8
aug
Seneste opdatering: 9/8-14 kl. 1051
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Politik- og reklamebranchen minder om hinanden, og aldrig fusionerer de mere end under en valgkamp. Det drejer sig om at sælge billetter der kan omsættes i mandater til klubmedlemmerne. Det er som at sælge vandig industriøl som Heineken og Carlsberg: Det vigtigste er ikke at behage, men at frastøde så få som muligt, derfor er gennemsnitsindtrykket af det hele så inderligt forglemmeligt.

I SD’s nye valgvideo ser man en 100 procent fusion af reklamebranchen og politikken, den har været dyr. Hurtigt klippede billeder, dårlig popmusik, man skal have lup for at se hvor Cola og tyggegummi forsvinder og SD begynder. Målgruppen kan ikke være mange dage over 30 år.

Alligevel er filmen ikke helt uden en kant, der er ikke gået fuldstændig “strategisk funderet kreativ kommunikation”  i den. Der er rigtig opposition, hvad der allerede er ret suspekt i Sverige hvor partierne har været enige om at være ens bortset fra på ubetydelige nichespørgsmål. Der er angreb på eliten, angreb på medierne, det er anderledes, den har et tydeligt varmærke, som art-directoren ville sige, og det er dårligt nyt for Syvpartiet, der ikke har et.  Hvor den skal vises udover You Tube, ved jeg ikke.

Nedenfor  er der gået valgkamp i årets hetero 2011, EU-minister Avskaffa Sverige  Birgitta Ohlsson. Det er teater alt sammen, bortset fra det ikke er sminkerummet på Folketeatret, men en overdosis photoshop. Jeg vil hellere i det rigtige teater, hvor vi i 2500 år på forhånd har været enige om, at vi deltager i en abstraktion. Magten og kirken har altid været skeptisk over for teatret, det er vel derfor den ikke vil vedkende sig sit eget.

2-Indspilning i fuld skærm 07-08-2014 154937

1-Indspilning i fuld skærm 07-08-2014 154901

Den stille bekymring

Selvom det for over en uge siden hed, at de svenske partier ville fremskynde starten på valgkampagnen af lutter bekymring over opinionsmålingerne, så er det efter TV og aviser at dømme kun Sverigedemokraterne, der er i fuld gang med deres. De andre har åbenbart ikke rigtig lyst, hvad man godt forstår. Socialdemokraten Johan Westerholm hælder salt i såret med sin beskrivelse af det hjørne, de har malet sig op i.Stora och lilla X:

Sveriges Radio har idag ett reportage med den underförstådda rubriken ”Förbjudna Frågor”, om en samlingsregering med S och M är möjlig. Ledarsidorna.se utesluter inte en sådan lösning men det skulle samtidigt innebära minst ett av de partiernas död. För nu, med bara sex veckor kvar innan valet till riksdagen 2014 står det de facto och väger. Om F! inte kommer in i Riksdagen, de ligger fortfarande under spärren, så kommer inte den rödgröna oppositionen upp i egen majoritet vilket innebär att SD får en ännu kraftfullare vågmästarroll.

Oförmågan att i de övriga partierna kunnat debattera dessa frågor, invandring och migration, börjar bli dyrköpt och har fört oss in i en situation som är mer än allvarlig. I storstäderna ser vi redan tecken på medborgargarden med udden riktad mot tiggare och värre kommer det bli om de övriga partierna nu fortsätter den utstakade vägen. Genom att i varje läge söka politiska lösningar som innebär motsatsen mot Sverigedemokraternas nuvarande. Det kommer nämligen bara leda oss till en sak. Att i valrörelsen 2018 kommer vi upptäcka att de lösningar som Sverigedemokraterna efterlyser idag uppfattas som ”liberala” mot vad som presenteras av dem då och att det då kommer vara fler än dagens valkretsar som visar upp de resultat som valet till EUP landade i.

Sverige er et spejkabinet af tavshed, løgne og fortngninger. Heldigvis er der løbende enkelte, der ikke kan udholde atmosfæren:

“Verklig främlingsfientlighet göds, när etablissemanget vägrar att diskutera, det som är uppenbara för varje svensk invånare”, skriver Gunilla Gomér (KD) i en slutreplik till Linda Snecker (V). “Rasism göds när etablissemanget mörkar det alla vet”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 8 august 2014 - 13:01 - Svar

Det är inte bara det att etablissemanget vägrar diskutera. Det handlar mer om att väljarna ser att även nominellt “borgerliga” politiker har förvandlats till totalt skrupelfria aktivister…och det samtidigt som IS, Boko Haram och deras likar går bärsärk(!) över den muslimska världen och mot alla dess gränser. Det kan helt enkelt inte längre ligga något annat än onda avsikter bakom den politiska teatern.

