1
aug
Seneste opdatering: 2/8-14 kl. 1357
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“This is not Gaza” sagde Ezra Levant da nogle få pro-israelske demonstranter i Calgary blev mishandlet af de lokale jødehadere. Han indkaldte til en demonstration for Canada og for Israel.

Hotel Sverige

Weekendavisens Frede Vestergaard har i dag en lang, bundsolid artikel om Sverige, der hedder “Det spiller ingen rolle.” Rubrikken må hentyde til den nonchelance politikere og medier behandler anstormningen af Sverige med. Jeg har klippet lidt fra artiklen, der egentlig er for informationstung til at klippe i. Illustrationerne har jeg selv fundet.

Syriske flygtninge, der kommer til Sverige, får automatisk permanent opholdstilladelse. Derfor søger de i stort tal til Sverige, blandt andet via Danmark. Sverige venter i år ca. 140.000 flygtninge, inklusive familier. Prognosen for folketallet i Sverige lyder på ti millioner allerede i 2017.

Migrationsverket beder i den nye prognose om at få sin bevilling forhøjet med 1,1 milliarder svenske kroner for i år og overslaget for 2015 forhøjet med 1,7 milliarder kroner. I første halvår i år har Migrationsverkets samlede udgifter udgjort i underkanten af ni milliarder kroner, altså op mod cirka 20 milliarder kroner for hele året. Pengene går blandt andet til indkvartering af flygtninge. Noget der i stigende grad er vanskeligt, så flygtningene må indkvarteres på vandrehjem, hoteller og i beboelsesejendomme, som står tomme i Udkantssverige på grund af fraflytninger. Mange kommuner er desuden blevet meget afvisende over for at modtage flere flygtninge, selv om staten finansierer de første års udgifter i forbindelse med bosætningen.

1-Indspilning i fuld skærm 01-08-2014 0959301-Indspilning i fuld skærm 01-08-2014 101658

Den fortsat store indvandring til Sverige fra Mellemøsten betyder, at den kraftige vækst i folketallet fortsætter. Sverige rundede ni millioner i 2004 og 9,5 millioner i 2012. Statistisk Centralbureaus nye befolkningsprognose lyder på ti millioner i 2017 og 11,8 millioner i 2050.Sidste år steg folketallet med 1,5 procent, hvilket i et internationalt perspektiv er en helt usædvanlig stor stigning på et enkelt år.

Selv om indvandringen til Sverige er enestående stor sammenlignet med andre lande, er der ingen tegn på, at den kommer til at spille nogen rolle i valgkampen. Det såkaldte »missnöjesparti«, Sverigedemokraterne, vil tale om de problemer, som »masseindvandringen« har medført, men »meningskorridoren er smal«, som en svensk tv-journalist har formuleret det, så indvandringen får ikke lov at spille nogen stor rolle i medierne.

Det mest interessante spørgsmål ved valget er derfor, hvordan de fire Allians-partier vil reagere, hvis de dæmoniserede Sverigedemokrater – der tegner til at få fordoblet deres stemmetal til 11-12 procent – anbefaler, at Alliansregeringen fortsætter. Som meningsmålingerne ser ud, ligger de to blokke og vipper med cirka 50 procent til hver. Det vil sige, at Reinfeldts mulighed for at fortsætte afhænger af, om han vil se bort fra Sverigedemokraternes 700-900.000 stemmer, hvis altså Alliansen plus Sverigedemokraterne tilsammen får flertal. Gør han det, er han allerede færdig. – “Det spiller ingen rolle.” Frede Vestergaard, Weekendavisen, 01.08.2014.(ikke online)

Så här ser det ut IRL. På 12 kvm bor fyra för varandra okända män. I månader, upp till och över ett år.

1-Indspilning i fuld skærm 01-08-2014 142004


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Superman

Posted: 1 august 2014 - 15:15 - Svar

Sverige er som altid vanvittig interessant.

Man bruger rask væk milliarder af kroner på velstillede rejsende (såkaldte flygtninge), men der er overhovedet ingen debat om hvorvidt dette er en hensigtsmæssig måde at hjælpe på.

