3
jul
Seneste opdatering: 4/7-14 kl. 2255
51 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

I torsdagens program diskuteras mångkultur. Medverkar gör Göran Adamson, lektor i sociologi på Malmö högskola, som skrivit boken ”Svensk mångfaldspolitik – En kritik från vänster” och Peter Sköld, professor i historia och föreståndare på arktiskt centrum vid Umeå universitet, tidigare föreståndare för Centrum för samisk forskning.

Nu går de Radikale ind for en »stram« udlændingepolitik

Radikale Venstre opgiver nu endegyldigt tidligere krav om lempelser af udlændingepolitikken. Partiet har besluttet at gå til valg på at bevare 24-års-reglen og en »stram og retfærdig« politik over for udlændinge, der vil have ophold i Danmark

Efter i årevis at have kritiseret selv den mindste stramning i den danske udlændingepolitik gennemført af VK-regeringen op gennem nullerne, melder Radikale Venstre sig nu i koret af partier, der bifalder og agter at beskytte en »stram« politik over for de udlændinge, der kommer til Danmark for at søge asyl, familiesammenføring eller opholdstilladelse.

For mens lempelser af reglerne for familiesammenføring, et opgør med tilknytningskravet og 24-års-reglen har været radikalt hjerteblod, siden Pia Kjærsgaard og VKOs velmagtsdage, afviser de Radikale nu, at partiet efter et valg vil ændre så meget som et komma i reglerne for udlændinges adgang til Danmark.

»Vi har en stram og retfærdig udlændingepolitik, og det er en politik, som, vi mener, skal fortsætte efter næste valg, hvis SR-regeringen fortsætter,« siger partiets gruppeformand, Christian Friis Bach. Nu går de radikale ind for en »stram« udlændingepolitik (Vestager prøver at lægge udlændingepolitikken død før valget.)

De Radikale har som bekendt været Danmarks mest rabiate multikulturparti. Det var på høje tid, at koloniseringen af Danmark kom under delvis, demokratisk kontrol. Socialdemokraterne havde mest ansvar, for de var de største, men nu har de omtrent ladet sig belære af vælgerne.

Der går vedholdende rygter om, at det næste valg bliver et udlændingevalg, og at det ikke nødvendigvis er DF der fremkalder det. Nu har R så efter årtiers hærværk mod mit land, og efter at have svinet modstandere til efter noder, opdaget at de så nødigt vil tabe det valg. Det kan ikke gøre meget  indtryk på  andre end partiets skinhellige bagland.

Hvad der virkelig kommer til at afgøre Europas skæbne er, om det nye formandsland Italien kan formå EU til at fordele alle fattigdoms…undskyld, bådflygtningene, som de er ved at segne under, mellem alle  EU lande. Så er det tog kørt, og det allersidste stopklods bliver, når Euroen og økonomien i hele Sydeuropa bryder sammen i den næste krise.

Spørgsmålet er, om det når at ske i tide. Gør det, er Flygtningekonventionen af 1951 pulveriseret én gang for alle og resten af diskussionen er småfnidder for spindoktorer og en rå latter over de Radikale fra os andre. Det skal gøres nu, ellers får efterkommerne får ikke meget at le af.

Hvis partiets politikere havde ydet noget tilsvarende i det private erhversliv, ville de have været på¨førtidspension siden 1990, hvis de ikke var røget samme vej som Stein Bagger, men nu er de dejligt ansvarsfrie, og de vil endda genvælges. Det er en meget kort vælgerhukommelse, de satser på, og hvad er forresten “en retfærdig udlændingepolitik”? For mig er det rundhåndede repatrieringer og nul islam. Den Radikale udlændingepolitik har på intet tidspunkt siden 1983 haft folkeligt flertal, den er blottet for moralsk legitimitet. Den har ikke anden, end at ignoranter stemte på partiet.

Tilbage sidder Europa med regningen fra sit eget “galna kvartsekel”: Milliarder og atter milliarder og kronisk destabiliseret. Værst i Sverige, hvor de har syv Radikale partier. Nogle hælder mod nyliberalisme, nogle mod postkommunisme, men de har været lige enige om at forære landet væk.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Victor

Posted: 3 juli 2014 - 00:29 - Svar

Kig lige ud af vinduet…er der nogen svin, som flyver forbi?

CommonSenseNow

Posted: 3 juli 2014 - 01:23 - Svar

De radikale er vor tids pest og personificerer begrebet om at dø af ren godhed. Desværre bliver det det danske folk, der dør af de radigales tossegodhed.

Man bliver sgu rasende.

Bjovulf

Posted: 3 juli 2014 - 02:22 - Svar

Er det mon 1. april? 😀

Hvor mange danske ofre for “kulturberigelsen” ville mon stadig være i live,
have deres helbred i behold eller have undgået at miste eller få smadret
deres kære, hvis de radigale gloriepudsere var nået frem til den konklusion
for omkring 20-30 år siden?

Bjovulf

Posted: 3 juli 2014 - 02:31 - Svar

Er det mon allerede 1. april igen? 😀

Hvor mange danske ofre for “kulturberigelsen” ville mon stadig være i live, have deres helbred i behold eller have undgået at miste eller få smadret deres kære eller være blevet tyranniseret og chikaneret på det groveste i skoler og på gade og vej, hvis de selvgode radigale gloriepudsere var nået frem til den indlysende konklusion for omkring 20-30 år siden?

Men det er vel bare et spil for galleriet som sædvanlig …

Hans Und

Posted: 3 juli 2014 - 05:57 - Svar

Det bliver spændende at se reaktionerne i Samarbejds-Politiken og Des-Information.

