6
sep
Seneste opdatering: 7/9-14 kl. 2359
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

1-Indspilning i fuld skærm 06-09-2014 224359

deadline min. 6:49. Politikens kronikredaktør får lejlighed til at demonstrere, at han temmelig er blank på Sverige. Inden jeg bliver alt for gammel, tænker jeg på Harald Mogensen, som jeg engang var til ansættelsessamtale hos. Også Ove Martin. Føj  for Helvede, jeg har glemt hvilke jobs det drejede sig om.

Det gik ikke, men det gør avisers og kronikredaktørers status jo heller ikke. I dag var Vilks og Göran Adamsson i København og lykkelige for at kunne tale frit. Vilks havde selvfølgelig gjort det alligevel, men Göran Adamsson klynger sig til en karriere, der truer med at gå Arnstberg og Sandelins vej med mindre han stikker piben ind.

Adamsson mener, at højrefløjens indvandringskritik kun tager kulturperspektivet og udelukker klasseperspektivet. Muligvis i Sverige, men i Danmark og England har det længe været kendt, at indvandringen rammer bunden først: Gamle, børn, kvinder, pensionister, enhver der ikke kan forsvare sig eller flytte. Konservative skribenter har bemærket det i mange år. Det er med andre ord noget sludder, men derfor kunne de godt have anmeldt hans bog. Adamsson irioniserede over, at han måtte til Danmark for at blive anmeldt og tale (i Radio 24-7).

Der er en selvfornøjelse i Sverige, der ser det som naturligt, at Danmark og Norge interesserer sig for Sverige, og naturligt at Sverige ikke interesserer sig for Danmark og Norge. I vil komme til at beklage den.

Når det drejer sig om et skæbnesspørgsmål, er ti minutter ikke ret meget. Muligvis er det den markedsplads, vi nu har, men det er TV og ikke markedet i Padova, Verona og Vizenca med de smukke kvinder og de dyrebare Karl Johanner (som er meget billigere i Sverige). Jeg er ikke på TV’s markedsplads. Lars Vilks, Mehmet Ümit Necef og Göran Adamsson Ytringsfrihed og radikalisme København 6 september.

1-Information, Radikalisering 6.9.2014 087


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jakob

Posted: 6 september 2014 - 23:57 - Svar

Vældig vanskelig diskussion for Uhrskov, og desværre får han ikke oversat de svenske tal til dansk. Var vi lige så åbne som vore naboer, så skulle vi vel gøre plads til ca. 380.000 ekstra udlændinge i år med flygtninge og fam.sammenføring. Det tal siger jo alt.
Sverige er på vej ned og væk, og desværre er vi Jo tæt forbundne, så vi får vores del af regningen. Og den endda uden den tilfredsstillelse, det giver Reinfeldt at sige, vi er en humanitær supermagt.
Tak til dig Steen for dit svenske oplysningsprojekt, men folk vægrer sig ved at lytte, når jeg refererer pointer fra Snaphanen.
Selv min kone troede oprindelig det var løgn, når jeg fortalte om det svenske valgstystem. Nu har hun selv genlæst Jørgen Elklits glimrende redegørelse for Sveriges ikke tilfredsstillende demokrati fra Politiken 2010. Måske burde du bringe et link til af hensyn til dine svenske læsere.

  Olav

  Posted: 7 september 2014 - 11:00 - Svar

  Jeg betviler at den svenske statsminister tror skal få en bauta etter seg for å ha omgjort sitt land til en “humanitær supermakt”. Det er ikke videre humanitært å masseimportere mennesker til stigende arbeidsløshet, og dermed bidragavhengighet. Det er heller ikke humant mot egen befolkning, spesielt de som behøver den velferd som forvitres gjennom masseinnvandringen.

