23
sep
Seneste opdatering: 25/9-14 kl. 0715
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

En af verdens ældste byer beboet i 6000 år, græske og romerske efterladenskaber, nu reduceret til grus, hvor man ikke er klar over hvem der bekæmper hvem og hvad de dør for. Dokumentaren er lige kommet her til formiddag. Ghosts of Aleppo (Part 1 og 2)

The Barbarians Within Our Gates

Arab civilization has collapsed. It won’t recover in my lifetime.

Hisham Melhem, chef for Al-Arabiya*S Washington-kontor skriver om en verdensdel i opløsning:

With his decision to use force against the violent extremists of the Islamic State, President Obama is doing more than to knowingly enter a quagmire. He is doing more than play with the fates of two half-broken countries—Iraq and Syria—whose societies were gutted long before the Americans appeared on the horizon. Obama is stepping once again—and with understandably great reluctance—into the chaos of an entire civilization that has broken down.

Arab civilization, such as we knew it, is all but gone. The Arab world today is more violent, unstable, fragmented and driven by extremism—the extremism of the rulers and those in opposition—than at any time since the collapse of the Ottoman Empire a century ago. Every hope of modern Arab history has been betrayed. The promise of political empowerment, the return of politics, the restoration of human dignity heralded by the season of Arab uprisings in their early heydays—all has given way to civil wars, ethnic, sectarian and regional divisions and the reassertion of absolutism, both in its military and atavistic forms. With the dubious exception of the antiquated monarchies and emirates of the Gulf—which for the moment are holding out against the tide of chaos—and possibly Tunisia, there is no recognizable legitimacy left in the Arab world………Politico


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PFEP

Posted: 23 september 2014 - 12:14 - Svar

Hela Levanten är med stormsteg mot kaos genom Islams pågående implosion i inre strider mellan olika riktningar av den muslimska ideologin, ja jag anser Islam likt en ideologi där genom täckmantel som religion, håller 1.5 miljard människor som gissel.
Det är i mina ögon tragisk att så stora områden, där sitter på många av planetens resurser, inte förmår att skapa förhållande där skapar bara elementära livsvillkor och säkerhet för sina befolkningar.
Vad göra? Det är stora frågan och jag tror oavsett vi från väst, plus Ryssland och i delar även Kina, ämnar göra, kommer vi inte förmå hejda Islams sönderfall och kanske den största katastrofen mänskligheten till dato står inför.
Jag anser idag världen är i början av ett lågintensivt tredje världskrig, ett krig var religion, kultur och för väst, omsorgen kring den egna livsstilen och säkerhet.
Det kommer eskalera våldsamt under de närmsta åren och till exempel Europa kommer bli utsatt för en ren syndaflod av flyktingar, traumatiserade människor där förutom sina religiösaoch kulturella ok, kommer bära med sig alla konflikter.
Jag är INTE optimist överhuvudet.

  steen

  Posted: 23 september 2014 - 12:33 - Svar

  Jeg er enig med dig, og jeg ser stor sorg og frygt på, at vi nu bliver en del af Islams kollaps. For 10-15 år siden var tidspunktet, hvor vi endnu kunne undgå det. Jeg tænkte, da jeg så det groteske syn af Aleppo: Paris eller Stockholm om 40 år?

  Jeg tror bombningerne i dag indvarsler, at en del kommer til at sætte livet til i Europa. Det er begyndt i Bryssel, og det kunne allerede have været en del flere (Paris og EU parlamentet). Om ikke længe, vil europæerne spørge deres politikere, hvordan i al verden de kunne tro, at de kunne impoterer millioner af muslimer hertil, og samtidig føre krig efter krig i “Fredens Hus”

  Jeg tror også, at faren for Europa kommer til at vare ved i mnage år. Hvad vi kan gøre? Måske ikke så meget, som vore politikere tror.

  The Middle East: The New Thirty Years’ War

  Policymakers must recognize their limits. For now and for the foreseeable future – until a new local order emerges or exhaustion sets in – the Middle East will be less a problem to be solved than a condition to be managed. The New Thirty Years’ War. By Richard N. Haass (oprindeligt i New York Times)

  Mere i de samme baner her

  Potentielle borgerkrige.