Bortset fra det så er tilstrømning af 5 – 10 tusind muhammedanere stadigvæk fuldstændigt uacceptabelt. Tilstrømningen skal gøres negativ.

Bortset fra det må en elimenering af radigalningene fra dansk politik, gerne ved at de kommer under spærrergrænsen, stadigvæk være et selvstændigt mål. Samarbejde med Stalin, Hitler, Chauchescu, skiftende østtyske ledere m.v. siger alt om hvad det er for lusede morderiske mennesker der befolker det parti og dets vælgerkorps.

Boethius Victor

Posted: 3 juli 2014 - 06:30 - Svar

Danmark er tabt allerede målt efter civiliseret standard, for naturligvis kan Danmark vindes tilbage med rå magt, men ikke ad parlamentarisk vej. At de Radikale nu vil holde fast i en “stram udlændingepolitik” er jo en vits, for der er ingen stram udlændingepolitik at holde fast i. Dansk Folkeparti er desværre også alt for passiv i sine bestræbelser for at blive et “normalt” parti. DF har desværre ligesom alle andre i Folketinget glemt, hvad normalt er.

Tilstrømning af “flygtninge” og efterfølgende “familiesammenføring” samt ikke mindst den umådelige indvandring fra andre lande i Den Europæiske Union sker på så højt niveau og i så højt tempo, at alt nu er tabt.

Den demografiske udvikling vil alt andet lige kværne Danmark i sænk i løbet af de næste 50 år. På mindre end et århundrede vil et velfungerende, sammenhængende monoetnisk og monokulturelt samfund være forfaldet til et multikulturelt morads. Der er hårde tider nu, men endnu hårdere tider forude.

  Machiavelli

  Posted: 3 juli 2014 - 12:43 - Svar

  Jeg mener desværre også, at du har fuldstændig ret. Det er for sent at vende skuden.

Nils

Posted: 3 juli 2014 - 07:11 - Svar

R går ikke ind for en stram og retfærdig udlændingepolitik, sådan som vi skal forledes til at tro. De kalder bare den nuværende – slappe og uretfærdige om man vil – udlændingepolitik “stram og retfærdig” – i bedragerisk øjemed. Op til næste valg er det aftalt ikke at slås internt på fløjen om tabte positioner, men R går stadig ind for at afskaffe 24-års reglen.

Santor

Posted: 3 juli 2014 - 07:44 - Svar

De radigale har så sendt snogen Christian Friis Bach i fjernsynet for at “forklare” hvordan det kan hænge sammen. Han skulle hele tiden tænke sig om for at huske hvad forklaringen nu var. Ha Ha.

traveler

Posted: 3 juli 2014 - 08:34 - Svar

R har sikret sig, at beslutningerne på indvandrerområdet ikke længere kan foregå i Danmark, men i EU og gennem konventioner.

Så kan de da sagtens gå ind for “stram og retfærdig” udlændingepolitik – sådan rent retorisk, for det er alligevel så udhulet, at det reelt ingenting betyder.

Hvis R havde meldt ud, at de vil melde DK ud af konventioner mv, så havde det være ærlig snak.

JensH

Posted: 3 juli 2014 - 08:49 - Svar

“Stram udlændinge-politik”??? Hahahaha, Danmark har haft en slap og uansvarlig udlændingepolitik siden udlændingeloven af 1983 blev vedtaget. At den så i visse perioder i disse godt 40 år har været mere uansvarlig end i andre perioder ændrer ikke på, at den førte politk overordnet set har været dybt uansvarlig og landsskadelig.

Limewoody

Posted: 3 juli 2014 - 08:56 - Svar

De Radikales næste manøvre bliver at ville fremstå som de, der i virkeligheden førte den rigtige politik. Og at man skam var enige med flertallet hele tiden.

Hvor er det nu vi har set den manøvre før.

  Hans Und

  Posted: 3 juli 2014 - 09:03 - Svar

  Den er set ofte. For radigalningenes vedkommende gik den igennem i sidste havldel af 40’erne og igen først i 90’erne. Lad os se om der bliver en alle gode gange tre for de islamonazifile radigalninge.

  Personligt kan jeg sagtens leve, at en 5 til 10 tusinde muhammedanere bliver i landet i forbindelse med den kommende hjemsendelse, hvis bare samtlige personer der har indtaget ledende poster hos radigalningene bliver hængt. Efter passende retlig proces, naturligvis.

Hans Und

Posted: 3 juli 2014 - 09:20 - Svar

Ahhh

“De Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), understreger over for Berlingske Nyhedsbureau, at de Radikale stadig går ind for blandt andet at droppe 24-års-reglen. Partiet har imidlertid indgået et kompromis med Socialdemokraterne og går nu til valg på den udlændingepolitik, som de Radikale ellers har forsøgt at få lempet på.”

http://www.bt.dk/politik/radikale-vil-foere-stram-udlaendingepolitik-d f-ordfoerer-helt-paf

Den islamofile Bach har da også lagt luft til på sin FB, forlyder det.

Og vi kan så konkludere, at 1) det nu er bevist at Helle T også begik løftbrud på dette punkt og 2) det er fortsat den radigale holdning, at flest mulige danakere skal myrdes, voldtages og på anden vis lemlæstes pga deres hudfarve og etnicitet.

