6
aug
Seneste opdatering: 6/8-14 kl. 1822
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

A tearful, emotional and angry Yazidi member of the Iraqi Parliament, Vian Dakheel, admonished the Parliamentary body and asked for immediate assistance in repelling ISIS, who has captured the primarily Yazidi towns of Sinjar and Zumar, killing nearly 2,000 and forcing 200,000 to flea into the nearby mountains without food and water. More than 50 children have died from dehydration in two days and hundreds more children and elderly are risk. Iraqi Yazidi MP: We Are Being Butchered Under the Banner of ‘There is No God But Allah’ ( 40,000 Iraqis forced to choose between dying of thirst… or slaughter by extremists: Refugees stranded on mountain surrounded by ISIS waiting to kill them.)

Yazidierne er et kurdisk folk forbundet med zarathustraismen, (parsismen) en persisk ur-religion. Verdens værste konflikter lige nu. (Gaza er ikke iblandt dem)

‘Alarming’ rise in UK-bound migrants heading to Calais

During the first six months of this year, 61,591 migrants from Eritrea landed in Italy after crossing the Mediterranean. Over the same period last year the figure was just 7,913, the report reveals.The vast majority were heading to Calais where squatter camps in the town and near the ferry terminal are growing daily. The report, leaked in Le Figaro newspaper yesterday, quoted figures supplied by France’s border police.

A crisis meeting was held last month in Nice and led by the Police Prefect of the Alpes Maritimes region which borders Italy.Le Figaro revealed that French border police arrested 5,235 during the first six months of this year. Currently 1,200 migrants are sleeping rough in Calais, but that figure could rise to 5,000 if the situation has not improved by next year. Mr Mignonet threatened to “buy the migrants ferry tickets to Britain and let (the British) deal with the problem”. Leaked file reveals ‘ALARMING’ rise in UK-bound migrants heading to Calais. (Mare Nostrum rescue patrol i the weekend has pulled to safety more than 2,500 asylum seekers)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Machiavelli

Posted: 6 august 2014 - 12:25 - Svar

Jeg har kun en kommentar verden er syg, og hvorfor verden er syg, forklarer
Abdennour Bidar her.

”Islam er stivnet i ritualisme, formalisme, dogmatisme, sexisme og antisemitisme. Det er blevet en religion, som er fanget i fortiden og fuldstændig uegnet til et moderne samfund. En religion, som har indstillet enhver rationalitetet og forbudt enhver kritisk tankegang. Det betragtes nærmest som en form for vantro…
Denne mangel på kritisk tankegang har udtørret hele den islamiske åndelighed og kultur. Vi har haft store tænkere, vi har været en stor civilisation. Men hvor mange nobelprismodtagere har vi i dag? Hvorfor er de fleste muslimske lande mere eller mindre udviklingslande med undtagelse af Mellemøsten, hvor de nøjes med at udvinde olie?”

Abdennour Bidar underviser i filosofi ved Sophia-Antipolis-universitetet i Nice.

Men får den slags udtalelser nogen betydning? Næh! Bliver de læst? Næh! Ligesom i Sverige forstår de danske politikere ikke, at uret tikker mod katastrofen. Men i modsætning til Nazismen som befandt sig i Tyskland er Islam og dets ( dens) psykiske patienter spredt over hele verden.

HH

Posted: 6 august 2014 - 13:53 - Svar

Där har vi kärnan till det onda – oförmågan att skilja tingen åt. De har t ex ingen Fredric Schleiermacher, den tyske teolog och filosof, som vid sidan av sin samhälleliga hjälp till de utsatta, även pekade på olikheterna i vetenskapen och religionen. Schleiermacher som levde på 1800-talet är en av dessa ljusfyrar som förstått att utveckla tänkandet och på de skilda vägar vi måste bejaka. Man KAN vara trogen sin religion och man KAN bejaka ett vetenskapligt tänkande.

Det är det vi har förstått.

  Morten - - -

  Posted: 6 august 2014 - 17:25 - Svar

  Jeg tror ikke problemet er idéhistorisk, men kulturhistorisk. Det nytter ikke at tale til mennesker, der ikke har øren at høre med. Idéhistorien afventer, at kulturhistorien skaber lydhørhed. Ingen “frelser” kan frelse de, der ikke er modtagelige for den tilbudte frelse.