Faktum är att väldigt många börjar känna större förtroende för vissa muslimer, som Al Sisi och Khalifa Haftar, än för “våra” egna politiker.

Machiavelli

Posted: 8 august 2014 - 13:09 - Svar

Steen gider ikke svare. Er der nogle blandt læserne der kan oplyse mig om navnet på dette indlæg fra den 1707. Den 1707 er forsvundet.

Kirsten Dambek fra Bremens politi sig kort efter Tysklands sejr ved verdensmesterskabet.

“Den indre sikkerhed kan ikke længere garanteres” “Politifolk bliver angrebet hver dag” “Vi er ved slutningen af vores formåen” “Vi skal nu have hjælp fra Bremens politikere” “Hvorfor angriber indvandrerbanderne folk der fejrer fodboldverdensmesterskabet? Vi ved det ikke.” 1)

På forhånd tak.

Sebastian

Posted: 8 august 2014 - 13:51 - Svar

Ludvig

Posted: 8 august 2014 - 14:33 - Svar

Johan Westerholm sänder säkert kalla kårar utefter ryggen på landets samtliga sossepolitiker.
Han får mig att tänka på orkestern på Titanic som (möjligen blott enligt legenden)fortsatte spela alltmedan skeppet sjönk. I det här fallet sosseskeppet.En sådan hedervärd socialdemokratisk Don Quijote han ändå är.
Började prenumerera på hans blogg idag.

Hoppar han månne i tid eller ska han sluta som Leonardo di Caprio i den alltför kalla böljan?

Plumpt

Posted: 8 august 2014 - 15:12 - Svar

Angående bilden på Birgitta Ohlsson

Det måste kännas hemskt när till och med Photoshop går bet 🙂

  Skåning

  Posted: 8 august 2014 - 20:30 - Svar

  Ha ha! Nä, hon är ingen vacker skapelse. Det kan inte ens hennes mor tycka. Nästan så att Birgitta Dahl har fått konkurrens. Det hade kanske inte spelat så stor roll om hon inte var så urbota korkad också.

   Plumpt

   Posted: 9 august 2014 - 01:57 - Svar

   Man har lyckats att få henne från att vara naturligt ful till att bli onaturligt ful 🙂

   Bergfast

   Posted: 9 august 2014 - 09:10 - Svar

   Att försöka slå mot utseende är nog ändå ett slag i luften. Det som är värre är med vilken frenesi, hatiskhet, ett slags konstant anklagande stil, eller ett slags konstant attackerande stil, ett slags konstant ilsket förnärmande eller kränkthet som hon gärna uppvisar i olika sammanhang där hon uttalat sig eller blivit intervjuad. Det är som om hon vore en programmerad ilsken terrier som är superberedd att hugga vem helst som skulle vilja försöka säga emot henne.

   Det beteendet, som också kommunistiska debattörer kan uppvisa och andra som då är lika inlärda på det spåret, t ex Karin Petterson på Aftonbladet, i viss mån Gudrun Schyman, men även Maud Olofsson när hon begav sig kunde förhålla sig lika ilsket förnärmat aggressivt anklagande och attackerande.

   Det är förmodligen ett inlärt slags – politiskt språk – , och förhållningssätt som eftersträvas som skall föreställa ge – auktoritet -, och någon slag – tyngd- , eller på något vis kunna lyckas både försöka skrämma, imponera och på så vis skapa gapande munnar, eller tystade följeslagare som inte varken kan, vågar eller vill säga emot för de då anar vilka anklagelser, föraktfulla kommentarer, utstötningseffekter det kommer att medföra.

   Birgitta Olsson är förmodligen en s.k. välövad och vältränat politikermekaniker, som rent mekaniskt, rabblande och nästan som en maskin, eller slags hammare, eller kanske något som en slags själlös robot, likt Anni Lööv, rabblar sina stående fraser, haranger och paroller, med en mani, eller med en superhjärntvättad övertygelse, s.k. fanatism, som skall få medborgare att just förlora sina egna tankeförmågor och falla platt i farstun över just hennes till synes stora egna övertygelse på att vad hon deklamerar, sprätter och fräser ur sig, är sanningen och intet annat än sanningen.