  JensH

  Posted: 3 juli 2014 - 09:42 - Svar

  “Partiet har imidlertid indgået et kompromis med Socialdemokraterne og går nu til valg på den udlændingepolitik”

  “kompromis med Socialdemokraterne”??!!! Og havd er det så for en udlændingepolitk Sosserne fører, som de Radikale er gået på ‘kompromis’ med:

  “Karen Hækkerup vil give statsborgerskab til hjemvendte Syrien-krigere

  ”For det første er det vigtigt at sige, at børn, der er født og opvokset i Danmark, er danske. De får nu mulighed for at få dansk statsborgerskab, og det, tror jeg, er enormt fremmende for deres følelse af at være dansk og for integrationen i det hele taget,” siger Karen Hækkerup til Politiken, som i går bragte historien om, at regeringen vil slække på PET-kontrollen af folk, der ansøger om dansk statsborgerskab..”

  http://denkorteavis.dk/2014/vi-skriver-ikke-1-april-karen-haekkerup-vi l-give-statsborgerskab-til-hjemvendte-syrien-krigere/

pk

Posted: 3 juli 2014 - 10:06 - Svar

De radikale og socialdemokratiet kæmper med alle midler om, at være det parti
, som smadrer Danmark bedst.
Begge partier er allerede kommet meget langt .
OG de kan nu fryde sig over de fine resultater.

Bergfast

Posted: 3 juli 2014 - 12:26 - Svar

Angående Danmarks Röst, 3/7.

Från – likhetsbehov – och från nationers identiteter som sammanhängande genom både etniska profiler, kulturella traditioner och präglingar, ideologiska och etniska ideal, osv., (som av de progressiva s.k. – vänstermänniskor – , och s.k. kulturmarxister, automatiskt anses måste leda till krig, massmord av just de olika inom nationen. Samt som därför, (efter det senaste hemska 2:a världskriget och dess fasor och fanatism), då anses behöver botas just med en total helomvändning?
Det som från det vanliga inom nationer i Europa, som då kan definieras som varande – det olika – måste då istället både införas i stor mängd till nationerna, samt hyllas, äras, respekteras och beskyddas, för att just genom detta, då kunna motverka – det onda – ?

Som alltså något slags militäriskt – Helt om marsch!, som då automatiskt måste anses vara och tilltros vara – det goda – just därför att det då anses vara – motsatsen – till det som då är benämnt som varande – det onda – ?

Eller som av flera olika anledningar, ja, mängder av olika anledningar, blev – det onda – , just genom det tillspetsade och dramatiska kriget, i vilket inte endast en nation deltog och därmed bidrog till händelseutvecklingen.

Det som nog ändå kanske behöver försöka förstås angående händelser i kriget är människors benägenheter, förmågor och viljor till fanatism. Att när de vill förändra, revolutionera eller omstörta ett samhälle, för den s.k. goda sakens skull, så kan en del bli mycket fanatiska.

För skapandet av den s.k. nya, befriade, avskalade, funktionella, arbetsamme och lydige människan, som är fri från bundenhet och trohet till familj, fäder och förfäder samt nation, fri från all identifikation med sin släkt, sin folkstam, sina folkfränder, sin folkgruppering, (samer, aboriginer, kongoleser, araber, judar, chilenare, greker osv.), så är de lärorna som predikades som s.k. goda läror där då alla jordens folk skulle förenas och glömma alla andra identifieringar och troheter, utom att de var förenade i att de var arbetare. Detta som alltså är kommunismens lära, är i själva verket inte alls varken någonting s.k. gott, eller någonting av s.k. godo, helt enkelt därför att dessa läror bortser från människan som just mänsklig varelse med alla just mänskliga varelsers behov av identitet.

Men den fanatism som denna ideologi krävde, där att döda för den s.k. goda sakens skull, den s.k. rättvisans, s.k. jämlikhetens, s.k. nya jämställda, befriade, klasslösa människans skull, ingick, den grep sig fast hos många människor, särskilt unga människor, fattiga och arbetare, som trodde på den propaganda, de floskler och de fanatiska slagorden samt också de hotfulla fraserna, med vilken läran, kommunismen, predikades och skapade förblindade fanatiska fanatiker.

Förblindade fanatiska fanatiker, föder eller kräver kanske i sin tur förblindade fanatiska fanatiker, för att sådana galna masspsykosrörelser ska kunna stoppa i sin framfart. Har sådana masspsykosrörelser väl börjat fånga in många människor, så att de flesta till slut talar ismens språk som en självklarhet, där då de avvikande ses som fiender som skall bekämpas och oftast dödas, så blir det mycket svårt att rå på en sådan fanatisk ism.

Det kan lite liknas vid häxprocesserna och deras konstigheter, paranoior och galenskaper. Eller, som sagt vid psykiatriska tillstånd, När masspsykoser drabbar hela nationer och hela folk så är de oftast ohejdbara i det närmaste.

De som producerar sådana ideologier och läror, och som predikar dem, som uppviglar befolkningar med dem, samt leder revolterna och upproren, de kan sägas vara ansvarig, men också befolkningarna måste också själva anses vara ansvariga som låter sig följas eller påverkas av sådana ledare som leder dem fel.

Krig är vansinnesyttringar som drar in hela befolkningar i masspsykotisk fanatisk fanatism, och det är psykologiska tillstånd som är svåra att kunna rå på. När propagandamakten, som driver på en vansinnes –ism, själva är just troende anhängare av ismen blir det ofta mycket svårt för befolkningar att kunna göra motstånd. Befolkningar har då relativt små möjligheter att kunna värja sig, säga emot, eller bilda motståndsrörelser, utan att direkt riskera både arbete, vänner, anseende och naturligtvis, i vansinnestillstånden inom sådana fanatiska ismer, direkt förlora livet såsom kontrarevolutionär eller såsom fiende till ismen.

Att många människor i dåtidens Europa, efter det första världskriget, såg en fara i kommunismen det är nog ändå en verklighet.

Man skrämdes av dess fanatism och dess våldsamhet, dess råhet och burdushet.