  Er man i det dystre hjørne, kan man sige, at de potentielle borgerkrige i Europas storbyer allerede er begyndt, bare et andet sted. Engang førte supermagterne stedfortræderkrige mod hinanden i Afrika, Sydamerika og Fjernøsten. I dag fører indvandrere og efterkommere i Europa krig mod hinanden og de samfund, der huser og forsørger dem.

  Det er ikke alene en nyhed, det er en historisk nyhed med vidtrækkende konsekvenser. Nyheden mere end antyder, at krigene i Syrien og Irak allerede har direkte indflydelse på de europæiske landes sikkerhed. Når halalkrigere vender tilbage til Europa og velfærdsstaternes velvillige forsørgelse, kan og vil nye konflikter opstå her.

  Den fortsatte masseindvandring fra Allahs varme lande kommer med en hidtil uset risiko. Ikke bare for vores finanser, kulturer og selvforståelse. Men også for vores liv og lemmer.

  Mikael Jalving

  Langt fra Asturien, Jyllands-Posten 31.08.2014

   Prudentius

   Posted: 23 september 2014 - 14:07 - Svar

   Problemet er fortsat for Vesten en politisk klasse fuldstændig i hænderne på revolutionære utopiske ideer.

   Det forbliver umuligt for dem ikke at blande sig i andre folkeslags interne konflikter og samtidig meget hurtigt destabilisere deres egne samfund politisk og socialt gennem EU-magtcentralisering og masseindvandring.

   Hvor kommer dette storhedsvanvid fra?? Hvorfra denne tiltro til egen ret og evner til at administrere verden??

   Vi har rigtig dårlige erfaringer med lige præcis den her fanatiske trang til at bringe verden i overensstemmelse med små tåbelige visioner om den “rette” globale orden.

   Lad dog muslimerne slå hinanden ihjel! De har masser af unge mænd og unge kvinder der lever og ånder for at dræbe og blive dræbt. Demografisk overskud og islamisk revival hånd i hånd. Vi har ingen god grund til at blande os. De skal have lov til at drukne i blod helt uforstyrret!

    Prudentius

    Posted: 23 september 2014 - 14:22 -

    “Vi har ingen god grund til at blande os.”

    Og vigtigere endnu, vi har INGEN ret!

    Der er velsagtens den dybeste ledeste racisme på spil her. Andre mennesker, andre folkeslag må bare ikke være anderledes. Den småborgerlige trang til at se alle spise med kniv og gaffel, iført slips og studenterhat, på vej mod en driftig karriere, overvinder igen og igen den vestlige magtelite.

    Verdens langskæggede uvaskede skeløjede teokrater kan vælge mellem Vestens idealer og døden. SÅ kan de lære det!

    Alt imens vi selvfølgelig hylder “mangfoldigheden” og priser “diversiteten”.

    Machiavelli

    Posted: 24 september 2014 - 09:07 -

    Prudentius skriver.

    “Hvor kommer dette storhedsvanvid fra?? Hvorfra denne tiltro til egen ret og evner til at administrere verden??

    At være demokratisk i dag er at være demokratisk på en bestemt måde. Demokratiet har forbundet sig med en række værdibegreber, af hvilke de vigtigste hedder harmoni, tolerance, åbenhed, fordomsfrihed og menneskelighed.

    Derfor er det ikke storhedsvanvid, for vanviddet har en rationel årsag. Problemet er, at demokratiet er endt som et religiøst fænomen, og hvad det betyder kan vi ikke mindst se i Sverige, hvor politikere, intellektuelle tosser og presse forfølger de demokrater, der ikke vil være humanister, der elsker menneskeheden. At være en rigtig demokrat er altså ikke blot at afgive sin stemme ved folketingsvalg, men at have en særlig holdning og indstilling, ja, det er en ideel sindstilstand.

    Demokrati er derfor et værdiladet begreb, der ikke blot skal praktiseres i stemmelokalet, men også i sjælelivet. Vi har altså en abstrakte moralsk polemik om demokrati, som magteliten betjener sig af. Politikerne fører med andre ord politik på moral, og derfor er der mennesker, der stemmer på dem. Og de kan kun holde sig ved magten, fordi de har socialiseret befolkningen til godheden. Dem der stemmer på S-R regeringen er gode mennesker, og derfor kan regeringen udtale, ”Verden lider, og der ikke bliver flyttet et komma i fremmedpolitikken”.

