28
jun
Seneste opdatering: 29/6-14 kl. 0211
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

1-24 7 ny

Deres Sverigesudsendelser begynder den 30.6  kl 10:00. SR har allerede produceret et modtræk P3 Vi hjälper danskarna prata om tabun, der befinder sig i satireafdelingen. Med Mikael Jalvings kendte evne til at finde centrale, interessante personer i Sverige at tale med, har jeg svært ved at forestille mig, at Radio 24-7 udsendelser skulle være holdt i samme satiretone. Uden at være totalt humorforladt, spørger jeg dog mig selv, hvor meget der er at le af. “Vær pjat…..og bliv journalist i Sverige. Det er en herlig Verden at leve i.” Danmarks Röst – Radio24syv, Facebook.  –  Radiospot på dansk og svensk.

Asylpolitik och Tystnad. Enkla frågor och rappa svar

Filippa von Platen samtalar med Kjell Håkansson, aktuell med debutromanen Bäckagården. En annorlunda berättelse om asylbedrägerier, maktmissbruk, giriga kapitalister, åsiktsförtryck, politisk fanatism och dubbelmoral i dagens Sverige.

Varför skrev du Bäckagården?

Jag ville skilja vad som händer i Sverige i form av en satir, som samtidigt är verklighetsbaserad och djupt allvarlig. Asylpolitiken skiljer sig från alla andra områden inom politiken genom att den inte kan debatteras ordentligt. Den är full av tabun som inte får diskuteras, och få människor vågar kritisera missbruk och mygel inom området. Den värsta skada man kan orsaka en viss verksamhet är faktiskt att skydda den från kritik och insyn. Dessutom har asylpolitiken haft en fördummande effekt på våra politiker. Kan man tänka sig ett tacksammare ämne för en politisk satir?

Jag hoppas att fler författare skall våga sig på att se kritiskt på asylindustrin och inte bara förmedla makthavarnas visioner.

Vilka specifika problem vill du lyfta fram?

De enorma problem som det mångkulturella samhället bär med sig. Den nyligen begångna våldtäkten på ett kommunalt boende för ensamkommande barn i Piteå och makthavarnas och mediernas mörkning av den är kusligt likt en händelse i boken.

Hur allvarligt är situationen i Sverige?

Eftersom mångkultur i alla andra länder resulterat i problem och konflikter är det svårt att se att det skulle bli annorlunda i just Sverige. För att upprätthålla ett mångkulturellt samhälle, som Sovjetunionen eller Jugoslavien, krävs ett åsiktsförtryck och diktatorisk regim.

Kan du se någon lösning?

Politikerna är låsta. Efter att i så många år rasiststämplat kritiker blir det omöjligt för dem att själva kritisera asylindustrin. Möjligen kommer nya ambitiösa politiker som står långt nere på vallistorna att tänka om när de ser att deras platser går till Sverigedemokraterna.

Till sist: Kjell, du drivs ju av ett försvar för yttrandefriheten och det öppna samhället; vad skall du göra med ditt författararvode?

Författararvodet är blygsamt, eftersom jag ville att boken skulle bli så billig som möjlig. För 2014 gäller att de cirka 13 kr per exemplar som blir kvar efter skatt kommer att skänkas till insamlingen för att ställa Expressens chefredaktör Thomas Mattson inför rätta. Skulle pengarna inte behövas där kommer de att skänkas till den nybildade fackföreningen Löntagarna.

Kjell Håkanssons skriver bloggen 1766 – För Demokrati och yttrandefrihet. Hans nyligen utgivna roman Bäckagården kan köpas via internetbokhandeln.

Niels Dacke: Islam under slöjan

1-Indspilning i fuld skærm 28-06-2014 141103

Islam under slöjan vill ge en ganska fullständig men ändå kortfattad beskrivning av islam, dess bakgrund, framväxt och tidiga expansion över stora geografiska områden. Den försöker sammanfatta grunderna i den islamiska ideologin så som dessa framstår i islams egna skrifter. Den försöker även belysa hur islam relaterar till det moderna demokratiska samhället och inte minst dess företrädares aspirationer för islam i väst. Boken har tillkommit under en tid då islam och dess yttringar fått en aktualitet i västvärlden, som få kunde ana för bara ett par decennier sedan.

Det visas nästan dagligen att okunskapen om islam är utbredd bland beslutsfattare, aktörer inom media och folk i allmänhet. Islam under slöjan vill här försöka fylla ett tomrum genom att förmedla insikt om islam och bli något av en inkörsport till fördjupade studier av islam.

