10
dec
Seneste opdatering: 10/12-14 kl. 1453
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 10-12-2014 113631

Av HANS RUSTAD 

Sogn og Fjordane teater skal neste høst sette opp et stykke som henter inspirasjon fra 22/7. Stykket har fått navnet Fjordmann.

Det er ut fra referatet i VG vanskelig å se noen grunn til det.

Teaterstykket «Fjordmann» dreier seg om en eksplosjonsartet brann på et asylmottak i Sunnfjord 22. juli 2015, der den første NRK-meldingen går ut på at flere enn ti personer trolig har mistet livet. I stykket mistenkes en 21 år gammel mann fra stedet for ugjerningen, skriver Dagbladet.

Teatersjef Terje Lyngstad sier stykket ikke handler om Fjordman, alias Peder Nøstvold Jensen. Likevel har de lånt hans navn til stykket. Han understreker at stykket ikke handler om bloggeren Fjordman, men om «hatytrerne i samfunnet, om isolerte og ensomme menn som Breivik, Syria-farerne og skoleattentatsmenn».

– Men stykket ville ikke blitt skrevet eller satt opp uten 22. juli, sier teatersjefen.

Fjordman skal altså gå inn i språket som en betegnelse på, ja hva da? Ensomme menn? Men Syria-farerne er da ikke ensomme? Kanskje det likevel er de “ensomme, hvite mennene” det siktes til?

Fjordman har skrevet artikler. Her er han blitt pyroman og mistenkt for mordbrann. Er det rimelig å bruke navnet på en levende person på den måten? I dette tilfelle en person som måtte rømme Norge etter 22. juli fordi massemorderen stjal hans tekster, og mediene hadde behov for noen enkle svar.

Nå skal navnet Fjordman bli navnet på ondskap – netthat. Hva slags tematisering er dette og hva vil komme ut av det?

Mass polygamy in UK Muslim community – claim

Peer warns widespread polygamy being ‘condoned’ as report claims many Muslim women trapped in legal limbo

Polygamy is being practised on an “enormous” scale within the British Muslim community without any official attempt to stop it, it has been claimed.A new study of the lives of Muslim women concludes that large numbers are being denied basic legal rights by being trapped in religiously sanctioned “marriages” which are not recognised in British law.

In some cases the women, often born abroad and brought to the UK for arranged marriages, are unaware about their true status for years on end. The findings come from a study being presented to the House of Lords by the peer Baroness Cox, who has spearheaded attempt to impose new regulations on informal sharia courts. Telegraph


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


intetnavntak

Posted: 10 december 2014 - 11:56 - Svar

De har nok læst snaphanen, jeg er ikke Fjordman men jeg er 22 år gammel.

Torstein

Posted: 10 december 2014 - 14:12 - Svar

“Fjordman” blir av de fleste oppfattet som en kunnskapsrik og hederlig blogger i norsk media, og har mange tilhengere og lesere. Men en blodtørstig statlig betalt norsk PK presse etter 22.7. ser ham helst som folkeforfører og farlig demagog som skal bekjempes, etter at ABB hentet sitater og ytringer fra hans blogg til sitt kompendium som han sendte ut i forkant av drapene 22.7.

At Sogn og Fjordane Teater velger å sette opp et stykke om bål og brann på et asylmottak med en sinnsforvirra norsk 21-åring (selvfølgelig) med tjuvlån av “Fjordmans” signatur, er sterkt beklagelig. Men kanskje vanker det noen ekstra midler fra den norske PK kulturen til teateroppsetningen i Sogn og Fjordane? Hvem vet?

  Steinadler

  Posted: 10 december 2014 - 20:36 - Svar

  Gjennom alle de åtte årene hvor de “rød-grønne” hadde regjeringsmaktene gjorde AP-statsrådene Trond Giske og Anniken Huitfeldt hva de kunne for å detaljstyre norske kulturinstitusjoner i nettopp den retning som denne hetsforestillingen mot “Fjordman” indikerer. Allerede i utgangspunktet har jo flere av disse institusjonene en ledelse med mye samme syn som Ap og SV. Men fra 2005 ble det også stilt direkte krav fra Ap-statsrådene om at disse institusjonene skulle ha promotering av “mangfold” som en hovedmålsetning – altså i praksis følge en ren propagandalinje som skal støtte opp om masseinnvandringen. I 2012 var det noe oppmerksomhet om, og kritikk rettet mot, disse kravene om politiske ensretting: http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/nyheter/?aid=600

Crass Børsting

Posted: 10 december 2014 - 14:17 - Svar

Næste store teaterpremiere: LYNGSTAD. Om en fed, statsstøttet kulturpamper, der knepper små drenge i røven.

Hvad fanden er meningen? vil teaterchef Terje Lyngstad måske spørge.

Jamen, Terje, det er skam ikke dig, det handler om. Det er bare et andet dumt svin, vi vil have folk til at hade. Tilfældigvis med dit efternavn.

Premiere august 2015 på Nationaltribunen, Oslo. Musik af Lennart Bernsteen, koreografi af Yallah Stoltenberg.

Fiktion fra ende til anden.