Tænk hvad de samme penge kunne købe i Somalia, Sydsuda, Mali. Og tænk, at i disse lande ville det være de fattigste og hårdest ramte man faktisk kunne hjælpe og ikke den bedrestillede befolkningsgruppe.

Det kan diskuteres hvordan man skal bruge pengene, men i Sverige er der INGEN der stiller spørgsmålet.

Det er ikke humanisme, tolerance eller andre plusord. Det er en selvglad racistiske ide om svenskernes unikke evne til at skabe et samfund og deres hvide ansvar for at hjælpe alle de primitive der gør at svenskerne seriøst mener at have en pligt til at stille velfærdssamfund, stat og territorie til rådighed for alle omkringrejsende.

steen

Posted: 1 august 2014 - 15:46 - Svar

op mod cirka 20 milliarder kroner for hele året.

Altså, det er oveni hvad det i forvejen koster:

Effekten af at presse etniske svenskere ud af arbejdsmarkedet og af at belaste boligsektoren betyder, at de samlede omkostninger ifølge Jan Tullberg kan være dobbelt så høje, altså 250 milliarder svenske kroner eller syv procent af det årlige svenske BNP.

https://www.document.no/2014/06/det-ekstreme-sverige/

Superman

Posted: 1 august 2014 - 16:05 - Svar

Enig.

De 20 milliarder er ca. beløbet for Migrationsverket årlige udgifter.

Dertil kommer de efterfølgende udgifter der i nationalregnskab posteres som Sundhedsudgifter, Politi og domstole, Skoler og selvfølgeligt ikke mindst overførsler.

Det er helt vildt. Tænk hvad det kunne finansiere af skolegang, flygtningelejre m.m. i Somalia, Kurdistan osv.

Og selvom en del af indvandrerne får reelt arbejde (altså ikke bare med at tolke for hinanden og arrangere skatteyderfinansierede fodboldkampe i ghettoen), så skal indtægten herfra også ses i forhold til at en del af disse jobs blot er overtaget fra svenskere.
I Danmark har vi ofte hørt historien om en “kunster” eller journalist der er lykkelig over de dygtige somaliske buschauffører uden hvilke trafikken angiveligt ville gå i stå.
Problemer med den historie er selvfølgeligt at der er rigeligt med danskere uden for arbejdsmarkedet som sagtens kunne lære at køre bus. Muligvis er der nogle somaliere der er marginalt bedre til at køre bus, men det opvejer jo langtfra den ekstra omkostning vi har fået ved at skulle betale for en dansker på overførsler.

Ret beset er det en uhyrlig skandale at der ingen debat er om dette absurde misbrug af penge på en lille privligeret gruppe, mens enorme folkemængder mangler uddannelse, mad og husly.

Ludvig

Posted: 1 august 2014 - 16:14 - Svar

Magnifikt tal av Tarek Fatah mot det vänsteristiskt-islamiska konkubinatet.

HH

Posted: 1 august 2014 - 16:44 - Svar

Ack, våra politiker – riktiga bohemer allesammans! Dessutom tror dom – som jag gjorde när jag var mycket liten – att pengar växer på träd.

De fruktansvärda tal som nämns ovan vad gäller penga-medlen kan jag helt enkelt inte omfatta. Kan någon överhuvudtaget göra det? Uppebarligen inte våra valda politiker heller…

Ludvig

Posted: 1 august 2014 - 18:26 - Svar

Wolodarski-DN gör en kovändning,fast – under galgen.
Nu är pressen och trycket hårt på denna den svenska kampanjjournalistikens högborg.
Nu när Henry Bronett tagit halva bladet ifrån munnen(i Expressen och SR)och anklagat den svenska politikereliten för att excellera i landets paradgren:att tiga ihjäl obehagliga fakta – i detta fall att låtsas som om det regnar inför den alltmer upptrappade antisemitismen i Europa. Men Bronett själv klarade inte av att nämna vilka som var huvudaktörerna bakom denna stigande våldsvåg.

Dock,tystnadsvallen sprängdes helt för ett par dagar sedan i nättidningen Samtiden.nu (se Snaphanen 31.7 under rubriken “Starke trusler mod svenske joeder”)när tre svenska judar beskrev det onämnbara:det muslimska antisemitiska våldet somde själva upplevt det inpå bara skinnet.