  Idéhistorien er for de, der vil nedlægge kranse. Kulturhistorien er for de, der vil forstå.

  – – –

Peter Andersen

Posted: 6 august 2014 - 15:49 - Svar

Det der sker i Irak lige nu, er desværre ingen overraskelse. Der er islams væsen, udfoldet i al sin gru. Når kalifatet er etableret, starter den offensive jihad – ganske som den har gjort det i 1400 år. Det eneste positive i hele denne sørgelige historie er, at alle mulige muslimske fraktioner også kæmper mod hinanden. Men de “vantro” må selvfølgelig betale prisen for dette skingrende ravende vanvid.

Det skal nok gå op for flertallet hvad islam er for en størrelse. Men, i guder, hvor går det dog trægt. At man så stadig går op i en lille jødisk stat, der blot forsvarer sig mod endeløse angreb fra de selvsamme islamister, siger bare en hel del om vestens informationsniveau.

Folk kunne sagtens tilegne sig den fornødne viden, hvis de altså gad, i stedet for at sidde på facebook og andet hjernedødt. Men herhjemme går DF da stødt og roligt frem og Venstre skruer også bissen mere og mere på i indvandrerspørgsmålet. Og at vi er nået der til, er da en start.

Mens IS (islamic state) poster den ene grufulde video efter den anden om deres såkaldte “sejrsgang” i Mellemøsten, kan det vel heller ikke tage så lang tid for folk at lægge to og to sammen, med hensyn til alle de andre konflikter vi er vidner til i f.eks. Afrika og Asien. Men det er altså den slags “mennesker” vi har lukket ind, i hobetal, i vores egne samfund, så vi kommer heller ikke til at gå fri. Det skulle man måske snart begynde at tænke lidt over…

  Machiavelli

  Posted: 6 august 2014 - 16:00 - Svar

  Ja og nu er det afsløret, at det var tre Hamas patienter som stod bagved mordene på de tre israelske tenagere. Men som jeg sagde fra starten: Bestilt arbejde for Hamas psykopaterne vidste at Israel ville reagere hårdt. Nu er beviserne kommet.

Jørgen Duus

Posted: 6 august 2014 - 16:31 - Svar

Det ser desværre ikke godt ud for yasidierne. For det første er de ikke muslimer og for det andet er deres bødler ikke jøder.

Ole Burde

Posted: 6 august 2014 - 17:43 - Svar

I en tid hvor USA har nok at gøre med at bekrige sig selv , er den eneste chance for effektiv hjælp til kurderne fra Israel . Helt tilbage fra 50’erne har der i perioder været forskellige former for samarbejde , parallelt med hvordan der blev samarbejdet med oprørsbevægelsen i det som nu er Sydsudan . Det er helt sikkert fristende for Israel at bekrige ISIS via stedfortræder , fordi det begynder at se ud som om en konfrontation med uhyret er uundgåelig på længere sigt .

Problemet er selvfølgelig , at israelsk intervention vil have en tendens til forene endnu flere islamiske splintergrupper grupper under ISIS’s flag , og derfor er det forløbigt kun meget begrænset og indirekte hjælp som er mulig . Hvis noget større skal igang , kan det kun blive i DIREKTE og åbent erklæret samarbejde med Saudiarabien , hviket kan blive en mulighed hvis dette føler sig truet hårdt nok . De har allerede givet en milliard i støtte til Libanon .

  Morten - - -

  Posted: 6 august 2014 - 20:21 - Svar

  Divide et rege … ja, nye perspektiver åbner sig i den spegede krig. Hvem tør bekende kulør og åbent samarbejde med Israel? Må jeg foreslå en art israelsk-palæstinensisk forbundsstat forinden? Det ville berolige de opkogte sind, og burde kunne udvirkes med lidt snilde. Så våbnene kan vendes den rigtige vej. Men der sidder vel allerede nogen og forsøger at lodde, om tiden er moden.

  – – –

Santor

Posted: 6 august 2014 - 21:51 - Svar

Ang : “Vi bliver slagtet i Allah’s navn”

Jeg ved ikke om man skal interessere sig specielt for deres skæbne. Hvor var deres klageskrig og fortørnelse da det var de kristne og jøderne det gik ud over?

Ikke bare denne gang, men alle de gange islam har udrenset deres nærområde.