Hans Und

Posted: 10 december 2014 - 15:40 - Svar

Man kan jo overveje, at varemærkebeskytte sit navn/alias.

http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Jura/Immaterialr et,_herunder_ophavsret/varem%C3%A6rke

Bandidos, HA og andre gør det. Einstein gjorde ikke, så nu bruger scientology hans kontrafej.

På den anden side hjælper det nok ikke meget her. Omskrivningerne der siger det samme er jo utallige, såsom manden fra fjorden etc etc.

Det koster i Danmark kr. 2.350,- for 10 år.

http://www.dkpto.dk/navn–logo/information/spoergsmaal-og-svar.aspx

Jeg gætter på man ku

Santor

Posted: 10 december 2014 - 15:56 - Svar

“Fjordman gir navn til teaterstykke – fritt vilt?”

Problemet er at “højrefløjen” ikke er aktivistiske og derfor ikke skriver tilsvarende meningstyraniske smædeskuespil mod deres modstandere. Hyklerne fra venstrefløjen går ikke op i lov, orden og redelighed. De kæmper med alle midler. Løgn og bedrag er ikke en hindring for dem når “budskabet” skal ud til folket. Den dag “højrefløjen” bruger samme metoder som venstrefløjen så er borgerkrigen brudt ud.

@ Hans Und. En udmærket ide.

Erling

Posted: 10 december 2014 - 18:04 - Svar

Tillykke til Fjordman – gratis reklame.

  steen

  Posted: 11 december 2014 - 02:05 - Svar

  det kan man sige

  Fjordman • 15 hours ago
  Min bok Vitne til vanvidd er ferdig levert til forlaget på norsk. Den kommer ut så snart som mulig på nyåret. Jeg jobber med å sluttføre den engelske versjonen av boka, som trolig blir litt kortere enn den norske og nordiske versjonen.

  Jeg gidder ikke hisse meg opp over dette teaterstykket. Det er så krampeaktig at det kan møtes med et bittelite gjesp.

  Noen ganger skal man bare sitte helt stille og la sine motstandere drite seg ut av egen fri vilje.

Menig 442

Posted: 10 december 2014 - 18:04 - Svar

Et sådan teaterstykke kunne jo inspirere et hav af ensomme hvide unge mænd, til at brænde asylcentre ned.
Tænk lige over det.

Ole Burde

Posted: 10 december 2014 - 19:01 - Svar

Uheldigvis er det sådan , at vi er nødt til at erkende , at venstrefløjen stadig totalt dominerer alle de klassiske elementer af det som engang var Danmarks kulturliv . Fra literatur til teater og tv-produktioner er den politiske korektheds apostle meget dygtige til at stå sammen og holde ethvert andet synspunkt udenfor .

  Erling

  Posted: 10 december 2014 - 19:46 - Svar

  Glimrende. De graver deres egen grav, og jo mere de graver, desto dybere bliver den.

   Peter Andersen

   Posted: 11 december 2014 - 00:28 - Svar

   Enig Erling.

   Det kan da være ligegyldigt om de lige giver Fjordmann en lille sviner mere. De koger jo bare videre på den tynde suppe, som færre og færre gider æde.

Humoral

Posted: 10 december 2014 - 20:19 - Svar

Den 22/7-11 var jag ute i trädgården när min fru kallade på mig, Breaking News, ett attentat har skett i Oslo.
Strax efter att jag satt mig ner framför TV:n gjordes en intervju med en skräckslagen norsk Statsminister som spontant
uttalade dessa ord, ”Nu må vi kunne tale sammen”. Intervjun gjordes när endast bombattentatet mot
regeringsbyggnaderna i Oslo var känd, men Stoltenberg hade vid denna tidpunkten förmodligen även blivit informerad om massakern
på Utöya. Uppenbart fanns det en tänkt våldsverkare som Stoltenberg ville söka dialog med, men detta fick man aldrig veta.

  norje

  Posted: 10 december 2014 - 21:43 - Svar

  Utøya startet 2 timer etter bomben, så lite trolig:) Sannsynligvis trodde han som alle andre på det tidspunktet at det var muslimer som stod bak, derav “dialog”-tilnærmingen.

Nils

Posted: 10 december 2014 - 23:25 - Svar

Som dette teaterstykke beskrives, så er det Utøya-katastrofen i ny og forbedret udgave, da førsteudgaven ifølge venstrefløjen havde en række fejl, der gjorde den lidt tung at anvende politisk. For eksempel forkert gerningsmand med for meget vand i hovedet, forkerte ofre og i det hele taget en lidt forkert retning på aggressionen. Nu er der rettet op på alt det. Fjordman(n) en drømmecasting og muslimerne på rette plads: ofre.

Det fremstår lidt uklart, hvad der driver den unge mand til at begå attentatet, der skal vel lidt mere til end ensomhed, og hvorfor er han ensom? Men han har nok været inde på det store stygge internet og læst hvad… Breiviks manifest?

Projektet virker totalt frastødende med sit billige opmærksomhedskræmmeri og en hån mod alle rigtige ofre, håber der ikke kommer et øje.

Leave a Comment