12
nov
Seneste opdatering: 12/11-14 kl. 2033
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 12-11-2014 050405

Anton Corbijn’s masterful adaptation of John Le Carré’s spy thriller will leave you missing Philip Seymour Hoffman more than ever, says Tim Robey. A Most Wanted Man, review: ‘lavishly mesmerising’

Filmen er den sidste der udkom, mens Philip Seymour Hoffman endnu levede. Le Carré er lavet om til en terrorsetting i Hamborg. Instruktøren er den berømte hollandske fotograf Anton Corbijn. Man kan blandt andet se filmen her. Anbefales.

Schweiz stemmer om indvandring 30 november

Afstemningen er foreslået af gruppen Ecopop i parlamentet, der blandt andet går ind får at sende massiv hjælp til kontraception til Afrika. Det er altså ikke SVP, som er delt om afstemningen. Forslaget går ud på, at indvandringen ikke må overstige 2 promille eller 16.000 om året. Internationale medier skriver, at schweizerne er skeptiske og forslaget har ringe støtte, men tysksprogede siger, at støtten til det i dag er 53%.

Ambulansfack vill ha militärutrustning

Kravallhjälm, skyddsväst och gasmask. Ambulansförbundet anser att det krävs djärva åtgärder för att trygga arbetsmiljön.– Nu har det varit så många incidenter. Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser eller försöker att ge sig på ambulanspersonal. Vi är inte fredade i den utsträckning vi tidigare har varit, säger Henrik Johansson, ordförande i Ambulansförbundet, till Dagens Medicin.

Han förklarar att förbundet i första hand vill att larmcentral och ambulanser ska ha tillgång till de uppgifter som polisen har om personer som kan misstänkas vara våldsamma eller har vapen. Men förbundet vill även att det införs vad Henrik Johansson kallar taktiska enheter. – Akutsjukvårdare som är förberedda att åka in i en hetzon. De har kravallhjälm, skottsäker väst, benskydd och hölsterförpackning. De har en utrustning som är anpassad för att kunna jobba i en sådan miljö. De har naturligtvis också gasmask.Dagens Medicin


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?