29
jul
Seneste opdatering: 29/7-14 kl. 2353
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Heldigvis tillader den kognitive dissonans svenskerne at regne offergruppe nr 1 – islam – bort fra ligningen. Svenske jøder bliver lissom uspecificeret truet. “Sverige mangler lederskab”, siger Henry Bronett. Ja, desværre ikke kun på dette område, og Erik Ullenhags medvirken gør kun det hele tydeligere. Han berører elefanten i rummet i en halv sætning og hans egen regering er i fuld gang med at gøre det umuligt at være jøde i Sverige. At man ikke i Europa kan straffe eller pædagogisere islams jødehad bort, turde være læren af denne  omgang. Man kan ikke skrive koranen om, om man kan modernisere dens tilhængere, er der delte meninger om fra Wafa Sultan til Irshad Manji. Manjis reformlinje har lidt visse nederlag.

Svensk islamkritiker og konvertit går under jorden

Hoten och trakasserierna har hört till vardagen för Mona Walter sedan hon började kritisera islam offentligt. Men nu känner hon att det gått för långt och letar ny bostad och får hjälp att skaffa ny identitet. – “Jag bestämde mig för att flytta när folk började ringa på dörren.” Nu har hon kontinuerlig kontakt med Säpo och polisen för att hitta en ny bostad och skapa en skyddad identitet.

Efter att Mona Walter under våren medverkade i ett inslag på SVT:s Västnytt så ökade mängden hot kraftigt och många försökte få henne att sluta kritisera islam. Nyhetsinslaget handlade om problematiken som hon och många andra upplever med att lämna islam och konvertera till den kristna tron. Går under jorden efter islamkritik

Mona Walter medvirkede i Danmarks Röst den 21.7 og er bla interviewet til Jyllands Posten: En ekstremist, eller …

Dan Park og Henrik Rönnquist tiltales for hets mot folkgrupp

Hvad er der egentlig på spil her udover nogle juristers stædighed og faglige stolthed? Sagen er nu så grotesk, at den truer med at blive et selvstændigt, surreelt kunstværk.

Dan Park och hans gallerist Henrik Rönnquist åtalas nu för hets mot folkgrupp och förtal. De krävs också på 80 000 kronor i skadestånd av fyra målsägare.Dan Park har suttit häktad sedan 5 juli då han greps i samband med vernissagen, medan Henrik Rönnquist inte är frihetsberövad. Nio bilder ingår som bevis i åklagare Linda Rasmussens förundersökning. De fyra målsägarna har begärt 20 000 vardera i ersättning för kränkning och psykiskt lidande.Dan Park och gallerist åtalas för hets mot folkgrupp och förtal


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Filippa

Posted: 29 juli 2014 - 17:39 - Svar

Henry Bronett har anklagat SD upprepade gånger för att vara rasister – utan att kunna visa upp några som helst bevis. Här t.ex. en kommentar från Bronet (skrolla ner): http://snaphanen.dk/2012/10/29/sverigedemokraternes-fremgang-er-medier nes-skyld/

Tråkigt att man fortfarande efter fjorton år inte kan tala högt om muslimernas och arabernas hat mot judar.

Men han är förnuftig i detta inlägg: Sverige saknar ledarskap.

Vad som kanske är värre: Vi har ett ledarskap – men det saknar moral och ryggrad.

steen

Posted: 29 juli 2014 - 17:59 - Svar

Desværre er den kognitive dissonans også til stede hos jøder, nok mere i Sverige end i Danmark.

Jeg fik et indblik i det, da jeg lavede dette interivew http://snaphanen.dk/2012/06/04/jodefri-1-maj-i-faelledparken-2/

Cirka 50/50 siger den interviewede.

Den gamle modstandmand Jørgen Kieler, der var en af initiativtagerne til redningen af de danske jøder, sagde engang så pænt og civilliseret som han kunne: “Jeg kunne nu godt have ønsket mig at jøderne havde vist lidt mere mod og kampvilje.” (citeret efter hukommelsen)

De sikkerhedsproblemer danske jøder har i disse dage, holder de indendørs. Jeg er ikke sikker på, hvor meget det har hjulpet på situationen.

  Ludvig

  Posted: 31 juli 2014 - 14:12 - Svar

  Steen, din artikel från juni 2012 har åter blivit högaktuell och det gäller också kommentarerna.
  Tyvärr,får man tillägga,tyvärr har den blivit det. Utvecklingen fortsätter käpprakt åt fel håll.

   steen

   Posted: 31 juli 2014 - 14:14 - Svar

   du mener denne?

