29
nov
Seneste opdatering: 30/11-14 kl. 0340
54 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Julia Caesar

Indspilning i fuld skærm 29-11-2014 234716

Det första som slår emot honom är vågen av kvalmig hetta. Det är minst 30 grader varmt i lägenheten. Sedan känner han stanken. En obeskrivligt sur stank av urin och avföring står som en vägg framför honom. Stora spyflugor surrar omkring i luften. Fönstren är täckta med filtar, och det råder kompakt mörker. Längst inne i lägenheten, i ett litet kolsvart rum, står en spjälsäng utan sängkläder. Det är därifrån det har hörts barnskrik ända ut i trapphuset. På en hög med filtar i sängen ligger en späd liten flicka i ettårsåldern. I minst fem timmar har hon legat övergiven i lägenheten. Under en filt i ett hörn av vardagsrummet ligger en liten hund, en chihuahua, som är så kraftigt vanvårdad att den måste avlivas.

Tobias Lundberg är polis i Sundsvall och möter många utsatta barn i tjänsten. I SR P1-programmet Kaliber berättar han hur han fann den övergivna, uttorkade och svårt medtagna ettåringen i samband med ett ingripande som egentligen skulle ha varit ett rutinärende.

Rutinärendet blir en chock

Det är eftermiddag onsdagen den 10 september, och Tobias Lundberg är på väg till området Bergsåker i Sundsvall. Tillsammans med en kollega ska han göra husrannsakan i en lägenhet för att söka efter stöldgods. Några timmar tidigare har kolleger till honom stoppat en bil vid Statoilmacken i Bredsand. Bilen är fylld med stöldgods efter ett inbrott.

I bilen finns en tidigare dömd 22-årig kvinna. En månad senare ska hon fylla 23 år. Där finns också hennes man och deras tvååriga barn. Polisen ringer socialtjänsten, som omhändertar tvååringen. Paret tas in för förhör. Polisen vet att de har ytterligare ett barn, men föräldrarna ljuger och säger att ettåringen är hos sin mormor. Polisen gör misstaget att tro på föräldrarna. Det leder till att upptäckten av ettåringen sker av en ren slump och dessutom blir försenad med flera timmar.

Fullt med spyflugor på blöjan

När Tobias Lundberg lyfter upp den lilla flickan ur spjälsängen i det mörka, heta rummet ser han att hon är alldeles smutsig och grusig i ansiktet. De små händerna är också smutsiga. Han säger:

“Hon är så varm så att håret hon har på huvudet ligger som klistrat mot huvudet och mot pannan på henne. När jag håller henne emot mig så märker jag också att på baksidan av blöjan är det fullt med spyflugor som sitter på blöjan. Det är inte bytt på henne på jätte-, jättelänge, och hon luktar så otroligt illa. Surt blandat med urin och avföring.”

“Hon bara sitter där helt apatisk”

” Vi river ner filtarna från fönstren och öppnar dem för att få in luft. Hon skriker inte, hon försöker inte prata, gå eller stå. Hon bara sitter där helt apatisk och stirrar rätt fram. Min kollega försöker… ja… prata med henne och underhålla henne, medan jag springer in till köket, och bland all disk och smuts hittar jag en nappflaska som jag efter bästa förmåga diskar ur. Den är möglig och äcklig. Jag fyller den med vatten och går ut och försöker få henne att dricka, jag förstår att hon måste få i sig vatten.”

Socialarbetaren brister i gråt

Polisen Tobias Lundberg är van att möta utsatta barn, men det här är det värsta han har sett, och chocken finns fortfarande i hans röst när han berättar i Kaliber. 

Efter en stund, som för Lundberg och hans kollega känns som en evighet, kommer en representant från socialtjänsten till lägenheten och tar hand om flickan. Hon har haft med familjen att göra tidigare, och när hon ser i vilket skick flickan är och hur det ser ut i lägenheten rämnar det professionella skalet. Hon brister i gråt.

Föräldrarnas lögn om att ettåringen var hos mormor kunde ha kostat barnet livet. Om flickan inte hade hittats vid husrannsakan hade hon sannolikt avlidit inom kort av värme och uttorkning.

“Påtaglig risk för hälsa och utveckling”

Efter att ettåringen hittats vevas skandalen upp i media. Mamman är känd av socialtjänsten på grund av missbruk och psykiska problem och är tidigare dömd för brott. Även pappan är missbrukare och kriminell. Den ettåriga flickan omhändertogs och placerades i familjehem efter beslut i förvaltningsrätten redan i december 2013 när hon var någon månad gammal, eftersom hon behövde skydd mot föräldrarnas missbruk, psykiska sjukdom och andra brister.

Bristerna i omsorgen var ”på ett sådant sätt att det föreligger en påtaglig risk för att XX hälsa och utveckling skadas. Det råder misär i lägenheten, och föräldrarna kan varken tillgodose grundläggande omsorg eller känslomässig tillgänglighet för barnet” skriver förvaltningsrätten i sin dom, enligt Dagens Nyheter som har granskat domstolshandlingarna.

Barnet lämnades tillbaka till föräldrarna

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-image38353858Föräldrarna överklagar beslutet om omhändertagande ända upp till kammarrätten. Där görs den märkliga upptäckten att barnet trots förvaltningsrättens dom om fortsatt omhändertagande har lämnats tillbaka av socialtjänsten till de missbrukande föräldrarna. Målet avskrivs därför den 17 februari utan att frågan om barnets situation prövas. Socialförvaltningen beslutade att familjen i stället skulle följas upp med öppenvårdsinsatser i form av hembesök varje vecka. Beslutet togs den 4 mars.

Så blev det inte. När ettåringen hittades övergiven i september hade socialtjänsten bara genomfört fyra hembesök istället för 26.  Föräldrarna svarade inte i telefonen, och de avbokade det ena mötet med familjebehandlarna efter det andra. Därmed lämnades familjen av socialtjänsten åt sitt öde. Ettåringens tvååriga storasyster omhändertogs inte heller, trots att hon levde under samma miserabla omständigheter som sin lillasyster. Inte förrän hon påträffades i bilen med stöldgods den 10 september blev hon omhändertagen.

Orosanmälan från familjehemmet

Sex veckor innan ettåringen hittades av Tobias Lundberg hade kommunen fått in en så kallad orosanmälan från det familjehem där ettåringen bodde i drygt fem månader under hösten och vintern 2013. En orosanmälan som förnekas av socialdirektör Torbjörn Stark för SVT Mittnytt när kommunens egen utredning om fallet offentliggjordes på onsdagen.

Inför 2014 hade socialnämnden i Sundsvall ett besparingskrav på 127 miljoner på sig, och Torbjörn Stark, 56, tillsattes i maj 2013 för att leda arbetet med att få ekonomin i balans. Hans arbete handlar om att skära i budgeten, inte att se till små barns behov av trygghet.

“Kommunen har inte gjort något fel”

Torbjörn Stark (1)

Inte förrän nu, två och en halv månad efter att ettåringen hittades, har socialförvaltningen i Sundsvall beslutat att Lex Sarah-anmäla fallet.  Samtidigt säger sig kommunen inte ha gjort något fel i ärendet.

