31
jul
Seneste opdatering: 31/7-14 kl. 1150
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

folk forstået som antisemitter i Europa, der går ud og ter sig voldeligt? Det gør folk der slår om sig med store påstande som f.eks. Yonatan Ungermann Goldshtein i Deadline i aftes, medstifter af intet mindre end Jøder Mod Folkemord: Befolkningen er nidoblet siden 1948, Gaza har verdens 13 højeste befolkningstilvækst.

 Hvad forresten angår antallet af døde, så citerer alle medier  Hamas’ egne tal, og jeg ved ikke hvornår de sidst har sagt en sandhed borset fra når de som i seneste fredagsbøn gentager deres løfte om at dræbe hver eneste jøde i verden. Andre faktorer: Up to 25 Percent of Hamas Rockets Fall Short and Kill Gazan Civilians og ‘Misfired Rocket Killed Children in Shati’. Douglas Murray udreder den måde vi taler om krigen på, se: Douglas Murray and Ben Soffa from Palestinian Solidarity Campaign discuss anti-Semitism

“Unge, svenske kvinder der elsker deres land”

Via Vlad der har en kommentar. Nye toner. Man ser, at SD har fået et reklamebudget, man venter næsten bare på colaflasken eller tyggegummipakken, men politikere er jo grundlæggende i reklamebranchen. De går begge ud på ikke at støde nogen fra sig, at behage så mange som muligt. Det er derfor de er hårde at høre på, især i valgkampe. Man kan benytte lejligheden til at sammenligne den med Reinfeldts valgvideo, der hævder at “alle behövs”. Det modsiges noget så grundigt af arbejdsløshedsstatistikken.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


nobody

Posted: 31 juli 2014 - 01:55 - Svar

Apropåp Moderaternas nya valfilm.

“Eddie Nilsson – Reinfeldt, din dumma javla idiot”: http://www.youtube.com/watch?v=TLURinHvq0M

Visst är den enkel och banal, men det är just vad sanningen är.

P.S. för Danmark i tiden! “D-A-D – Laugh And A Half”: http://www.youtube.com/watch?v=j_t0lHHH5FU

nobody

Posted: 31 juli 2014 - 02:28 - Svar

Danmark räddade en majoritet av sina medborgare till Sverige under okupationen, men vem skall rädda oss svenskar och danskar, när helvetet bryter löst?

“Leonard Cohen – The Future”: http://www.youtube.com/watch?v=D97OxHZzBeQ

Eddie hade rätt – “eddie meduza – en idiot”: http://www.youtube.com/watch?v=zsxZkHwicAA

  Peter Buch

  Posted: 31 juli 2014 - 07:07 - Svar

  Nej.
  Størtedelen af jøder i Danmark, omkring 7.000 tog til Sverige, http://da.wikipedia.org/wiki/Redningen_af_de_danske_j%C3%B8der
  Langt de fleste, vel omkring 98- 99% af hele befolkningen, min vurdering uden belæg, forblev i Danmark.

   nobody

   Posted: 1 august 2014 - 16:10 - Svar

   Ber om ursäkt för att jag var så otydlig, men efter att för säkerhetskull läst denna delen av Sveriges & Danmarks historia innan jag postade så kunde jag inte med gott samvete säga danska medborgare med judisk bakgrund.

   Detta av en enda anledning! De var och är en del av oss, de var danskar och många av dem blev sedemera betraktade som svenskar. Så det var i själva verket så att en majoritet av danskarna som blev hotade av ockupationen blev räddade genom dansk handlingskraft och svenskt mottagande.

  Bjovulf

  Posted: 31 juli 2014 - 23:42 - Svar

  Ja, vi får väl vänta med att öppna luckan i bron tills alla non-PK’iter / äkta svenskar har nått över sundet. Sen får Frederik Reinfeldt (M), Mona Sahlin (S), Gudrun Schyman (FI), Annie Lööf (C), Åsa Romson (MP) & co. klara seg på egen hand så bra det går och njuta ur den importerade “kulturberikningen på sina egna kroppar – för en gångs skuld 😉

   Angela

   Posted: 1 august 2014 - 08:15 - Svar

   Och vad fan skall vi göra där? Vakna upp någon gång.Danmark och övriga länder i väst kommer snart att vara likdana som i Sverige. Sverige är bara först ut på banan.