  Tror dere ikke han bedre vet at velferdsstaten, som han ikke liker, finner sitt endelikt gjennom det han gjør? Ved siden av at stadig fler skal dele velferdspengene, rammes selve motoren i velferdsstaten; den som sitter mellom ørene på folket som betaler, for det noen nordmenn kaller “spleiselaget”.
  (spleise betyr å dele)

  Olav

  Posted: 7 september 2014 - 11:01 - Svar

  Jeg betviler at den svenske statsminister tror han skal få en bauta etter seg for å ha omgjort sitt land til en “humanitær supermakt”. Det er ikke videre humanitært å masseimportere mennesker til stigende arbeidsløshet, og dermed bidragavhengighet. Det er heller ikke humant mot egen befolkning, spesielt de som behøver den velferd som forvitres gjennom masseinnvandringen.

  Tror dere ikke han bedre vet at velferdsstaten, som han ikke liker, finner sitt endelikt gjennom det han gjør? Ved siden av at stadig fler skal dele velferdspengene, rammes selve motoren i velferdsstaten; den som sitter mellom ørene på folket som betaler, for det noen nordmenn kaller “spleiselaget”.
  (spleise betyr å dele)

Robin Shadowes

Posted: 7 september 2014 - 00:12 - Svar

Nu är Expressen och dess allierade Researchgruppen igång igen med nya uthängningar på gång. Enligt Fria Tider och Exponerat har deras reporter David Baas (ex-Expo) sökt upp minst en person som kommenterar på dessa sidor.

http://www.exponerat.net/just-nu-expressens-fotsoldater-gor-nya-hembes ok-for-att-hanga-ut-oliktankare/

Bjovulf

Posted: 7 september 2014 - 04:47 - Svar

“Fin” timing 😉

http://www.friatider.se/stor-f-r-delse-i-norsborg

Stor förödelse i Norsborg

Publicerad 6 september 2014 kl 20.40

Inrikes.Med en vecka kvar till valet är det fortsatt oroligt i Stockholms södra förorter. Fria Tider har varit på besök och gjort ett fotoreportage från en av Stockholms just nu oroligaste förorter, Norsborg.

Bilar brinner ganska ofta i Stockholms förorter, men de senaste dagarna har det brunnit extra mycket i de södra förorterna efter hovrättens dom mot det kriminella nätverket Syrianska brödraskapet. [!!!] Många av dem som bor i och runt Hallunda och Norsborg är nämligen syrianer, något som inte minst de två ganska stora syrisk-ortodoxa kyrkorna [!!!] i området vittnar om.

Bland syrianerna är ilskan stor efter domen och kriminella invandrargäng visar sitt missnöje med domen genom att tända eld på bilar eftersom det lockar ut polis och brandkår till förorten – symboler för det Sverige man hatar. [ Så nu må det svenske politi og de svenske domstole altså ikke længere udføre deres arbejde i visse områder i Sverige … begynder
man dog ikke snart at se skriften på væggen på den den anden side af sunder? ]

En kvinna skyndar förbi en av de parkeringar med utbrända bilvrak som Fria Tiders fotograf besöker under lördagen.

– Välkommen till Norsborg, säger hon och ler uppgivet.

“Inte till Salu”, står det på Vänsterpartiets valaffisch som hänger på sned i Norsborg innan Fria Tiders fotograf rättar till den. “Ingen vill köpa” skulle man kunna invända. Centrumanläggningen har sedan länge gått i konkurs och står och förfaller. Lyktstolpar ligger omkullvräkta på marken, det sitter galler för fönstren, det är nedklottrat och ingen tycks ha klippt vare sig gräsmattor eller buskar den här sommaren. Själva centrumet har blivit ett tillhåll för kriminella invandrargäng.[!!!]

– Ta inte kort på mig, skriker en ilsken arab över parkeringsplatsen trots att han aldrig har varit föremål för fotografering.

Britta Due Andersen

Posted: 7 september 2014 - 09:55 - Svar

DR2
Jeg mener ikke, C E. Cristoffersen fra Politiken har ret, når han siger, at begrundelsen for den strege dom over Dan Park er begrundet i en helt anden ordlyd af straffebestemmelse. Reglen plejer at blive jævnført med den danske “racisme-§”.