“Vi kan inte hitta någon enskild händelse som är orsaken till faktumet att barnet hittades övergivet i sitt hem”, säger Eva Rönnbäck, chef för socialförvaltningens utredningsgrupp.

Socialdirektör Torbjörn Stark säger att inga fel har begåtts:

“Varje beslut som har tagits under hela resans gång, har vid varje tillfälle varit helt korrekt. Men hade vi vetat hur resultatet skulle bli, som vi ser nu i efterhand, hade det sannolikt gjorts en annan bedömning” säger han till SVT Mittnytt. 

Sannolikt ankare för resten av familjen

En elsladd var ett av de tillhyggen som användes mot Yara Alnajjar, den åttaåriga palestinska flicka som avled på valborgsmässoafton efter att ha utsatts för långvarig misshandel av sin 32-årige morbror och hans 31-åriga fru.

Yara mördad 30 april 2014

Yara hade kommit ensam till Sverige från Gaza,  sannolikt använd som ankare för att resten av familjen i Palestina senare skulle kunna åberopa anknytning och komma till Sverige som anhöriginvandrare. Hon placerades av socialtjänsten i Karlskrona hos morbrodern och hans fru, som själva hade två små barn (nu omhändertagna).

Yara Alnajjar dog av massivt våld

Den rättsmedicinska undersökningen visar att Yara Alnajjar dog av massivt våld. Ett av tillhyggena var en brödkavel som polisen har hittat med Yaras blod på. Troligen kvävdes hon till döds för att små fettpartiklar i kroppen lösgjordes av misshandeln och vandrade vidare till lungorna och kvävde henne. Misshandeln hade gjort att underhudsvävnaden krossats på framför allt flickans armar och ben. Hon hade skador över hela kroppen och även frakturer i olika stadier; färska, halvläkta och helt läkta.

“Har aldrig sett så många skador”

Enligt röntgenläkaren Ingvar Kristiansson var de äldsta frakturerna troligen några månader gamla. Våldet hade varit så brutalt att rättsläkarna frågade polisen om delar av hennes kropp kan ha körts genom en mangel.  Under rättegången om mordet på Yara, som inleddes i Blekinge tingsrätt den 29 oktober, sa Ingvar Kristiansson:

“Jag har aldrig stött på någon som haft så många skador. Trilla och slå sig så här kan man kanske göra, men så många olika frakturer och skador har jag aldrig sett av att man trillat.”

Allting som kunde gå snett gick snett

Utredningen om Yaras död visar att allting som kunde ha gått snett när det gällde att skydda henne också gick snett. Bara på socialförvaltningen var elva handläggare inblandade i fem olika ärenden som rörde flickan, vilket optimerar möjligheterna att bolla ansvaret sinsemellan och skylla på varandra. Ingen såg att flickan for illa. Det fanns ingen helhetsbild av hennes situation.

Ändå hade det kort tid efter att hon kommit till Sverige gjorts orosanmälningar av grannar, butiksföreståndare och andra som påtalade att Yara hade blåmärken, fick gå i sommarkläder trots vinterkyla, att hon skolkade från skolan och att hon inte åt. Men ingenting hände.

Faxet lästes inte förrän Yara var död

Yaras skador tyder på att misshandeln började så snart som hon placerats hos sin morbror sedan tingsrätten i slutet av 2013 utsett honom till vårdnadshavare. Tingsrättens beslut innebar att den enda kontakt som fanns kvar utanför familjen var skolan. Där hade Yara 60 procents frånvaro och visade tydliga tecken på att hon mådde dåligt.

När polisen till slut slog larm om Yaras hemförhållanden i ett fax till socialtjänsten på långfredagen den 18 april gavs faxet till en socialarbetare som var på tjänsteresa utanför kommunen. Först tre dagar efter att faxet hamnade i hennes postlåda fanns hon på kontoret och öppnade dokumentet. Då var flickan redan död.

Utpekad rektor försökte ta sitt liv

Jakten på ansvariga har lett till ett tragiskt efterspel till Yaras död. Hela skulden lades på rektorn för den skola där Yara gick, Johan Johansson. Han stängdes av från sin tjänst och utpekades offentligt vid en presskonferens för att inte ha följt kommunens rutiner för utsatta barn – trots att han flera gånger tagit kontakt med socialförvaltningen med uppgifter om Yaras situation.

“Min man avrättades offentligt” säger hans fru Karin Johansson i en tv-intervju.

rektor

Johan Johansson drabbades av en depression på grund av anklagelserna, sökte psykiatrisk hjälp men hänvisades till vårdcentralen. På midsommarafton försökte han köra ihjäl sig och vårdas sedan dess på sjukhus med svåra hjärnskador. Enligt Lärarförbundet ville kommunledningen i Karlskrona genom att snabbt stänga av Johan Johansson från hans rektorstjänst och göra honom till syndabock förekomma pressen för att undvika granskande journalistik. 

Personalen flyr från socialtjänsten

Radioprogrammet Kalibers granskning av socialtjänsten visar på mycket stora brister. Situationen bland dem som arbetar med socialtjänstens allra svåraste ärenden, barn- och ungdomsärendena, är på många håll så allvarlig att personalen flyr. Ödesdigra misstag begås på löpande band. Yaras död i Karlskrona och den övergivna ettåringen i Sundsvall är inte unika.

En enkät som Kaliber skickade till landets 290 kommuner, och 222 svarade på, visar att 109 kommuner saknar personal bland dem som arbetar med barn- och ungdomsärenden. I 16 kommuner saknades den 1 oktober mellan 20 och 30 procent av personalstyrkan, och i 13 kommuner saknades ännu fler. I Falun saknades 7 av 59 socialsekreterare, i Dorotea 3 av 5, i Hultsfred var 5 av 23 tjänster vakanta.

“Näst intill omöjligt att få erfaren personal”

Hela 70 procent av kommunerna uppger att de har svårt att rekrytera personal till socialtjänsten. Mer än 100 kommuner skriver också egna kommentarer. De berättar att det är näst intill omöjligt att rekrytera personal med erfarenhet, och att socialkontoren slåss om dem som kan tänka sig att ta jobben. Följden blir att de yngsta och mest orutinerade sätts på de svåraste barnärendena. Flera chefer skriver att de är oroliga över hur de ska kunna behålla den personal de har kvar.

– Vi får larmrapporter, otryggheten för barn är stor. Socialarbetarna går på knäna, det saknas resurser, chefer har svårt att organisera verksamheten enligt socialtjänstlagens krav, säger Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR, den fackliga organisation där 70 procent av socialsekreterarna är medlemmar, till Expressen.

– Trots att många socionomer utbildas kan många kommuner inte rekrytera socialsekreterare. Det blir ett genomgångsyrke för nyutbildade. Inte attraktivt, inga karriärvägar, dåliga löner, bristande handledning och ingen politisk styrning.