    Moralen er, at der i demokratiet ikke er en basal ligeværdighed. Folk vil ikke kaldes racister og stenalder mennesker, der lukker øjnene for verdens elendighed, og derfor stemmer de på de kultur kriminelle politikere.

    Derfor er det rigtigt, som Morten siger: problemet er, at europæerne og ikke mindst EU har givet grønt lys. Derfor kan spekulanterne tilbyde flygtningene at flygte til de europæiske lande, der flyder med mælk og honning.

    Verden skal derfor have at vide, at al indvandring fra ikke europiske lande er forbudt. Om muligt vedtaget af FN, så også godheds politikerne i Sverige kan forstå det. Men det har lange udsigter.

    Med IS er det vanskeligere. Jeg tror at djævlen er sluppet løs. Som Prudentius siger er IS begyndelsen og ikke afslutningen. Mange muslimer er siden barnsben blevet født til at hade verden – for ellers begraver man ikke mænd,kvinder og børn levende – og hører til på psykiatrisk anstalt. Derfor vil den bindegale terror i lyset af IS sprede sig i Europa og kan sagtens slutte af med en indsmuglet a-bombe i USA, som mange hævngerrige muslimer drømmer om. Islam og Koranen hører ikke til i en civiliseret verden for de forandrer sig aldrig, selvom jeg kender en rar islamisk købmand i Odense. Men da der allerede er så mange muslimer i Europa er løbet kørt.

   Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

   Posted: 23 september 2014 - 14:11 - Svar

   PFEP

   Posted: 23 september 2014 - 14:15 - Svar

   Der findes et antal andre aspekter i dette her, et er hvordan Islam kommer konfrontere statsmagten i for eksempel Indien, i Kina og et antal sydøstasiatiske lande, hvor der findes en stærk statsmagt, der ikke generelt har samme berøringsangst overfor muslimsk terrorisme, der slås hårdt ned direkte vad jeg har erfaret, noget man ofte i vores debat ikke er opmærksom på og forsøger skabe konsekvensanalyser for.
   Billedet af Islam i verden er meget mere facetteret end Europas og USA vedkender sig, man ser bare med det ene øje.
   I forlængning til de problemer Islam skaber, både for Islam selv og alle omgivende af anden observans, plus den øgede bevidsthed om hvordan den ikke Islamiske verden fungerer, ser jeg et voksende behov for, lad os sige lidt velfærd, sikkerhed og ytringsfrihed og ikke mindst demokrati.
   Dette er noget der de seneste år har opstået gennem det globale informationssamfund, sattelit-TV og især internet.
   Der findes et sug efter vores måde at leve på, demokrati og lignende, sikkert derfor at så mange i dag helt bevist søger sig til den absolutte eliten af “lykkelige lande”, Skandinavien er jo første valg for mange.
   Jeg har under årene både mødt og arbejdet sammen med en del muslimer, mennesker der inderst inde gerne vil se Islam reformeres, men savner både modet og evnerne til at gøre noget.
   Det har aldrig fundets nogen muslimsk Martin Luther eller Jean Calvin og alle forsøg hidtil med at reformere Islam “von oben” har hidtil resulteret i at de alle har blevet et hoved kortere. og jeg tror ikke Islam af i dag kommer ændres på anden måde end der måske kommer rejse sig en form for bevægelse nedefra, fra folkedybet og det på grund af en til den tiden eventuel erkendelse og afsky overfor alt blod der har spildts under årene, det tilbagestående sociale niveau flertallet muslimske lande befinder sig på.
   For at runde af; det kommer med al sikkerhed at blive meget værre, inden det måske kommer nogen form for muslimsk selverkendelse, der kan skabe en grobund for en reformation værdig navnet.

