8
jul
Seneste opdatering: 28/8-14 kl. 0644
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“There are new rules in place under this new government: You will never, ever live in Australia. This is the policy of this new government.”Operation Sovereign Borders

Europæere skal holde øje med Middelhavets såkaldte bådflygtninge, og ikke vente sig alt for megen klar tale af kommissær Malmström. Hun har givet Sverige væk, nu vil hun give resten af Europa væk, hvis hun altså får lov.

Dan Park fængslet igen igen

Dan Park häktas, misstänkt för hets mot folkgrupp.I förmiddags hölls häktningsförhandling angående Dan Park, som greps i lördags i samband med hans utställning på ett galleri i Malmö. Han anhölls senare misstänkt för hets mot folkgrupp.Efter förhandlingar är Malmö tingsrätts beslut att Dan Park häktas, och han kommer att sitta häktad fram till sista åtalsdag, den 23 juli. SR, Sydsvenskan


Danmarks röst: Lars Vilks og Henrik Rönnquist

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • BE

  “Malmstrom was speaking at a news conference to release the annual report of an EU agency, the European Asylum Support Office (EASO), which said the number of people applying for asylum in the EU rose 30 percent to 435,760 in 2013, the highest figure since the EU began collecting data in 2008.”

  http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2014/07/07/Europe-sho uld-accept-more-Syrian-refugees-official-says.html

 • traveler

  Surt at denne Mal(m)strøm skulle udnævnes til netop kommissærposten for indre anliggender, hvor hun på ægte svensk vis kunne udøve maksimal ravage.

  Det ikke bare ligner organiseret ondskab.

 • Ole Burde

  WOW ! Australia Rocks ! …Den sidste etnisk vesteuropæiske nationalstat er ikke gået ned med flaget endnu !

 • norje

  Fordelen med Australia er at de ikke trenger forholde seg til Den europeiske menneskerettkonvensjon.

 • Overordentligt positivt at se en ansvarlig minister opføre sig som en sådan. Ligesom i Vesteuropa før 1968.
  Det, han siger, svarer præcist til Dansk Folkepartis politik. Vågn nu op, Venstre og Konservative!

 • Bjovulf

  Ja, lige bortset fra at en domstol i Australien nu har forbudt de
  australske myndigheder at behandle asylsager til søs og straks afvise
  de ubegrundede eller sende dem til lejre i et ekstremt hot “tropeparadis” 😉

  Det var i nyhederne på TV i går – DR eller TV2? – men jeg kan desværre
  ikke finde et link til det lige nu.

  Det er jo næppe det sidste, vi har hørt til den sag …

 • Bjovulf

  Lars Wilks i Danmarks Röst på Radio24syv

  http://arkiv.radio24syv.dk/video/10035443/danmarks-rost-08-07-2014

  Konstnären Lars Wilks gästar och det blir prat om kultur – varför är den till vänster? Vi
  diskuterar konst och yttrandefrihet och har även med oss galleristen Henrik Rönnquist, som
  ställde ut Wilks och Dan Park, och journalisten Elisabeth Höglund. Mikael Jalving

  • Angående intervjun med Wilks på Danmarks Röst.

   Tycker ärligt talat inte om förklaringen om att man vill sätta benämningen konst, och konstnär på företeelsen att se som sin uppgift att endast vara provokatör endast för provokationens egen skull, och endast för att vilja skaka om det etablerade och för att kunna uppröra och retas?

   Att sedan på fullt allvar vilja mena och anse att det är att vara konstnär, det är konstens uppgift, det är konstnärens uppgift osv., är nästan någonting dråpligt.

   Det beteendet liknar ju mer vad som sker när en lillebror vill retas med en storebror, eller tvärtom, för att därmed lyckas framkalla en reaktion?

   Alltså den inställningen liknar mer att verkligen vilja vara en retsticka, en narr, en clown, eller just ett barn som vill ha uppmärksamhet till sig själv, och därför ställer till bus, bråk, riv och slit, för busets egen skull, och för retandets egen skull?
   Att vilja kalla sådant för att vara konst, eller att vilja kalla det för att vara konstnär, eller för att vara konstens uppgift, är lite …konstigt… eller kanske lite pompöst samtidigt?

