4
sep
Seneste opdatering: 4/9-14 kl. 1913
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Helle Merete Brix interviewer Paulina Neuding
En af Lars Vilks’ fĂ„ stĂžtter i anledning af at han kommer til KĂžbenhavn pĂ„ lĂžrdag og taler sammen med Frederik Stjernfelt, Mehmet Ümit Necef, Mehdi Mozaffari og Göran Adamson. Neuding er redaktĂžr for magazinet NEO.

Neuding understreger, at ”selvcensur er et stort problem i Sverige som i Danmark. Men svenskerne har en anden mentalitet, og forliger sig i hĂžjere grad med at blive censureret. Vi har en anden historie, og der er en reel frygt for racisme.” Dette syn pĂ„ ytringsfrihed gĂ„r ifĂžlge Paulina Neuding hĂ„nd i hĂ„nd med vanskeligheden ved at ytre sig om indvandringsspĂžrgsmĂ„l i Sverige:

”Det er blevet forbundet med racisme. Hvis du er antiracist, diskuterer du det ikke. Sverige har formentlig verdens mest generĂžse system for indvandrere. Der er naturligvis diskrimination, men Sverige har den laveste form for diskrimination overhovedet. Vi har gratis skolegang, gratis uddannelse, gratis tandlĂŠge og gratis lĂŠge. Du spĂžrger dig selv: Hvis dette er racisme, hvis dette er sĂ„ forfĂŠrdeligt, hvilket samfund ville ikke vĂŠre det?”

StĂžtten til Rushdie, som naturligvis stadig eksisterer i Sverige, har imidlertid ikke medfĂžrt en generel stĂžtte til ytringsfriheden. Der er forskel pĂ„ folk: ”Rushdie ses afgjort som mere heroisk end Vilks. Han ses som en mand, der har en mission, det gĂžr Vilks ikke.”

”Du ser at feminisme og alt muligt andet blive smidt ud af vinduet, nĂ„r religiĂžse fundamentalister fremsĂŠtter krav. Det er besynderligt at overvĂŠre. IsĂŠr nĂ„r man tĂŠnker pĂ„, hvor kritiske venstreflĂžjen har vĂŠret over for kristendommen, og nu ser, hvordan de bĂžjer af for krav fra religiĂžse fundamentalister.” Mikael Jalving:I selvcensurens Sverige.

En regulÊr folkevandring foregÄr over Middelhavet

– op gennem Europa til Norden

Af Torben Hansen, historiker

Antallet af arabiske og afrikanske indvandrere, der strĂžmmer til Europa, slĂ„r alle rekorder. Siden nytĂ„r er 100.000 landet alene i Italien. Men ogsĂ„ GrĂŠkenland modtager mĂŠngder af asylsĂžgere – isĂŠr fra Syrien. Dette pres frembringer dyb uenighed mellem regeringerne og EU-kommissĂŠrerne og mellem regeringerne indbyrdes i flere EU-medlemslande.

Matteo Renzi, Italiens kommunistiske statsminister, appellerer til EU om Þkonomisk stÞtte til at modtage de illegale indvandrere. Regeringen i Rom placerer dem i kommunerne, der i flere tilfÊlde protesterer voldsomt pÄ grund af de mange problemer, dette medfÞrer. Spaniens borgerlige regering fÞrer derimod en politik, der gÄr i en helt anden retning end den, italienerne og kommissÊrerne i Bruxelles vÊlger.

Imens fortsĂŠtter drukneulykkerne, nĂ„r asylsĂžgere – herunder mange bĂžrn – stĂ„r til sĂžs i overfyldte fartĂžjer, som enten er uegnede til formĂ„let eller sĂŠnkes bevidst af menneskesmuglerne for at provokere de italienske eller grĂŠske myndigheder til at organisere redningsaktioner og fremkalde medlidenhed blandt europĂŠiske politikere og journalister.

Italien er gennemgangsland

Tidligere pĂ„ Ă„ret ophĂŠvede Italiens parlament den lov, der gĂžr det kriminelt at trĂŠnge over nationens grĂŠnser uden tilladelse. Samtidig fik flĂ„den (altsĂ„ ikke handelsfartĂžjer men en del af militĂŠret) til opgave at hindre drukneulykker i operation “Mare Nostrum”. Denne indsats har reddet 65.000 menneskeliv de fĂžrste mĂ„neder af 2014, og nyheden er naturligvis blevet kendt over det halve Afrika, og menneskesmuglerne fik flere “kunder”. Endnu flere afrikanere og arabere er sĂžgt isĂŠr til Libyen, hvorfra de sendes til Malta, Lampedusa, Sicilien og Calabrien. “Rederiet” forlanger ca. 1000 euros per person.