  Morten - - -

  Posted: 23 september 2014 - 16:39 - Svar

  Den islamiske verdens kollaps er ikke det samme som Den Moderne Verdens kollaps. Den muslimske civilisation er ikke en systemafhængig civilisation i samme grad, som vi er det. Vi dør, eller sådan noget, hvis vores dankortsystem bryder sammen. Så let går muslimerne ikke til grunde. De er tværtimod yderst selvhjulpne.

  Forarmede flygtninge kommer IKKE til Europa. Og slet ikke til Nordeuropa. For så var de her allerede. Det er kun de privilegerede, der kommer hertil. Læs her:

  Vist begærer mange muslimer vore goder, såsom velstand og medindflydelse. Men den intuitive forståelse, der har tilvejebragt det høje niveau af kollektiv velstand og medindflydelse besidder de foreløbig ikke. De kender ikke til afkaldsparadokset. De forstår ikke, at demokrati og velstand er summen af den indflydelse og velstand, vi bevilger hinanden – ikke den, vi kræver for os selv. Thi det sidste er ingen kunst, og det har alle kulturer evnet siden arilds tid.

  En patriark, der udøver social kontrol og føler det som sin ret at herse med andre, kan ikke kræve demokratisk indflydelse for sig selv.

  – – –

   Morten - - -

   Posted: 23 september 2014 - 16:41 - Svar

   “Læs her: ” skulle have været efterfulgt af et link.

   Her er linket 🙂 Læs her om de flygtninge, der kommer hertil: http://ricardtriis.wordpress.com/2014/09/23/na-det-er-sadan-det-forega r/

   – – –

   Morten - - -

   Posted: 23 september 2014 - 18:17 - Svar

   P. S. Jeg tror, det er vigtigt at forstå, at “flygtningestrømmen mod Europa” ikke skyldes situationen i Mellemøsten, men den omstændighed, at vi har givet grønt lys.

   For kriteriet for at kunne komme hertil er ikke, at man er på flugt. Det er, at man har ressourcer, som også Ricardt Riis påpeger det (man bør have hans blog under sine “feeds”). Rammes man af en krigskatastrofe, kan man ikke skaffe sig til Danmark, det er klart. Man kan kun spæne. Om nødvendigt “på benpiberne” som der står i – er det ikke – Intet Nyt Fra Vestfronten?

   Sandheden er, at der ikke findes nogen bedre eller mere retfærdig løsning, end at lade alle flygtninge dele vilkår i FN-lejre. Den rige skal ikke have VIP-behandling, men søbe den samme mad som den fattige. – Hvorved vi som ingenting kan hæve levestandarden ganske betragteligt for alle flygtninge. Og fremme konfliktens afslutning. Det fremmer nemlig utvivlsomt fredsviljen svært, når de velbjærgede ikke kan unddrage sig konsekvenserne længere … Jeg ved, man viger tilbage fra denne løsning, men har endnu aldrig hørt et argument imod den, hverken dårligt eller godt

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 23 september 2014 - 13:54 - Svar

“Arab civilization, such as we knew it, is all but gone.”

Om den överhuvudtaget någonsin existerade. Det går ju inte att bygga en vision av en civilisation på Tusen Och En Natt. Det som händer nu är ju bara en förlängning och en förstoring av vad som pågick redan på 70-talet, och antagligen var inte striderna i de här länderna under första världskriget så romantiska som myterna kring Lawrence av Arabien vill få oss att tro. Nej, myten om den arabiska civilisationen är nog istället omsorgsfullt designad av de krafter som vill se en “Untergang des Abendlandes”.

Wikipedia är kanske inte alltid korrekt i alla detaljer, men kan knappast ha lika fel som alla “Islamologer” och “Mellanösternkännare”, ja allas vår Ingmar Karlsson inkluderad, har haft de senaste decennierna. Se t.ex. den här artikeln om Ottomanska Riket och särskilt avsnittet om relationer mellan kristna och muslimer på 1800-talet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_Empire

“The Christian population of the empire, owing to their higher educational levels, started to pull ahead of the Muslim majority, leading to much resentment on the part of the latter.[82] In 1861, there were 571 primary and 94 secondary schools for Ottoman Christians with 140,000 pupils in total, a figure that vastly exceeded the number of Muslim children in school at the same time, who were further hindered by the amount of time spent learning Arabic and Islamic theology.[82] In turn, the higher educational levels of the Christians allowed them to play a large role in the economy.[82] In 1911, of the 654 wholesale companies in Istanbul, 528 were owned by ethnic Greeks.[82]”

Hur kan det ha funnits någon civilisation när de pojkar som bedömdes vara begåvade sändes till koranskolor för att ägna all tid åt att lära sig koranen utantill? Var det inte i så fall istället så, att all utveckling efter det Ottomanska imperiets fall kom utifrån?