   Då skulle man kunna kalla alla barn och ungdomar, som vill retas och provocera genom att säga emot sina syskon, sina vänner eller kamrater, eller sina föräldrar och lärare, för att i själva verket vara konstnärer som i själva verket skapar stor och effektfull konst när både syskon, vänner, föräldrar och lärare, reagerar och blir upprörda, sårade, ledsna och arga på deras eventuella retsamma, ovänliga, sårande och asociala beteenden?

   Det är ju inte förbjudet, eller otillåtet, att vilja vara narr, clown, busunge eller retsticka, men att på full allvar vilja kalla det för att vara konstens uppgift, eller för att man automatiskt är konstnär, eller att det automatiskt är konst, när och om man lyckas retas och såra så mycket som möjligt, samt kanske bli dömd, eller, ännu bättre, hamnar i fängelse, för sina provocerande och ovänliga elakheter, det är nog tveksamt ändå…

   Vem vet…

  • Bjovulf

   Radio Länsman interviewer Henrik Rönnquist,
   som har udstillet L.Vilks konst & nu også D. Parks

   http://www.exponerat.net/rlm-intervjuar-henrik-ronnquist-stallt-ut-l-v ilks-konst-nu-aven-d-parks/

   Idag är Dagen D inom konstens värld. Idag ställer gatukonstnären Dan Park ut sin (Fängslande)konst på galleri Rönnquist & Rönnquist. Vi ville ta reda på vem denna ägare vid namn Henrik Rönnquist är. Han som vågar simma mot strömmen och ställa ut Lars Vilks och Dan Parks konst.

   Börja gör man ju bäst från början. Så vi börjar med att ta reda på hur Henriks resa startade. Varför valde han att starta ett galleri? Skillnad på konst nu från förr? Vilka stora namn har ställt ut hos Henrik? Även utländska personer? Hur har vänner och kollegor reagerat på att han ställde ut konst från Lars Vilks?

  • Bjovulf

   DEBATT: Dan Park – den ende sanne moderne konstnären i Sverige

   http://www.d-intl.com/2014/07/07/debatt-dan-park-den-ende-sanne-modern e-konstnaren-i-sverige/

   Sigge Söderblom. 7 juli, 2014

   Gestalten Dan Park är en logisk produkt av postmodernismens konstlära, där credot är att provokation alltid förhöjer konstens värde. [!!!] Därav blir Park, vare sig kultureliten eller deras pöbelsvans på gatorna vill det eller inte, en konstnär som bara agerar enligt de riktlinjer dagens konstvärld dragit upp, skriver Sigge Söderblom.

   Kort resumé: Uniformerad polis har i Sverige 2014 stegat in på ett galleri och gripit en konstnär på dennes vernissage. Man har beslagtagit nio av hans tavlor, och tavlorna är enligt källor hos polisen nu på väg till Statens kriminaltekniska laboratorium (!) av någon anledning man inte vill gå in på.

   Galleriets fönster hade dagen före vernissagen krossats av våldsdyrkande vänsterradikaler, vilket förmodligen föranlett polisens beslut att under vernissagedagen spärra av gatorna i kvarteret som leder fram till galleriet.
   Vernissagen slår upp dörrarna klockan 12 som planerat. Sedan går det undan. Efter ungefär 45 minuter grips Park av polis och ett antal tavlor tas i förvar. När detta är gjort häver polisen avspärrningarna så att en extremistpöbel (vars antiintellektuella och historielösa aggression skulle gjort SAs mindre begåvade sluggers gröna av avund) rusar fram mot galleriet.

 • Britta Due Andersen

  Nej, jeg tror alle vestlige lande har menneskeretsdomstole som overherrer, hvor end legaliteten kommer fra – vel som medlem af FN.