   […] Läs Snaphanens artikel från 2012 av Julia Caesar om konfiskeringen av bostäder som är lagfäst […]

   http://snaphanen.dk/2012/09/17/sondagskronika-egen-hard-ar-inte-din/

   Tak, jeg kan se i bloggen, når der bliver linket. Jeg har fortalt forf. 124 KOMMENTARER

    Ludvig

    Posted: 31 juli 2014 - 14:42 -

    Det var alltså artikeln från 4 juni om judefri 1:a maj i Faelledparken.

    Tak, det vidste jeg ikke. *S

    http://snaphanen.dk/2012/06/04/jodefri-1-maj-i-faelledparken-2/

    Ludvig

    Posted: 2 august 2014 - 19:09 -

    Steen,Julia Caesars söndagskrönika !Egen härd är inte din” är också den högaktuell. Tror en repris skulle uppskattas. Glömde påpeka det just då,i hastigheten.

    steen

    Posted: 2 august 2014 - 19:12 -

    Tak, det har du nok ret i. Jeg skal foreslår forfatteren det. Den skal nok opdateres med aktuelle tal.

Filippa

Posted: 29 juli 2014 - 18:07 - Svar

Tyvärr får jag nog instämma i Jörgen Kielers yttrande även vad gäller de judiska församlingarna i Sverige.

Voldposten

Posted: 29 juli 2014 - 20:51 - Svar

En anelse OT: Fra Samarbejds-Politiken i dag: “Mange er dræbt i kinesisk terrorangreb…..strong>Kinesisk!… min bare røv…

  Jernhesten

  Posted: 29 juli 2014 - 22:15 - Svar

  Ja kinesere. Kinesisk terror. Har du ikke hørt om alle de kinesiske terrorister som rejser verden
  rundt og sprænger sig selv I luften eller flyver ind I højhuse?

  Hvis du har læst teksten hos Samarbejdspolitikken, så vil du også vide at ”Xinjiang er hjemsted for Kinas muslimske minoritet af cirka otte millioner uighurer, der længe har klaget over, at deres kultur og religion bliver undertrykt af den kinesiske regering.”

  De stakkels arme muslimer skal altså ikke kun undertrykkes af den kinesiske regering, men også udsættes for blodtørstige kineseres uhyrlige barbari!

Ludvig

Posted: 29 juli 2014 - 21:49 - Svar

Henry Bronetts skarpa angrepp på Sveriges politiska ledning i Expressen igår kom mycket oväntat.
Det var motsatsen till politiskt korrekt; men att avvisa en sådan kändis hade kostat skandalblaskan ännu mer.

När sedan Sveriges Radio inbjuder Bronett i morse ( inslaget börjar på 1:18:45 i Snaphanens länkning) och meddelar att både statsminister Reinfeldt och demokratiminister Ohlsson “tackat nej” till att medverka, så står pajasrikets kejsare och kejsarinna där i all sin avslöjade nakenhet. ( Aj,aj,aj, Jonna Burén,inte riktigt PK-fähigt att be dem komma och sedan avslöja deras feghet för lyssnarna).

Intressant var att ingen av de medverkande någonsin tog ordet muslim i sin mun under det 12 minuter långa inslaget om de pågående angreppen mot svenska judar.
Minister Ullenhag var lika obetalbar som vanligt, hör bara:

“avsändaren av antisemitismen kan komma från andra länder.”

eller:

“människor har varit i Syrien och krigat”

Ullenhags ( och Reinfeldts och hela 7-klöverkonkarongens) språk är på väg, men har förstås ännu inte nått full orwellsk blomning.

Steen, din hänvisning till Irshad Manji var mycket givande; kände inte alls till denna “Director of Moral Courage Project” vid New York University. Hon har verkligen mod i barm och blir därför självklart angripen av muslimska odjur( något annat kan man inte kalla dem efter att ha sett videon).

  Ludvig

  Posted: 30 juli 2014 - 00:42 - Svar

  För att förtydliga:ingen nämner heller Islam en enda gång.

  Och det språk våra politiker talar är ännu inte helt totalitärt.
  Det är förstås d e m o k r a t u r i s k a de kommunicerar med oss på.
  Men får de bara hålla på ett tag till,så…..
  Hur långt kan dom väl ha hunnit till valet i september,tro?

