2
okt
Seneste opdatering: 2/10-14 kl. 2157
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 02-10-2014 214412

DR Aftenshowet fra minut 24. (Hør også Lars Vilks foredrag om Park fra København d. 6 september)

Kunstneren Kristian von Hornsleth låner gallerilokale til Trykkefrihedsselskabet.Fra torsdag d. 23. oktober til fredag den 31. oktober kan man i København se den kunst, der er kriminel i Sverige, og som den svenske stat vil destruere.Det sker, når Dan Parks forbudte værker udstilles på Hornsleth & Friends i Bredgade 8 i hjertet af København.Det er den kendte kunstner Kristian von Hornsleth, de lægger lokaler til udstillingen.

”Det er et stærkt signal, der sendes, når en så markant dansk kunstner som Kristian von Hornsleth lægger lokaler til udstillingen. Det er vi glade for i Trykkefrihedsselskabet. Det helt afgørende budskab i denne sag er, at man ikke bør sendes bag tremmer for at lave kunst. Det gælder uanset, om man bryder sig om værkerne eller ej. Nu får danskerne og også svenskerne for første gang mulighed for at se den forbudte kunst. Mit gæt er, at mange vil blive rystede over, hvor lidt der skal til, for at blive fængslet i vores broderland.” Se Dan Parks forbudte kunst i Bredgade fra 23. oktober


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jakob

Posted: 2 oktober 2014 - 22:28 - Svar

Ak ja. Der er en grund til at min læge har ordineret : tv kun i små mængder. Mit blodtryk kan ikke holde til det. En relevant emne behandles med en genuin disrespekt for indsigt og alvor. Man sidder tilbage med så mange spørgsmål, der IKKE bliver stillet!
Tak til dig Steen, for at du filtrerer og sætter ting i perspektiv.

  steen

  Posted: 2 oktober 2014 - 22:50 - Svar

  jeg blev tippet, jeg har jo ikke tv. Anna Krogh glemmer at

  ”Dan Parks værker er kommentarer til bestemte begivenheder i Sverige. De kan ikke forstås uden, at man kender baggrunden for dem. Derfor vil der ved hvert værk være en tekst om baggrunden, så beskueren bedre kan begribe Parks hensigt med værkerne”, lyder det fra Trykkefrihedsselskabets næstformand.

  Det handler ikke, om det er “stor kunst”

Santor

Posted: 2 oktober 2014 - 23:37 - Svar

Ha Ha, Jeg var ikke engang klar over at der var et program der hedder “Aftenshowet” 🙂

Kristian von Hornsleth´s klare udmelding er forfriskende. Tak for det og tak for indsigten til Steen.

Bjovulf

Posted: 3 oktober 2014 - 16:23 - Svar

Hmm, hvorfor dog? Det passer da ellers meget godt til situationen 😀

Mona Sahlins højeste kvalifikation var jo fx., at hun havde været
formand for den svenske Barbie-klub, så det går da fremad …

Sverige i chok: Disney-stjerne bliver kulturminister

http://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/tv/article5110601.ece

Den største overraskelse i Sveriges nye regering er udnævnelsen af tv-kendissen Alice Bah
Kuhnke som kulturminister

Alice Bah Kuhnke er ikke valgt til Riksdagen og meldte sig først for nylig ind i Miljöpartiet (MP). Tidligere har hun ifølge Jyllands-Posten været medlem af det borgerlige parti Moderaterna.

Troede det var en joke
Ikke desto mindre skal hun nu være svenskernes minister for kultur og demokrati.

– Der troede jeg, at Löfven (statsminister Stefan Löfven) ville spille et mere sikkert kort, siger professor i statskundskab ved universitetet i Göteborg Ulf Bjereld til nyhedsbureauet TT.

Endnu mere overrasket er Aftonbladets kulturchef, Åsa Linderborg: [!!!]

– Jeg troede, det var en joke, siger hun.

Kulturverden i chok
Expressens kulturchef, Karin Olsson, tvivler på, at den nye minister kan løfte opgaven.

– Kulturverdenen er i chok, siger kulturchefen.

Lenn

Posted: 5 oktober 2014 - 14:26 - Svar

For min skyld kan Dan Parks rådne op i et svensk fængsel! Det er afskyeligt, at han kan finde på at male en pervers tegning af Jesus, og hvad har dét med ‘ytringsfrihed’ at gøre? Jeg spør bare! Intet! Ytringsfrihed bør anvendes til at udtrykke meninger, herunder fx kritik af islam og den vanvittige import af muslimer, men hvorfor skal ‘ytringsfrihed’ misbruges til blasfemisk perversitet og til at fornærme os kristne?? Vi går jo ikke rundt og truer og dræber (som muslimerne), fordi nogle gør som Dan Parks, men jeg har ikke på vilkår ondt af den lave sjuft, som tegner sådanne tegninger, og jeg vil gerne påpege, at ytringsfriheden er under ansvar, og den bestemt IKKE er ubegrænset! Det har masser af sager jo vist. Vi må og kan ikke sige/udtrykke hvad som helst, og det er nok også godt det samme.

Det er langt værre, at et ægtepar, som sad og sang en britisk børnesang om en gris i bussen for deres lille, handicappede datter, blev bortvist fra bussen, fordi en muslimsk hættemåge-madamme blev fornærmet over deres anstødelige griselyde!! Dette skete i forrige uge. SÅ kan vi tale om krænkelse af ytringsfriheden, men i denne sag om den sære og perfide Dan Parks, så synes jeg, at han er et blasfemisk dumt svin, og desuden ligner hans tegninger jo noget, som en mongolid chimpanse kunne have lavet! (Nu bruger jeg min ytringsfrihed og undskylder til chimpanserne for sammenligningen!).

  steen

  Posted: 5 oktober 2014 - 14:31 - Svar

  ja, så.

  Trods adskillige anmeldelser er tiltale efter paragraffen ikke rejst siden 1971. Den medførte senest domfældelse i 1938 i en sag, der drejede sig om løbesedler der udlagde hellige, jødiske skrifter således, at de opfordrede til ‘skænding’ af ikke-jødiske piger.

Ludvig

Posted: 5 oktober 2014 - 15:24 - Svar

Kristian von Hornsleth ger ett förnämt bidrag till den pågående danska Sverige-hjälpen genom att ställa ut Dan Park.
En hjälp som vi bara inte kan få nog av,men som vi må tacka för. Hver gang!

Leave a Comment