Att därför en mot-fanatism, mot denna fanatiska kommunism som hade mycket starka och tydliga drömmar om världsherravälde, upplevdes behövas, är nog en verklighet. Den motståndsism som uppstod i Tyskland, försökte vara lika fanatisk och lika hatisk som kommunism, för att just kunna bekämpa den. Det är på sätt och vis förståeligt då att många människor trodde att just det folkliga fanatiska motståndet, national-socialism, skulle rädda dem från just den fanatiska kommunismen, och därför satte sin tilltro till den.

Men, att den var lika ond som kommunism, det går inte att förneka, även om de flesta tyska människorna nog i början av den ismens framgångar, nog tyckte att den gjorde just för dem själva en massa bra saker och beskyddade dem främst just från kommunism. Även många andra européer tyckte på liknande sätt, och samma sak, och såg den rörelsen som en räddning, och just som en motståndsrörelse mot en världsherraväldesdrömmande kommunsim.

Att den tyska ismen i mångt och mycket kopierade den ryska ismen, med arbetsläger, med viljor att skapa den rena, avskalade, duktige och duglige arbetaren, och ge denne duglige arbetare erkännande, semester och lagstadgade avtal osv., medan de oduglige, de protesterande, eller de, som hellre ville tillhöra den ism som ville ha världsherravälde, kommunismen, de sattes i fångläger.

Det hat som riktades mot många judar från början i just Tyskland när den nationella ismen fick genomslag, handlade nog om att många judar var just troende och drömmande förespråkare av en världsvid dominerande kommunism. En ism där alla människor över hela världen just skulle förena sig under dess blodröda fanor och bli befriade och jämlika och klasslösa genom den. Detta som sedan kom att generaliseras endast därför att en del judar var anhängare av kommunism så drog man alla med judisk bakgrund över en och samma potentiella hot-kam. Alltså oavsett om de verkligen var kommunister eller inte så sågs hela folkgrupperingen som potentiella fiender till den nationella ismen. Detta utökades sedan till att gälla andra potentiella fiender till den nationella fanatiska och renrakade ismen som också var arbetarinriktad, NSDAP, Nationalsocialistische Deutsche Arbeitar Parti, (hur det nu stavas), såsom homofila, Jehovas Vittnen, romer och också s.k. utvecklingsstörda människor.

Att kategorier som s.k. utvecklingsstörda alltid har ansetts bekymmersamma, samt själva utsatta för lidande för sig själva, och också för andra, har genom århundraden ofta kanske avlivats tidigt, eller satts ut i skogen, eller andra grymma handlingar mot dem, det är en verklighet. Människor har skrämts av dem för att de inte kunnat förstå sig på dem, vilket kanske inte alltid är en så enkel sak att kunna göra. Det finns mycket grava s.k. utvecklingsstörda tillstånd där människor är bortom alla möjligheter till kommunikation med sin omgivning.

Också andra avvikande folkgrupperingar, eller starkt avvikande från den allmänna ideologin, läran, folkgrupperingen eller uppfattningen, har tendenser att kunna förföljas i vilken nation som helst under vilket århundrade som helst. Det har egentligen genom alla tider varit strider mellan olika folkgrupperingar inom de flesta nationer som alla mycket gärna har dragits över en och samma kam och generaliserats som potentiella fiender och som har velat dödas, av kungar, av Kejsare, av Furstar, av Tsarer och Presidenter och andra potentater, därför att de just har setts som potentiellt farliga och som potentiella fiender till nationers sammanhållningsförmågor bland de egna och bland de trogna, under just den ena eller den andra läran.

En kung en som mördade alla nyfödda gossebarn, Herodes, därför att de var potentiella fiender till hans makt, är väl standardexemplet för detta psykologiska och sociala fenomen.

  Bergfast

  Posted: 3 juli 2014 - 14:18 - Svar

  Ps.

  Förstår dock att den s.k. vänsterkritikern i programmet, ville mena – alla människors likhet – , i laglig mening, som han då menade frångås genom att – de andras – , kulturella olikheter just har börjat bli – så viktigt – , och att därmed de s.k. – vänsterideal – , som han menar och anser har medfört någonting gott för det socialdemokratiska välfärdssamhällets framväxt, med sociala omsorger och s.k. jämställdhet, (likhet inför lag), osv.

  Ser man dock i förlängningen så har denna ideala (socialistiska?) likhet kanske medfört vissa oönskade sociala och psykologiska konsekvenser i form av att – alla måste vara lika – , och – ingen får avvika – , eller ställa sig utanför, eller tycka annorlunda, och därmed kanske riskera att anses – tro sig själv om att vara någon – , (olik, förmer, märkvärdig, uppstudsig eller motsträvig och, i värsta fall, därmed riskera att t.o.m. riskera att kunna automatiskt kunna anses, endast därför, för att både vara elak och fientlig?). Detta, farligheten för att avvika från – gemenskapens konsensus där vi alla håller ihop genom att i stort sett tycka likadant – , som har smittat av sig på dem som vill framhålla en annan, avvikande, en olik, ståndpunkt eller åsikt, kring invandringspolitikens storlek t ex. Det är märkliga psykologiska mekanismer, och märkliga sociologiska, samt politiska konsekvenser, som kan växa fram ur både den ena, som den andra, – goda föresatsen – , som vid en tidpunkt verkar vara en – godhet -, som sedan, vid nästa tidpunkt visar sig kunna ligga till grund för det som blir – en ondska – ….

  Det verkar som om dessa, – det goda -, och – det onda – , kan alternera sinsemellan på något märkligt, symbiotiskt och sammanhängande vis…

  Ds.

   Bergfast

   Posted: 3 juli 2014 - 14:31 - Svar

   Pps.