Nu var tydligen goda råd dyra i DN-skrapan.Gick det att fortsätta tiga i den goda kampanjagendans namn? Nej.
I morse sprängde även DN tystnadsvallen på sitt helt egna sätt.Dagens huvudledare har rubriken “Visa ledarskap.”Så här låter det om det som nu pågått i ett antal år:

“D e t ä r e n n y s o r t s antisemitism.För det handlar inte primärt om

  Ludvig

  Posted: 1 august 2014 - 18:43 - Svar

  forts.:
  “D e t ä r e n n y s o r t s antisemitism.För det handlar inte primärt om att några gamla vålnader från förr plötsligt vaknat till liv.Den dominerande delen av förövarna har sitt ursprung i Mellanöstern”
  Ni läste rätt:En ny sorts antisemitism från Mellanöstern. Hmm…..Den enligt DN “gamla bruna” varianten har mindre än hundra år på nacken.Mellanösternvarianten har funnits i ettusenfyrahundra år.

  Det är en ordentligt tilltagen huvudledare i DN.Mot slutet nämns ordet “muslimer” en enda gång;
  ordet Islam ingen enda gång.

  “Visa ledarskap”,det vill säga,tala ut om antisemitismen,uppmanar tidningen landets politiker.
  Själv nöjer sig DN med halvkväden visa.
  Det är inte lätt när locket legat på så länge – och varit så hårt åtskruvat.

   Ludvig

   Posted: 1 august 2014 - 23:41 - Svar

   “det handlar inte primärt om att några gamla bruna vålnader från förr plötsligt vaknat till liv”, ska det stå i citatet från DN.Jag råkade tappa bort den viktiga ideologiska markeringen BRUNA.

   Ludvig

nobody

Posted: 1 august 2014 - 19:58 - Svar

Apropå “Hotel Sverige”

Precis som jag sade till min fru – “Welcome to hell”

“Eagles – Hotel California (Lyrics)”: https://www.youtube.com/watch?v=h0G1Ucw5HDg

Bergfast

Posted: 2 august 2014 - 09:25 - Svar

Ezra Levant och Tarek Fatah är – lika som bär – , (de skulle nästan kunna vara far och son eller farbror och brorson eller något sådant…)

Tarek Fatahs tal är verkligen mycket bra och förtydligande om en mängd olika ockupationer runt om i världen som inte uppmärksammas. Verkligen förtydligande och belysande.

Men, jag tror ändå inte, eller vill inte tro, att judar faktiskt är så särskilt hatade egentligen.

Tror att det på många håll faktiskt i verkligheten är tvärtom. Judar är mycket, mycket omtyckta.

Men att det verkar främst vara en Israelisk nationalism som vill attackeras, därför att man, tråkigt och dumt nog, inte vill acceptera en Israelisk nation, en judisk nationalstat. Den fastlåsningen, den oviljan att kunna erkänna det som beslutades om i världssamfundet, att tilldela ett hemland för judar i Palestina, som då blev en judisk nationalstat, som också faktiskt har erkänts av många nationer, inte minst USA. Detta som då palestinier, eller muslimer, inte vill eller kan acceptera, utan vill förneka, hata och bekämpa till varje pris i ett frenetiskt hatande och känslor av orättvisa, och som då också verkar kunna drabba alla judar kollektivt.

Dumt nog.

Men inte enbart alla judar vill anklagas kollektivt som ansvariga, utan även hela västvärlden. Islam och palestinier vill mena att det i själva verket är västvärldens, Europas och Amerikas fel, och världskrig, och deras överträdelser mot judar som kollektiv, som har orsakat att judar fick ett – Hemland – i Palestina, från början, men som tydligen ändå accepterades då (?).

Det var när nationalstaten Israel bildades som svårigheterna, krigandet, attackerandet, bekämpandet och hatandet började, verkar det som.

Tråkigt nog.

  Bergfast

  Posted: 2 august 2014 - 10:24 - Svar

  Korr. av mening:

  …”Tror att det på många håll faktiskt i verkligheten är tvärtom. Många, många judar är av väldigt många ickejudiska människor faktiskt mycket, mycket omtyckta.

