19
jul
Seneste opdatering: 19/7-14 kl. 2100
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

1-Indspilning i fuld skærm 19-07-2014 093939

Under årets första sex månader har det kommit 2 493 ensamkommande barn till Sverige. Mange af alenebørnene er ikke børn og de er heller ikke alene eftersom familien kommmer bagefter. Der kommer nu også 450 ordinære asylsøgere om dagen, hvoraf 95 procent har falske eller ingen papirer, og man derfor ikke ved, om de overhovedet har asylgrund, men det gør ikke noget, for bliver de ikke anerkendt, kan de alligevel blive i landet som ‘papirløse’ og få gratis læge- og tandlægebehandling og skolegang, og hvis FI og MP får deres vilje, skal de også kunne få socialhjælp. Desuden har de fleste passeret flere grænser, inden de kommer til Sverige og kunne sendes tilbage ifølge Dublinaftalen. Det bliver de af uplyste grunde ikke.

I et normalt lille land ville 80.000 asylsøgere om året – hvoraf så få som 1900 kan opfylde asylbetingelserne – være et selvskrevent valgtema, men svenske medier mener det ikke, og beskæftiger sig kun med, hvordan man skal få plads til dem. Forvirret? Vent til næste afsnit. (Se også: Asylsøgere til Norden første halvår 2014. Thoralf Alfsson.)

“Englepisk fra morgen til aften”

Hvad udholder man ikke for lidt’ community cohesion’?

Children were taught that all Christians are liars and attempts were made to introduce Sharia law in classrooms as part of an alleged ‘Trojan Horse’ takeover plot of Birmingham schools, an inquiry has found. The inquiry commissioned by Birmingham City Council found evidence of religious extremism in 13 schools as school governors and teachers tried to promote and enforce radical Islamic values.

Schools put up posters warning children that if they didn’t pray they would “go to hell”, Christmas was cancelled and girls were taught that women who refused to have sex with their husbands would be “punished” by angels “from dusk to dawn”. The report found that the extremism went unchecked because the council “disastrously” prioritised community cohesion over “doing what is right”.

It concluded that there was a “determined effort” by “manipulative” governors to introduce “unacceptable” practices, “undermine” head teachers and deny students a broad and balanced education. Birmingham’s leader, apologised for the council’s handling of the scandal.

He said: “The actions of a few, including some within the council, have undermined the reputation of our great city. “We have previously shied away from tackling this problem out of a misguided fear of being accused of racism.” A separate review by Peter Clarke, the former counter-terrorism chief, found evidence of “co-ordinated, deliberate and sustained” attempts to introduce an “intolerant and aggressive Islamic ethos” in schools. Christians lie and wives must have sex or go to hell, Trojan Horse pupils told, Birmingham council a ‘disastrous failure’ over Islamism in schools


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


norje

Posted: 19 juli 2014 - 13:24 - Svar

En asylmottak-ansatts bekjennelser:

1. Først og fremst er det viktig å få status som mindreårig, da det i de fleste tilfeller vil gi opphold på humanitært grunnlag. Etter som jeg har skjønt så holder det nå at man tilsynelatende kommer alene, man kan godt ha foreldre i live i hjemlandet. For et par år tilbake så hadde alle døde foreldre som de snakket med på mob tlf/sim kort nr 2.
Snittalder på EMA tipper jeg ligger på ca 20-22 år hvor noen helt klart er yngre enn 18 og mange er opp i mot 30. Dette er noe alle ser, men ingen snakker om (med unntak av fortrolige samtaler mellom veldig gode kolleger).
Aldersjekken med røntgen av kjeve og hånd har lite å si for de under 25 da norske myndigheter har inngått kompromiss med bla Redd Barna om at den medisinske feilprosenten ved disse testene i praksis må være lik null.
Så det inntrykket jeg sitter med er at på EMA mottak landet rundt så sitter det en haug godt voksne menn, sendt av sine familier for i første omgang sende penger til slekta i hjemlandet og dernest søke om familiegjenforening.