Inte öppnat e-posten på elva månader

2010 gjordes det enligt Socialstyrelsen anmälningar om 60 000 barn som befaras fara illa. Men mörkertalet är stort. Antalet Lex Sarah-beslut som rör barn- och ungdomsärenden från den 1 januari i år till och med den 31 oktober är 85 stycken. I tolv av dem har socialtjänsten, precis som i fallet Yara, helt missat en eller flera anmälningar. Det som hände i Karskrona har redan hänt på fler platser i Sverige:

När en av handläggarna på socialkontoret i Malmö blir långtidssjukskriven går ingen in och läser hennes mejl på flera månader. När mejlen öppnas hittar man 5 orosanmälningar om samma barn, ett barn som misstänks bli misshandlat av sin vårdnadshavare.

På ett annat socialkontor har en postbox fått nytt lås – vilket leder till att posten inte delas ut till socialtjänsten på minst 4 dagar. Hos socialtjänsten i Västerås har e-posten i en myndighetsbrevlåda inte blivit läst på 11 månader. Mellan slutet av mars 2013 och februari 2014 har ingen kontrollerat brevlådan.

Välfärdens krisbranscher bryter ihop

Socialtjänsten är den senaste av välfärdens krisbranscher som bryter ihop. Det kommer inte oväntat – vi kan pricka av den ena efter den andra som nu rasar som korthus inför våra ögon. Sönderfallet i socialtjänsten befinner sig i gott sällskap med skolan, sjukvården, äldreomsorgen, arbetsförmedlingen, det ansträngda läget på bostadsmarknaden och andra viktiga samhällssektorer. Tillsammans har de under decennier utgjort välfärdens kärna. Nu havererar de under det enorma och ständigt växande trycket från Sveriges extrema invandringspolitik. Socialtjänstens sönderfall drabbar i synnerhet de allra svagaste, de mest utsatta – barnen – som inte får det skydd de behöver och har rätt till.

Socialtjänsten har alltid haft svårt att se barn

Fallet Yara och den övergivna ettåringen i Sundsvall visar vilka konsekvenser bristerna kan få. Men bristerna i socialtjänsten handlar inte enbart om ekonomiska resurser. Utsatta barn är socialtjänstens allra svåraste och mest ångestväckande område. Så långt någon kan minnas tillbaka har den haft svårt att se och hjälpa barn som far illa.

Att se barns utsatthet är bland det svåraste man kan göra som vuxen, eftersom det ofta väcker smärta från den egna barndomen till liv. Det kräver både kunskap och mod att ta ställning för barnet och gå emot föräldrar som misshandlar, vanvårdar eller utnyttjar barnet sexuellt. Det är mycket lättare att blunda och tänka att det ordnar sig nog. Vilket det sällan gör. Utsatta barn faller regelmässigt genom maskorna i de skyddsnät som är avsedda att fånga upp dem.

75 procent av omhändertagandena i invandrarfamiljer

Om de här problemen var stora tidigare är det ingenting jämfört med hur barns situation kan se ut i invandrarfamiljer genom det massiva inflödet från dysfunktionella länder. I Sverige är barnaga förbjuden i lag sedan 1979, men många invandrare kommer från kulturer där det är både vanligt och anses nödvändigt att slå barn. När journalisten och dokumentärfilmaren Evin Rubar  gick igenom samtliga LVU-domar (LVU = Lagen om vård av unga) från år 2005 visade det sig att 75 procent av de barn som omhändertagits kom från hem med utländsk, utomnordisk bakgrund. Det visade sig också att våldet mot barn ofta är mycket grövre än man trott.

– Det var nytt för mig att det är så vanligt med tillhyggen. Slag med käppar, bälten och sladdar förekommer, säger Evin Rubar.  Hennes dokumentär “Det svenska sveket” sändes som Dokument inifrån i SVT2 den 13 maj 2007.

Rädsla att stämplas som främlingsfientlig eller rasistisk

Evin Rubar såg också att rädsla för att anklagas för rasism skrämmer socialarbetare från att ingripa i invandrarfamiljer där barn far illa.

– Myndigheterna känner till problemet, men man säger inget utåt av rädsla att stämplas som främlingsfientlig eller rasistisk, säger Evin Rubar.

Aktsamheten om det egna skinnet väger tyngre för socialarbetarna än att följa lagen och hjälpa barn som misshandlas, vanvårdas och utnyttjas sexuellt. Barnen lämnas i sticket. I den officiella verklighetsbeskrivningen är det numera också så grundligt innött att invandrare är “en svag grupp” att det blir ännu svårare att urskilja de verkligt svaga och utsatta – barnen.

Dessutom har vi ju fått lära oss i sant kulturrelativistisk anda att alla kulturer är lika bra. Om invandrarföräldrar slår sina barn är det en del av deras kultur, och då måste ju det också vara bra.

Föräldrarnas etnicitet utelämnas konsekvent

Gammelmedia, i synnerhet lokala media, har i stor utsträckning rapporterat om fallet med den övergivna ettåringen i Sundsvall. Men en omständighet har de konsekvent utelämnat: att föräldrarna är invandrare. Mamman har serbiskt ursprung. Journalisterna följer alltså samma praxis som när det gäller invandrarrelaterad brottslighet: att mörklägga alla fakta om invandrare som kan vara negativa, framför allt det faktum att vissa grupper av invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldsbrott. På det sättet hindrar media allmänheten från att få korrekt information. I fallet Yara gick det inte att dölja att hon var palestinier, och på det sättet blev det klart att de som nu står åtalade för mordet, Yaras morbror och hans fru, också är palestinier.

Barnen betalar priset

Som i ett prisma sammanstrålar det svenska samhällets alla tillkortakommanden i hur våra barn har det. Var kommer barnen in? Vem tänker på dem? Vem skyddar dem? Var finns akutmottagningen för barn som far illa?

Det finns ingen.

Ett samhälles kulturnivå kan avläsas på hur man behandlar de allra svagaste. Det är de mest utlämnade barnen som betalar priset för mångkulturens rovdrift på Sverige och den nedmontering av välfärden som är en obönhörlig konsekvens.

FOTNOT 1. Del 2 i Kalibers serie om en socialtjänst i kris sänds söndag 30 november klockan 12 i SR P1. 

FOTNOT 2. Rubriken anspelar på “Var kommer barnen in?” med gruppen Hansson de Wolfe United  från deras album Existensmaximum 1981.

Sång Lorne de Wolfe  (numera Lorne Erik Lawrence Munthe, 66).

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


nobody

Posted: 30 november 2014 - 00:32 - Svar

Det hör säkert inte hemma här.

Men hör ni inte “Frihetssången”: http://www.youtube.com/watch?v=spQLQ75Jo7M

nobody

Posted: 30 november 2014 - 00:57 - Svar

Våra sekulariserade länder, kanske skrattar oss fördärvade, men ta detta på allvar snart påbörjas det trdjevärldkriget!

Och då måsdte du välja sida; Vad väljer du? “Sabaton-The Carolean’s praye”:http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU¨

XY

Posted: 30 november 2014 - 01:09 - Svar

Ett “ankarbarn” och tjänstemäns undfallenhet, brist på yrkesheder, ledde till en rektors självmordsförsök. Flera fula fiskar i förening: svensk migrationspolitisk gränslöshet och de signaler det medför; egoistiska behov; mediala agendor; bristande yrkesintegritet och civilkurage…

Martin

Posted: 30 november 2014 - 01:31 - Svar

Jag skulle hellre se 100 Yara. Än att med tvång ta ett barn ifrån föräldrarna. Det finns vissa brott som är hemskare än någonting annat. Vissa saker har vi helt enkelt inte rätt att göra mot andra. Att ta ifrån föräldrar deras barn är en av dessa saker. Kosta vad det kosta vill, det är förbjudet.