 • Ole Burde

  Det Australske eksempel viser hvordan den Juridiske Korrekthed er endnu værre end den Politiske Korrekthed . Selv i de få (endnu!) tilfælde hvor det er lykkedes at få en nogenlunde fornuftig regering til magten , viser det sig så at der BAGVED den politiske magt gemmer sig en helt anden slags magtkoncentration som det kræver helt andre midler at lave om på . Teoretisk kan den lovgivende instans lave om på de love som dommerstanden bruger til at gøre sig selv til enevældig og ufejlbarlig vi-alene-vide autoritet , men i det øjeblik en enkelt nationalstst på denne måde vil forsøge at frigøre sig fra dommerstandens overherredømme , vil den omtalte nationalstat MEGET hurtigt finde ud af , at det er den samlede internationale dommerstand OG dens allierede i medieverdenen som man er i krig med .
  Alt det her ved den Australske regering selvfølgelig godt , men hvis noget land i verden har muligheden for at kæmpe sig fri af dommerstandens tyrani , så er det nettop Australien der med sine enorme råstofsreserver og en stærk ekonomisk tilknytnig til Kina kan tillade sig at være tememlig ligeglad med europæisk mennskeretshysteri .
  Lad os håbe Australien bliver et eksempel på hvordan en folkevalgt regering kan generobre magten fra dommertyraniet .

  • Bjovulf

   Just præcis 😉

  • JensH

   Som det før er blevet sagt, så er vi gået fra folkestyre til domstols-styre.

  • Hans Und

   Der er en sag fra Hong Kong der er af en vis interesse her, i og med retssystemerne ligner hinanden (common law).

   Hvad jeg notere mig er, at konventionerne ikke blev direkte inddraget, men inddirekte og at dommerne (sagen var igennem 3 instanser) slet ikke inddrager spørgsmålet. Advokaten for sagsøger forsøger sig ellers. Grunden til det, gætter jeg på, er at konventionerne slet ikke ses som en relevant retskilde.

   Fra wiki:

   Argumenter i 2′ instans

   “David Pannick continued to represent the government. In the first day of the hearing, Pannick argued that “there is no undermining of the rule of law if the legislature enjoys a certain margin of discretion”.[29][30] Pannick also pointed to the previous British administration’s treatment of Vietnamese refugees in Hong Kong in the 1980s as a precedent.[31] He further brought up examples from UK law, such as the fact that time spent there on a student visa was not regarded as “ordinary residence” and did not count towards the time required to obtain indefinite leave to remain.[32]

   Vallejos herself was again unable to attend court.[33] Her counsel Gladys Li responded to Pannick’s arguments by stating that Vietnamese refugees were not given identity cards and had to live in government-specified refugee centres; she thus argued that Vietnamese refugees did not fall within the definition of “ordinarily resident”.[31] She also argued that the case of Vietnamese refugees was of no value as a precedent, since unlike before 1997 when the colonial government was free to make any immigration laws without limitation, the Hong Kong government today is bound by the Basic Law.[34] Li contrasted the treatment of Vietnamese refugees with that of FDHs: while FDHs’ work contracts limited their place of residence, they were issued with identity cards, could have ordinary social lives outside of work.”

   3′ og sidste instans

   “On 25 March 2013, the CFA issued its judgment that the restrictions on FDH’s residence and employment in Hong Kong meant that they did not fall within the definition of “ordinarily resident” for immigration purposes; the judgment did not refer to the 1999 NPCSC interpretation, and thus with no Article 158 issues at hand, the CFA rejected the Government’s request for the matter to be referred to the NPCSC for further interpretation.[43]”

   Min konklusion: Det anerkendes simpelthen ikke, at udgangspunkjtet er at udenforstående kan have en eller anden slags “rettigheder”. Hvilket er i overenstemmelsen med en tradiotionel forståelse.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Vallejos_v._Commissioner_of_Registration

   Og vi ved jo hvordan det er i segmentet. De mener “hvide nationer” er forpligtet på det modsatte, men ikke brune og skævøjede. Hvilket bare beviser, at segmentet er racister.

 • Nils

  Hvordan skal vi kunne være gode med alle de konventioner? Det er ikke godhed at gøre noget, fordi man er tvunget til det af en lov, man ikke selv har været med til at vedtage og som håndhæves af dommere, som er hævet over demokratiet, såmegetdestomeresom denne institutionaliserede højere godhed i sin virkning ofte er ren ondskab.