Langt de fleste af disse flygtninge rejser videre – isĂŠr til Tyskland (men kun i ringe grad Schweiz, hvor grĂŠnseovergang er blevet vanskeligere pĂ„ grund af resultatet af folkeafstemningen sidste Ă„r). Tyske politikere anklager nu deres italienske kolleger for uansvarligt at lade hundredevis af afrikanere tage toget til MĂŒnchen i stedet for at behandle dem som asylsĂžgere.

Spansk indsats reducerer illegal indvandring

D. 14. august erklĂŠrede Spaniens statsminister Mariano Rajoy, at EU under det aktuelle italienske formandskab bĂžr fĂžre en politik, der modvirker illegal indvandring.

Rajoy brugte ordet contundente – “afgþrende” eller “omfattende”. Men for alligevel at démpe retorikken tilfþjede han, at “personer, der ikke kan leve vérdigt i deres hjemland” skal have hjélp.

Hvor og hvordan? Uanset det tvetydige politikersprog viser de sidste mĂ„neders praksis, at Rajoys regering – Partido Popular, “Folkepartiet” – strammer grĂŠnsekontrollen og pĂ„begynder en blokering af tilstrĂžmningen fra Afrika. De to spanske havnebyer Ceuta og Melilla pĂ„ den nordafrikanske Middelhavskyst er sĂ„ledes blevet forstĂŠrket med nĂŠsten 500 civilgardister.

Flere drukner pÄ vej til Spanien

Gennem de sidste ti Ă„r har tusinder af illegale immigranter taget turen fra Marokko og Algeriet over GibraltarstrĂŠdet i mindre fartĂžjer – “pateras” (gummibĂ„de eller joller). Andre har taget chancen pĂ„ Atlanterhavet med den meget lĂŠngere tur fra Mali til de Canariske Ăžer. Mange betalte med livet – som pĂ„ “ruten” fra Libyen til Italien. Siden Ă„r 2000 er alt i alt 25.000 druknet under forsĂžget pĂ„ at komme til Europa.

I 2013 omdirigerede menneskesmuglerne sĂ„ en stĂžrre del af deres desperate “passagerer” til Ceuta og Melilla. Frem til forĂ„ret 2014 kom isĂŠr tusindvis af unge mĂŠnd fra lande syd for Sahara til Spanien ad denne vej.

Men her er det nu nĂŠrmest umuligt at trĂŠnge igennem. Dels har Civilgarden yderligere forstĂŠrket det tre meter hĂžje metalhegn, dels griber Marokkos grĂŠnsevagter ind pĂ„ deres side af grĂŠnsen, hvor de med vold stopper “los subsaharianos”.

Hurtig udvisning

Efter blokeringen af den illegale immigration over Ceuta og Melilla er den livsfarlige trafik af smĂ„bĂ„de blevet genoptaget. Alene i august mĂ„ned er 1409 afrikanere landet pĂ„ sydkysten af det spanske hovedland – isĂŠr den lille havneby Tarifa, der adskilles fra Marokko af GibraltarstrĂŠdet, som her er kun 13 kilometer bredt. Som det kunne forventes blev resultatet flere drukneulykker.

Af de heldige, der overlevede, blev de 906 udvist efter et kort ophold. Det mĂ„ formodes, at de er blevet sendt tilbage til udgangspunktet for den risikable rejse – den marokkanske havneby Tanger.