   De här människorna har fått ordentligt grepp över Sverige. Snaran dras åt och varför tas inte Pride upp?

   Det är skrämmande med all propaganda för Pride utan någon som helst kritisk röst mot eller någon förklaring eller beskrivning vad det är eller vad det står för. Bara ren propaganda! Vi lämnar ut våra barn medvetet till dessa sexuella gangstrar. Medvetet skall barnen vänjas vid att deras kroppar och själar inte tillhör dem utan andra till att göra vad som helst med dem. SÅ FOSTRAS EN MÄNNISKA TILL SLAV! Inget privatliv. Ingen itegritet. Ingen äganderätt. Inte ens till sig själv. FY TUSAN! Ta alla djävlar som stöder det!

   Skamligt att inte vi vuxna gör något utan förhåller oss passiva.

   Går tyvärr inte att föra över texten från Fria Tider twitter ur Programmet från Pride. De skall polisanmälas för övergrepp mot barn! Föräldrar som drar dit sina barn borde tas ifrån sitt föräldraskap.

   Fria Tider @friatider

   #dubetalar pic.twitter.com/cQCa9My6ak

    steen

    Posted: 1 august 2014 - 16:13 -

    jeg har gjort det før, og jeg er allerede helt udmattet

    PRIDE KIDS
    Arrangör: Stockholm Pride
    2014 kommer Pride Kids att pågå på Kulturhuset Stadsteatern-Taket.
    Pride Kids på taket är öppet tisdag till fredag. Vi öppnar varje dag kl. 12 och stänger strax innan kl. 15.
    För alla Pridebesökare som vill slå sig ner i en kuddhörna och läsa bilderböcker finns Pride Kids! Pride kids riktar sig först och främst till alla mellan 0 och 10 och deras vuxna. Pride kids är en liten oas på Kulturhuset Stadsteaterns tak där det går att koppla av, hänga och läsa! Böckerna som finns på Pride Kids är en blandning mellan nya queera bilderböcker, hbtq-klassiker och andra guldklimpar. Alla böcker riktar sig till barn och unga men såklart får alla som vill komma hit och läsa ur denna bokskatt!
    Pride Kids är ett samarbete mellan Rum för Barn och Stockholm Pride.

    http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Gor-ditt-eget-program1/Stockh olm-Pride/Pride-Kids/


    SEXLEKSAKER FÖR RÖV OCH KUK

    Arrangör: RFSL
    På denna workshop får du svar på alla dina frågor om sexleksakerna du inte visste fanns. Vi kommer att visa en massa härliga prylar som kan göra sexet till något extra, med kuken och röven i fokus. Du kommer också att få en djupdykning i kondomsorter och glidmedel.
    Medverkande:
    Sexualupplysare från RFSL

    http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Gor-ditt-eget-program1/RFSL/S exleksaker-for-rov-och-kuk/

    nobody

    Posted: 1 august 2014 - 16:19 -

    I vår kultur, är det den som tappar fattningen som är förloraren, kom ihåg det.

    P.S. Kan inte påstå att jag är perfekt heller då det gäller detta.

HH

Posted: 31 juli 2014 - 20:11 - Svar

Ja, den danska heroiska insatsen under kriget för de förföljda judarna lyser likt en fyrbåk under en förfärande tid. All beundran för er danskar för denna sant mänskliga och demokratiska insats!

  Peter Buch

  Posted: 31 juli 2014 - 20:21 - Svar

  Det er og bliver navnlig tysk tilbagholdenhed der er baggrunden for reultatet, vil jeg hævde, noget der kunne tyde på der ogå var tyskere, der vidste hvilken vej det gik, og en undgåen flere dumheder som kommende taber i krigen var bedst.

