23
okt
Seneste opdatering: 23/10-14 kl. 1818
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Parliament Gives Sergeant of Arms Kevin Vickers Standing Ovation

Pictured: Heroic sergeant-at-arms, 58, walking through Parliament gun in hand just moments after he killed gunman Michael Zehaf-Bibeau


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 23 oktober 2014 - 13:06 - Svar

Terrordåden i Kanada understryker vikten av att Västvärldens regeringar ger säkerhetsorganen ökade resurser och befogenheter att vida nödvändiga åtgärder för att skydda ländernas ursprungsbefolkningar.

Den brittiska regeringen har redan innan de nu aktuella dåden tillsatt en utredning av Muslimska Brödraskapets aktiviteter. F.d. chefen för MI6 ger sitt omdöme om organisationen: ”MB is at heart a terrorist organization”

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11171449/A-vic tory-against-terror-funding-but-the-fight-goes-on.html

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/11171979/Downing-Street-set-to- crack-down-on-the-Muslim-Brotherhood.html

http://www.telegraph.co.uk/comment/11171454/Lorenzo-Vidino-For-too-lon g-London-has-been-a-hub-for-the-Muslim-Brotherhood.html

Kommer vi att få se en liknande Sanningskommission om Brödraskapet i Sverige? Kommer dess uppdrag i så fall innefatta kartläggningen av denna organisations (”at heart a terrorist organization”) samarbete med stora svenska politiska partier, såsom SAP och Miljöpartiet? Jag tvivlar starkt på det. Den svenska regeringen tycks vara fast besluten att gå i rakt motsatt riktning mot övriga västländers regeringar, nu senast häromveckan manifesterad genom ett uttalat löfte att erkänna Muslimska Brödraskapets terrorstämplade dotterorganisation Hamas som en självständig stat.

Krav på redovisning har rests tidigare, men ingenting har hänt, om man undantar att en kritisk riksdagsledamot har fråntagits sin riksdagsplats och tvingats ut ur partiet:

http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2260627-tro-och-solidaritet-maste-la gga-alla-kort-pa-bordet

I samband med en tidigare ”storm i vattenglaset” lade Peter Weiderud ut följande ”klarläggande” ”information” om samarbetet:

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarrorelsen/troso lidaritet/Media/Nyhetsarkiv-jan-2009-dec-2011/Peter-Weiderudi-Expresse n-om-Politisk-islam-/

Det kan vara värt att fundera över vad man egentligen ville åstadkomma med en så här vag formulering, som var så vanligt förekommande under tiden mellan 11/9 2001 och ”Den Arabiska Våren”, den tid då det eventuellt fortfarande gick att hävda okunskap om politisk islams slutliga mål och kopplingar till terrorism:

” När begrepp som extremism, fundamentalism och islamism används både exkluderande och nyanslöst brett försvinner utrymmet för dialog och integration.”

Vem bör få förmånen av vårt tvivel? Är det givet att det alltid bör vara ”Den Andre”, som Weiderud tycks mena, om vi inte kan vara säkra på vem denne är? Frågan ställs på sin spets idag, när begrepp som extremism, fundamentalism och islamism har fått så mycket tydligare form och innehåll av alla de mängder av bestialiskt ondskefulla dåd som har begåtts i islams namn bara det allra senaste året: Tycker inte Peter Weiderud att vi bör exkludera Al Qaida och IS från dialogen? Tycker han, och SAP i övrigt, att mer resurser bör användas för bättre integration av IS-medlemmar och deras anhängare? Vad skulle i så fall konsekvenserna kunna bli, om ökad resurstilldelning ändå inte skulle visa sig vara tillräckligt för att lösa problemet. På vilket sätt kan Peter Weiderud, och SAPs styrelse i övrigt, personligen gå i borgen för att eventuellt fortsatta integrationsförsök lyckas?

För alla oss som vet att socialdemokratin historiskt har spelat en viktig och positiv roll för utvecklingen av den svenska demokratin börjar det bli svårare att med bestämdhet hävda att SAP inte medvetet har kontakter med terrororganisationer.

…och samma sak gäller förstås också för Miljöpartiet:

http://www.dn.se/ledare/signerat/islamist-eller-bara-miljopartist/

http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/en-minister-ma rkligt-vag-om-islamister/

http://www.corren.se/asikter/ledare/problemet-kaplan-7425540.aspx

Ett svenskt talesätt säger: Om man har tagit Fan i båten får man ro honom iland. Men man kan ju ro honom tillbaka till utgångspunkten också.

Om inte SAP och Miljöpartiet omedelbart gör helt om, så kan inte svenska folket annat än att välkomna en exilregering.

Olebent

Posted: 23 oktober 2014 - 17:02 - Svar

  Jernhesten

  Posted: 23 oktober 2014 - 18:45 - Svar

  Ja, det var en Irakisk kulturberiger.

  Jeg boede engang i den blok hvor drabet fandt sted. Kulturberigelserne kommer tættere og tættere ind på livet af os.

Angela

Posted: 23 oktober 2014 - 18:27 - Svar

Land efter land går sönder! Lars Bern har en gedigen bakgrund som bland annat teknologie doktor, företagsledare, författare, tidigare ledamot av Kungl. Vetenskapsakademiens miljökommitté m m. I ett blogginlägg från helgen med titeln “Integrationskatastrofen” berättar han om ett möte några av landets mest kända opinionsbildare och politiska skribenter som samtliga oroas över ett Sverige som håller på att gå sönder och det råa debattklimatet.

http://avpixlat.info/2014/10/23/tung-samhallsdebattor-sverige-gar-sond er/

Kanske lägga in hela artikeln?

  Angela

  Posted: 23 oktober 2014 - 18:34 - Svar

  Tack, snälle rare Lars Bern. Jag gråter av lättnad att få stöd högt uppifrån efter alla trakasserier, och mobbing jag och andra fått utstå för att vi säger sanningen. En del har t o m förlorat sina liv. Det är förskräckligt. Rent förskräckligt! Tack! Tack, Lars Bern!

  steen

  Posted: 23 oktober 2014 - 18:53 - Svar

  jeg skal læse den i aften. Jeg kan jo kun citere, hvis jeg synes den er interesssant nok

  Integrationskatastrofen

  http://antropocene.se/2014/october/integrationskatastrofen.html

Leave a Comment