11
sep
Seneste opdatering: 11/9-14 kl. 1558
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Selvom fængslet i Ystad har rundhåndede besøgstider, fik den danske flotille at vide, at de skulle søge om tilladelse på forhånd, og at der kunne gå tre uger inden svar. De kom altså ikke ind og fik ikke bortført fangen Dan Park, men Ingrid Carlqvist har i al fald talt med ham: Dan Park: Jag ångrar inget. Til gengæld skriver Uwe i dag

Hvis du har lyst til at støtte den fængslede svenske gadekunstner og politiske fange Dan Park ved at skrive et brev til ham (vedlæg eventuelt penge, cigaretter eller slik (breve bliver kontrolleret af den svenske kriminalforsorg så undlad at vedlægge noget ulovligt, hvis du vil have brevet retmæssigt frem)), så skriv til denne adresse:Dan Fredrik Park, född Appelblad, Box 1024, SE-271 00 YSTAD

free dan park


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Torben Snarup Hansen

Posted: 11 september 2014 - 20:36 - Svar

http://www.sydsvenskan.se/malmo/provokation-bakom-hakkors-vid-judiska- forsamlingen/

Provokation bakom hakkors vid judiska församlingen

Publicerad 21 januari 2009 10.30 · Uppdaterad 21 januari 2009 10.30

Malmö. Den kontroversielle gatukonstnären och provokatören Dan Park ligger bakom hakkorset av plastpärlor och den burk med texten ”Zyklon B” som förra veckan hittades vid judiska församlingen i Malmö.

MALMÖ. – Jag gillar att driva med förbud och tycker det är roligt att skämta om död och mord, säger han till Sydsvenskan.
”Brutal humor”. Så vill Dan Park, själv definiera de fynd som säkerhetspersonal från judiska församlingen hittade förra veckan på baksidan av en trafikskylt, i höjd med kyrkogården på Föreningsgatan i Malmö. Polisen rubricerade föremålen som hets mot folkgrupp och såg allvarligt på det inträffade med tanke på tidigare brandattentat mot det judiska kapellet. Brandattentatet sattes i samband med den pågående konflikten i Mellanöstern.
Både judiska församlingen och polisen berättar att liknande pärlplattor hittades redan i början av december. När Sydsvenskan frågar Dan Park om det är han som ligger bakom objekten berättar han att totalt sju burkar och pärlplattor placerades ut längs gatan för två månader sedan. Föremålen ska därför inte ses som ett inlägg i den pågående krigsdebatten utan som ett uttryck för yttrandefrihet, säger han.
Zyklon B är en gas som nazisterna använde under andra världskriget för att gasa ihjäl judar i koncentrationslägret Auschwitz, men Dan Park anser det inte smaklöst att driva med människor som mördats.
– Nej, alla kan inte skratta åt allting men jag gillar att skämta om det som är förbjudet, som förintelsen och Muhammedkarikatyrerna, säger han.
Enligt Park rymmer den burk som polisen skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium för provtagning inte gas. Den inhandlades på Willys för 5,50 kronor innehållandes majs.
Judiska församlingen ser mycket allvarligt på fynden.
– Det är inte bara idiotiskt utan kränkande att sätta upp något sådant, säger en ansvarig person inom säkerhetsavdelningen som på grund av hotbilden inte vill framträda med sitt namn.
Sedan fynden gjordes har många församlingsmedlemmar känt sig rädda för att gå ut och föräldrar har varit oroliga att lämna sina barn i församlingens förskola. De har trott att pärlplattan varit en symbol för att något ska hända deras barn.
Vad vill du säga till dem som tagit skada av det här?
– Jag tror att de har värre saker att oroa sig för och ser det som ganska harmlöst. Det är inte jag som står för konflikter och våld. Jag är inte ute efter människor, snarare religion som jag hatar. Privat är jag ingen aggressiv person. Jag slår aldrig någon utan provocerar enbart på ett teoretisk plan, säger Dan Park.

Eeva från Norrköping

Posted: 13 september 2014 - 19:39 - Svar

Satir är en nordisk art av komik. Finns inte i sydliga länder. Som Italien till ex. För att kunna vara satirisk måste man kunna skratta åt dig själv och sina tillkortakommanden. Sen kan man skratta lite åt att folk är “som jag”. Förr i Sverige, så att säga 30 år eller ännu längre tillbaka funkade det så. Folk blev roade av sina egna tillkortakommanden. Man kunde skratta för att man hade varit lite “dum”.

Nu importerar den politiska överheten folk från sydliga breddgrader. Folk som aldrig har behövt fajtas mot kyla och missväxt och inte vet vad satir är, då blir det konflikt.

Dessa människor kan inte skratta åt sig själva utan blir “kränkta” även om de får allt betalt av Sverige.
“Kränkhet” har blivit en industri i Sverige för att få pengar från företag med hjälp av DO= diskrimeningsombudsman. Många företag betalar under hot för de har inte pengar för att betala advokater för att åtala. Sverige dubbelstraffar sina egna svenska invånare som även betalar denna vansinniga invandring med skatter.

Dan Park är en god exempel på en sund nordisk satiriker. Han pejlar samhällströmmarna och gör gatukonst av det. Men den nya “svenskadeln” med hjälp av politikerna som vill att Sverige ska bli lika intolerant som deras forna hemländer vill straffa honom.
Varför vill de att Sverige ska vara som deras forna hemländer? Jag förstår det inte. Eller är de erövare istället av flyktingar?

Tusen tack för en fin dag i Malmö Uwe & co

Eeva från Norrköping

  steen

  Posted: 13 september 2014 - 20:45 - Svar

  Mon ikke, det er fordi Park er født helt oppe i Tavelsjö, at hans satire er så kras så den går henover hovedet på skånske dommere?

Eeva från Norrköping

Posted: 13 september 2014 - 22:32 - Svar

Dear Steen!
I dont understand Danish, please can you say it in English?

  steen

  Posted: 13 september 2014 - 22:38 - Svar

  Jo. Uwe says hello through me!

  I said: Maybe it is because Dan Park is born up north in Tävelsjö, that his satire is so harsh or coarse, that judges from Skåne cant understand it.?

Eeva från Norrköping

Posted: 14 september 2014 - 00:07 - Svar

Now I recognize you, you are Steen!How is the dog?
It was a pity you could not come to Malmö.
I must say that you danish men are really lovely!
Nearly fell in love with Uwe!?Give my greetings to him!
Hopefully I´ll see them again.+you

O what a lovely day it was, but a shame for Swedish free speech.
I´ll have a look if I can do something for Dan Park.
Cheerio
Eeva

Leave a Comment