Opprinnelig i denkorteavis.dk og Document.no

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

Fallet Italien Ă€r ytterligare en knut i det stora indicienĂ€tet som visar att “Den Generösa Flyktingpolitiken” Ă€r en gigantisk terroroperation, som frĂ„n början antagligen ritades upp i KGB:s stridsledningscentral i Moskva i samverkan med Baader-Meinhof-ligans politisk-kulturella gren och Mellanösterns lika KGB-anknutna terrorgrupper. Det Ă€r ingen slump att de ökade strömmarna sammanfaller med IS offensiv över Mellanöstern. Libyen Ă€r pĂ„ fallrepet och Libanon och Tunisien stĂ„r pĂ„ tur hĂ€rnĂ€st. Hur mĂ„nga IS, AQ, Shabab och Boko Haram-soldater smugglas med pĂ„ bĂ„tarna? Ingen vet, men det lĂ€r handla om Ă„tskilliga tusen och just nu tycks allt handla om att snabbt maximera antalet… Read more »

Victor
Victor
9 years ago

jeg tror Condell er pĂ„ vej ud af konspirationssporet her. Det her handler – mindst – lige sĂ„ meget om klassehad. Middelklassens forbandede tendens til at sidde pĂ„ hĂŠnderne, nĂ„r det er arbejdernes bĂžrn, det gĂ„r ud over.

Hvis jeg mĂ„ trĂŠkke en parallel til Danmark, sĂ„ er det det, vi efterhĂ„nden har set gang pĂ„ gang pĂ„ gang – i Rebild, Esbjerg, TĂžnder – osv osv.

Jeg har pÄ fornemmelsen, at DJØF-evangeliet, eller New Public Management, ogsÄ har en stor del af skylden.

Men Condell har ret i den pÄfaldende mangel pÄ personligt ansvar. (OgsÄ et DJØF-fÊnomen).

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago
Reply to  Victor

Med andre ord, sĂ„ mener du at Pat Condell har ret, at det ikke er konspirationsteori, men reelt ny-marxisme, social engineering, politisk korrekthed, mulitikulti, islam som race osv som anvendes og indlĂŠres – ogsĂ„ her i Danmark. Frankfurterskolen i forskellig forklĂŠdning, stĂžttet ikke mindst fra EU?
New Public Management? Hvad er det? Kurser her i Danmark?

victor
victor
9 years ago
Reply to  T. Snorrason

Det ville da vĂŠre underlig marxisme, som ikke forsvarer arbejderklassen.

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago
Reply to  victor

LĂŠs lidt om Frankfurterskolen og Fabianselskabet, det har intet med arbejderklassekamp at gĂžre, men alene kontrol af samfundet og genopbygning efter fĂžrst at have Ăždelagt det nuvĂŠrende samfund og dets institutioner.
“Arbejderklassen” har det for godt og har “svigtet” de “intellektuelle” marxister, sĂ„ ny underklasse mĂ„ skabes, middelklassen og dens normer udraderes.
Rent DjĂžffokrati og Demokratur.

victor
victor
9 years ago
Reply to  victor

Lad nu vĂŠre med at blande Fabian Society ind i snakken om “marxisme”. Bare fordi man kan sige et ord, behĂžver det ikke at have noget med noget at gĂžre . Det har det ikke her…

Ördög
Ördög
9 years ago

En rad nya smarriga böcker, med titlar som Sverigedemokaternas svarta bok och Bevara Sverige svenskt : ett reportage om Sverigedemokraterna, har de senaste veckorna dykt upp i handeln. Vi sĂ„g en liknande bokflod redan inför förra valet 2010 – syftet Ă€r ju uppenbart nog. Finns det nĂ„got annat parti i Nordens historia som blivit Ă€mne för lika mĂ„nga “granskande”, “avslöjande” och “kritiska” böcker som SD? Hur Ă€r det i Danmark? Hur mĂ„nga likartade “kritiska” pamfletter skrevs om Fremskridtspartiets politik, och har Dansk Folkeparti utsatts för en tillnĂ€rmelsevis lika omfattande “granskning”? Kungliga Bibliotekets och de viktigaste nĂ€tbutikernas webbplatser kĂ€nner till Ă„tminstone… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Common Purpose – er det en anerkendt uddannelesorganisation, noget EU eller hvad og har vi udlĂžber herhjemme? UdlĂžber af Frankfurtherskolen? Kunne forklare et og andet, hvorfor ledere i det offentlige tĂŠnker og handler, som de gĂžr. Kan ogsĂ„ vĂŠre ren konspirationsteori. Men mĂ„ske alligevel vĂŠrd at kigge nĂŠrmere pĂ„. http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Purpose_UK Rotherham child sexual exploitation scandal On 3 September, 2014 Internet pundit and socio-political commentator Pat Condell posted a video in which he tied Common Purpose’s training of Rotherham municipal officials with the ongoing inquiry into the Rotherham child sexual exploitation scandal, and especially its coverup.[29] Connecting the Freedom of Information… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x