   Därför att för politiker, samt en del journalister, som Birgitta Olsson m.fl., m.fl., så finns absolut ingen annan sanning än deras egen.

   De är fullkomligt förblindade fanatiska fanatiker, och de sår hat omkring sig var de går mot allt och alla.

   Det är sådana som främst är s.k. antifolkister och som tror att de är i tjänst för hela världen när de i själva verket är i tjänst för och valda av svenska folket, som dumt nog röstar på partier som FP, C, M, S och MP, eller för den delen också Fi, samt också i viss mån Kd.

   Den konservatism eller den folkiskhet, Sverigevänlighet, som kanske också i viss mån betyder svenskvänlighet, som SD ändå säger sig vilja förespråka är betydligt mer förtroendeingivande. Liksom också faktiskt Jimmy Åkesson som person. Han har en viss anständighet över sig i jämförelse med många andra politiker och deras manér. Westerberg den manipulatören är ett hemskt exempel, men det finns som sagt fler av hans kategori. Usch. Fula fiskar. Slipade, alltför slipade. De har inget sunt, friskt och naturligt kvar i sin utstrålning vilket gör dem nära nog omänskliga, hårda och kalla, aggressiva, anklagande och hatiska.

   Därför växer avståndet till väljare och s.k. vanligt folk, dvs., vanliga medborgare i nationen Sverige vars just svenska medborgare intressen dessa politiker som i just Sverige ställer sig upp för att låta sig väljas av just svenskar skall tillvarata i praktiken och inte bara välla ur sig en massa förledande, förförande och vilseförande floskler framförda på ett halvt om halvt diaboliskt sätt.

   Nej fy och usch.

   Tråkigt är vad det är.

    Peter Buch

    Posted: 9 august 2014 - 10:18 -

    Att försöka slå mot utseende är nog ändå ett slag i luften.

    Udseende indgår i min tolkning med stor betydning i mennesker stillingtagen til politisk argumentation, jeg tror du minimerer den faktors vægt.
    Som eksperten udi datingproblematikken forklarede på en af betalingskanalerne på tv i går er billedet og antal viste billeder af afgørende betydning for om potientielle søgende skulle ønske nærmere bekendtskab. Og dermed tillige om de overhovedet skulle ønske at høre på ytringer kommende fra personen bag billedet.

    Fremstillingen af egne ynspunkter som værende det rette, det eneste rigtige og andres politiske synspunkter som værende forskellige grader af ren idioti betyder i min tolkning langt mindre end man kunne tro og tillige forvente.

    Da mennesket som sådan, i mine øjne, hos mange er overvurderet som eksempel på intelligens, er det klogeste for politiske indretninger derfor en struktur der giver borgere afgørende magt som det svejtiske eksempel, hvor temmelig få vælgere har stor indflydelse også i tiden mellem valg af repræsentanter. Systemet har dermed en bedre konstant overensstemmelse med vælgerne end andre typer.

    Bergfast

    Posted: 9 august 2014 - 11:10 -

    Självklart påverkas vi människor av utseendet hos varandra. Självklart.

    Men uppfattningar om vad som är vackert, eller attraktivt, utseende, varierar oftast.

    Därför menar jag att det är mer eller mindre lönlöst att försöka slå mot någons utseende.

    Naturligtvis är det ett faktum att en människa som – ser vacker ut – i någons ögon, också ofta blir någon som är mer intressant att vilja lyssna till.

    Och kanske också tvärt om.

    Men det är egentligen svårt att kunna argumentera med påståenden om någons skönhet eller fulhet, som argument, som vill kritisera vad någon politiker, eller journalist, säger eller gör och som därför kan bli – slag i luften – , istället för några hållbara argument.

    Det finns viss forskning i USA kring det här med hur människor, från småbarnsålder, påverkas av, eller väljer, vissa utseenden före andra. Jag anser inte att utseende inte spelar någon roll, vilket det naturligtvis inte gör för någon. Människan är förmodligen programmerad (som någon slags överlevnadsvilja?) att vilja föredra det friska, det hela, det sunda, det balanserade och det harmoniska och som därmed för väldigt många upplevs som just skönhet. Som någonting tilltalande och attraktivt.

    Peter Buch

    Posted: 9 august 2014 - 11:55 -

    Tak for svar.

    Jeg tror stadig det blandt det væsentligste er strukturen, muligheden for påvirkning af hvordan og hvilken politik der føres jævnfør det svejtiske eksempel, at det er er det, der tæller mere end udseendes betydning.