  T ex Bruce Springsteen, sångaren, samt Woody Alen, filmaren, och många andra filmare, musiker, kompositörer, tonsättare, skådespelare, författare, konstnärer, vetenskapsmän och andra.

  Samt också då Jesus och Paulus, m.fl., (som i sin tur, tillsammans med judendom har inspirerat Muhammed (pbuh) och islam?)….naturligtvis inte heller att förglömma.”….

   Bergfast

   Posted: 6 august 2014 - 09:17 - Svar

   Och, heller inte att förglömma är naturligtvis också alla judar, på så att säga den andra sidan i ett samhällsperspektiv, eller i ett ideologiskt perspektiv.

   Alla folkmassor som har älskat Marx, samt Trotsky och andra ideologer som inspirerat just både kommunism och marxism. Det är väldigt många människor som har både dyrkat, följt och anammat dessa författare, eller dessa ideologer med judisk bakgrund, och deras proklamationer och förkunnelser kring socialism och kommunism.

   Så att judar skulle vara hatade när i stort sett hela världen, både på den kristna sidan och på den kommunistiska eller socialistiska sidan, faktiskt är efterföljare, beundrare och lärjungar till dessas ledning och undervisning, det kan inte egentligen vara en verklighet.

   Det finns nog inga andra folk som har så inflytelserika representanter som är så älskade och upphöjda till skyar av så många olika människor runt jordklotet, som också har anammat vad dessa representanter har sagt, undervisat om och manat till.

   Det som sker nu mellan israeler och palestinier, mellan Israel och Gaza, och kanske i förlängningen mellan islam och judendom, det har inte alltid och överallt genom hela historiens gång, mellan alltså just judendom och islam, varit några större problem.

   Kristendom drev ut både judar och muslimer ur Spanien 1492 och krävde konvertering till kristendom eller flytt ur landet. Många konverterade, men många judar, och muslimer, som bott i Spanien flera hundra år, bosatte sig då i just muslimska nationer och där fick judar beskydd genom den s.k. skatt som då anses ge tillstånd och beskydd från tvånget att ansluta sig till islam i just ett muslimskt land.

   Så, jag tror inte att alla konflikter idag i Israel, mellan palestinier, arabvärlden, islam, och judendom eller sionism, alltså judisk nationalism, enbart beror på antijudendom, eller antijudiskhet, eller s.k. antisemitism.

   Det handlar nog mer kanske i slutänden om antinationalism, och särskilt då anti judisk nationalism i just Palestina, samt därmed anti nationalstaten Israel, en judisk nationalstat för judar, (som ändå faktiskt stöds av väldigt många människor, inte minst USA, och som även borde kunna godkännas även av Palestinier, så småningom, och med tillräckliga ersättningar, belöningar, beskydd och stöd för sina egna liv, som just palestinier.)

   Tråkigt nog har ju denna konflikt pågått i olika allvarsgrader så länge, med många döda på båda sidor. Ja, alltsedan staten Israel utropades 1948.

   Mycket sorgligt för båda sidorna.

  Bergfast

  Posted: 4 august 2014 - 11:28 - Svar

  Ps.

  Det som Världssamfundet beslutade om att tilldela judar var alltså inte först en nationalstat, utan ett – Hemland – som då från början inte var en nationalstat för judar.

  Det var judar själva som utropade sig som just en – nationalstat – 1948, och som också godkändes av USA m.fl. länder straxt efter detta utropande av nationen. Men denna nationalstatsformation som alltså inte godkändes av dels palestinier, eftersom de såg det som deras land, och också inte heller av andra arabiska nationer omkring.

  Palestina var ingen egentlig- nationalstatsformation – med parlament och regering men palestinierna hade bott i just det Palestinska området i många, många, många generationer, och för dem var det just deras – Hemland – .

  Det som skedde efter att judar själva utropade bildandet av nationalstaten Israel, som just en judisk nationalstat, är att alltså just denna judiska nationalstatsformation på just palestiniers mycket gamla och mycket vedertagna landområden inte kunde accepteras av palestinier.

  Judar tilläts av palestinier att flytta till Palestina, i enlighet med Världssamfundets beslut om att judar där skulle få ett – hemlandsområde – (under förutsättning att inte palestinier kom till skada eller behandlades illa). Detta accepterades alltså från början av palestinierna.