2. Til å begynne med var det populært å oppgi at man var under 15 da de fleste hadde fått med seg at for de under denne alderen kom inn under barnevernsloven med påfølgende større ressurser og rettigheter enn hvis bosatt på EM mottak. Er man under 15 så får man også automatisk opphold og det mange har trodd/ryktene har sagt er at man da får fosterfamilie og at man får “alt”. Dette viste seg å ikke stemme helt samt muligheter for å kjøre i vei på selvstyr var/er limiterte og er dermed ikke så populært lengre. Aldertestingen/aksept for avvik vil også være lavere i en barnevernsinstitusjon, på et asylmottak er jo alle over 16 regnet som voksne når jussen kommer inn i bildet.

3. Når det gjelder oppholdstillatelsen så er jo jussen grei. I de fleste tilfeller (ikke den omtalte VG saken) får man for tre år uavhengig om det på humanistisk grunnlag eller på beskyttelsesgrunnlag. Som sikkert kjent her inne så blir de fleste opphold gitt på humanistiske årsaker, dette gjelder også for EMA. Så hvis du er aldersatt til 17 når du får opphold og grunnen er at du er for ung til å sendes tilbake (humane hensyn) så er du jo ikke kvalifisert til opphold neste runde når du har blitt 20. Men her ser det ut til at de vet noe som vi ikke vet, dette er noe de ikke er bekymret for i det hele tatt og ser ut til å være sikre på å få bli bare man får den første oppholdstillatelsen.

Angela

Posted: 19 juli 2014 - 22:02 - Svar

Ja det är upprörande orättvist mot alla folk som tvingas på betala till något de aldrig fått själva. Jag vet att alla har det likadant i de länder som drabbas av invadörer. Människor som fått lida nöd, försumma sina liv och aldrig ens varit utomlands själva för att de aldrig haft råd. De har tålmodigt slitit för att deras barn skulle få det bättre i livet än vad de själva och deras förfäder haft och inte ens på ålderns höst har de krävt det de hade behövt. Dels för att de inte visste att de hade rättigheter. Ingen har stått till pass och talat om för dem. De har fått fortsätta betala till andra och överheten är de som tjänat pengar på invadörerna. Lidit tysta och stilla och inte haft en aning om som etablissemanget säger att Sverige är rikt land. Det har de aldrig sett eller erfarit när de stått där och begärt en högre lön har de fått kämpa. strejka, protestera och då alltid fått höra att det inga pengar fanns. De har gått miste om hela livet det enda de hade för etablissemangets bedrägeri och förskingring av landets tillgångar. Många har fått en för tidig död, av fattigdom, ohälsa eller i ren förtvivlan av självmord. Eller för att de inte kunnat föra sin talan mot etablissemanget. Du är färdigbehandlad har de fått höra fastän de skulle haft många år till i livet om de fått den vård de betalat till men nu går till främmande människor som betalat en krona i skatt eller till sociala försäkringar eller fått hålla tillgodo med en usel lön som de bara överlevt på men aldrig kunnat unna sig något på. Under sitt liv drabbats av sjukdom och arbetslöshet men aldrig fått hjälp att få ett jobb.

Orättvisan är så stor att det är svårt att förstå alla svenskar som i medier och politiken och vardagslivet kan fortsätta sitt negligerande av dessa människor och vad som händer utan att det berör dem ett dugg. Bara de själva har det bra så bryr de sig bara om det som ger pluspoäng i det sociala spelet inte om vad som är hederligt och rättvist. Inte skänker de en tanke på vem som skapat deras goda liv. Inte skänker de en tanke på om det är ett rättvist och rättskaffens samhälle de lever i. Att de har en skuld i att deras eget folk behandlas illa. Hur tänker ni när svenskar inte får vård, arbete, inte kan tillfredsställa de vanligaste behoven som aldrig kan förgylla tillvaron med något nöje. Hur motiverar ni det sätt ni lever på? På andras bekostnad?

Att ta emot flyktingar är en sak eller att hjälpa dem på plats vilket är det bästa eftersom man kan hjälpa många fler men det har redan UNHCR och FN ett utarbetat program för där varje land efter bärkraft kan ta emot ett visst antal flyktingar. De flesta länder i västvärlden uppfyller det som stipulerats och betalar dessutom mera genom som i Sverige SIDA. Det är gott nog. För det är folket som betalar. De som inte betalar är de länder varifrån folk flyr. Korrupta despoter som samlar folkets pengar på feta bankkonton, förser sig själva och sina korrupta partners.

Lägg fakturorna framför varje lands delegat i FN så blir det snart slut på vansinnigheten.

Leave a Comment