Historien om de arabiska områdena under det Ottomanska riket visar sig också vara en historia kantad av ständiga klanstrider och massakrer, så det som händer idag är nog snarare en återgång till default-läget, där klanen är den enda källan till “recognizable legitimacy” efter en kort lycklig period av relativ fred under västliga influenser.

Västliga influenser, förresten, Politico-artikeln glömmer ju helt de socialistiska influenserna från Sovjet och KGB:s aktiva bistånd med uppbyggandet av de lokala säkerhetstjänsterna. Alla de områden som har drabbats hårdast, Afghanistan, Irak, Syrien, Libyen och Jemen kännetecknas ju av nära sovjetiska förbindelser under 50-80-talen. En stor del av de vapenarsenaler som har använts i striderna härstammar ju också från sovjettiden.

PFEP

Posted: 23 september 2014 - 17:59 - Svar

Jag vet faktisk inte var jag skal börja eller sluta här, alla kommentarer, Steen, Prudentius, Varmt Konservativ och Morten, rammar på var sitt sätt huvudet på spiken.
Jag hade stor divergens mellan mina två inlagor här idag, det första var jag rent geopolitisk pekade på Islams påverkan och eventuella kommande effekter.
I det andre pekade jag på de mer muslimska kärnproblem och på längre sikt världen kanske kommer förhålla sig till de 20% av världens befolkning där anser sig vara muslimer och de konsekvenser en Islamisk implosion kan påföra historian på sikt.
Vad jag med detta menar är enkelt att vi här i väst, Europa eller USA för den delen, inte enbart får fokusera på de i vårt genom Islam närvarande problem, men bör öppna våra vyer och blicka ut över hela världen och försöka att få till en mer samlat bild av läget, det finns massiva problem med Islam i båda Kina och delar av Asien.
Globalt sett anser jag att Islam är på väg att gå under, jag skal inte sätta någon tidsgräns, men det mesta talar för denna “Ism´s” slut och det oavsett det ständigt uppkommer olika extrema rörelser med medel att härja, dessa är som tur ganska få (IS kanske 30000 fotsoldater), resten av de olika extremistgrupper utgör knappast tillsammans mer än mellan 50-100000 aktiva jorden runt.
Det är inte frågan om, men när de utsatte länder på allvar tar hand om “problemet” och expedierar eller avpolletterar dessa löss på samhällskroppen.

Tim Pallis

Posted: 23 september 2014 - 18:53 - Svar

Jeg ved ikke om det er rigtigt, at sige at den arabiske civilisation er brudt sammen. Det nok et spørgsmål, om man overhovedet kan kalde det for en civilisation. Der sker noget interessant i øjeblikket. Muslimen Barrak Obama har faktisk i Paris fået 40 lande med i koalitionen mod IS. Det er blandt andet FN, Den arabiske Liga, Sauderne, Ægypterne og alle de andre lande i Mellemøsten. Ok det er på papiret, og ingen ved endnu, hvem der har været med til at bombe i de sidste 24 timer. Men det er en god begyndelse. Jeg tror ikke IS overlever det. Koalitionen skal skynde sig og fare hurtigt frem. Mon ikke det skulle være muligt at udslette IS, hvis man virkelig vil. Det er et spørgsmål om handling og godkendelse fra magterne i Mellemøsten, som nok ikke er så villige til at være med på slagmarken. Tyrkiet er et eksempel på tøven og måske uvillighed, fordi IS er deres eget Frankenstein-monster. Hvis IS kan tilintetgøres bliver Mellemøsten og den arabiske civilisation noget andet end vi har i dag. Jeg tror de går tilbage til stærke militære regimer, som ikke ønsker dominans over hele verden, men kun i deres eget lokalsamfund.

