3
dec
Seneste opdatering: 3/12-14 kl. 1737
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Den Malmø-baserede gadekunstner Dan Park er begyndt at sætte sine plakater op i København. Det kan skyldes, at han frygter at blive anholdt i Sverige, hvor han allerede har siddet fængslet flere måneder på grund af sin kunst. Eller også ønsker Dan Park at udbrede sit værk til Danmark, hvor der de seneste måneder har været et ualmindeligt stort fokus på gadekunstneren. I hvert fald har Dan Park skabt sin første collage med et dansk fokus.

Indspilning i fuld skærm 03-12-2014 172751

Nemlig et billede af en gris, der henviser til den ny danske nationalret – stegt flæsk med persillesovs. Parks gris er udstyret med både jødestjerne og halvmåne, henvisninger til de trosretninger som den ny nationalret ekskluderer. Desuden har grisen fået en slags mullahskæg. Dan Park, der i øvrigt er veganer, er kendt for sine referencetunge collager, og den skæggede gris kan være en parafrase over en tegning af israelske Tatiana Soskin.

Tatiana Soskin placerede i juni 1997 flere tegninger af et svin, der var i gang med at skrive koranen, på arabiske forretningsdrivendes butikker i Hebron. Svinet på Tatiana Soskins tegning var desuden udstyret med en arabisk hovedbeklædning, og på svinets krop havde Tatiana Soskin skrevet Mohamed.

Tatiana Soskin blev anholdt af de israelske myndigheder i forbindelse med ophængningen af sine tegninger, og det følgende år blev hun idømt to års fængsel og yderligere et års betinget fængsel ved en retssag i Jerusalem. Dan Park har også opsat plakater i København, der handler om terrororganisationen ISIS ‘s filmede henrettelser. Den Fri


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PFEP

Posted: 3 december 2014 - 18:04 - Svar

Dan Parks konst må vara dubiös på sitt sätt, men som flera vet pläderar jag in för “mer gris till folket”.

När kommer det första svenska konst och bokbålet?

Nielsen

Posted: 5 december 2014 - 04:43 - Svar

Dan Parks kunst, er befriende. Op i røven med borgermusikken.

  MartinH

  Posted: 5 december 2014 - 14:27 - Svar

  Apropos “op i røven” Hvad er det, der stikker ud af måsen på kræet? En dusk persille?

   Falsterbo

   Posted: 5 december 2014 - 14:34 - Svar

   “Du snackar persilja” är ett gammalt svenskt uttryck för “du talar strunt, nonsens eller dumheter”,
   kanske menade Dan Park att de ideologiska symbolerna på grisen stod för det. (?)

Leave a Comment