Nästan dagligen ser vi också exempel på vilseledande information från såväl företrädare för islam som västerländska debattörer. Det är författarens övertygelse att ingående kunskaper om islam och sharia är nödvändiga för att förstå och hantera den accelererande samhällsförändring vi är mitt uppe i.

Minska din okunnighet inom detta högaktuella ämne och läs ”Islam under slöjan”!

Hämta PDF Hämta ePub Hämta Mobi Islam under slöjan Köp boken!


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HH

Posted: 28 juni 2014 - 14:14 - Svar

Det finns tydligen fler som ser och förstår och kanske läst Aurelius. Jag har ett förslag, men tror naturligtvis inte att det kommer att ha något som helst genomslag. Men för den egna fridens skull och upprätthållandet av något slag av egen värdighet, föreslår jag att vi skapar ett nytt parti. Namnet är givet: RÖSTVÄGRARPARTIET! Hur stor minskning av väljare behövs för att förklara att vi behöver en expeditionsministär?

steen

Posted: 28 juni 2014 - 14:46 - Svar

Skal vi lige passere 14 september 2014 først? Ikke fordi, jeg har de store forventninger.

Jeg har ventet på en svensk reaktion lige siden valget 2002. Dengang var jeg så optimistisk, så mit ræsonnement var: Nu er internettet kommet – nu behøver svenske vælgere ikke at sluge MSM’s løgne mere. God morgen demokrati og oplysning! God morgen rationalitet!

Jeg er mindre optimistisk nu. Jeg havde helller ikke lige regnet med en Reinfeldt, der ville sætte turbo på afskaffelsen af Sverige. Han tror, han afskaffer velfærdsstaten – hans ungdoms tvangstanke – og ser ikke, han afskaffer selve staten.

Det spændende nu, er jo nærmest hvornår hele Migrationssystemet chrasher. Det lever på lånt overtid.

Patric Åberg förklarar Migrationsverket krig

– Jag är fullständigt vansinnig, jag har inget som helst förtroende för Migrationsverket längre. Så sent som i förra veckan blev vi lovade att det inte skulle bli fler platser i vår kommun och nu kommer det här, säger han upprört.

Jag skulle vilja rekommendera andra kommuner att inte skriva några avtal med Migrationsverket, det går inte att lita på dem. Men jag tänker inte ge mig, min fajt är inte över. Det här är en krigsförklaring från mig. Jag trodde att vi hade hittat en väg framåt tillsammans. Nu vill jag inte ha med dem att göra längre.

  Angela

  Posted: 28 juni 2014 - 21:46 - Svar

  “Han tror, han afskaffer velfærdsstaten – hans ungdoms tvangstanke – og ser ikke, han afskaffer selve staten.”

  Dessvärre är väl det som är hans uppgift – att avskaffa Sverige. Birgitta Ohlsson sa det öppet. Alla nationer i Europa skall avskaffas för ett Europas förenta stater i första steget sedan blir det en global stat. Så FI, MP och C har faktiskt sprungit om dem och hoppat över mellansteget EU och börjar direkt med öppna gränser där alla är “ett folk” ett globalt folk. Så många uttalanden har gjorts att det inte går att missta sig på det. Har tidigare refererat till Birgitta Ohlssons uttalande.

  Enligt MP och FI är det därför som inget försvar behövs eftersom det i en global stat inte kan finnas fiender – något annat land att kämpa mot. Så är deras gigantiska okunskap om samhällen och människor. De förstår inte att en “nation” (stat, rike, land) är semantik. Mot dårar och okunskap slåss även gudarna förgäves, sa de redan under antiken. Finns inte länder, riken, nationer så finns något annat i stället. Folk kommer alltid att dela in sig i grupper som bekämpar varandra. De tycks tro på fullaste allvar att alla vill bli medlemmar i deras partier. 🙂

   Angela

   Posted: 28 juni 2014 - 22:18 - Svar

   Här ett utdrag från Birgitta Ohlssons artikel i Expressen 2001-06-06

   “Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.”

   Demokratiminister Birgitta Ohlsson driver en formidabel kampanj i medier, SVT:s soffor med EXPO, SR m m om det “rasistiska, främlingsfientliga, islamofobiska, högerextremistiska svenska folket och Sverige” som måste bekämpas till varje pris fastän alla internationella undersökningar placerar Sverige som det mest toleranta landet i världen och svenska folket som det minst rasistiska, främlingsfientliga,osv landet av alla världens länder. Och ett land som tar emot fler invandrare än vad andra länder gör.