  XY

  Posted: 30 november 2014 - 02:22 - Svar

  BS! Förbjudet? Tvärtom. Lagen KRÄVER ingripande till skydd av barn. Vill du hellre se olämpliga föräldrar vanvårda eller misshandla barnen?

   Bernt

   Posted: 30 november 2014 - 03:33 - Svar

   Lagen. Men sedan har vi Människosynen, Allas lika värde, och har inte alla Rätt till barn?
   Ska samhället starta med tvångssterilisering igen?

    Maja Dacke

    Posted: 1 december 2014 - 01:07 -

    Mycket enkelt:

    Alla har inte RÄTT till barn – men ALLA barn har RÄTT till föräldrar som verkligen kan ta hand om dem.

  Peter Andersen

  Posted: 30 november 2014 - 10:18 - Svar

  Er du da fuldstændig skudt i roen Martin.!?

  Selvfølgelig skal børn, der behandles på den måde, fjernes pr. omgående. Og ikke nok med. De pårørende, i dette tilfælde en morbror og hans kone, skal straffes hårdt!

  Jeg kan slet ikke bære den tanke, at nogen børn sidder i en så vanvittig situation, i bare en enkelt dag..!

   Martin

   Posted: 30 november 2014 - 13:14 - Svar

   När du skriver in kravet att ta barn ifrån olämpliga föräldrar så kommer du obönhörligen att göra misstag. Att ta barn ifrån föräldrar i onödan. Och somliga av barnen du tar kommer du att sätta i fosterhem och barnhem som är sämre än när de var hos föräldrarna. Somliga barn kommer på grund av att de konfiskerats växa upp med våld, hån, sexuellt utnyttjande etcetera. Det är så byråkratiska system fungerar.

   Om man nu skall ta barn ifrån föräldrar så krävs väldigt starka lokala gemenskaper. Det krävs en bygemenskap eller en socken eller någonting liknande. Eller så skulle storfamiljer eller släkter kunna göra det här. Ett omänskligt, ansiktslöst byråkratiskt system som tar barn ifrån föräldrarna blir en monstrositet. Som utförs i mitt namn. Det kan jag inte ställa upp på.

    Arvid Falk

    Posted: 30 november 2014 - 14:01 -

    Om du ska vara konkret… anser du alltså, att de föräldrar som lämnade den ettåring (som krönikans första del handlar om) med smutsiga blöjor till att bli intorkad och riskerade livet på barnet genom att ljuga om var barnet befann sig – bör de föräldrarna få behålla vårdnaden av barnet?

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 14:09 -

    Kan du ta bort lidandet ur världen? Om du bara begår tillräckligt mycket övervåld på andra människor?
    Tro mig, om du till sist lyckas så har du skapat någonting ojämförligt hemskt.

    I det här fallet hade säkert goda människor som du kunnat prata med föräldrarna och så hade du kunnat erbjuda dig att ta över ansvaret för barnet. Behovet av tvång, rätten till våld, är nödvändig så sällan så det är bäst att ta det onda med det goda och förvägra byråkraterna den rätten.

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 14:19 -

    Anledningen till att människor överhuvudtaget kan leva i sådan här isolering och med den brist på sammanhang som är en förutsättning för den här misären är välfärdsstaten. Det du ser är baksidan av det oberoende som socialbidrag och dylikt ger. Det kravlösa givandet. Argumenten mot gammaldags välgörenhet var att de som tog emot hjälpen skulle slippa stå med mössan i handen. Här ser du resultatet av detta oberoende.

    Arvid Falk

    Posted: 30 november 2014 - 16:28 -

    Välfärdsstaten har tyvärr nackdelar… men du är obeskrivligt naiv, om du tror att misär och vanvård av barn inte existerande, innan välfärdsstaten fanns.

    Julia skriver, att “föräldrarna är invandrare. Mamman har serbiskt ursprung”. De kanske är romer? Misären bland Centraleuropas romer brukar rutinmässigt förklaras med, att där inte finns en lika omfattande välfärdsstat som i Sverige.

    Det obehagliga är, att det finns misär och vanvård UTAN någon välfärdsstat – och det finns misär och vanvård MED en välfärdsstat. I båda fallen så antar tyvärr många – närmast reflexartat – att det motsatta förhållandet (oavsett vilket) skulle lösa problemet och avskaffa misären. Så förhåller det sig inte.

    Men, det flesta drar ändå en gräns vid uppenbar vanvård. Din ståndpunkt: Lite svinn (döda barn) får man räkna med… den är mindre vanlig.

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 17:58 -

    Återigen. Det går inte att utrota lidande. Vilket var min grundpoäng. Det bör inte ens vara ett motiv bakom våldsanvändning. Vill du minska lidandet, gör det genom frivillig hjälp. Genom att DU hjälper. Snarare än att tvinga andra att göra det.
    I viss mån, när föräldrar begår övergrepp på sina barn så begår de övergrepp på sig själva. Detta är ett mindre problem än när staten begår övergrepp mot medborgarna. Och mot deras barn. Tycker jag. Den springande punkten är vems ansvaret är. Konsekvensen av din attityd är att övergreppen skall begås av staten. Då blir ansvaret MITT. Och det vill inte jag ha. Desstuom blir ansvaret ingens. Vilket brukar leda till hemskheter.

    Arvid Falk

    Posted: 30 november 2014 - 19:02 -

    Du skriver: “när föräldrar begår övergrepp på sina barn … är ett mindre problem än när staten begår övergrepp mot medborgarna. … Då blir ansvaret MITT.”

    Anser du, att du är staten?

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 19:16 -

    Ja, staten representerar oss medborgare. Allt staten gör gör den i vårt namn, med auktoritet den fått av oss. Allt staten gör sig skyldig till gör vi oss skyldiga till. Staten är ansvarig inför oss. Och vi är ansvariga för vad staten hittar på. Så fungerar det formellt.

    Men man kan ju förstås också välja att se staten som en maffiaorganisation. Det är troligtvis en mer korrekt beskrivning. Men det är ju inte så statens tvång motiveras rent formellt?

    Arvid Falk

    Posted: 30 november 2014 - 20:17 -

    Du skriver: “Allt staten gör sig skyldig till gör vi oss skyldiga till. .. vi är ansvariga för vad staten hittar på.”

    Var har du läst eller fått lära dig detta? Är det något som idag lärs ut i den svenska skolan?

    Angela

    Posted: 30 november 2014 - 20:19 -

    Du har många poänger i ditt resonemang. Vi kan inte ta bort allt lidande. Fruktansvärda övergrepp begås mot enskilda i statens namn. Och folket ger staten legitimitet.

    Men det var kanske inte den utgångspunkten och andemeningen J C hade med sitt inlägg. Men det är bra att att debatten vidgas då får den också en bättre legitimitet. Du har alldeles rätt i att “den springande punkten är vems ansvaret är”. Staten ville inte ta ansvaret i de här fallen och det är den andemeningen som J C har. “Vilket”, säger du, “brukar leda till hemskheter”. Och det var det som det gjorde i Karlskronafallet där helt oskyldiga människor fick ta konsekvenserna. Staten utsåg snabbt en syndabock vilket fick fruktansvärda konsekvenser för en annan människa och hans familj.

