9
sep
Seneste opdatering: 9/9-14 kl. 2329
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Parlamentary debate.  Se også Video: Geert Wilders’ speech in Malmoe og Stills, Wilders in Malmoe. Geert Wilders er i København på Christiansborg: Theo van Gogh – 10 år efter mordet. Skulle man rekapitulere hvad Wilders sagde om Erik Ullenhag og Ceciia Malmström i Malmø? Eyvind og jeg filmede det.

Jeg har ikke set den siden dengang, men den kan marchere lige ind i den svenske valgkamp i dag. Det er en uhyre interessant tale, som jeg ikke hørte ordentligt, da jeg filmede den. Wilders kommer ind på Orwells distinktion mellem nationalisme og patriotisme fra essayet Notes on Nationalism, som svenskere har så stort besvær med at skelne imellem. Jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg filmede for to år siden, og mens det foregår og man fotograferer, hører man det ikke  hundrede procent. Det er godt, man kan vende tilbage til sine….ahøm, forbrydelser.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Machiavelli

Posted: 9 september 2014 - 06:32 - Svar

USA. 2 mordere henrettes i morgen. Godt nyt. Tager men kold og kynisk et andet menneskes liv,har man mistet retten til sit eget. Det burde også være gældende i Danmark.

Peter Buch

Posted: 9 september 2014 - 06:58 - Svar

At holde ferie med svenskere, der stemme som de gør, er for meget for svenskere:
http://ekstrabladet.dk/ferie/article5007644.ece

Peter Andersen

Posted: 9 september 2014 - 08:07 - Svar

Et lille Gert Wilders-guldkorn…

It’s not a clash of civilisations – It’s a clash between civilisations and barberism..!

Hvis nogen har fortjent at tvære det ud i ansigterne på eliterne, så er det Wilders..!

Angela

Posted: 9 september 2014 - 10:27 - Svar

Oftast är det så man ser inte allt med en gång. Idag är det svårt eftersom utbudet är så stort man ser inte skogen för bara trän brukar man säga i Sverige. Det som saknas är tid. Tid att reflektera, tid att få tänka. Att få tänka över det man erfarit. Den tiden saknas idag och är ett av redskapen som används mot folk. Medvetet skruvas tempot upp och utbudet kvantifieras så det blir omöjligt att tänka eller tid för debatt. Allt försvinner i ett globalt moln och ingen garanteras inflytande. Det är så makten vill ha det för att få igenom sin agenda. Ju snabbare flödet går desto bättre. Folk skall inte hinna tänka efter. När de hunnit tänka har nyhetsflödet redan passerat för länge sedan i sin jakt på nya skandaler och perversioner. Flödet kör om de tänkande. Därför kommer smällen med full kraft när den kommer. En riktig BIG BANG när ballongen spricker. Precis det som det brittiska etablissemanget och makten i Bryssel fått erfara nu i omröstningen om Skottlands suveränitet. Fler kommer att göra uppror mot etablissemanget och i stället för ett imperium kommer flera nationalstater att se dagens ljus. Det är bara en tidsfråga innan Sverige exploderar i olika självständiga områden.

Det kommer att bli mycket smärtsamt och medierna gör sitt allra bästa för att skynda på processen.

Machiavelli

Posted: 9 september 2014 - 10:49 - Svar

Nej! Nu vil de lave en stor moske til i Århus. De bliver ved og ved. Og politikerne og de frelste multikulturelle klapper i hænderne. Udviklingen må stoppes og det bliver ikke ad fredelig vej, dertil er uvidenhed for omfattende hos befolkning og politikere.

Angela

Posted: 9 september 2014 - 11:33 - Svar

Ja de styrande har förklarat krig mot de styrda. Redan 1995 utkom postumt forskningsrapporten Eliternas uppror och sveket mot demokratin av Christopher Lasch. Demokratin hotas inte av massorna utan av eliterna menade Lasch. Dessa eliter – rörliga och alltmer globala i sin syn – vägrar att acceptera gränser eller band till en viss nation eller plats. Christopher Lasch anser att de överger medelklassen då de isolerar sig i sina nätverk och enklaver och att de splittrar nationen och sviker idén om en demokrati för alla medborgare.

En som tröttnat på elitens sjukliga beteende är Anton Abele, Riksdagens yngsta som hoppar av – trött på sandlådan med charlatanerna. Abele (m) levererar stenhård kritik mot denna exklusiva klubb av dilettanter, charlataner, småpåvar och infantila populister, som leker, bråkar och kommenderar likt små barn i sandlådan.

Dessa pajasar i sjuklövern som samvetslöst och utan att blinka styr vårt land mot fördärv har ingen lust att till exempel göra något mot våldet i ungdomsgrupper.

Sveriges genom tiderna yngste riksdagsledamot Anton Abele, (M), lämnar den folkvalda församlingen efter valet 2014. Detta uppgav han i sitt ”Sommar”-program i radions P1 på torsdagen, där han sågade riksdagens arbetsformer. Han bland annat upp det faktum att av de cirka 3 000 motioner som riksdagsledamöterna skriver varje år så avslås 99,5 procent.

Read more: http://www.exponerat.net/riksdagens-yngsta-hoppar-av-trott-pa-sandlada n-med-charlatanerna/#ixzz3CoEQrJhY

Ludvig

Posted: 9 september 2014 - 13:50 - Svar

Det vore toppen,Steen,om du återgav vad Geert Wilders har att säga om Ullenhag och Cecilia Malmström!
Det är skrämmande att hans tal i Malmö för två år sedan är många gånger mer aktuell idag än det var då.Det hamnar perfekt mitt i den svenska valspurten.

Wilders kombination av klarhet,klartext och lättillgängligt språk placerar honom i mästarklass.

Tack alltså för att du plockat fram det igen!

    steen

    Posted: 9 september 2014 - 15:11 - Svar

    han omtaler Ullenhag i begyndelsen af videoen, og Malmström i slutningen.

Leave a Comment