  Nils

  Posted: 7 september 2014 - 12:53 - Svar

  Både den danske racismeparagraf og loven om hets mot folkgrupp er gummiparagraffer, som giver staten mulighed for efter behag at straffe enhver der ytrer sig kritisk. Dog er der en anelse mere gummi i den svenske udgave, hvor man kan dømmes for i offentlig sammenhæng at udtrykke “missaktning” for en af de statsautoriserede offerkategorier. Så er der jo ingen nedre grænse i selve paragraffen.

  Men nu kan der stå hvad der vil i de nationale lovsamlinger, for reelt er det den europæiske menneskerettighedsdomstols tidligere domme, som er grundlaget for Dan Park mod Sverige. Kort sagt er det ifølge Strasbourg en menneskeret at holde mund og styre eventuelle øvrige talenter, hvis man ikke efter rettens mening bidrager med noget positivt til samfundet med sin ytring, så de fleste af os har kun vores frihed på grund af statens storsind og velvillige nåde.

   steen

   Posted: 7 september 2014 - 13:17 - Svar

   jo, altså – hvorfor blev Vilks så ikke dømt. Hans tegninger “var jo også dårlige uden kustnerisk kvalitet” Fordi han er professor?

    Nils

    Posted: 7 september 2014 - 14:23 -

    Lars Vilks har pænere hår og er mere verbal. Måske var retten i bedre humør. Med den begrundelse, der er i Dan Park-sagen, ville Vilks også kunne dømmes.

    En af forudsætningerne for retsstaten i modsætning til diktaturet er, at lovene er nogenlunde klart formulerede. Bl.a. derfor skal racismeparagraffen/HMF afskaffes. Staten er ikke ude på at dømme hele befolkningen, men en gang imellem klynger den en eller anden stakkel op bare for at vise, hvem der bestemmer. Det er en praksis, som ikke hører hjemme i et demokrati.

Peter

Posted: 7 september 2014 - 10:23 - Svar

Min erfaring med svenskere er, at den selvdestruktive svenske indvandringspolitik er den hjernevaskede bymenneske-“intellektuelle”-herskende-Sosse-klasses projekt.
De fleste vanlige Svenssoner, jeg møder, har det som jeg; Fremmede landes befolkninger har intet krav på ophold i vore lande. Har vi brug for fremmed arbejdskraft, kan ikke-muslimer ansættes på tidsbegrænsede kontrakter og skrubbe hjem, når kontrakterne udløber.
Vi har ingen pligt til at huse andre landes overreproducerende befolkningers befolkningsoverskud

Heja Svenssons, gør oprør nu – Venter i, bliver opgøret væbnet. Det samme gælder i Danmark og resten af Vesten. Lad os nu, medens det stadig er muligt, gøre korrektionen ad demokratisk vej, venter vi bliver det unødigt blodigt

  Peter Andersen

  Posted: 7 september 2014 - 19:31 - Svar

  Vi behøver ikke opfordre svenskerne til noget som helst. Kan de ikke finde ud af at stemme på et ordenligt parti, er det deres eget problem.
  Man kan jo ligesom ikke påstå de stemmer på uoplyst grundlag. For så er de sgu dummere end selv jeg troede…

  Hvad vi skal bruge energi på er at sørge for, at deres problemer ikke går ud over os..!

   Skåning

   Posted: 7 september 2014 - 23:51 - Svar

   Din dom är lite väl hård. Propaganda fungerar. Du ska vara medveten om att all den massmedia svensken har litat på i årtionden nu har riktat allt sitt tunga artilleri mot allt motstånd mot den rådande dogmen. Det känns lite som de tyskar under det sista halvåret av WWII fortfarande trodde på att någon slags “wunderwaffen” skulle vända vågen på östfronten. Ett halvår innan krigsslutet levde de ändå i någorlunda välstånd, men förmådde sig inte se sina ledares vansinne.

   Jag har inte särskilt mycket vänligt att säga om mina landsmän, men en sak vet jag. I de forna danska landskapen Skåne och Blekinge, är SD största parti med 22,5% av rösterna. I Stockholms kommun är siffran 2,6%.

