24
jun
Seneste opdatering: 25/6-14 kl. 1625
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Scenes of jubilation gave way to several incidents after the victory over South Korea on Sunday. Confrontations, cars set on fire and projectiles hurled at the police were among the acts of violence that erupted in several cities. In all, twenty-eight persons were arrested and five police officers slightly wounded. Here are some of the incidents, briefly summarized. The worst one was in Mulhouse:

A sixteen-year-old was killed in an automobile accident in Mulhouse. He was standing in a powerful 4×4 that turned over, killing him instantly.

In Lyon there were confrontations with the police. In Vaulx-en-Velin, near Lyon, twenty individuals forced their way into a store and stole alcohol, USB keys, audio phones, and game consoles. fortsættes Algerians “celebrate”

Emiren af Qatar vil bygge Europas største moské i Barcelona

Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the ruling Emir of Qatar, has reportedly offered to invest €2.2 billion ($2.99 billion) over 5 years to convert Barcelona’s Monumental bullring into a 40,000-capacity mosque which would be the biggest in Europe. The planned mosque, featuring a 300m minaret would be the third-largest in the world outside Mecca and Medina, and would include a conference hall, a 300-capacity Koran study centre and a museum of Islamic art and history.

Monumental was opened in 1914 and became famous as a venue for bullfighting and music concerts. The Beatles, The Rolling Stones, Bob Marley and Bruce Springsteen have all played there. No bullfights have been held at Monumental since the activity was banned by the Catalan regional government in 2010 and the building is now used as a bullfighting museum. Sheikh to turn bullring into mega-mosque

Negre, muhammedanere og bøsser

Den förlegade och i dag opassande titeln ”Tio små negerpojkar” döps om när boken ges ut i en nyöversättning. Det är Bookmark förlag som har tagit över utgivningen av Agatha Christies böcker efter Bonniers. Nästa år släpper förlaget fem nyöversättningar av Helen Ljungmark, bland annat boken som tidigare hette ”Tio små negerpojkar” men som nu döpts om till ”Och så var de bara en”.”Tio små negerpojkar” ges ut med ny titel

Dagens lille historie om mode og ‘upassende’ sprog fra Sverige. Sprog er også politik, masser af politik. Da SD introducerede ‘masseindvandring’ i Riksdagen, var Fanden løs og frem med lugtesaltet. Det var en lille sproglig sejr, der nærmede RD et par millimeter til virkeligheden.

Hvis vi starter med bøsserne, så var det faktisk nedsættende til omkring 1970, eller i al fald meget folkelig slang, men de homoseksuelle mænd var smarte, de omfavnede ordet og afvæbnede det.

I de første tyve-tredive år af mit liv, hed det “neger” om “muhammedaner” og det var lige så neutralt beskrivende som skåning eller kineser. Yngre tror fejlagtigt, der var noget nedsættende i dem.  Martin Luther King kalder sig selv “negro” i sin I Have a Dream-tale, Malcom X kaldte sig selv “black”.  Den lidt komplicerede sproglige kamp over ordet “neger” kom så småt over Atlanten i 70 erne, og i Danmark er det vist ikke andet tilbage af det end “negerkys”. I Sverige er knapt nok kysset tilbage.

Muslimer har heddet Muhammedanere på alle europæiske sprog i over 600 år, også opfattet som et neutralt beskrivende ord ligesom kristendom. At det ikke hedder det mere, og at det er kontraproduktivt at insistere på det, kan kun hænge sammen med den muslimske masseindvandring til Europa, som man også kunne kalde en invasion, hvis man ikke har noget imod at være lidt sprogligt kontroversiel, vi lever alligevel i en så følsom tid, hvor det er lige så let at blive kontroversiel, som det er en at blive en kulturpersonlighed.

Ét godt bud på, hvad der skete, var at muslimer blev fornærmede. Det skulle antyde, mente de, at de tilbeder Muhammed og ikke Allah, hvad de jo i og for sig gør. Allah fylder meget mindre i Koranen og i moskeen end hans profet. Men vupti lavede vi det om som de høflige mennesker vi er, det er en for længst tabt sproglig kamp, men der er nye kampe at tabe at i den sprogligt-politiske retræte.