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 21:36 -

    @Arvid
    Du har hört uttrycket att “i en diktatur är de enda rättfärdiga de som sitter i fängelse” eller något liknande? Andemeningen är att om du inte har gått ur din väg för att försöka hindra statens handlingar så blir du ansvarig för det staten gör, moraliskt.

    Nu kanske moral inte är så viktigt egentligen, moralen är ingen stark kraft. Men även rent praktiskt blir vi ansvariga för statens handlingar. Här i sverige lider vi under mångkulturen som staten skapat, därför att vi inte har hindrat den. De tyskar som dödades under andra världskriget eller de tyskor som blev våldtagna och mördade i och med invasionen blev det därför att staten hade förklarat krig mot USSR, och misslyckats med att vinna det kriget. Orsak och verkan.

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 21:44 -

    @Angela
    Tack för visad sympati. Ok, min inledningskommentar var något skruvad får jag erkänna. Men det är lika bra att ta i så det blir tydligt vad jag tycker.

    Jag har ju argumenterat mer instinktivt än att jag har en låda färdig och fylld med fiffiga argument. Jag tycker illa om staten och det känns som många här har staten som gud. En välvillig allvetande gud som ska fixa allt. Alltså, själva grundpremissen var bara realistisk i nationalstaten. När alla medborgare kände ett mycket starkt “vi” med varandra. Men nationalstaten finns inte mer. Jag skulle verkligen inte vilja få något annat folks morallagar pådyvlade mig. Som blandade sig i mitt privatliv med tvång. Och även i nationalstaten så var det inte sant. Den var ett övergrepp den med. Och det är den som har landat oss i detta hemska. Varför längta tillbaka till någonting som svikit oss så?

    Jag antar att min grundkänsla är att hjälpa andra är en gåva vi kan välja att ge. Men ingenting vi kan kräva att få. Eller kräva att få ge. Där tycker jag att det känns som ni tycker tvärtom här. Att det går att kräva att få hjälp.

    Arvid Falk

    Posted: 30 november 2014 - 23:39 -

    @Martin

    Du svarade inte på, var du har fått lära dig, att “allt staten gör sig skyldig till gör vi oss skyldiga till”?

    Lärs detta idag ut i den svenska skolan?

    Martin

    Posted: 1 december 2014 - 01:50 -

    Jag vet inte var jag har lärt mig det. Men det är ju en självklarhet i en demokrati? Och som jag förklarade så spelar det ingen roll om du förstår den moraliska aspekten av det. Eftersom vi ändå blir praktiskt ansvariga för vad staten gör.

  Thor

  Posted: 30 november 2014 - 15:14 - Svar

  Jag undrar bara i all välmening om du har sökt vård?

   Thor

   Posted: 30 november 2014 - 15:21 - Svar

   Jag ställer frågan till både Martin och Bernt. Ni tycks betrakta barn som en ägodel, ni verkar helt renons på empati och fulltändigt inkrökta i er själva. Lika skrämmande att läsa er som Julias krönika.

    Martin

    Posted: 30 november 2014 - 15:52 -

    Ditt tänkande är det som leder till tvångssteriliseringar och omskolningsanstalter. Jämför med övergreppen som svenska staten har begått på zigenare, som kanadensiska staten har begått mot ursprungsbefolkningarna i Kanada. Ni säger alltid, den här gången skall det bli annorlunda, den här gången är vi som ska begå övergreppen litet godare än tidigare. Men det blir alltid samma sak. Särskilt nu när barnkonfiskationerna skall ske mellan olika folkgrupper.

  Jan T God

  Posted: 30 november 2014 - 18:10 - Svar

  Horribel åsikt! Så kan man naturligtvis inte resonera! Det finns ju föräldrar som är gravt psykiskt sjuka bland annat.
  I vissa fall MÅSTE barn omhändertas. Att vara biologisk förälder innebär inte att man klarar att vara “funktionell förälder”.

   Martin

   Posted: 30 november 2014 - 18:53 - Svar

   Ni jämställer att låta bli att rädda en drunknande med att aktivt mörda någon. Det är ett felaktigt resonemang. Det är ett moraliskt moras. Och historiskt har er attityd orsakat oräkneliga hemskheter. Allt från nazisternas t4 program till diverse försök att “göra folk” av någon minoritet. Jag kan som sagt var stå ut med att lokala, organiska samfälligheter kan ha auktoritet att ta ifrån föräldrar deras barn, möjligen. Men en central byråkrati? Horribelt.

    XY

    Posted: 30 november 2014 - 23:22 -

    Det tog inte många replikskiften innan Godwins lag bekräftades…

    Martin

    Posted: 1 december 2014 - 08:29 -

    Ber om ursäkt. Fel av mig.

    Martin

    Posted: 1 december 2014 - 10:28 -

    Dessutom är ju jämförelser med Canadas program för att göra folk av indianerna under början av nittonhundratalet ett bättre exempel. Vissa kulturella mönster kommer vara oacceptabla för människor som inte delar den kulturen. Nåja, kanske inte är superrelevant för artikeln. Men med det samhälle vi har idag vill jag ha ett tabu mot att konfiskera varandras barn under tvång. Bland annat för att sverige är en mångetnisk stat.

  Rozalinda

  Posted: 20 december 2014 - 17:08 - Svar

  Oavsett att det är känsligt att separera barn och föräldrar ifrån varandra, så är det ju så att en del föräldrar aldrig borde haft barn. Ett barn är inte en egendom som föräldrar ostört kan göra vad de vill med, varken misshandla psykiskt eller fysiskt, barns rätt i samhället innebär att de måste säkerställas ett samhälleligt skydd och ansvar, när de befinner sig i fara hos föräldrarna. Alltför många barn bor kvar i vidriga miljöer , som de omgående borde få hjälp med att lämna för alltid. Dessa misshandlade, ibland sexuellt utnyttjade barn som lämnas utelämnade hos föräldrarna förstörs i så hög grad att även hela deras vuxenliv påverkas i negativ riktning.
  Ett barn som råkar illa ut är ett förmycket.

Regimkritiker

Posted: 30 november 2014 - 02:20 - Svar

Under tiden stter de skenheliga självförhärligande godhetsapostlarna i TVs morgonsoffer och moraliserar över andras bristande “godhet” samtidigt som de fullständigt struntar i hur samhället faller samman. Vidriga motbjudande avskum.

T. Snorrason

Posted: 30 november 2014 - 07:25 - Svar

Imponerende at læse disse kronikker og se, hvorledes det er lykkedes politikerne – og fagbevægelsen – helt bevidst at ødelægge og ruinere Sveriges velfærdssamfund.
Humanitær stormagt, sikke en gang øregas, som feks. denne kronik tydeligt viser.