Alle folkeslag og religioner er nødt til at forstå at islam er et problem der kun kan løses hvis vi gør det sammen!

islam er et problem for alle, også muslimer.

HH

Posted: 6 august 2014 - 22:07 - Svar

Mänsklighetens historia har alltid en mening. I varje fall om man läser den i efterhand. Så här:

Vid slaget vid Poitiers 732 slog Karl Martell den muslimska armén och dödade emiren Abd ar-Rahman. Den arabiska invasionen mot Europa stoppades effektivt.

Det finns andra vapen idag… och andra vägar… Och kanske en annan utgång. Eller mening.

  Santor

  Posted: 6 august 2014 - 22:52 - Svar

  Er det så nu du vil fortælle om din gud eller er der en dybere mening du vil dele?

  Machiavelli

  Posted: 7 august 2014 - 07:25 - Svar

  Ja jeg må finde et billede af Karl Martel og hænge op på væggen. Men angående menneskelighedens historie, så er der vis ikke anden mening end at den beror på tilfældigheder.

HH

Posted: 7 august 2014 - 16:51 - Svar

Till Santor: den internationellt kände svenske forntidsforskaren Martin P:son Nilsson (1874-1967 har skrivit en sats som faktiskt aldrig lämnat mitt minne. Så här ungefär:

“Jag har aldrig under mitt forskande stött på en kultur värd namnet som inte haft en andlig aspekt.”

Med det måste förstås att denna andliga aspekt kan ha vilken utsaga som helst – som vi ser rena dumheten. Men likväl finns denna drift till ett andligt sökande som grundar sig på ett andligt behov. Och det var det som Schleiermacher menade – att vetenskapligt tänkande och andligt tänkande är två olika saker. T o m Kant bekände att man måste ha en tro.

Engelsmannen Kitto har skrivit en liten bok betitlad “The Greeks” där han tar upp en intressant sak. Grekerna hade inget yrkesmässigt prästerskap, utan varje medlem i samhället skulle efter råd och belägenhet offra till gudarna. Den som inte gjorde det var a-theist=mot gudarna. Vilket straff som förekom förtäljer inte historien.

Men i och med denna öppenhet kunde greken vända på klacken och ta en annan riktning. Jag tar upp Elaine Pagels historiska böcker om kristendomens början igen. “Gnosticismen” och “Adam, Eva och Ormen”. Hon är i mitt tycke en lysande historiker.

  Santor

  Posted: 7 august 2014 - 21:36 - Svar

  Man kan så i det 21´århundrede konstatere at der er mange kloge mennesker der i fortiden skrev tåbelige ting.

  Prøv at være mindre “åndelig” og forklar hvad DU mener ellers er det lidt svært at samtale ( som det hedder på pædagog-sprog ) med dig.

  Sokrates som eksempel på polyteistisk "tolerance"

  Posted: 8 august 2014 - 11:41 - Svar

  HH

  Hellenske straffe for “ateisme”/blasfemi kender du godt: Sokrates blev dømt for netop dette. Til døden.

  Flere andre filosoffer før og efter Sokrates blev i de hellenske stater dødsdømt for at kritisere den hævdvundne tro og forsøge sig med tilløb til “naturvidenskabelige” forklaringer på naturfænomener.

  Polyteisme – en “mangfoldig” gudeverden – er lige så lidt en garanti for tolerance som en “mangfoldighedspolitk” er det…

   Skåning

   Posted: 8 august 2014 - 23:12 - Svar

   Det är korrekt. Tänkte precis skriva det själv, men det gällde ju inte överallt i den hellenistiska världen. Filosofer som Solon, Critias och Demokritos kunde ju t ex få göra sina “nästan-ateistiska” utsvävningar utan att dricka gift. De gick åtminstone längre än Sokrates. Polyteistisk tolerans sträckte sig väl mest till att acceptera andras folks gudar, men inte någon tolerans för ateism. Bättre än de historiska varianterna av monoteism kanske.

   Men det var inte det jag egentligen ville säga, utan snarare hylla Danmark (och Tyskland) som faktiskt producerade den första explicita ateisten i modern tid som även tryckte sina tankar i en bok, nämligen Matthias Knutzen.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Matthias_Knutzen

    Skåning

    Posted: 8 august 2014 - 23:26 -

    Förlåt, det skulle stå “tryckte sina tankar i en text”. Det var en serie pamfletter det handlade om.

Leave a Comment