  Peter Buch

  Posted: 10 august 2014 - 22:01 - Svar

  Lidt belæg for tysk tilageholdenhed:
  http://www.helsingorleksikon.dk/index.php?title=K%C3%B8bmand_Leedgaard &diff=5794&oldid=5793
  Omtrent en femtedel nede på siden:
  …Byens lille modstandslomme, som holdt til i det gamle mejeri på [[Ole Piis Vej]], brugte derfor nu mere sine kræfter på at hjælpe forfulgte danskere og jøder til Sverrige. Forfulgte ventede i mejeriets hestestald på besked fra havnen, om hvem tyskerne havde på vagt. Der var en gruppe tyske soldater kaldet sønderjyderne. Det var dansksindede tyskere fra Flensborg, der boede i Store Bjørns hus på havnevej, og som var kendt for at vende det blinde øje til transporterne. Når de kom på vagt, havde man 4 timer til at komme ud af havnen. Der blev straks ringet til doktor Berg, som kom ned med beroligende indsprøjtninger til børnene, der så hastigt blev båret om bord og gemt i Gudmand og Johannes fiskekutter Karen eller i Julius og Karl Ankers store smakkejolle. De blev stemplet ud af ”sønderjyderne” og så var det bare om at komme uset til Viken i en fart…  

Angela

Posted: 1 august 2014 - 08:49 - Svar

Open Pride för barn 0-10 år för att läsa och titta i bilderböcker. Kinkysex, sexleksaker för röv och kuk…
Om inte detta är ett DEGENERERAT, DEPRAVERAT och DEKADENT samhälle så vet inte jag vad det är! Att PUBLIC SERVICE kan sända skiten och göra reklam för den ÄR skandal! Att folk år efter år låter sig förföras av denna skit är ännu märkligare! Att folk inte demonstrerar mot! Motdemonstrerar mot! Demonstrerar utanför riksdag och regering. Slänger ut det depraverade packet är en ännu större gåta. Redan flera 100 år före Kr trode de att de tagit kål på kananeerna och deras sjukligheter men de hade nog bara blandat sig med den vanliga befolkningen. Tidigare hade vi Vattenfestivalen! Det var något KONSTRUKTIVT! PRIDE är bara DESTRUKTIVT! VEM i HELVETE har bytt ut dessa event med varandra? Sätt det fanskapet i fängelse för brott mot mänskligheten!

…motivationen till PRIDE var bl a enligt SR. P1Morgon att …”oh de hoppar på oss och kramaross”. Jaha, är det det som är problemet så finns det bara i Sverige snart en miljon arbetslösa som kan anställas som “kramare”. De klarar väl av i alla fall att ge någon en kram om det är det som brister!

Race mot ormgropen. Människornas nya konkurrenter – ormar! Men människorna blir inte långvariga i en ormgrop och för övrigt hinner de dö i någon annan pandemi som ebola…

  steen

  Posted: 1 august 2014 - 10:45 - Svar

  Er det i dag den er Store Godhedsmarch ?

  Angela

  Posted: 1 august 2014 - 22:33 - Svar

  “Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.” ur Doktor Glas, 1905

  A propos kvinnan som intervjuades i P1Morgon.

   Peter Buch

   Posted: 2 august 2014 - 02:35 - Svar

   Implicit er der i doktor Glas ytring en total seen bort fra at selv lidet troende, i selve troen, har et socialt perspektiv.
   Egne erfaringer med mennesker tyder for mig på at størstedelen af alle mennesker kun ville have godt af perioder uden nogen som helst kontakt med andre mennesker.

   Som passivt medlem af eneboernes forbund må jeg udtrykke, at kontalt med mennesker er aldeles overvurderet.

Anonym

Posted: 1 august 2014 - 14:15 - Svar

På en kvällstidnings s k kultursida bryter stormen loss. Ett femininum vid namn Farrokhzad plus två flickor som heter Karlsson i efternamn – vänta, är här inget fel i genusbalansen? – kastar sig ut i bitterhet. Ebba Grön-melodien som hade spelats och väckt sådan uppståndelse om att skjuta ihjäl misshagliga individer var väl inget att bli upprörd över tycker man i inlägget. Ord flyter omkring och har tydligen ingen substans eller mening längre. Som kåsösen i en annan tidning raljerade om sin “röda ungdom”. Men vad hade hänt om hon raljerat om sin “bruna ungdom”?

En av Lars Forssels dikter präntas i det första inlägget och dikten handlar om det bröd som vissa inte har. Men – sanningen att säga dog inte poeten p g a avsaknaden på bröd, så vitt är mig bekant. Inte heller jag dog av brist på bröd även om jag ibland kom till min skola utan bröd till frukostrasten. När jag gick i skolan fanns nämligen inte skolbespisning.