  Morten - - -

  Posted: 23 september 2014 - 19:55 - Svar

  Jeg tror ikke IS på den måde er et isoleret fænomen, eller et onde, der kan nedkæmpes. Der er ikke tale om en forening af breiviker, der har fundet hinanden på Nettet. IS er udtryk for et helt, globalt udbrud af latente, muslimske følelser. Mange muslimer tager udadtil afstand fra IS. Og mange føler indadtil lønligt i deres hjerter med bevægelsen, og er stolte over “Islams magt” og den muslimske krigeriskheds triumf. Samt at verden er rystet over “mujahedin”. Revolutionen kan næppe reverseres med militære “greb” – dertil er den revolutionære strømning for dybtliggende – men må gå i sig selv. Om vi skal lade ilden brænde ud i ét, mægtigt bål, eller vi skal forsøge at dæmpe ilden, er spørgsmålet. Holder vi den nede her, springer den givetvis op dér.

  I mellemtiden er almen erkendelse det allervigtigste mål at nå.

  – – –

   Prudentius

   Posted: 23 september 2014 - 20:38 - Svar

   Ja, det er lige i øjet!

   IS er født af de muslimske masser. Af den globale ummahs tørst efter jihad og sharia, og efter dominans. IS er en “blomst” på en ægte græsrodsbevægelse.

   IS er den islamiske revolution nedefra masse-dybet, som både de mellemøstlige og vestlige magteliter frygter så meget.

   Den må brænde ud og vil givetvis forinden antænde store dele af verden. Og det er selvfølgelig meget lidt rart og putter os alle sammen radikalt i farezonen.

   Men IS er begyndelsen, desværre ikke afslutningen. Næsten ligemeget hvordan det så ellers går deres pirat-kalifat.

    Prudentius

    Posted: 23 september 2014 - 21:00 -

    “Men IS er begyndelsen…”

    Og her mener jeg begyndelsen på kulminationen. For det er kulminationen på over 100 år islamisk revival, vi er vidner til.

    Fra Abdul Hamids bestræbelser på at samle ummahen om den synkende osmanner-stat, til det muslimske broderskab og husets Sauds globale madrassa og moskebyggerier, til de mange jihad-grupper fra 80erne og fremefter… til lige nu.

    Jeg spår der ikke noget islam bliver på den anden side. Out with a biiig bang!

    Prudentius

    Posted: 23 september 2014 - 21:08 -

    Den iranske shia-islamiske revolution ikke nævnt, men ikke glemt.

Tim Pallis

Posted: 23 september 2014 - 22:43 - Svar

Jeg er for så vidt fuldstændig enige med jer begge Morten og Prudentius. Netop derfor må verden, og jeg glemte at skrive, at Kina også er med blandt de 40 i koalitionen, udslette IS kalifatet så hurtigt som muligt. Jeg tror også, at vi får boots on the ground på et tidspunkt. Det er jo i dag sheikerne, der har magten og den er helt gal. Det er fra moskeerne der regeres – den er helt gal. General Sisi i Ægypten så det komme og tog magten igen, ligesom alle de andre tidligere herskere i Mellemøsten. Jeg tror, at hvis man smadrer IS, som ledes af en sheik, er der mulighed for, at de hellige stikker piben ind, så der kan komme et traditionelt militærdiktatur i stedet for i de lande. Det er da bedre end de hellige mænd, som hjernevasker befolkningen. Jeg kan godt se din analyse Prudentius og skræmmes derved. Men hvis man nu virkelig får skovlen under det kalifat og væk med dem, så er der en chance for, at de hellige tager en gevaldig pause. Jeg har ikke nogensinde hørt en retorik, som den der i øjeblikket kommer fra verdens ledere. Selv Helle Thoring i dag. De vil ikke finde sig i det længere. Det eneste problem der faktisk er med hensyn til politikernes tale er, at de fejlagtigt tror, at IS ikke har noget med islam at gøre. Det siger de alle, selv Dalai Lama. Og det er naivt og dumt. Men det betyder ikke noget, hvis man udsletter IS. Islamkritikerne og tiden må åbne vore politikere og vore gejstliges øjne for, at det er islam, der er problemet.

Leave a Comment