Niklas R

Posted: 30 november 2014 - 08:48 - Svar

Problemet för politikerna och resten av det svenska samhället är att sjuklövern 2010 röstade igenom en ändring av Regeringsformen som säger att etniska minoriteter har rätt och samhället en skyldighet att se till att de får behålla sin kultur samt utveckla denna.
Det innebär att barnmisshandel, omskärningar med mera, är brott beroende på vilken kultur barnet tillhör. En svensk flicka får inte bli omskuren enligt lag från 80-talet. Men en arabisk flickan kan bli det eftersom det är en del av hennes kultur.

Invandrare1957

Posted: 30 november 2014 - 08:58 - Svar

Det här handlar om någonting mera. Som godhetsapostlarna i Sverige inte förstår som framför allt svenskar har svårt att förstå. Morsan sa redan för en tjugo år sedan. Man ser dom komma från Finland med glimten i ögat och glöden dom ska skaffa si än bättre framtid. Sen efter ett tag så ser man glimten försvinna ett tag till så dör den ut. Så kommer spriten fram och vänsterprassel. Sen blir det skilsmässa. Det var om den finska invandringen på sextio talet när männen hämtades med buss sen senare när dom fick bostad så hämtade dom familjen. Har minnen som barn när vi bodde på sågverksområdet i arbetarbostäderna med barackerna utanför köksfönstret det var fylla horor och svart spritförsäljare. Kommer ihåg en kväll speciellt fanns en ungkarl Pelle hette han en snäll svensk periodare kan man säga. När dom Finska spritförsäljarna kom och Pelle hade slut på spriten och skakade som en alkis. Inga pengar hade han och ville köpa sprit på krita. Dom skrattade åt han och sa att sätt cigaretten i handen och bränn hål rakt igenom handen. Han började men som sagt det gick inte utan det blev ett väldigt infekterat sår. Jag vill inte att någon ska upplev sånt här. Men nu är det vardagsmat för nu är det ännu hemskare saker man gör. Familjen som vaknade och hörde bebisen gråta i spjällsängen tänder lyset i sängen stod en råtta stor som en huskatt. Det var början på sextiotalet. Är det inte dags att FN skickar så mycket militär till dom här länderna så dom inte får plats att kriga. Borde inte svenska journalister skämmas som har skrikit i media om den arabiska våren och demokrati. Fattar inte idioterna att det inte går att få demokrati i ett klansamhälle. Kanske inte var med i utbildningen. SD har helt rätt hjälp dom hemma i när området. Så dom får komma hem igen när kriget är över. Och gå ihop hela världen om att få slut på kriget. Men då kommer väl USA och ska bestämma vem som ska styra landet som diktator. Men som sagt var ryssen är svensken rädd för. Men ingen är rädd för USA och NATO. Det är väl inte deras storhetsvansinne som kommer att starta tredje världskriget. Det fungerade inte på sextiotalet och det fungerar inte år 2014 i Sverige. Men ingen lär sig något.

Falsterbo

Posted: 30 november 2014 - 09:57 - Svar

Det som hände Johan Johansson när han blev syndabock för andras fel och brister –
det borde väcka alla svenskar!
Ser ni inte hur all moral och rättvisa vittrar sönder?

  Invandrare1957

  Posted: 30 november 2014 - 10:59 - Svar

  Skjut inte budbäraren. Det händer dagligen det hör man om här uppe i Stockholmstrakten. Överheten i kommunerna dom är rädda för sitt skinn och väldigt rädda för dom som sitter över dom. Det är bara ett tecken på att inte samhället fungerar. Man har anställt invandrare i vården som inte kan dokumentera och tycker att blodpudding duger som påskmiddag. Men ta upp det med cheferna så blir dom livrädda att media ska få tag i sånt för då blir det rasistkortet. Stölder och massa sånt som mörkas och den anklagade får ett bättre jobb för att hon eller han råkar vara invandrare. Rädslan styr svensken.

Cavatus

Posted: 30 november 2014 - 11:49 - Svar

Jag är så tacksam att du är på banan igen, Julia! Dina texter är så gripande och viktiga. Islossningen har börjat och du har gått i bräschen! Denna text är ytterligare ett bevis på hur illa det är ställt i Sverige. Fasaden krackelerar så sakteliga och ingen törs säga vad det beror på!

Dessutom vädjar jag till alla dissidenter! Låt oss hjälpas åt att ladda ned, skriva ut och sprida det här nya flygbladet, som blivit polisanmält för rasism, fast inget nämns om invandring eller migration!

PK-folket är överkänsliga nu när de känner att bubblan snart spricker! Genom att ladda ned och sprida det hjälper vi till att sticka hål på deras varböld snabbare. Ju förr desto bättre!

https://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

Rekord i antal nedladdningar av detta flygblad! Över 1500 nedladdningar på mindre än en vecka. Härligt med den uppslutning vi ser i dissidentleden! Vi kavlar upp ärmarna och fortsätter vårt idoga arbete för att slå undan benen på dem som sitter i elfenbenstornen! Eller hur!

Ramona Fransson

Posted: 30 november 2014 - 12:21 - Svar

Tack igen Julia!

Om jag fick bestämma skulle jag ALLTID ta BARNEN ifrån oansvariga, knarkande, alkoholiserade eller traumatiserade föräldrar och jag skulle INTE lämna tillbaka dem. Barnen skulle omedelbart adopteras bort. Därefter skall man göra vad man kan för att föräldrarna ska bli friska. Och om det lyckas, fine, då kan de “skaffa” sig nya barn, men om de fortsätter med sitt missbruk, skaffar nya barn, tja då ska dessa enligt ( En ny lag som jag tycker borde ha stiftats för decennier sedan) LAG adopteras bort.

BARN ÄR INTE EN JÄVLA IKEASOFFA SOM MAN ÄGER! BARN HAR MAN TILL LÅNS! FÖR SINA BARN HAR MAN SOM FÖRÄLDER ETT LIVSLÅNGT ANSVAR!

Och hur svårt ska detta vara att förstå det?

Det finns barn som bott i tio till tolv fosterhem av vitt skilda kvalitéer under en period av tre till fem år och mellan varven skyfflats tillbaka till sina dysfunktionella föräldrar.

Är det verkligen någon som tror att dessa otrygga och misshandlade barn kommer att må toppen när de träder in i tonårs-tiden och blir vuxna? Goddag yxskaft säger jag då!

ÄNDRA DEN STUPIDA LAGEN SOM GER FÖRÄLDRARNA ÄGORÄTTEN TILL SINA BARN!

Ramona Fransson

  Stefan Borg

  Posted: 30 november 2014 - 15:29 - Svar

  Ramona, lagen ger inte föräldrarna någon ägorätt till sina barn. Tvärtom betonar den att föräldrarnas ansvar alltid gäller barnets bästa. Det är inte fel på lagen, utan på efterlevnaden. När föräldrar inte vill eller kan efterleva lagens intention om att se till barnet bästa, då ger lagen “samhället” rätt att ingripa till förmån för barnets bästa, även om det innebär inskränkning i föräldrarnas rätt att ensamma bestämma över barnet.