När jag läser alla dessa tirader som flyter omkring förstår jag en sak – folk, särskilt unga människor – är missnöjda. Av någon anledning. Och själv tänker jag på dikten och bilden från barndomen om “Häxan Avundsjuka, smyger runt som Häxor bruka.”

Själv är jag fullt nöjd. Och begär ingenting mer. Och sänder en tacksamhetens tanke till den skola jag fick gå i och som gav mig så mycken lärdom och kunskap. Och förlåt om jag inte tog tillvara allt.

Tack!

HH

Posted: 1 august 2014 - 14:27 - Svar

En person vid namn Farrachzad plus två medsystrar med det gemensamma efternamnet Karlsson – ingen genusupprördhet här? Jag menar Karls son – har i en kvällstidnings s k kulturavdelning gått till motattack mot den förstnämndas spelande av en Ebba Grön-melodi som handlade om diverse skjutning av borgerliga personer. “Äsch, en gammal låt som framfördes för 35 år sen. Äsch” Som ni ska förstå – ord utan mening. Eller? En annan kåsös raljerar om sin röda ungdom. Men hur hade det varit om hon hade raljerat om sin bruna ungdom? Och skojat om sommarläger under vajande fanor och smattrande trumpeter?

Handlar inte mycket av det här om “Häxan Avundsjuka. Smyger runt som Häxor bruka.”? Man citerar i det första inlägget en dikt av Lars Forssell som rymmer ordet bröd. Rättare avsaknaden av bröd. Jo jag minns under min bardoms krigsår att jag ibland inte hade bröd till frukostrasten i skolan. Bespisning fanns inte. Men jag överlevde och det fanns de som hade det värre.

Lars Forssell dog som bekant inte av bristen på bröd…

HH

Posted: 1 august 2014 - 16:58 - Svar

Ursäkta det dubbla budskapet!

Angela

Posted: 1 august 2014 - 20:26 - Svar

Nobody, förlorarna är de som låter sig förledas. Kunskap är makt! Förlorarna är dem som inte reagerar och agerar! Förlorarna är de passiva, de som hukar, de som utplånar sig själva.

Att visa känslor är INTE att “tappa någon fattning”. Det är bara de som görs ansvariga som i brist på annat tar till värdelösa floskler.

Bergfast

Posted: 1 august 2014 - 21:16 - Svar

Unga – svenska – kvinnor?…

Angående filmen om unga svenska kvinnor, så, ärligt talat, de ser lite mer ut som amerikanska kvinnor, lite blonda, lite mörka, lite asiatiska och med ungefär samma frisyr som de flesta amerikanska unga kvinnor verkar vilja föredra, än vad de faktiskt ser ut som typiska svenska kvinnor egentligen.

Dessutom så är de flesta unga kvinnor, i de flesta delar av världen, oftast vackra, friska, glada och oskuldsfulla, samt har oftast en mycket mild och vänlig framtoning.

Filmen skull i princip lika gärna ha kunnat presenteras som amerikanska unga kvinnor som älskar sitt land….

Ingen större skillnad…

I den allmänna, generella, och som det lite varstans och överallt verkar som, just den föredragna, amerikanska stilen, i just den massmediala amerikaniseringens tid…..

Fokusering på yta, på, eller på, – Next top model , samt på omstyling i Norge, Danmark och i Sverige, där kvinnor, unga, medelålders, äldre, ska stylas om av ….engelska modeexperter , för att lära sig att se lite mer…. sexiga ut …..

Jo, jo….

Det är inte utan att det är lite sorgligt hur allt fler unga kvinnor, och även äldre, runt hela jordklotet, även i Kina, Ryssland och i Japan, kanske även i Afrika, Sydamerika och Orienten, men kanske ändå inte så mycket inom Indiens hinduiska traditioner, men i Europa naturligtvis samt även då tydligen i Skandinavien och i Sverige ….Alla verkar de alltmer vilja försöka se ut just som – unga amerikanskor – …

Lite tråkigt är det ändå med likriktningen….

Presentatören låter också lite ….frenetisk osvensk….och just lite – intensivt amerikansk ….(fastän hon ännu inte talar på just – amerikanska – …)

Nåja.