    At kunne underkende eller ændre politikeres linjer konstant er gavnligt for alle, undtagen hyklere og diktaturtilhængere, set herfra.

   Skåning

   Posted: 10 august 2014 - 02:36 - Svar

   Men kom igen. Det här om hennes utseende var faktiskt lite skämtsamt menat. Det var ingen blodigt allvarlig politisk attack. Jag hade kunnat skriva en hel del om henne politiska gärning, men i vardagströttheten begränsade jag mig till att hon är ful även efter photoshop. Så slap af.

    Bergfast

    Posted: 10 august 2014 - 13:23 -

    Icke-argumentativ, intetsägande, tom, innehållslös, meningslös, betydelselös, ogripbar, oförståelig, subjektiv, simpel, låg, ickeförklarande och delvis personsmädande kommentar = – Slag i luften – kommentar.

    Det var endast ett påpekande om att slag i luftenkommentarer missar ofta sitt mål. De blir istället ofta just s.k. – slag endast i luften – istället. (Ex: – Jag (vilken jag, vilken vem?..) tycker att Elisabeth Taylor är vacker/ ful. – Jaha. – Och?…)

    Tråkigt nog.

    Skåning behöver inte ta det personligt utan kan vara helt lugn.

Machiavelli

Posted: 8 august 2014 - 15:15 - Svar

Undskyld Steen, verden gør mig skør.

  steen

  Posted: 8 august 2014 - 17:11 - Svar

  helt i orden, jeg har ikke været her hele dagen, det hjælper 🙂

kenneth

Posted: 8 august 2014 - 15:41 - Svar

Lidt OT:

Lader til at Bjørn Elmquist igen har fået lidt at bestille:

http://www.mitfyn.dk/article/308016

Nogle indsatte som ikke kan tåle sommervarmen, selv om en del af dem sikkert nok skal komme fra sydlige himmelstrøg.

Bjovulf

Posted: 8 august 2014 - 18:23 - Svar

Løkke: Vi er nødt til at sortere udlændinge

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article4957507.ece

Der skal være højere indkomstkrav til indvandrere fra mindre udviklede lande, kræver Venstre i nyt udspil.

Af: Ritzau

Udlændinge, der kommer til Danmark skal forskelsbehandles efter oprindelsesland.

Det foreslår Venstre i et nyt udlændingeudspil, som blev fremlagt fredag i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Maribo.

– Man er nødt til at sige helt åbent, at medmindre man har en udlændingepolitik, hvor alle frit kan komme til Danmark, så er man nødt til at sortere, argumenterede formand Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Han vil sortere indvandrerne efter, hvor stor en indkomst de har udsigt til på det danske arbejdsmarked, men grænsen skal ikke være ens for alle.

– Det er ingen tvivl om, at det er lettere at integrere folk, der er vokset op i lande, der minder om vores eget. Det er lettere at integrere folk fra Sverige end folk fra Uganda, lød det fra Venstre-formanden.

  Bjovulf

  Posted: 8 august 2014 - 18:26 - Svar

  Løkke: Luk Danmark for dem, der ikke vil

  Venstres formand roser Støjbergs spidse tunge og erklærer sig klar til valg

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4957074.ece

  Af: Per Mathiessen , Jonas Sahl

  MARIBO: (Ekstra Bladet) I går stod den på grillfest hos tidligere fødevareminister Henrik Høgh for Venstres folketingsgruppe.

  Men i dag var den hyggelige sammenkomst skiftet ud med benhård intern debat, da Venstre-folkene mødtes på Hotel Maribo Søpark til det årlige sommergruppemøde.

  Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har adskillige MF’ere følt behov for at debattere det udlændinge udspil, som indeholder en for Venstre ny kritisk kurs over for muslimske indvandrere.

  – Vi ønsker et Danmark, der er åbent for dem, der kan og vil. Vi ønsker et Danmark der er lukket for dem, der ikke vil, understreger Løkke.

  Muslimske lande
  – Lars Løkke synes du det er sværere at integrere folk fra ikke-vestlige muslimske land, spørger TV2 News på pressemødet.

  – Det er lettere at integrere folk som kommer fra lande, der minder om vores eget. Det er lettere at blive integreret, hvis man er født i Sverige end hvis du er født i Uganda. Det tror jeg, intuitivt er rigtigt, siger Lars Løkke, og fortsætter:

  – Betyder det så, at man ikke kan integreres, hvis man er muslim eller kommer fra Uganda. Nej, selvfølgelig ikke.