    Peter Andersen

    Posted: 8 september 2014 - 10:15 -

    Jeg kan nu alligevel ikke lade være med at hælde lidt til den opfattelse, at det handler meget om mentalitet. Hvis svenskere vil sætte sig ind i tingenes rette sammenhæng, har de rig mulighed for det. Jeg tror ikke svenske pensionäre er så “dumme” at de ikke kan se hvad der sker for øjnene af dem. Jeg nægter at tro så mange ungdomma ikke kan se hvad der sker på deres egen skole eller i deres byer.

    Hvis man kan overvære en politisk debat som den der forgik på DN, uden at løfte et øjenbryn, så MÅ det handle om mentalitet. Selv nordmænd ville være paf – for ikke at tale om finlændere.

    Danmark er ikke særlig speciel i den anledning. Nok har vi en friere debat, men det skyldes nok mest, at problemerne dårligt kan fejes ind under gulvtæppet, når landet er så lille og tætbefolket. Så ja, vi kigger ud af vinduet, vi kigger på skolen og vi kigger på gader og stræder og konkluderer at det her ser sgu da ikke særligt rart ud.

    Det samme gør man vel i England, Tyskland eller Frankrig, for deres medier prøver jo også at lukke enhver debat. Men intet sted lykkes det altså bedre end i Sverige.

    Bergfast

    Posted: 8 september 2014 - 12:20 -

    Signaturen Humanist skriver en jättebra artikel på Avpixlat.

    Men, där förekommer några meningar som ändå blir lite förbryllande och delvis missvisande eller oklara genom sina indirekta viljor att förknippa islam endast med nationalsocialism, så som den ismen utvecklade sig i Tyskland efter det första världskriget, och under det andra världskrigets fasor.

    Dessa meningar i artikeln som förbryllar är:…”Föreställningen att muslimer ”står över” icke-muslimer har starka likheter med rasistiska föreställningar av typen… ”vita är högre stående än svarta” …..eller… ”judar är mindervärdiga människor”. …..

    Det som ändå verkar vilja glömmas bort, eller inte uppmärksammas i artikeln, är att t ex den nazistiska terminologin och propagandan som växte fram i just Tyskland, (som till övervägande delar just råkade bestå av blonda, ljushyade, blåögda människor och där då den uppbyggande och mobiliserande propagandan just därför hyllade just blonda, ljushyade och blåögda människor som ideal för just den tyska nationens människor), det är att skribenten missar att dessa tendenser och viljor, eller kanske även behov att just – hylla sig själva – genom att i värsta fall då kunna eller vilja – se ned på – några andra, när och om dessa –andra – just kan antas vara, eller som deklareras vara – fiender – , (även t ex mellan olika fotbollslag som skall tävla med varandra.)

    Det är ett fullkomligt allom mänskligt fenomen som kan visa sig i absolut alla möjliga och omöjliga sammanhang.

    Det är ett fenomen som definitivt inte endast har att göra med s.k. – vita – människor.

    Alla människor kan gentemot andra utveckla liknanden tendenser. Det är ett fenomen som kan förekomma i minst lika hög utsträckning från en mängd olika grupperingar av folk gentemot och från dem själva de – andra – , eller de – fientliga – .

    Dessa viljor eller behov av att sätta sig själva, för just sig själva, före, främre, och först och främst, före andra, är verkligen ett fenomen som finns absolut överallt.

    Dessa tendenser finns absolut även inom judendom liksom inom den samiska kulturen, inom den romska kulturen, inom och mellan också olika afrikanska stammar och folk, mellan olika befolkningar i Sydamerika, i Kina och även i Indien osv., et cetera.

    De tendenserna finns mellan alla olika religioner, mellan olika ideologiska eller politiska ismer och deras förespråkare och företrädare. De vill alla framhäva just – den egna – ismen, religionen eller ideologin som varande – den bästa – .