Så är tidens gång… det som konsumeras…. det får inflytande och makt…… och det fängslar och präglar de unga i konsumismens och i tv-massmediets dominans och överväldigande inflytande där alla helst skall försöka se ut som modeller….

Lite sorligt är det ändå med just all likriktning och all amerikanisering vad gäller just skönhetsstil ….

Coca cola – reklamen:…- ”I´d like to teach the world to sing in perfect harmony”…. (= “bli som oss” och glöm bort vilka ni själva är..…)

”Live the American dream”, (i den Amerianska delstaten Sverige…?!)

Angela

Posted: 1 august 2014 - 21:37 - Svar

Jag ber er läsa Normaliteten under attack för att förstå hur illa det är ställt i samhället och hur propagandan går som undergräver demokratin och förvandlar människor till slavar.

Utdrag som förskräcker:
“Ett utmärkt exempel på politiseringen av sexualiteten har getts av den s k sexrådgivaren Katerina Janouch. Hon har varit skribent i Expressen och i flera ungdomstidningar, vilket torde göra henne till en av ungdomens främsta informationskällor. I Expressen (20/8 -04) förde hon på tal män som vill bli påsatta av kvinnor med ett så kallat strap-on, ett bälte med en dildo på. Janouch gillade idén som hon kopplade ihop med begreppet demokrati:

“I demokratins namn så bör ju fler kvinnor sätta på män – i alla fall om man pratar analsex. För varje kvinnlig penetration, en manlig, tycker jag. Därför är strap-on ett demokratiskt/feministiskt sexredskap och jag tror nog att många fler kvinnor skulle uppskatta att använda ett sådant. Men långtifrån alla män vill bli tagna av en kvinna (synd, kanske missar de en upplevelse).”

I demokratins namn ska männen alltså finna sig i att penetreras av kvinnor medelst sexredskap. Detta knyts till en ny queerteoretisk definition av demokrati där den som inte finner sig i det definieras som antidemokrat. Ungdomar kan tvinga till sig analsex med förevändningen att det är demokratiskt.”

Vakna svenska och västvärldens folk!

Angela

Posted: 3 august 2014 - 10:13 - Svar

Bergfast

Posted: 3 august 2014 - 11:43 - Svar

När man i ett samhälles offentliga ideologiska språk och ideologiska diktat avkräver ett tvång att vara tolerant som då får betyda att vara kärleksfull, samt god, mot allt, allting och alla, så kan man faktiskt befinna sig i en diktatur fastän man inte tror det.

Man ser då denna dikterande diktatur som endast varande god och av godo.

Som en lyhörd efterföljare av samhällsdiktaten tror man sig verkligen vara enbart tolerant, ja, varför inte också kanske både vidsynt, kärleksfull, klok, god och förståndig som diktaten föreskriver.

Man tycker sig då förstå den samhälleliga lagstiftande maktens, och även t ex den svenska kyrkans, dikterande direktiv om just att vara tolerant är att vara kärleksfull, samt ser sig då vara en del av dessa dikterande direktiv och anser sig då vara kärleksfull och tolerant, och att det betyder godhet. Man tycker sig då förverkliga de dikterande diktaten om denna s.k. kärleksfulla godhet och tolerans.

Någon diktatur eller dikterande direktiv ser man då inte skymten av när man snällt, lydigt och kärleksfullt, samt full av tillit, icke- misstänksamt och med en godtrogen aningslöshet och utan baktankar, anammar den samhälleliga och den kyrkliga maktens direktiv och diktat kring vad som skall tolereras i den kärleksfulla toleransens och godhetens namn.

Dikterande direktiv om total tolerans, godhet, vänlighet och kärleksfullhet samt de många andra fraser, paroller och stående formuleringarna, kan just alltså bli diktatoriska diktat som verkligen inte varken kan eller får kritiseras, anmärkas på eller ifrågasättas.

De kan inte kritiseras därför att all kritik framstår då autoamtiskt som en vilja att förespråka ondska, elakhet, intolerans och kärlekslöshet som en logisk konsekvens. Kritik anses automatiskt vilja förespråka en motsats till all den förespråkade och diktatoriskt dikterade goda, kloka, fina, kärleksfulla, vänliga och toleranta toleransen.

Det är illa att man som förespråkare för demokrati och frihet inte kan upptäcka denna diktatoriska rävsax.

Leave a Comment