  – Men man er nødt til at sortere. Vi er fem millioner mennesker. Og der er syv milliarder mennesker i den her verden. Vi kan ikke have et Danmark, der bare står åbent.

  – Det giver god mening helt snusfornuftigt at sige: Danmark er nemmere at komme ind i, hvis man kommer med afsæt i en opvækst, i en kultur, nogle levevilkår, der inder om vores. Det er ikke at religionsdiskriminere, det er at forholde sig pragmatisk til tingene.

   steen

   Posted: 8 august 2014 - 18:57 - Svar

   Flotte slagord, nogle forbedringer – men hvad med asylsøgere? Hvis der ikke står 4000 i Kastrup, men 100.000 som i Sverige, hvad så ? Ingenting. Det der holder fem år til næste hop til næste tue.

   Vi havner ved, at det er uholdbart at enhver der krydser den danske grænse har krav på at blive asylbehandlet. Vi må tilbage til før 1983, hvor regeringer kunne give enkelte udvalgteasyl, men afvise alle andre. Fordi vi er et lille land, og fordi vi allerde har ophobet en pukkel af personer, som ud fra enhver betragtning tynger Danmark, og som ikke burde være her

   Venstre pisser i bukserne for at holde varmen og balancerer stadig væk mellem opinionen og konventionerne, fordi de er for fejge til at gå til problemets rod. Det samme kan man sige om hele Europa. Venstre burde gå foran og sende et signal til Bryssel, at de har set ti år ud i fremtiden, og at de ved hvordan det vil udvikle sig i Mellemøsten og på Middelhavet.

    Bjovulf

    Posted: 8 august 2014 - 19:51 -

    Just præcis – men trods alt interessant, at disse ting nu bliver sagt
    så åbenlyst – kun 20-30 år for sent 😀

    Skåning

    Posted: 10 august 2014 - 02:43 -

    Nej, du har rätt. Inget kort om en uppsägning av flyktingkonventionen (för transkontinentala flyktingar i alla fall) betyder ett skit. Men jag känner mig lite oinformerad här. Menar du att man kunde direktavvisa asylsökanden före 1983? Det som hände i Sverige 1985, under Bengt Westerberg, var införandet av begreppet “de facto-flyktingar”, sedermera omdöpt till flyktingliknande skäl. Det var alltså inte längre nog att du var förföljd av den staten du levde under, utan även om du kom från en krigsregion kunde du få asyl. Det var då de svenska mottagningen började ta fart.

Angela

Posted: 8 august 2014 - 18:48 - Svar

Verkligheten slog till med all kraft. Nu har partiledarna fullt sjå med att gömma sig. Och försöka få folk att tro att misslyckade brandsläckningar inte ingår i politiken.

pk

Posted: 8 august 2014 - 20:31 - Svar

Troede der stod “politibranchen”.

Med alle de vagter om Åkersson.

Machiavelli

Posted: 9 august 2014 - 06:11 - Svar

Hvad tænker den menige svensker om det der foregår i Sverige?? Sjovt nok sad jeg og drak kaffe ved et bord i går hvor der sad 2 svenskere. Jeg sad i mine egne tanker men vågnede naturligvis da den ene sagde Somalia ævl eller noget i den retning. Så spurgte nysgerrige Machiavelli uskyldigt: “Er der mange muslimer i Sverige? Ja! sagde den nærmeste og var ved at brække sig og stak tungen ud af munden, medens den anden åbnede munden og sagde noget jeg ikke forstod – sikkert føj,ævl osv. Så det gjorde mig helt glad med denne lille meningsmåling. Så det er stensikkert, at svenskerne mener, der er for mange af vore fredsvenner i Sverige.

HH

Posted: 9 august 2014 - 11:25 - Svar

I tankarna kom det skämtsamma inslaget i Sveriges radio i förliden tid. En humorist med mycket djup röst imiterade den svenska C-politikern Torbjörn Fälldin, han som slog Palme i ett val och den gången Palme sa: “nu ska vi ge borgarna ett helvete”.

Humoristen med den djupa rösten säger: “Olof Palme…. ääär duuuu… ääär duuuu… äääär duuuu… SOCIALIST? Det sista kom som ett dråpslag, ett hugg. Men jag tror att de flesta svenskar som hört Torbjörn Fälldin vet hur det låter.

HH

Posted: 9 august 2014 - 11:27 - Svar

Ursäkta genus-omvandlingen. Ska vara den svenskE o s v.

Leave a Comment