I Sverige er ordet sigøjner mobbet helt ud, i Danmark dur det stadig. Ord som ‘fremmed’ og ‘araber’ er havnet i citationstegn, hvilket antyder at de er forbudte om ti år. Når jeg bruger det gode danske ord “fremmepolitik”, er det udelukkende for at give nogle svenske smagsdommere røde knopper. Sverige lader sig masseinvadere, og kalder det “integrationspolitik”, og den har fejlet, siger de. Jeg tror nu nok “fejlen” ligger et mere oprindeligt sted, der giver en anledning til en genopfriske et andet gammelt ord, der også er blevet forsøgt mobbet ud af sproget: “Landsforrædderi.” Tony Blair kørte klogt nok begrebet helt ud af engelsk lov, lige inden han begyndte at forråde sit land.

Det kan ikke vare længe, inden ‘svensker’ selv havner i citationstegn og bliver for  kontroversielt. Ikke fordi svensken selv, bliver fornærmet, men fordi ny-svensken bliver det. Undskyld vi eksisterer…..snart ‘eksisterede’.

Hvis nogen har noget at tilføje, er de meget velkomne. Navnlig synes jeg det er interessant hvordan et årtusind gammelt ord på alle europæiske sprog som muhammedaner, kan drives ud af sprogene på et årti. Selvom jeg ikke kunne drømme om at bruge det, synes jeg det er et sprogligt tab. Hvis muhammedanere og negre havde været bøsser, havde det hele  været meget nemmere.

Den første politiske svindel, man bliver udsat for, er altid sproglig. Jeg plejer at anbefale George Orwells “Politics and the English Language,” 1946 til at skærpe sit sprogøre på. Det er en anden tid, men ellers er alt det samme.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


norje

Posted: 24 juni 2014 - 18:27 - Svar

Algerere på tribunen pep og plystret også hver gang sør-koreanerne hadde ballen, håpløse folk.

Skåning

Posted: 24 juni 2014 - 19:26 - Svar

Det har ju hänt så mycket vansinnigheter sedan internet började bli ett forum för politik, för sådär 15 år sedan, att man omöjligen kan hålla ordning på allt. Men angående algerierna i Frankrike så finns det en mycket mer talande händelse i Sverige för fyra år sedan.

Gothia Cup är en internationell ungdomsturnering i fotboll som bjuder in lag från hela världen och går av stapeln i Göteborg (många inbjudna ungdomar utnyttjar förstås sitt visum till att försvinna eller söka asyl). I det här fallet mötte hemmalaget IFK Göteborg (som synes inklusive en del invandrarungdomar) ett lag från Irak, Al-Madina.

Man skulle ju då kunna tro att läktarna skulle fyllas av svenskar/göteborgare som hejade sitt lag till vinst. Men icke. Istället var det sprängfyllt av “nysvenska” irakier som hejade på det irakiska laget. De blev så uppretade över förlusten och ett påstått felaktigt domslut, att de stormade planen, jagade de svenska ungdomarna, deras tränare och nära samt domaren av planen så de fick ta skydd i omklädningsrummet tills polisen kunde komma och rädda dem.

Den här videon säger verkligen allt om den katastrofala massinvandringen (av fel folk) till Sverige. Det är inte ens fråga om delad lojalitet. De har sin fulla lojalitet med det gamla hemlandet och är inte svenska på något annat vis än att det står i deras pass och när det gynnar dem.

  VoD

  Posted: 24 juni 2014 - 19:51 - Svar

  Absolut är det så att invandrarna är lojala mot sin etniska tillhörighet och ursprungsland, oavsett om de invandrat eller är födda här. Det är ytterst få som är lojala mot de europeiska länder de invandrat till. Vansinnet att dela ut medborgarskap, pass och rösträtt till alla dessa människor kommer att fälla oss. De vill ha svenska pass bara enbart av praktiska skäl.

  När Sverige spelade lanskamp mot Turkiet på Råsunda för ett antal år sedan, så hejade den turkiska befolkningen På Turkiet. Det var nästan fler turkar än svenskar på läktarna. När Turkiet tog brons i fotbolls_VM 1998 så åkte turkarna runt i Stockholm och tutade med turkiska flaggor på bilarna, samt badade i fontänen vid Sergels Torg med turkiska flaggor.

  När Assyriska gick upp till fotbollsallsvenskan, så visade sportsändningen firande syrianer som sa sig vara “så stolta över SITT folk”.

steen

Posted: 24 juni 2014 - 19:41 - Svar

Jeg kan godt huske den. Sportsmanship er et engelsk begreb, man kan ikke sige, det forstås på samme måde i hele verden.

Samme med demokrati. I Mellemøsten betyder det “flertallet dominerer og undertrykker mindretallet”, hvad enten det er i Kokkedal eller Baghdad. Havde USA bare vidst det i 2003. Er nogen blevet klogere i mellemtiden? Jeg tvivler.

