1
okt
Seneste opdatering: 1/10-14 kl. 1650
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 01-10-2014 064305

DR 2 Deadline, fra min. 7:50 hvori medvirker en dansk børnebogsforfatter og den professionelle antiracist og Vänsterpartist, Jallow Momodou. Der kommer nogle udmærkede pointer på bordet bla. om undervurderingen af børn, men der mangler alligevel nogle brikker til forståelse af, hvad der foregår.

For det første, at Sverige er et langt mere ideologisk styret land end Danmark. Næsten alle går rundt med en -isme i knaphullet, hvor danskere er langt mere pragmatiske gennem epokerne. Vi kom også overvejende uideologiserede ud genem 1968 – eller rettere 70’erne, der markant ændrede selv det borgerlige Sverige. Ideologer former ikke bare nuet, de reviderer historien så den passer til nutiden og dens forestillinger.

Hvad er det “racistiske” ved ord som ‘neger’ og ‘muhammedaner’, som forudsættes et faktum? På alle europæiske sprog har ordene været almindelige i århundreder, også inden kolonialismen. Bare i min barndom, var det det det hed, og at jeg ikke bruger betegnelserne mere, er udelukkende fordi de er blevet kontraproduktive.

Vi antager – måske med rette – at negre og muhammedanere opponerer imod ordene, derfor har vi ændret vores sprog som de høflige mennesker, vi er. Muslimer skulle have opponeret, fordi ‘muhammedaner’ skulle indikere, at de tilbeder Muhammed og ikke Allah, hvad de jo i virkeligheden gør. Muhammed står i centrum af islam, Muhammed er det menneske, man skal efterligne. En fredagsbøn handler ikke om Allah, den handler lidt om Muhammed, men først og fremmest om Palæstina, Tjetenien, Afghanistan og alle de andre steder, hvor muslimer er mener sig politisk krænkede. En moské er et partikontor.

Jeg mener stadig, at muhammedaner er et langt bedre beskrivende ord. “Sort” eller “neger” kan være hip som hap for min skyld. “Afro” plus 48 stavelser gider jeg ikke sige. Da man brugte de to ord, var der intet ‘racistisk’ i dem, det er eftertidens fortolkning.

Om politiserende, ideologisk sprogbrug skal man vide, at det kender ingen grænser. Det slutter ikke ved Pippi. I Sverige er det allerede på kanten af det tilladelige at vise, at kinesere har en mongolfold ved øjnene, eller at kalde nogen “araber”, som Jalving gør det i sin kronik i dag. Man kan ikke sige “Hvem skal redde araberne fra sig selv” i det offentlige rum i Sverige i dag. Det svenske sprog vil ligesom landet blive ændret til ukendelighed, antagelig bliver der ikke meget tilbage, som man uden risiko kan sige. Hvis angst æder sjæle, æder ideologer sprog, selvom de også tilbyder nye politiske ord som “islamofob” og “värdegrund” i stedet. Ideen er, at ændrer man folks sprog, ændrer man også deres tanker. Det virker da også, kan man se, især på dem der ingen tanker havde i forvejen. – Suppler med Mons Krabbes “De lättkränkta kommer aldrig kunna sluta censurera” og Johan Westerholms Max Potta.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Erling

Posted: 1 oktober 2014 - 08:16 - Svar

Hjaelp! En bornebogsforfatter, der siger noget fornuftigt!

Kan der goeres noget, doktor?

Santor

Posted: 1 oktober 2014 - 08:35 - Svar

I virkeligheden er det ikke negerne og muhamedanerne de svenske tosser er bange for at fornærme. Det er deres egen angst for at diskutere den virkelighed de selv lever.

Prøv et lille eksperiment som følgende. Træd ind i et lokale hvor de tilstedeværende er afslappede og veltilfredse og sig så højt, uden at råbe, at alle kan høre det, “selvfølgelig er det islams skyld”. Panikken bryder ud hurtigere end hvis man lukker en ebola-smittet ind i en lufthavns ankomsthal 🙂

  Bjovulf

  Posted: 1 oktober 2014 - 15:57 - Svar

  Taler du af egen erfaring, Santor? 😉

   Santor

   Posted: 1 oktober 2014 - 19:34 - Svar

   Yup. Den virker hver gang og viser almindelige menneskers angst for at involvere sig i debatten. I øvrigt behøver man bare at sig “islam”, det har nøjagtig samme effekt 🙂

    Bjovulf

    Posted: 2 oktober 2014 - 02:44 -

    Og nu bare IS 😀

Robin Shadowes

Posted: 1 oktober 2014 - 16:12 - Svar

Du har nog rätt angående mohammedaner. Det finns även en bloggare som resonerar likadant om nazisterna. Att det egentligen borde heta hitlerister istället. Ty i båda fallen är ideologin underordnad personkulten. Kanske därför Hitler är så populär i mellanöstern helt enkelt.

PFEP

Posted: 1 oktober 2014 - 17:50 - Svar

Sverige är på god väg att bli en fascistoid åsiktsdiktatur och det med båda media och maktens goda minne.
Jag läste första gång George Orwells 1984 då jag var fjorton i 1964 och har löpande återläst denna egentligen skrämmande bog, kanske tio gångar.

Det är med fasa att jag ser hur de av George Orwell beskrivna åtgärdar inför “oliktänkande” idag faktisk är legio i dagens Sverige, tankekontroll, Expokurs inom fack eller skola, RFHL-utbildning spikad genom arbetsplatsplacerade angivare och liknande.

Det blev under dåtiden ett jäkla hallå p.g.a Guilliou och Bratts avslöjande kring IB- affären, en fack/sossestyrd underrättelsetjänst i Stasiliknande formar.
Vad vi idag har genom till exempel Researchgruppen och liknande, är jo sju resor värre och det mest skrämmande är jo att båda politiken och media verkar acceptera detta “goda hatet”.

Sverige verkar idag på god väg att tappa al demokratiförståelse och vara på väg mot ett åsiktsdiktatur, där knappast har skådats i Europa sedan gamla DDR.

De gamla där har byggd detta landet kommer inom få år att frånfalla av naturliga orsakar och skrämmande många etniska svenskar verkar idag vara beredda att lämnat fosterlandet i hopp om ett liv i någon demokrati värd namnet.

Välkommen till verkligheten säger jag bara!

Boel Tammes

Posted: 3 oktober 2014 - 10:04 - Svar

Morten - - -

Posted: 8 oktober 2014 - 07:16 - Svar

Der er mange “problemer” med Pippi – men eet trumfer dem alle … https://www.facebook.com/video.php?v=836620463035854

– – –

Leave a Comment