   Syftet med detta och agendan kan väl inte bli mer uppenbar.

    steen

    Posted: 28 juni 2014 - 22:23 -

    Jeg har linket til den med mellemrum http://1766tf.wordpress.com/dokument/avskaffa-sverige/

    Synes Expressen ikke om den mere, siden den er væk ? 🙂

    Angela

    Posted: 28 juni 2014 - 22:27 -

    Man kan ju undra vilket parti som skall bli det enda rätta och slutgiltiga partiet? 🙂 C, MP eller FI? Jag undrar vad en hindu, indier, somalier eller saudiarab har att säga om det? Kommer de att vilja gå omkring med blommor utstickandes ur munnen eller rumpan? Jag har svårt att tro det!

    Robin Shadowes

    Posted: 29 juni 2014 - 04:54 -

    Jag vet inte om du känner till det men Birgitta Ohlsson är en av George Soros’ många akolyter eller nyttig idiot om man så vill.

    Angela

    Posted: 29 juni 2014 - 08:10 -

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5901664

    Mexikansk flyktingvåg slår mot USA. Jo, Robin Shadows och de har snart förstört och ödelagt hela västvärlden.

    “Obamas besked: Ensamkommande skall skickas hem.” Det är denna rubrik i Fria tider som Sveriges Radio syftar på. Konstigt att det bara fick nämnas i SR.

    http://www.friatider.se/obamas-besked-ensamkommande-ska-skickas-hem

  Angela

  Posted: 29 juni 2014 - 08:31 - Svar

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5901664

  Mexikansk flyktingvåg slår mot USA. Jo, Robin Shadows och de har snart förstört och ödelagt hela västvärlden.

  “Obamas besked: Ensamkommande skall skickas hem.” Det är denna rubrik i Fria tider som Sveriges Radio syftar på. Konstigt att det bara fick nämnas i SR.

  http://www.friatider.se/obamas-besked-ensamkommande-ska-skickas-hem

  Frankfurterskolan säger sig hylla kritisk granskning men tillåter inte andras granskning av densamma. Vem granskar Frankfurterskolans syften och motiv? Utan att bli massakrerade? Tystade för gott? Deras “smältdegel” eller hybridisering av människan och mänskligheten är knappast något uppbyggligt. Och handlar definitivt inte om mångkultur eller mångfald utan om global enfald en fördumning av sällan skådat mått. En skrämmande devalvering av människan och människovärdet, civilisation och humanism. T o m dess mest berömda företrädare Baumann varnar för att detta århundrade kan bli en tid för den slutgiltiga katastrofen.

Bjovulf

Posted: 28 juni 2014 - 15:03 - Svar

Danmarks Röst – Radio24syv: “Nu hænger vi i Stockholm” 😀

( Hvor længe mon endnu? 😉 – hur länga till? ;o) )

https://www.facebook.com/692040934195722/photos/a.693079650758517.1073 741828.692040934195722/693079574091858/?type=1&theater

   steen

   Posted: 28 juni 2014 - 15:25 - Svar

   Tak, Bjovulf. Godt at have spejdere ude!

    Bjovulf

    Posted: 28 juni 2014 - 15:45 -

    Selvtak 😉 –

    Jeg har også gjort god reklame for programmet på Fria Tider & Avpixlat bla. med praktiske informationer og om at MJ forstår og taler “svensk”, så der er ingen grund for de svenske PK-dissidenter til at holde sig tilbage.

    Lydfil / Ljudfil med Radio24syv annoncering af programmet:

    “Danmarks Röst talar om alla de tabun, som svenska medier inte kan, vil eller
    får (må) diskutera”

    http://arkiv.radio24syv.dk/982… 😉

    ( For vore svenske læsere: “jern-tæppet” = “järnridån”, “den kolde krig” = “kalda kriget” )

    Jeg elsker deres parallel til Radio Free Europe 🙂

    Bjovulf

    Posted: 28 juni 2014 - 15:55 -

    Det der Radio24syv-foto er jo faktisk det rene kunstværk, for det illustrerer
    nemlig fantastisk godt hele situationen i en nøddeskal.