    En föreställning som vill frammanas i artikeln av Humanist förstärker en föreställning som samtidigt vill kritiseras i den annars förträffliga artikeln. Meningarna som citerats från artikeln förstärker massmediers tendenser att vilja skylla på – strukturell rasism – , samt på – socioekonomiska faktorer – , som orsaker och – skuld – , till olika viljor och tendenser till brått, mot just en ursprungsbefolkning av en del invandrade främst då fattiga och lågutbildade och främst också av unga pojkar och unga män.

    Artikeln av Humanist verkar alltså vilja sammankoppla islam med just den tyska propaganda som skedde i just Tysklands desperata försök till självständighet och oberoende, som innehöll maningar till just tyskar, att de skulle vilja eftersträva att SJÄLVA vilja vara just – HERRAR i EGET HUS – , dvs., att själva just vilja vara – herrefolk i egen nation – , den tyska nationen för just tyskar.

    Detta som allstå propagerades för i just Tysklands krigspropaganda för nationell enighet och sammanhållning, där tyskar skulle stärkas i sina självkänslor, stoltheter och viljor till just att vara – herrar i EGET land – . Detta eftersträvades då med hjälp av en fanatisk – nationalsocialism – . Alltså en fanatisk nationell socialism som predikades, och som ville användas som – verktyg – för att mobilisera självförsvar hos just tyskar, till försvar för just den tyska nationen och just dess befolkning, nämligen det tyska folket.

    Alla och envar som just där och då, och för just detta ändamål, försvar av den tyska nationalstaten för just tyskar, då kunde betecknas som varande på ett eller annat sätt – fientlig till just den tyska nationen och dess folk – , både kunde och ville just där och då identifieras som just – mindre värda – för den saken.

    Alltså under just de förhållanden och de omständigheter samt de faktorer och just det politiska läge som rådde i just Tyskland just efter det 1:a Världskriget samt i beaktande av en framväxande, krigisk, mördande och dödande kommunism så sågs just kommunister och andra som potentiella fiender till nationens självförsvarsförmågor, och betecknades därför som – mindre värda – .

    En kommunism som ville erövra hela världens alla lönearbetare och få dem att alla förena sig under deviserna: ”För var och en efter förmåga åt var och en efter behov, Kamratskap, Jämlikhet, Frihet från förtryck, Jämställdhet, Broderskap samt, Alla människors lika värde för alla människor” osv., Alltså i praktiken en totalt människofientlig rörelse som i princip ville utplåna alla olika människors och alla olika folks familjära, språkliga, nationella och traditionella, religiösa eller sociala bindningar, familjeband, släktband, folk eller stamidentiteter, till förmån då för endast identiteten – lönearbetare – , och ingenting annat. Detta som då antogs kunna – förena – alla världens alla olika folk och människor under parollen: -”Lönearbetare i alla länder förenen eder”…

    Denna världsherraväldesdrömmande kommunism som alltså fortsätter att driva sin isms läror och tro och ideologi. Som fortsätter att vara i opposition till all form av nationell identitet. Som fortsätter att predika antifamiljära ideal och som fortsätter att driva hets mot främst just s.k. – vita människor – .

    Som fortsätter att propagera om de s.k. – vita folkens – påstått – herrefolksmentalitet – , som då antas gälla gentemot alla andra människor, (ex då –svarta människor – ).

    Detta som egentligen är en förvriden förståelse av de fanatiska och de vansinniga, de desperata, de hysteriska och de nostalgiska skeenden som drevs fram av främst Hitler i Tyskland. Det som hände i Tyskland efter det första världskrigets fasor och i just desperat försvar av nationen, där just först och främst – tyskar – då skulle manas till att vilja vara just s.k. – HERRAR – , i just en EGEN TYSK nationalstat, och i kamp mot främst fanatisk kommunism och internationalism.
    Vilket ju förlorades som alla vet i ett fruktansvärt krigande.

    Det som alltså idag delvis ligger till grund för både EU. Ett EU som då vill förespråka överdrivna folkblandningar där alla olika folk i princip i lika stora utsträckningar är som brickor i ett spel som vill fortdriva den kommunistiska ideologins människofientliga och identitetsdödande paroller och ideal.