  Det var den judiska nationalstatsformationen som inte ville accepteras, samt den nybildade judiska nationalstatsformationens deporteringar, attacker och fördrivningar av, (potentiellt hotande och fientliga palestinier), från deras markområden. Ur palestiniers synvinkel och perspektiv så upplevdes det då som både förtryck, aggressivt och rasistiskt beteende från den judiska nationalstaten Israels sida. Det som de då tydligen vill likna vid det nazistiska Tysklands fördrivningar, deporteringar, mord och förtryck av judar.

  Det är en smärtsam och sorglig situation för både judar och palestinier. Det faktum att den judiska nationalstaten Israel idag har så enormt mycket större militära resurser att kunna bomba den palestinska befolkningen, där unga, stenkastande pojkar kan skjutas ned med kulsprutor, ja, det gör det hela mycket obehagligt just därför de ojämna militära styrkeresurserna som används.

  Att krigande och krig, samt självförsvar och självbeskyddande aktioner, alltid kräver mycket starka militära resurser för att över huvud taget kunna vinnas gör inte saken bättre. (Jag menar det vore ju inte bättre om Israel hade mindre militära försvarsresurser för att då vara lika svaga, eller lika starka, som palestinier.

  Kanske finns det en inneboende psykologi i människan som varelse, som medför att när känslor av stor styrka finns, så medför det också ökade risker för att utan att vara rädd för att misslyckas, då kunna vilja slå till mot en fiende.

  Eller slå till någon irriterande, småbjäbbande, trilskande, uppstudsig och motsträvig undersåte. Eller någon då uppenbarligen svagare part i en konflikt. Och då vilja slå till riktigt rejält så att denne lär sig en läxa? Att inte – sticka upp – mer och att absolut inte – ta sig ton mer – osv.

  Sådana psykologiska fenomen finns främst bland pojkar i gäng, eller bland män, som då befinner sig i mer eller mindre stridande, eller tävlande, sammanhang.

  Ibland kan krigsstrategier gå ut på att anordna en låtsasattack. Detta för att därmed kunna starta ett krig. En gruppering kan då från den ena sidan, den sidan som verkligen vill ett krig och som är övertygad om sina chanser att alltså kunna slå till hårt och därmed anse sig kunna vinna, låtsas bli attackerad, eller verkligen låta sig bli attackerad och t.o.m. låta sig dödas. Då offrar sådana spejare, eller agenter, sig själva till förmån för att den egna större gruppen då ska kunna anfalla, i en s.k. rättfärdig hämndaktion och kunna gå till anfall mot fienden och slå den sönder och samman med sin betydligt större krigskapacitet.

  Denna krigsstrategi har nog förekommit genom hela mänsklighetens krigshistoria. Både bland mindre och större krigande grupperingar och grupper, t ex indianstammar, olika afrikanska folkstammar, och olika europeiska folkstammar och grupperingar, (släkter, olika hövdingar, prinsars brödrastrider om krona och makt, et cetera, osv.)

  Att vilja parera, lura, bedra, förvirra, spela med falska finter och därmed kunna erövra och besegra en fiende med ett oväntat (schack-) krigsdrag, där också självoffer, kan ske, då till förmån för hela nationens, eller hela grupperingens, vinschanser, är nog inte ovanligt. Att chanser då till krigsseger kan öka i ett då förmodat rättfärdigt krigande och självförsvarande, ja, det är ingenting nytt i den mänskliga krigshistorien.

  Dessutom kan till synes ofarligt, då i förhållande till flygbomber, stenkastande mot fiender inte heller alltid anses vara så fullkomligt ofarligt eller harmlöst. Att vilja kriga med raketer inte heller.

  Det är tråkigt om hela världens alla människor och länder till synes måste dras in i och kanske tvingas välja sida i krigandet mellan Israeler och palestinier.

  Att som utomstående tvingas välja sida, för den ena eller för den andra parten, när man inte själv bor och lever där och inte heller verkligen kan veta hur det verkligen är, gör det egentligen mycket svårt att just kunna välja sida.

  Det är nog lätt att kunna göra felbedömningar både åt, till och för, både den ena och den andra sidan.

  Ds.

Leave a Comment