskapskrets på ett civiliserat sätt och försökt få dem att tänka lite mer kritiskt och bryta vissa tabun.

    När Internet-forumen dök upp har jag i princip varje kväll skrivit inlägg på olika håll och försökt föra en debatt. För kanske tre år sedan tog jag ett beslut att börja skriva i mitt eget namn. Först på ett mycket aktivt stängt forum (för en viss förening med inbördes hög-IQ beundran) och därefter på Facebook. Resultatet är att stora delar av min närmsta vänskapskrets och min släkt, helt enkelt slutade att höra av sig eller öppet sade upp bekantskapen, medan vissa andra uppskattade mina inlägg (fast mest i smyg). De enda som vågat besvara eller ens “gilla” är utlandsboende, arbetslösa/sjukskrivna, invandrare och egenföretagare (hantverkare typ).

    I PM får jag veta att betydligt fler håller med om vad jag skriver, men inte vågar visa det öppet. Jag har däremot aldrig blivit hotad eller riskerat mitt jobb (har väl turen att besitta en eftertraktad kompetens och blandar inte in politik i mitt arbete). Till skillnad från den övriga medelklassen med fina åsikter så träffar jag faktiskt i stor utsträckning människor med utländsk bakgrund och pratar med dem. Jag dömer dessutom ingen enskild individ på förhand.

    Vet inte varför jag skrev hela denna historien, men det fick bli någon form av terapi. Det jag egentligen ville säga är att jag är mycket mer imponerad av din uthållighet, Steen. Jag betraktar dig som en människa med mycket stor integritet som gjort ett hästjobb på Snaphanen i alla dessa år. Åtskilliga gånger har jag kunnat hänvisa till din blogg, med resultatet att motargumenten tar slut.

Ludvig

Posted: 3 juni 2014 - 23:18 - Svar

@ Skåningen
Förlåt att jag missförstod dig. Jag förstår helt din förtvivlan och jag delar den.
Den fortsatta utvecklingen i Sverige kan bli betydligt värre än det vi “vågar” föreställa oss (eller åtminstone värre än vi hittills klarat av att uttrycka).

Jag ser inte längre hur vi på egen hand skulle kunna vända den psykologiska terror som “det medie-politiska komplexet” utsätter oliktänkande i vårt land för.Övriga Norden är frisk i jämförelse.

Ibland drömmer man om att våra nordiska grannar kunde samlas till ett enat avståndstagande från den söndermalning av åsikts- och yttrandefriheten som pågår här.

Och det skulle behövas att den engelsktalande världen får en inblick i vad som sker. Att texta SVT:s EU-valvaka till engelska och sprida kopior vitt och brett skulle kanske vara en början med möjlig chockverkan,typ “Vi hade ingen aning om att det var så illa ställt”.

Tack Skåningen för dina engagerade inlägg.

världen

Skåning

Posted: 4 juni 2014 - 00:40 - Svar

@Ludvig

Tack för de orden. Jag håller med dig om att exempelvis en översättning av valvakan (komprimerad) och stor internationell spridning hade varit en mycket bra idé. Situationen kan nog inte lösas av Sverige självt, men jag oroar mig också för att den svenska mentaliteten sprider sig till andra länder. Politiken verkar ju vädras morgonluft.

Mvh och kämpa på.

/Skåning

Leave a Comment