    Bergfast

    Posted: 8 september 2014 - 14:48 -

    Gunilla Malmgren skriver på Avpixlat, under en artikel som heter – Feminism och jämställdhet gäller bara svenska kvinnor – Hon skriver :…”Svenska kvinnor, som sedan 1950-talet intensifierade kampen för kvinnors möjlighet till förvärvsarbete, ansåg att den viktiga vägen till jämställdhet var och är utbildning och ekonomiskt oberoende.”…

    Vilken – viktiga – väg till jämställdhet talar artikelförfattaren Gunilla Malmgren om egentligen, kan man undra…

    Hur ser det ut i dagens samhälle? Mängder av uppbrutna äktenskap och familjer. Mängder av olyckliga barn och unga tonåringar. Självskadebeteenden av olika slag och grader bland många förvirrade, stressade och känslomässigt övergivna ungdomar. Stressade småbarnsföräldrar. Många ensamstående mammor. Stress, stress, stress samt sjukskrivningar av en allt större andel förvärvarbetande kvinnor….

    Finns det verkligen någon korrelation till ordet – jämställdhet – för dessa kvinnor i arbetslivet vad gäller deras självupplevelser av glädje, harmoni och känslor av tid och ork för sina egna familjerelationer och främst för de egna barnens väl och ve och därmed för kvinnornas egna känslor av – väl och ve – , är frågan.…

    Säger verkligen ordet – jämställdhet – någonting för alla dessa? Har själva ordet verkligen någon trovärdighet som bärare av en förutsättning för just begrepp som välbefinnande, lycka, glädje, harmoni för det stora flertalet kvinnor?…

    Det är mycket tveksamt ändå….

    Det är istället främst en kommunistisk propaganda som framskapat detta ideom om att – jämställdhet – skulle vara vägen till lycka och vara så oerhört mycket mer viktigt för en majoritet kvinnor, än just sammanhållna familjer med fokus på barnens, familjens och släktingarnas väl och ve. Barnfamiljer alltså där kvinnors välbefinnande i just hemarbetet med barnen och familjens helhet och harmoni, är betydelsefulla för just de flesta kvinnors känslor av både mening, lycka, harmoni är det som vill borträknas som värdefulla för kvinnor och att den inbillade – jämställdhetsivern – skulle vara så mycket mer betydelsefull för en majoritets kvinnors välbefinnande….

    Detta är en chimär.

    Denna – iver – till s.k. jämställdhet i form av just förvärvsarbete för kvinnor, dvs., just lönearbete som kan beskattas av staten, det är nog främst just kommunistiska ideal och inte egentligen ideal för de flesta kvinnor och mödrar själva.

    Det är inte ideal, drömmar och önskningar om lycka för en mycket stor majoritet kvinnor.

    Om denna stora majoritet kvinnor själva fått välja hade de nog föredragit att kunna vara hemma med sina barn och sköta hemmet för familjens väl och ve och slippa stressa i ett många gånger just ett krävande, ett stressigt, konkurrerande, tävlande och påfrestande lönearbetsliv.

    Det är en verklighet.

    Men det är inte kommunismens eller nyliberalismens ideala verklighet.

    Därför har propagandan inriktat sig på att få kvinnor att vilja överge familj och barn till förmån för just lönearbete och för att då inbilla sig själva att de förverkligar någon slags inbillad form av – jämställdhet – som då skall göra dem – lyckliga – ….

    Männen är det som då får stå som riktmärken för denna s.k. – jämlikhet – ….

    Män som då samtidigt i det feministiska tänkandet är både hatade, avskydda och ansedda för att vara strukturellt förtryckande…, dessa män anses alltså samtidigt vara avundsvärda och kunna användas just som ideal och som förebilder och som – jämförelsemodeller – när det gäller ideal om just – jämställdhet – ….

    Alltså kvinnor måste lära sig att bli som de avskydda och föraktade männen, annars kan de då inte betraktas som – jämställda – vilket då anses kunna vara ett – ovärdigt tillstånd – för just kvinnor…. !