  Men här ligger också problemet: mellan å ena sidan ett samhälle — läs överhet — som vill beröva vuxna människor deras vuxenansvar för att själv ta över det, å andra sidan, den verklighet som uppenbaras när i realiteten samhället ställs inför nödvändigheten att utöva detta ansvar för barnets bästa. Man avskaffar individens personliga ansvar till förmån för statsmaktens, men glömmer då att statsmaktens ansvar också måste utövas av samma individer som själva inte vill bära något ansvar. Så blir det i varje samhället där lagen inte är absolut som rättesnöre betraktat, utan har ersatts av “värdegrund”, “alla människors lika värde” o.d., dvs. av ideologi.

  Sverige är ett sådant samhälle; Sovjetunionen var ett sådant. I alla sådana samhällen blir det alltid de mest skyddsbehövande som får lida mest, barn, gamla, sjuka osv. Vem minns inte barnhemmen i Ceaucescus Rumänien t.ex.? Eller utrotningen av efterblivna i nazityskland? Hitler och Ceaucescu bar ansvaret för alla andra, som därmed var befriade. Det gick ett tag, men inte så länge som de själva trodde…

Naymlap

Posted: 30 november 2014 - 16:00 - Svar

Svenskarnas, 87%arnas monumentala dumhet, extrema feghet och det gigantiska storhetsvansinne, som de besitter har gjort dem till riktiga kräk. Det finns väl snart ingen, som kan respektera eller ta ett sådant land på allvar. Inga riktiga vänner vi längre. Bara köpta sådana, ” Inga pengar ingen vänskap”!
Är vad, som gäller för dagens Sverige.

Ramona Fransson

Posted: 30 november 2014 - 16:43 - Svar

Hej Stefan!

Jag vet vad lagen säger, och jag vet också att detta inte fungerar … alls. Det låter jättefint med allt som står på papper, men det är inte värt annat än toapapper om man inte följer lagen. Och det gör de inte. Barnens bästa, är den mest utslitna och värdelösa meningen i Sverige. Alla tjänstemän, politiker som står i media pratar … å pratar … å pratar … och det är det gubevars duktiga på. Men det är vad som sker och inte vad som sägs som har betydelse.

Så mitt förslag kvarstår: Ändra lagen till att barnen ska omedelbart adopteras bort om föräldrarna är drogmissbrukare, alkoholmissbrukare, misshandlare eller på annat sätt dysfunktionella. När myndigheter har rehabiliterat föräldrarna är de och kan och gör de ofta så att de “skaffar” fler barn, ( barnbidrag kanske) och inte sällan går karusellen flera varv tills att ungdomen är totalt förstörd och upprepar sina föräldrars karusellresa med egna barn … Vill man verkligen Barnens Bästa, ska man också ge barnen det bästa och det är en trygg familj, kärlek och uppmuntran. Då får man också friska barn.

Ramona

Cavatus

Posted: 30 november 2014 - 17:25 - Svar

Jag glömde att tillägga ovan att det var glädjande att man organiserade ett fackeltåg för den här rektorn som försökte ta livet av sig. Kan ni tänka er! Ett fackeltåg för en vanlig svenne! Det har aldrig hänt mig veterligen när det handlat om frågor som i grunden rör mångkulturen.

Det är så enkelt att peka ut en svenne för invandrares dåliga vandel för då händer vanligen inget. Inga protester. Alla bara tiger och tittar på ett annat håll. Men nu tog det – äntligen – hus i helvete. Hur mycket ska svenska folket egentligen behöva utstå? Jag tror att man försöker utnyttja svenska folket så länge som möjligt och så långt det går, tills vi säger ifrån. Det är riskfritt och bekvämt. Vi är vana att trampas på ända från Gustav Vasas tid. Man nu får det vara nog!

  Invandrare1957

  Posted: 30 november 2014 - 20:43 - Svar

  TACK. Jag har alltid hävdat att stataren i oss bor kvar vi kan inte släppa förtrycket från rättaren eller brukspatronen eller bara överheten. Ibland undrar jag om folk vill att man förtrycker dom. Socialdemokratin hade ett osynligt förtryck av folket.

   nisse

   Posted: 1 december 2014 - 07:27 - Svar

   Det ligger mycket i det och “patronerna” väljer lismarna och rövslickarna till rättare, “pålitliga” låg och mellanchefer som vet att att slicka uppåt och sparka neråt. Vilket förstås dödar all kreativ problemlösning. En naturlig följd av politiskt beslutad massarbetslöshetsekonomi. Egentligen ingen större skillnad mellan privat och offentligt.

Angela

Posted: 30 november 2014 - 17:44 - Svar

“Socialtjänsten är den senaste av välfärdens krisbranscher som bryter ihop. Det kommer inte oväntat – vi kan pricka av den ena efter den andra som nu rasar som korthus inför våra ögon. Sönderfallet i socialtjänsten befinner sig i gott sällskap med skolan, sjukvården, äldreomsorgen, arbetsförmedlingen, det ansträngda läget på bostadsmarknaden och andra viktiga samhällssektorer. Tillsammans har de under decennier utgjort välfärdens kärna. Nu havererar de under det enorma och ständigt växande trycket från Sveriges extrema invandringspolitik. Socialtjänstens sönderfall drabbar i synnerhet de allra svagaste, de mest utsatta – barnen – som inte får det skydd de behöver och har rätt till.”

Fortfarande har inte alla förstått kopplingen mellan politik och statsbudget. Man har inte förstått att man inte få allt. Att politik går ut på att prioritera. När man väljer det ena säger man nej till något annat.

För att slippa den diskussionen och tysta folk säger makteliten två saker att “man inte får ställa grupp mot grupp” och att “Sverige är ett rikt land”. Folk tystnar.

Politik går ut på att välja, prioritera, eftersom skattkistan inte är ett ymnighetshorn. Politik går ut på att prioritera och välja. Så länge regeringen inte kan ansvarsutkrävas av folket sätts demokratin ur spel. Därför har vi en intressant och glädjande situation idag. Plötsligt får medborgarna en möjlighet att avsätta en regering. Precis som folket skall göra när regeringen inte uppfyller folkets intentioner.

Många har inte förstått kopplingen mellan EU och dess pålagor som massinvandring och Sveriges förfall. Att vi måste välja vad vi vill ha. En demokratiskt välfärdsland eller att vara en lydstat berövad makten att själva bestämma över vår politik.

Vi får inget från EU. Vi får inga EU-bidrag. EU-bidragen är svenska skattepengar. De pengarna kunde vi behållit och bestämt själva vad vi ville göra med. Nu är vi helt i händerna på andras beslut. EU drar i trådarna och vi får dansa.

Urvalsförfalskning

Posted: 30 november 2014 - 18:07 - Svar

Lyssna på fallet om barnen i Finland.

10 minuter på Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=yVtUjKWSW8s

http://www.redicecreations.com/radio/2013/08/RIR-130814.php

Australian Warren McLachlan tells the tragic story of battling the Finnish government for his children. It all began when his Finnish wife surrendered their two children to Finnish social services while they were separated. Warren explains the details of this horrifically unjust case, ongoing for over 10 years, in the attempts to get his children back.

Jan T God

Posted: 30 november 2014 - 18:26 - Svar

Den mest tragiska konsekvensen av “rasisthysterin” som kulturmarxisterna underblåser, är att det skapas många offer för våld och övergrepp enbart som konsekvens av att rädslan för att bli uthängd som “rasist” får många att avstå från självklara humanitära åtgärder.
Jfr Rotherham. Hur mycket blod har inte våra vidrigt självgoda “södermalmsantirasister” på sina händer? Måtte räkenskapens dag en gång komma.