   Korr/komplettering av mening:

   …”…och att han därmed menar att de s.k. – vänsterideal – , som han menar och anser har medfört någonting gott för det socialdemokratiska välfärdssamhällets framväxt, med sociala omsorger och s.k. jämställdhet, (likhet inför lag), osv., frångås i allt större utsträckning, när hyllningar till – de olika – , med just alla deras – olika, både religiösa, politiska och sociala ideal om både – olikhet – , och – skillnader – , alltmer vill respekteras, alltså på just bekostnad av, som vänsterdebattören, socialdemokratiske, och kritikern vill menavara det ideala och bättre, s.k. – lika – idealet.”…

   Ds.

Charles Nielsen

Posted: 3 juli 2014 - 13:07 - Svar

Ja. det er forsten at vende skuden. Skuden kan ikke vendes, da roret er gået i stykker.

“Regeringen slækker på PET´s kontrol af nydanskere”

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE6846062/regeringen-slaekker-pa-pe t-kontrol-af-nydanskere?ref=lokalavisen

———————————————————————————————
Jeg regner med, at de der har slækket på islam her hjemme er klar over at dette er Islam i en nøddeskal:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yIvuMxwYBBc

Tilsyneladende skal vi til at vende os til den situation som forevises.

Husk på: I PET , Det vil ikke blive med folkets gode vilje. Folket bliver møre inden I, PET forestiller jer.

Det er ikke mig der truer nogen som helst, men det er Islam der truer OS danskere. Men det er en vink med en vognstang, så I har chancen endnu til at tage jer sammen.

Husk: Grundloven er brudt mange gange, bl.a. §67. Ud af denne § alene kan islam fjernes fra danmark.

Det må gerne sendes til Lars findsen, uden omsvøb eller med rettelser. Mine formuleringer er ikke de bedste for tiden.

Skrive til øvrigshedspersoner gider jeg ikke mere, man får bare et standardsvar der lyder:

Vi har noteret deres holdninger,
MV. hilsen sekretæren.

Hans Und

Posted: 3 juli 2014 - 14:31 - Svar

Det ellers hensyngende radikale.net er nærmest eksploderet.

En Jørgen Nielsen vil melde sig ud af den radigale bevægelse og begrunder det sådan:

“Ikke for at være aktiv og diskutere, men for at tælle med i statistikkerne og kunne sige til andre: “Jeg er medlem af Radikale Venstre, jeg er et ordentligt menneske”. Så nu er jeg jo nødt til at melde mig ud, hvordan gør man?”

http://www.radikale.net/joergen-nielsen/indlaeg/2014/07/03/udmeldelse

Til Jørgen er der at sige: Som medlem af de radigale er du netop ikke et ordentligt menneske, men et menneske der aktivt har arbejdet for, at andre skal myrdes, voldtages og lemlæstes. Du er en ren Rudolf Hôss, bare uden format.

  JensH

  Posted: 3 juli 2014 - 15:25 - Svar

  Radikale.net er ganske enkelt ‘konge-læsning’. Hyelende morsomt faktisk. Jeg glæder mig faktisk til at se hvordan Politkens leder-kollegium vil forholde sig til denne såkaldte Radikale ‘ko-vending’.

Erling

Posted: 3 juli 2014 - 15:32 - Svar

Er der nogen, der ved hvordan det rent praktisk foregaar med at en dansk station sender radio i Sverige? Der er jo nogle regler for den slags – har 24/7 en svensk sendetilladelse, eller skruer de bare op for sendestyrken og agerer piratradio?

  JensH

  Posted: 3 juli 2014 - 15:58 - Svar

  Har du nogensinde hørt om ‘nettet’. Jeg sidder faktisk lige nu og hører Amerikansk Talk-Show radio live via nettet.

   Erling

   Posted: 3 juli 2014 - 16:18 - Svar

   Og jeg hoerer Radio 24/7 paa Snaphanens hjemmeside. Men mit intryk var, at der var tale om rigtig, aeterbaaren radio – men det er maaske en misforstaaelse?

    steen

    Posted: 3 juli 2014 - 16:32 -

    Den er på min mobiltelefons radio, f.eks.

    Bjovulf

    Posted: 3 juli 2014 - 16:59 -

    Den sender på FM 102.3 MHz, og jeg har lige hørt, at stationen selv med sin forholdsvis ringe effekt kan høres fint Malmö via en fællesantenne i en ejendom ( ikke spor ulovligt ).

    Så mon ikke det også gælder for et lidt større område omkring Malmö
    og den kystnære del af det sydvestlige skåne.

    Ja, DAB går jo næppe, med mindre altså nogen – ulovligt – streamer signalerne videre
    til hele verden, og så er internettet ( eller evt. app ) vel trods alt lettere? 😉

    Erling

    Posted: 3 juli 2014 - 17:25 -

    Okay, tak.

steen

Posted: 3 juli 2014 - 16:08 - Svar

Jeg tror det går på en DAB radio i hele verden også

  Erling

  Posted: 3 juli 2014 - 16:20 - Svar

  24/7 er paa DAB. Men i hele verden!?! DAB fungerer ligesom traditionel radio, bortset fra at signalet er digitalt, der skal fysiske sendemaster og et ledigt frekvensbaand til.

   Skåning

   Posted: 4 juli 2014 - 00:39 - Svar

   Ingen svensk äger en DAB-radio sedan SR beslutade att lägga ner sitt DAB-projekt, vilket förstås kan tyckas klokt i ljuset av att alla numera har en Internet-förbindelse i varenda mackapär och därigenom kan lyssna på all världens radio.