    Dessa teser och teorier och ideal är alltså fullkomlig paradoxala….

    Det är ett förnekande av kvinnor och ett föraktande av kvinnor som just kvinnor. Kvinnor med förmågor som absolut inga män någonsin kan mäta sig eller vara – jämställda med – , därför att inga män i världen kan föda barn….

    Men denna propaganda är det som just feministisk, och kommunistisk, propaganda, ägnar sig åt.

    Kvinnor skall förneka sig själva och eftersträva att efterlikna de – förhatliga – männen, annars är de inte – jämställda -…

    Det är alltså en i praktiken mycket självföraktande ism för just kvinnor själva….

    Dessa teser innehåller just ett mycket stort – kvinnoförakt – fördolt bakom fraser som låter som viktiga och betydelsefulla för kvinnors lycka, glädje och välbefinnande, samtidigt som de fraserna fullkomligt förnekar kvinnors egen – exklusiva kvinnlighet – , som just någonting av – värde – ….

    Nej, det är männen som ska vara – måttstocken – …

    Men detta kvinnoförakt inom just feminism och även inom kommunism, (en kommunism som hyllar den duktige, starke, effektive, duglige och arbetsamme lönearbetaren och som avskyr olika former av s.k. – svaghet – , samtidigt som den vill mena sig själv vara på – de svagas sida – …), vill varken ses eller höra talas om….

    Inom just den feministiska och kommunistiskt, och också nyliberala propagandan, den förblindande propagandan, är man just både blind och döv och oförmögen att kunna förstå vad man egentligen säger…

    Den propagandan tilltror sig själv om att vara i det närmaste en perfekt ideologi eller en perfekt politisk ism och kan alltså varken se eller vill heller inte se sin egen människofientlighet och sin egen självmotsägande paradox….

    De ismerna är både mansfientliga, kvinnofientliga, barnfientliga och familjefientliga ismer, och är därför i praktiken människofientliga ismer som inte vill ta hänsyn till den mänskliga verkligheten om skillnader mellan både kvinnor och män, barn och vuxna, samt gamla och unga….

    Gunilla Malmgren skriver:…” Här öppnar sig ett enormt gap mellan det nya samhällets krav på den enskilde individen att arbeta och solidariskt betala skatt”…

    Solidariskt betala skatt?

    Vart har alla de skatteinbetalningar som generationer svenskar och svenska kvinnor betalat in i skatter till staten, tagit vägen?
    Tillfaller alla dessa skatteinbetalningar, som skett i flera generationer, dem själva på deras ålders höst? Tillfaller de deras barn och deras barnbarn?…

    Knappast.

    Dessa enorma skatteinbetalningar misshushållas inte sällan i form av höga arvoden och avgångsvederlag till höga tjänstemän och generaldirektörer i statlig tjänst, samt till att avlöna drösvis med politiker och olika myndigheter och departement med mängder av deras tjänstemän av alla möjliga och omöjliga slag….

    Så frågan är om det svenska samhället snart inte går alltmer mot ett amerikaniserat samhälle? Och ökade oviljor att betala alltför höga skatter? Samt kanske även ett amerikanskt familjeideal som säger: – When mother is happy the whole family is happy.”….Vem vet…

    Hoppas verkligen att de invandrade fruarna med barn inte låter sig övertalas att anamma ett västerländskt familjenedbrytande och människofientliga ideal utan fortsätter att vilja vara hemma och ägna all sin kärlek och sin energi åt först och främst sina egna barns, sin egen familjs och sina egna släktingars väl och ve. Att de inte låter sig övertalas att stressa ut i ett stressigt lönearbetsliv som bara stressar sönder dem så att de sedan inte har någon ork kvar till varken de egna barnen eller omsorger för den egna familjens väl och ve….

    Hoppas också att alltfler västerländska kvinnor anammar och återupptar idealen om att vara, som det heter i USA, homemaker, och ser till sina egna familjemedlemmars väl och ve först samt låter familjen vara en – enhet – där maken och fadern också förväntas att vilja vara familjeförsörjare och den som arbetar utanför hemmet som antingen företagare eller som – lönearbetare – och därmed som – skattebetalare – till staten….