SkyNet

Posted: 1 december 2014 - 15:51 - Svar

Det är med bestörtning och svårighet jag tar mig igenom dessa fakta. När man läser om sin egen undergång blir det motigt och svårt att acceptera. Hur ska jag få ALLA mina vänner att förstå hur det egentligen ligger till i Sverige….? Att dela ut flygblad är en bra idé, men det krävs långt mer för att “avprogrammera” alla indoktrinerade och hjärntvättade segskallar i detta land!
Kan det t.o.m. vara så att allt som händer är väl planerat sedan långt tillbaka? När kaos och inbördeskrig råder i det havererade Sverige, är det då någon som kommer och “hjälper” oss att få ordning på landet igen? Frågan är alltså om det är det stora landet i väst, ett mäktigt arabland eller det ännu större landet i öst som kommer till oss…?
Eller blir det bara ett söndrat land med elände och misär på dagordningen som ingen vill ta i med tång? Vissa folkgrupper kommer i alla fall att klara sig bra och bygga upp ett nytt samhälle i ruinerna av det forna Sverige. Då kommer också det svenska språket att försvinna med ursprungsbefolkningen som antagligen går samma öde tillmötes som andra ursprungsbefolkningar i historien…

  Angela

  Posted: 1 december 2014 - 22:52 - Svar

  Ja det är planerat sedan lång tid tillbaka på 1800-talet och har utkämpat två världskrig på 1900-talet och tog fart igen efter andra världskriget. Nu försöker man en tredje gång med hjärntvätt i stället. Våra förfäder gjorde vad de kunde för att hindra världsregeringen , NF, som efter kriget ändrades till FN. När något kollapsat kör de på igen under annat namn. Nyspråk. Retorik. EU är ett projekt som skapades efter kriget. Steg för steg precis som Juncker sa att de gör. Folk är ju så dumma, sa han, så de begriper ändå inte vad vi håller på med. Det finns dokument. Många hemliga naturligtvis men som läckt ut. Nu kör de för fullt med indoktrineringen i TV-serier, filmer, musik m m . Beslut togs på det för ett tag sedan. Alla populära serier skulle arbetas om så att man fick in propaganda för HBTQ-rörelsen, mångkultur m m . Snyftreportage körs regelbundet i t ex Veckotidningar. Propagandan är enorm.

  Men i Finland blev det motstånd. http://www.friatider.se/massflykt-fr-n-finska-kyrkan. Roligt att se att folk reagerar. Annars är kunskaperna usla. Folk är politiska analfabeter. Folk lyssnar på medier och låter som dem för att låta kunniga. Folk är “socialt responsiva” och vill inte skylta med sin okunnighet utan härmar medierna och politikerna för att låta insatta och få vara med i gruppen. Människor vill inte bli exkluderade. (Milgramexperimenten) Folk kan t o m skada människor medvetet för att vara makthavarna till lags. Lydnadskultur, starmentalitet. Hörde idag i SR intervjuer med folk på gatan angående om SD skall fälla regeringens budget eller ej. Och de hade ingen kunskap om demokrati. De hör orden flöda som “lekstuga” och förstår inte att “lekstugan” är bra för dem.

  SD är den enda oppositionen och har inte skrivit på EU-konstitutionen vilket innebär att de “rödgröna” och alliansen tillhör samma parti som i Orwelles Partiet. Genom folkrörelsen växte SD och fick makt i RD. Folket lyckades kuppa EU och ta makten själva. Det var storstilat och folk begriper inte ens hur duktiga och smarta väljarna var.

  Riksdagsledamöterna är folkets förtroendemän och det är DEM som är folkets företrädare. Så folket gav makten åter till riksdagen . DÄR den skall vara om det är en DEMOKRATI. Sedan är det riksdagsmännen eller folkets förtroendevalda som det egentligen heter som skall utse regering att styra. Men MAKTEN skall ligga i riksdagen för det är folket som skall styra. Det är BRA när folkets representanter kan fälla en regering som inte sköter sig som folket vill. Det är så en demokrati skall fungera. Skall regeringen styra så är det ingen demokrati utan diktatur. Fåtals- eller envälde. Just nu ligger makten i riksdagen hos folket. Det har den inte gjort på decennier. Grattis folket! Var stolta! Ni har satt regeringen, EU, FN, den globala makteliten på plats! För nu är det ni som bestämmer och har fått makteliten så ängsliga så de försöker med alla trick de kan för att återta makten!

  Ja, SkyNet , det gäller att sprida upplysning. Tipsa om bloggar. Och få folk att förstå att rädsla inte är en bra idé. Stå upp tillsammans. Sprid samhällsinformation.

   Robin Shadowes

   Posted: 2 december 2014 - 15:52 - Svar

   Hörde igår en ny intervju med Katherine Albrecht på Caravan to midnight. Hon menar på att vi alla generation för generation tillvänjs med ny teknologi. Som hon beskrev det, vi har vants vid elektrisk värme och ser det som naturligt. Dom unga nu vänjs med iPhones och plattor att alltid vara uppkopplade. Nästa steg blir att chippet hamnar inne i kroppen och dom kommer köpa det p g a bekvämlighet och vana. Därför hade hon skrivit en ny bok riktad åt dom unga för att försöka få dem att inte ta märket. Hon är dessutom troende kristen och ser det som händer ur ett bibliskt perspektiv. För henne hänger allting ihop med Kurzweil och hans galna idé om singularity, om att göra om oss till cyborgs. Det är därför dom har byggt upp hela spelbranschen. För att vänja dom vid virtuella världar som WoW. För det är slutmålet, att få folk att föra sig av med sina fysiska kroppar och låta sina medvetanden bli uppladdade till stordatorer och leva i ett matrix med avatars. Det är ur hennes synvinkel den odödlighet som anti-christ kommer utlova. Det är så hon uttolkar stycket i bibeln där det står om en tid där människorna önskar att vilja dö men det kommer förnekas dem. Dom räknar kallt med att många av oss lite äldre inte kommer köpa det och det är just därför dom har tillvänjt dom unga med all denna teknologi. För dom är lättare att lura. Speciellt med tanke på fluor, chemtrails och tv som fördummar dem ytterligare. Det är verkligen en mörk framtid vi går till mötes. Vad ni är än gör, ta inte det där förbannade chippet! Hellre att jag inte kan köpa eller sälja än att hamna ur askan i elden.

Angela

Posted: 1 december 2014 - 23:08 - Svar

Som jämförelse kan tas Storbritannien där UKIP bara lyckats få in en representant i det brittiska parlamentet. Så det var lysande gjort av den svenska folkrörelsen. Folkrörelsen har skrämt livet ur maktmaffian. 🙂 De har inte hämtat sig från chocken än. Varje dag är det inslag om SD skall fälla regeringen eller ej. DET gjorde ni bra, svenska folket! I Hongkong lyckades de inte. I Thailand lyckades de inte. I Egypten lyckades de inte, i …lyckades de inte – men NI lyckades!

Leave a Comment