    Bjovulf

    Posted: 4 juli 2014 - 14:02 -

    Aha, tack så mycket 🙂

    Ja, det är ju en “vettig” grund det – sett ifrån deras sjuka PK-perspektiv altså.
    Så snart kommer säkerligen också dom danska internet-adresserna att blokeras,
    FM-störsändera att sättes upp överallt och antenn-föreninger att få besked om
    att stänga av för dessa ohälsosamma danska vibrationer i ätern så fort som möjligt.

    Big Hen-syskonet is indeed watching you, kära Sverige 😉

    Hur länge till kommer ni at stå ut?

  Bjovulf

  Posted: 3 juli 2014 - 17:05 - Svar

  Så skal man i hvert fald have en ordentlig antenne 😀

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Parkes.arp.750pix.j pg

Menig 442

Posted: 3 juli 2014 - 17:53 - Svar

Nu kan vi så forvente at få nogle gode grin over radigale, som er flove over at være radigal.
Altså flove på den gode, den rigtige og hjertevarme måde.

  steen

  Posted: 3 juli 2014 - 18:08 - Svar

  De er der allerede, trods det at Fris Bach siger, at det kun er noget de mener midlertidigt – nemlig “til de har 90 mandater for deres ideer”, som om det nogensinde vil ske.

  Unge radikale afviser ny udlændingepolitik

  http://www.b.dk/politiko/unge-radikale-afviser-ny-udlaendingepolitik

  DKA har analysen

  http://denkorteavis.dk/2014/vestager-prover-at-laegge-udlaendingepolit ikken-dod-for-valget/

   Bjovulf

   Posted: 4 juli 2014 - 16:25 - Svar

   Ha, det lød jo også lidt for “godt” til at være sandt – at de evigt selvgode
   gloriepudsende radigale tosser – på andres bekostning natruligvis – ligefrem
   skulle være begyndt at vågne op til den barske virkelighed.

   Vestager slår fast: 24-års-reglen skal væk

   http://www.bt.dk/politik/vestager-slaar-fast-24-aars-reglen-skal-vaek

   »Vi har indgået et kompromis, og det kompromis står vi ved, og det kompromis går vi også til valg på«.

   Sådan sagde de Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), torsdag til Berlingske Nyhedsbureau, hvor han forklarede, at partiet ikke vil kæmpe for at afskaffe 24-års-reglen og tilknytningskravet fra udlændingeloven.

   Men nu understreger hans partileder, Margrethe Vestager (R), at de Radikale ikke har opgivet kampen mod det, som partiet betragter som urimeligt stramme bestemmelser over for udlændinge. På Facebook skriver hun, at de Radikale er imod 24-års-reglen og tilknytningskravet »da vi ikke mener staten skal blande sig i, hvem du gifter dig med«.

Robert R

Posted: 3 juli 2014 - 19:36 - Svar

Det er meget langt siden vi har hørt noget så populistisk.
Det morsomme er at de radikale har brugt de sidste 109 år på at skamme andre og kalde dem populister.
På den anden side er det ikke første gang vi ser vendekåben i brug hos de radikale.
Under krigen var de nazitilhængere efter krigen stod de som nazifordømmere.
I 30erne var de passifister i 80erne blev de pludselig forsvarsvenlige.
Nå det kommer til stykket er de de mest foragtelige!

Robert R

Posted: 3 juli 2014 - 19:38 - Svar

Hvem tror i øvrigt at det holder længere end valgdagen?

Victor

Posted: 3 juli 2014 - 20:27 - Svar

Det her er fuldstændigt, fuldstændigt hat og briller: En Domstol i Amsterdam har, åbenbart stoppet den traditionelle Sinterklaas-parade:

http://www.expatica.com/nl/news/dutch-news/Zwarte-Piet-is-a-negative-s tereotype-court-orders-parade-rethink-_296442.html

Angela

Posted: 3 juli 2014 - 21:13 - Svar

steen, detta är mycket intressant.http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/03/10772718-muslimer -for-fred/

Hur stort inflytande har denna organisation över medier inklusive SR och SVT, TV 4 och politiker eftersom hela valrörelsen hitintills handlat om just detta. RASISM och ISLAMOFOBI och NAZISM.

Det är viktigt att skärskåda detta för som jag sagt tidigare Sverige är först ut sedan kommer det i övriga västvärlden. Det styrs ifrån Bilderberggruppen.

nobody

Posted: 3 juli 2014 - 21:21 - Svar

Medias taktik går ut på att det finns sju goda partier (åtta med den lede Fi) och ett mycket ont parti (läs Sverigedemokraterna).

Men tant och de andra pensionärer går inte på det längre “Robert Gustavsson-Nazisterna”: http://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0

Men Sveriges elit går på som vanligt utan rim och reson.

“Hujedamej sånt parti Sverigedemokraterna var!

Hör nu på go’ vänner så ska jag för er berätta
Vad ett parti gjorde det är nu länge sen.
Men nog lever minnet kvar i Sveriges sköna dalar,
Katthult lönneberga det var partiets hem.

Hujeda mig sånt parti det var, ej värre tänkas kan och
Sverigedemokraterna var det namn partiet bar, ja SD hette det.

Refr. Sing Du-del-dej sing du-del du-del dej.
Sing Du-del dej sing du-del dej huje du je-da mej.

Hör nu på, go’ vänner så ska jag för er berätta
vad vårt folk gjorde en dag i sköna september,
upp i Svea riksdag de hissa SD sitt lilla parti
stod sen lugnt och såg SD hänga de andra sju på svaj.

Hujeda mig sånt parti det var
Fast moder Svea var rätt nöjd,
Ty ingen annan svävat har
På denna höga höjd.