    Gunilla Malmgren skriver:…” Det är viktigt att familjens och religionens hämmande syn på kvinnans roll och ställning förändras om inte kvinnorna i Sverige ska delas upp i två klasser. Hoppet måste ställas till de unga kvinnorna som genom utbildning och språkkompetens och skydd mot förtryckande kulturella strukturer och värderingar kan ta plats i det svenska samhället.”…

    Nej, nej, hoppas att de invandrade kvinnorna fortsätter att vilja vara – hemmafruar – , som sagt….

    Bättre för barnen.

    Bättre för familjerna.

    Bättre för släktingarna.

    Bättre för makarna.

    Bättre för hustrurna själva.

    Kvinnorna, mödrarna, hustrurna, som slipper stressa i ett lönearbete bara för att detta arbete ska kunna beskattas av staten, (vars höga tjänstemän slarvar bort pengarna och ger sig själva enormt stora löneersättningar, pensioner och avgångsvederlag bl.a., samt också skänker bort andras pengar, dvs., skattebetalarnas pengar, utan att fråga dem om lov för den saken….)

    Bergfast

    Posted: 8 september 2014 - 17:15 -

    Korr:

    Denna mening:…”Dessa teser och teorier och ideal är alltså fullkomlig paradoxala… paradoxer…”.

    Glömde ordet – paradoxer – …

    Peter Andersen

    Posted: 8 september 2014 - 20:08 -

    Interessant observation Bergfast

    Kvinder er først lykkelige når de har det som de forhadte mænd og kan opføre sig som de forhadte mænd.

    I mellemtiden skal mænd så lære at opføre sig som kvinderne gjorde, da de ikke havde det godt..?

    Tja, bare de selv kan finde ud af det…

    Skåning

    Posted: 8 september 2014 - 20:53 -

    Hold da kaeft, Peter Andersen. Skåne är lika tättbefolkat som Danmark i Allmänhet. Mälardalen, och Västra Götaland likaså även om där finns en annan sorts geografisk avskildhet i form av rena granitberg.

    Vad jag skrev, och som möjligen inte sjönk in, var att SD har mer sympatier i Skåne-Blekinge, än vad DF har i Danmark. Vi kan mycket väl se oss omkring och fattar vad som händer, men du vet lika väl som jag att lämlarna alltid kommer att utgöra majoriteten. Du har inte en aning om hur det är att matas med fanatisk propaganda i ALLA medier, dygnet runt. Du vet inte heller hur det är att leva i ett land där en högst välutbildad författare avbokas från att hålla ett möte på ett bibliotek, eller en satiriker sätts i sex månaders fängelse. Det är bara så många som orkar engagera sig, läsa alternativmedia och utländska media. England och Frankrike är inte i närheten av det svenska debattklimatet. Om du har följt Snaphanen borde du veta det. Visst finns det en skillnad i mentaliteten, men släng den på Stockholmsjävlarna och inte på oss. Ni har ett annat medielandskap och det ska ni vara tacksamma för. Annars hade förmodligen även du suttit där som en lallande “humanist”. Var det förresten inte bonderövarna i Norra Jylland som fick in Pia i Folketinget?

    Och till dig, Bergfast. Det var bara ett exempel, Helge. Råkade se en dokumentär om Königsberg igår, och ingen kan väl vid sina sinnens fulla bruk förneka att Hitler, Göebbels, Bohrmann och gänget drev ett krig in i sin egen lilla Götterdämmerung utan hänsyn till befolkningen, när det stod fullständigt klart att de inte kunde vinna. Om du har läst mina tidigare inlägg så vet du mycket väl att jag inte drar nazistkortet i tid och otid, utan du borde veta att jag anser andra -ismer och dogmer har varit lika fruktansvärda och förödande. Du hade inte behövt två A4-sidor för att säga det.

Leave a Comment