Faktisk skrev Dick Cheney en klog artikel om faren ved at fjerne en stærk mand i Mellemøsten nogle år inden invasionen. Alt han selv skulle medvirke til det, og hvor ret han selv skulle få, havde han nok ikke troet. Det er politik og egne karriereinteresser.

Har USA sat en fod rigtigt i Mellemøsten siden CIA fjernede Mohammed Mossadeq i 1953? Ikke mange. Hver indgriben skaber nye ulykker. Tiden er nok kommet, til at lægge armene over kors og hytte sit eget folk. Samme i Europa. Bevogt grænserne inden Europa blevet mere til Mellemøsten, end det allerede er.

  Skåning

  Posted: 24 juni 2014 - 20:25 - Svar

  Tror inte jag har läst den artikel av Dick Cheney du syftar på, men däremot en TV-intervju för kanske två år sedan där han öppet erkände att han ångrade att man inte talade klarspråk från början, alltså att detta inte var ett krig mot “terror” utan “radical islam”.

  Jag ska erkänna att jag var helt för insatsen i Irak 2003, och har för mig att du också var det. 🙂 Däremot trodde jag aldrig på några massförstörelsevapen, terrorträningsläger o dyl. För mig handlade det enbart om globalpolitik. Han hade käftat så länge med USA/FN och dessutom försökt mörda en amerikansk president, att en slags “show of force” var nödvändig. Det neokonservativa babblet om att införa demokrati, trodde jag inte en sekund på och har aldrig gjort det. Det var där allting gick snett. De skulle aldrig ha avväpnat armén och de skulle tillsatt en slags Västvänlig “upplyst despot” med makt att hålla de religiösa dårarna kort, ungefär som Shahen i Iran.

  Så nej, USA har inte gjort mycket rätt i MÖ sen 1953. Undantaget är möjligen att garantera kurdisk autonomi i Norra Irak. MEN de skulle gjort detsamma för de kristna.

Bergfast

Posted: 24 juni 2014 - 20:51 - Svar

_ ”Kom ihåg att Du är dödlig”, är nog kanske ändå inte en så dum devis att med jämna mellanrum försöka påminna både sig själv, men samtidigt också de maktfullkomliga ledare som med jämna mellanrum vill äntra en ledarposition med mycket, mycket makt över väldigt, väldigt många människors liv, om…..

Det är förmodligen mycket lätt, där uppe i de högre rymderna, att falla in i en mycket föraktfull inställning till att de – andra – , där – nere – , på betydligt lägre maktnivåer, (som oftast endast har att lyda och att efterfölja, vad de höga befattningshavare bestämmer?)…

Det är ett urgammalt fenomen, som förmodligen är ett rent psykologiskt fenomen, som är svårt att kunna värja sig mot, när man väl befinner sig själv i de högre rymderna, och maktbefogenheterna?…

Att det i dag är en verklighet att många av de internationellt och globalt verkande maktmänniskorna verkligen anser att världens människor är för många, att befolkningsökningen behöver minska, att en överbefolkning inte tjänar någon, att väldigt många behöver sluta att vara människor, för att istället bli bestialiska och mördande djuraktiga varelser, det är nog en verklighet, med tanke på de massmedier som flödar över alla människor, från deras minsta åldrar, ungdom och vidare genom livet…
De människor som vill påstå och mena att det är mycket destruktiva viljor i görningen, som styr världspolitiska händelser, de har nog rätt i sak…

Tråkigt nog…

.

  Bergfast

  Posted: 24 juni 2014 - 21:18 - Svar

  Ps.

  Komplettering/korr:

  ….”Det är förmodligen mycket lätt, där uppe i de högre rymderna, att falla in i en mycket föraktfull inställning till att de – andra – , där – nere – , på betydligt lägre maktnivåer, (som oftast endast har att lyda och att efterfölja, vad de höga befattningshavare bestämmer?), inte egentligen – behövs – , i så särskilt stora utsträckningar, och kan gott och väl tillåtas att verkligen bekämpa varandra.”..…

  Osv….

  Ds.

Jernhesten

Posted: 25 juni 2014 - 10:46 - Svar

For nogle år siden var der også en englænder som foreslog at ens statsborgerskab skulle afgøres efter hvem som man holdt med i fodbold.

Jacob A

Posted: 25 juni 2014 - 16:29 - Svar

Vedr. sprogbrug: jeg bruger faktisk ofte ordet “vores nydanske medborgere” med bitter ironi.

Leave a Comment