    Den kuede svensker med de sammensyede læber, spærret inde i et glasbur bag gule sikkerhedsstriber, omgivet af en masse travle og tavse svenskere, som overhovedet
    ikke ænser ham, og som slet ikke har opdaget endnu, hvor galt det egentlig står
    til i deres engang så fredelige, sikre, ‘trevliga’ og velfungerende land.

    steen

    Posted: 28 juni 2014 - 15:59 -

    Ved du hvem, der har taget det, og er der flere derude?

    Bjovulf

    Posted: 28 juni 2014 - 16:09 -

    Nej, men siden det er lagt på Radio24syvs Facebook-side,
    så er det vel en af deres samarbejdpartnere i Sverige –
    evt. det firma, der har ladet plakaterne trykke eller ophænge?

    De må i så fald have gode nerver ;o)

    Bjovulf

    Posted: 29 juni 2014 - 00:25 -

    Der er nu et par Radio24syv-“Danmarks Röst”-plakat-fotos mere på
    Facebook-siden for Radio24Syv:

    https://www.facebook.com/pages/Danmarks-R%C3%B6st-Radio24syv/692040934 195722

    Det er åbenbart en, der hedder Martha Podell, som har taget
    billederne fra Stockholm.

    steen

    Posted: 29 juni 2014 - 00:28 -

    Det skal nok passe. Hun har boet i DK, nu bor hun i Stockholm

  Bjovulf

  Posted: 28 juni 2014 - 15:30 - Svar

  Vi hjälper danskarna prata om tabun sverigesradio.se 😀 😀 😀

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=58941 99

  Danmarks röst – Vi hjälper danskarna prata ut En dansk radiostation kommer under hösten ta upp ämnen som svenskarna tydligen inte får prata om. En fin gest från danskarna! Nu vill inte P3 och Tankesmedjan vara sämre och startar därför serien ”Danmarks röst”. En serie som kommer hjälpa danskarna att prata om allt det där som är tabu att prata om i Danmark.

Arvid Falk

Posted: 28 juni 2014 - 15:04 - Svar

Vad är det som citeras – var (dansk radio? dansk tidning? blog?) samtalar Filippa von Platen med Kjell Håkansson?

  steen

  Posted: 28 juni 2014 - 15:18 - Svar

  Arvid: Det er ikke citater. Det er tilsendt fra Filippa von Platen og Kjell Håkansson, som taler sammen.

Visionären

Posted: 29 juni 2014 - 14:47 - Svar

🙂

Tack kära broderfolk. Era röster behövs just nu synnerligen väl för att få svenskarnas land på rätt köl igen. Vi har haft många strider mot varandra genom historiens gång, jag läste någonstans att våra folk har rekord i antal slag vi haft mot varandra sedan nationernas tillkomst, men jag blir varm inombords när jag förstår att många av er danskar med stor oro följer vad som sker i vårt land. Med er hjälp kanske vi klarar att skicka dessa landsförrädare vi har i vårt land på dörren. Alternativet är att söka asyl i dejlige Danmark. 🙂

Med vänlig hälsning

V

Bjovulf

Posted: 29 juni 2014 - 16:59 - Svar

Fik de virkelig ikke nok af hende i S sidste gang? 😀

Mon ikke Mona Sahlin ville egne sig langt bedre til en svensk ambassadørpost
i Somalia eller Afghanistan – med påtvungen lokal dress code for kvinder? 😉

Mona Sahlin går mot ministercomeback

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/mona-sahlin-gar-mot-ministerco meback/

VISBY. Margot Wallström [!] och en rad andra kända S-profiler får nobben av Stefan Löfven. Men Mona Sahlin är högaktuell för en ministercomeback, vid sidan av tre okända framtidsnamn, kan Expressen i dag avslöja.

För tre år sedan var dåvarande S-ledaren Håkan Juholt övertygad om att han skulle bli statsminister i höst. I dag är han inte aktuell för något annat uppdrag än riksdagen, enligt Expressens källor.

Andra kända S-profiler som får nobben av Stefan Löfven – trots att de själva är intresserade av en comeback – är förra justitieministern Thomas Bodström och förra EU-kommissionären Margot Wallström.

Wallström har vid flera tillfällen gjort klart att hon vill göra comeback.

Redan i våras sa hon till Expressen att hon “fått tillbaka lusten till partipolitiken”:

– Nu med en ny partiledare är det viktigt igen, och det känns roligt igen. Jag vill uttrycka mitt stöd och mitt starka förtroende för Stefan Löfven.

Leave a Comment