Refr. Sing dudel dej sing dudel dej sing dudel dudel dej.
Sing dudel dej Sing dudel dej hujeda jeda mig.” Musik: http://www.youtube.com/watch?v=V_68sjWe3XI

nobody

Posted: 3 juli 2014 - 21:46 - Svar

Visst är jag orolig för Sveriges framtid, men bara för de som idag följer konsenus utan tankeförmåga; för de kommer som lämlarna att springa utför stupet ledda utav de allvetande. Vi på de anklagades bänk kommer att ta över spillrorna och får bygga upp allt igen.

Ett parti jag vill förbjuda på samma grunder som de nazi-inspirerade partierna som förbjuds i Tyskland; Är Folpartiet, aldrig i Sveriges historia har ett parti gjort en sådan skada!

En fråga som många ställt är – “skall vi mötas i parlamentet eller i strid”, det får vi tids nog veta. Tills dess – “Sabaton – Karolinens bön”: http://www.youtube.com/watch?v=Fn-eSBAJIY0

P.S. Extrem är bara den som inte lyssnar på budbäraren.

nobody

Posted: 3 juli 2014 - 21:58 - Svar

Bara för att de som talar utrikeska skall förstå så (så NSA m.fl- inte missförstår) “Sabaton-The Carolean’s prayer”: http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P:S: PET borde borde hänga med, det är ju trots allt svenska…

  Skåning

  Posted: 4 juli 2014 - 00:48 - Svar

  Bra musiksmak, men jag vet inte om du kanske missförstår undertonen i Sabatons låtar.

   nobody

   Posted: 4 juli 2014 - 19:46 - Svar

   Självklart har jag missförstått det hela.

   Men allt som kan missförstås kan vändas till en politisk fördel; Det har jag lärt mig av herr Ullenhag.

   P.S: Svensk main stream politik är galenskap i sin renaste form – “Can I Play with Madness”: http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

nobody

Posted: 3 juli 2014 - 22:56 - Svar

Diskusion är på gränsen till överflödig, det finns nästan bara en sak kvar att säga – “Can I Play with Madness”: http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Bergfast

Posted: 4 juli 2014 - 10:07 - Svar

Det här fenomenet, eller begreppen, – gott och ont – , bra och dåligt, rätt och fel, kanske även – sant och falsk – , alltså vem eller vilka som är – goda – , och vem eller vilka som inte är – goda – , dvs., vem eller vilka som är – onda och elaka – , är kanske egentligen mycket svårbegripliga begrepp utan något som helst sammanhang?

Dessa begrepp som så gärna vill användas lite överallt och alltid, måste kanske faktiskt ändå alltid ändå sättas i ett sammanhang för att verkligen kunna förstås?

Dvs.:

Det som är något – gott – för – mig – är kanske inte något – gott – för – dig – .
Det som är något bra för – vår familj – är kanske inte något bra för – er familj – .
Det som är något gott för vår politiska – grupp – är kanske inte något gott för politiska – er grupp – .

Det som är något bra för – vår – befolkning är kanske inte något bra för – er befolkning – .

Det som är något gott för – kommunism, socialism – är kanske inte något gott för – nationalism – .

Det som är något gott för – nationalism – är kanske inte något gott för kommunism, soicalism.

Det som är något gott för kristendom är kanske inte något gott för judendom.

Det som är något gott för judendom är kanske inte något gott för kristendom.

Det som är något gott för islam är kanske inte något gott för judendom.

Det som är något gott för judendom är kanske inte något gott för islam.

Det som är något gott för konservatism är kanske inte något gott för modernism.
Det som är något gott för modernism är kanske inte något gott för konservatism.

Det som är något gott för socialism är kanske inte något gott för konservatism.

Det som är något gott för japaner är kanske inte något gott för kineser.

Det som är något gott för kineser är kanske inte något gott för japaner.

Det som är något gott för amerikaner är kanske inte något gott för européer.

Det som är något gott för asiater är kanske inte något gott för amerikaner.

Det som är något gott för orientaler kanske inte är något gott för amerikaner.

Det som är något gott för amerikaner kanske inte är något gott för ryssar.

Det som är något gott för afrikaner kanske inte är något gott för européer.

Det som är något gott för européer är kanske inte något gott för afrikaner.

Det som är något gott för sydamerikaner kanske inte är något gott för nordeuropéer.

Et cetera och vice versa, vice versa.

Det som är något gott för en globaliserad världsmakt… är kanske inte något gott för några eller för något av… världens alla olika befolkningar och folk, religioner, ideal, kulturer och nationer.

……

För att verkligen kunna förstå vad som anses vara något gott och bra, respektive vara något ont och dåligt, så går inte detta att göra, utan att förstå, eller veta, att eller se eller att fråga sig, för vem, för vilka, för vad och varför, är någonting – gott – , eller – ont – , i de allmänna och ständigt propagerande och undervisande MSM, dvs., massmedier i alla dess former.

Får man ingen bakgrund sig presenterad, något sammanhang, någon uttryckligen definierad avsändare som vill påstå att någonting är – gott eller ont – så är det egentligen någonting mycket svårt för de allra flesta befolkningar och människor att verkligen kunna förstå begreppens värde, innehåll, mening och betydelse.

Gott för vem, för vilka?

Ont för vem, för vilka?

karl brandon

Posted: 5 juli 2014 - 18:46 - Svar

Adamsson virrar bort sig i ett akademiskt teoretiskt resonemang.
Klarspråk: Finns ingen öppen diskussion om invandringen i Sverige. Punkt. Politiker, media håller käften! I Almedalen, där man hade massor av politiker och journalister på plats i TV och radio nämndes inte “the i-Word” en enda gång förutom när Åkesson var aktuell.
Tystnadens och censurens och feghetens högborg.
Med en statsminister som sagt att Sverige har endast stått för barbari. Allt annat har vi fått av invandrare (ungefär).
I vilket annat land på jorden skulle ngt sådant kunna hända?!
Säger allt.