 • HH

  Jag håller faktiskt med Bergfast – sen är frågan hur mycket vi tål av installationer, en get som fått ett däck över kroppen, en urinoar… Jag vill inte förbjuda, men Dan Parks liksom Vilks provokationer känns onödiga och som jag förstår Bergfast handlar det om ett få uppmärksamhet. Men att polis går in och hämtar tavlor – betalade de ingenting? – är ju rätt fantastiskt. Låt Park ha sitt saying och låt det vara med detta. Det är ju uppmärksamhet han vill ha och det har han nu fått med råge.

  Och hur var det med Elisabeth Ohlson-Wallins Jesusbilder? Eller samlagsbilderna i Jerusalem mellan män?. Jag och alla andra förstår utmärkt väl att människor föds med olika sexuella identiteter. Jag har ingen anledning att lägga mig i detta.Inga poliser som hämtade dessa bilder och installationer, vad jag vet. Var det inte applåder hon fick?

  Vad ska man då säga om den konst – säg början på 1800-talet – som sen kom? Det är ju en herrans skillnad mellan den akademiska konst som skickligt utvecklades och det som kom sen – Cezanne och hans berg t ex. Och allt grövre och mer utmanande har det ju blivit.

  Av en händelse kom jag att besöka Le Borinage, ett samhälle i Belgien nära franska gränsen för rätt många år sen. Platsen grundades på kolfyndigheter och när jag per tåg kom dit – för att byta till ett annat – svävade bruna dimmor över orten.

  Van Gogh var hjälppräst där i sin ungdom. Och i en blink förstod jag denne konstnärs senare ljusfamnande konst. Ingen kommer till Borinage utan att påverkas.

  Snart var jag i det ljusfamnande Frankrike och tåget tuffade vidare över sköna, gröna ängar…

 • norje

  “ISIS’ Latest And Most Ambitious Plan Yet: Invade Spain”

  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-07/isis-latest-and-most-ambitiou s-plan-yet-invade-spain

  • Kim Rasmussen

   “Nuke the Isis fuckers and be done with it”…..naar de nu saa gerne vil tilbage til stenalderen synes jeg,den civiliserede del af verden boer goere alt der staar i dens magt,
   for at hjaelpe dem med at naa dette maal!
   Hatten af for Australien,det var sgu da klar tale fra en politiker;her er der da vist noget
   at laere for rigtigt mange politikere.

 • kenneth

  Weekendavisen har i dag en stor artikel med overskriften: “Problemet Åkesson”. Her skriver man om racister i parlamentet og at SD har en fortid med nationaldemokrater som de ikke har kunnet løsrive sig fra.

  • tak, jeg har den, men har ikke fået den læst endnu

   Problemet Åkesson

   Weekendavisen | 04.07.2014 | Side 1 | 2323 ord | Artikel-id: e4798cc3 | PDF Original artikel
   Svensk. Racister, feminister og et uarbejdsdygtigt parlament? Valgkampen er skudt i gang med udsigt til en ustabil Riksdag.
   af JOAKIM JAKOBSEN

 • HH

  Jisses så dum jag är! En stunds funderande efter en kopp kaffe gav mig SYNEN! Och den förmedlar jag bla till Bergfast – min broder i fördömelsen! – så här:

  Det som hände med Dan Parks vernissage var en INSTALLATION! “Poliserna” var naturligtvis utklädda! Och den skanderande kören var givetvis vänner som ville ge uppmärksamhet till verken och galleriet.

  Absolut tror jag detta! Och f ö vill jag gärna återvända i livet, till den tid då jag var ca 5 år och fick vara I FRED!

  Jag ska nu med alla goda makters hjälp retardera mig.

  • Rolig beskrivning, (fniss, skratt)

   Ja, helt säker kan man kanske inte vara…

 • Peter Buch

  Link med ganske aktuelt nænt- 7 juli.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Sovereign_Borders

 • Pingback: Bare vi havde sådan en minister i Danmark … | Hodjanernes Blog()

 • Hans Und
 • Pingback: Hvad skal vi gøre ved det? | ricardtriis()