Ludvig

Posted: 30 juli 2014 - 11:28 - Svar

Klarar svenska judar att tala för sin sak? Lena Posner,ordföranden i Judiska centralrådet talar om hoten i DN idag (rubrik:”Gazakriget har ökat hot mot judar i Sverige”). Hon berättar om hakkors,om Davidsstjärnor,om “rop efter Hitler som inte avslutade sitt jobb”. Men hon säger inte ett ord om vilka som står bakom allt detta.

Åtskilliga videoupptagningar visar klart att dessa symboler och uttryck syns och hörs tillsammans med Palestinaflaggor. Det är alltså fråga om ett muslimskt judehat. När Posner väljer att avstå från denna precisering är det lätt att tro att det är svenska nynazister som står bakom,eftersom det ju är välkända gamla nazistsymboler som hon nämner. Att tidningsläsarens tankar leds i den riktningen passar DN:s agendajournalistik som hand i handske.

Är det möjligen så att den intervjuande journalisten(Staffan Kihlström)har censurerat Posner?
Knappast. För hon är precis lika otydlig i SR-intervjun.Lena Posner ägnar sig alltså åt att vara 100% politiskt korrekt.
Är det,ur judarnas synvinkel,ett rimligt beteende i dagens läge?

  Bergfast

  Posted: 30 juli 2014 - 13:24 - Svar

  Förmodligen det kanske redan finns ett slags självklart antagande, eller en slags förväntan, samt då även kanske en slags förhoppning, att till slut i själva verket just alla européer, samt alla nordbor, alla skandinaver, faktiskt i verkligheten blir – muslimer – ? Och omfamnar och också omfamnas av – islam – ?…

  På så sätt, och därför, så antas alltså redan nu alla egentligen redan mer eller mindre vara muslimer och behöver därför inte benämnas som sådana offentligt?…

  Samt, att då behöver heller inte islam nämnas för det anses då, redan, vara en mer eller mindre självklarhet, (eftersom ju ändå alla då mer eller mindre kan antas vara, eller är, muslimska?….)….

  Så, det självklara, (ett muslimskt Europa, ett muslimskt Sverige, ett muslimskt Norden), kan så att säga därmed inte angripas kollektivt, någonting – självklart – , behöver inte benämnas, identifieras eller – pekas ut särskilt – , (när alla då redan mer eller mindre faktiskt alltså anses vara – muslimer – ?)….och därmed och därför, så anses en sådan – upplysning – om den saken inte behövas…?

  Det sägs att, (läste, eller hörde eller såg någonstans), att det i Israel redan finns långdistansrobotar riktade mot europeiska mål, kanske även nordiska mål….

  Ja vars, och jo, jo…

  Om hela Europa faktiskt verkligen (i en framtid) blir islamiskt, (med hjälp då av bl.a. judiska förespråkare som t ex Padeia och andra framträdande judar som förespråkar “mångkultur” i Europa), så kanske dessa redan inriktade israeliska långdistansrobotar mot Europeiska mål då verkligen kommer att behövas…. i rent självförsvar förstås…

  Vem vet….

  Ludvig

  Posted: 31 juli 2014 - 12:25 - Svar

  Nu börjar enskilda svenska judar tala klartext om den muslimska antisemitismen! Nättidningen Samtiden.nu har talat med tre personer,varav två under eget namn.Artikelrubriken är “Den fula och den fina antisemitismen”

  Ilya Meyer,göteborgare,berättar att hans son trakasserades av arabiskättade invandrarkillar med
  antisemitiska slagord och stryk. Sonen intervjuades i SVT:s Agenda,”men i samma program blånekade dåvarande integrationsminister Mona Sahlin om att unga med muslimsk bakgrund kunde begå sådana handlingar.”

  Stefan Ritter från Stockholm säger: “Judar vill inte sticka ut utan vi anpassar oss till de länder vi bor i. Därför är svenska judar mer ängsligt svenska än svenskar ibland….Det är otänkbart att göra som i Danmark,där före detta ordföranden i judiska församlingen i Köpenhamn är ledamot för Dansk Folkeparti.

  Alla tre intervjuade har mycket intressant att berätta och detta är bara första artikeln av två.

  Kanske något att lyfta fram,Steen?

Leave a Comment