Karl Brandon

Bjovulf

Posted: 7 juli 2014 - 12:34 - Svar

Ännu en svensk profstyckare som inte har fattat nånting als 😀

Om det inte var så oerhört tragiskt, då skulla det ju faktisk vara hysteriskt roligt.

Jag vet att danskar är chauvinistiska idioter

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article191 83366.ab

Ett par danskar har startat ett radio­program av omtanke om oss stackars svenskar.

Det heter ”Danmarks röst”, går på kanalen 24syv och kan hittas på ­internet, om du skulle ha oturen att bo någon annanstans än i närheten av Öresund. Programledarna ­anstränger sig för att tala med begripliga räkneord och så. Det första skälet till att det är synd om svenskar är ju att vi är rätt dåliga på danska.

[ Idioten har åbenbart ikke helt forstået, at programmerme primært er lavet for svenskerne – IKKE for danskerne! – , at der er mange svenske gæster og lyttere. Ja, dansk kan desværre være ganske svært for nogle svensker, fordi vi ofte taler for hurtigt og sjusker (slärver) for meget fx. ved at droppe eller sluge endelser, tale uklart eller endog droppe små ord eller slå ord sammen ]

Själva tanken med programmet är att svenskar håller käften alldeles för mycket. Det här ska vara ­lite som Radio Free Europe var, för de arma satarna på fel sida järnridån.

Ett andningshål. En livlina från den fria världen.

….

Som ursvensk skulle jag helst vilja slippa ta ställning. Kanske vill danskarna, som vissa har påstått, egentligen marknadsföra en viss uppsättning tokiga åsikter. Å ­andra sidan är det mirakulöst hur påfallande enig svensk offentlighet är om vad som är ”tokigt”. Eller ”tramsigt”, eller ”bisarrt”, för den delen. Och att svensk offentlighet närmast enhälligt ändrar ståndpunkt, när så blir aktuellt.

Jag tvivlar på att jag kommer att lyssna på ”Danmarks röst” särskilt ofta. [ Hvad er så problemet? 😉 ]Folk får ringa in, så det blir även ”folkets röst” och den rösten är jag måttligt intresserad av [ Ja, tak – det har vi bemærket ]. Något säger mig att det kommer att bli mycket snack om invandring. Just den debatten handlar mer om dem som pladdrar än det de pladdrar om. [ Og hvordan ved du det? I Har jo aldrig haft den debat for alvor i Sverige? ]

Men om jag nu måste ­välja.

Bjovulf

Posted: 7 juli 2014 - 13:13 - Svar

Mikael Jalving på SVTs debatside: 🙂

”Sverige borde lyssna på Danmarks röst”

http://www.svt.se/opinion/article2164555.svt

Folkhemmet måste göras om, inspirerat av gamle gode Per Albin Hansson – fast tvärtom.

Sekularismen är den nya religionen. Antinationalismen är den nya nationalismen. Antirasismen den nya rasismen.

Konstruktivismenen den nya traditionen. Relativismen den nya absolutismen. Demokratismen den nya konformismen. Fred är det nya krig.

Mångkulturen är den nya kärnan; öppenhet, tolerans och människors lika värde den nya Bibeln, medan de unga pojkarna och flickorna i medierna är de nya visa männen.

Det är naturligvis polemisk sagt av mig. Men när man gör radio så måste man gå rakt på sak. Inte minst i Danmark där jag är programledere för programmet “Danmarks röst” som hela juli ska handla om svenska tabun. Det som man inte får prata om i Sverige.

Och vi börjar med invandring, därför att det onekligen är det största tabuet av alla just nu.

Men vi kommer även att prata om annat som svenskar inte vågar prata om. Konst, vänster, prostitution, feminism, försvarspolitik, romer, ålder, islam, auktoritet i skolan och avkristeniseringen av Sverige.

Bjovulf

Posted: 7 juli 2014 - 14:10 - Svar

Mikael Jalving i JP: Sverige har aldrig haft Tidehverv

http://www.jyllands-posten.dk/premium/kommentar/soendagsskolen/ECE6855 524/sverige-har-aldrig-haft-tidehverv/

Søndagsskolen 06.07.2014 kl. 03:00

AF Mikael Jalving

Der findes flere forklaringer på, at den danske og svenske offentlighed håndterer tidens afgørende politiske spørgsmål såre forskelligt. Jeg er så heldig at have fået mulighed for at undersøge nogle af disse spørgsmål i radioprogrammet ”Danmarks Stemme” på Radio24syv i juli. Men én forklaring mangler. Den er hverken politisk, kulturel eller økonomisk. Den er teologisk.

I Sverige har de aldrig haft Tidehverv, det teologiske arbejdsfællesskab, der i 1920’erne indledte et frontalopgør med fromheden i toneangivende kristne og kulturradikale kredse efter Første Verdenskrig og fortsatte sit virke frem til vor tid med sognepræst Søren Krarup som den nok mest kendte skikkelse. Fraværet af Tidehverv i Sverige er med til at forklare, hvorfor sammenblandingen mellem himmelsk og jordisk, mellem moral og jura, mellem utopi og politik har været så udtalt i Sverige i det 20. århundrede – lige fra de første socialkonstruktivistiske Myrdal’er over Palme-generationen frem til byeliternes mondænt-liberale forestillinger.

Tidehverv voksede derimod ud af den lutherske understregning af, at mennesket er født som synder, og at det også gælder dem, der smykker sig med langt finere betegnelser og noble hensigter. Vi tobenede kan derfor aldrig blive guder, selv om det er fristende, hvis man står og mangler noget solidt at tro på. Og hvem gør ikke det, når jorden skrider under én?

Leave a Comment