24
dec
Seneste opdatering: 24/12-14 kl. 0309
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det er 11 jul på bloggen, det er en menneskealder i blogosfæren. Jeg tror, SR stadig spiller Björling og “Oh, Helga Natt” hver julenat kl 12. Det gjorde de alle de mange jul, jeg holdt i Småland, som regel i sne, der går perfekt med en badstue. Bagefter en svensk, amerikansk, dansk fusionskøkken-jul med sommerens svampe og bær og dens porse, enebær og slåensnaps. Nu om stunder er den heldansk, på landet med gode venner og gudstjeneste juledag. Glædelig jul til alle venner og læsere og hvorfor ikke også fjenderne?

Der er lidenskab og styrke i hans stemme, men også en vemod, der forankrer følelsen i dybden og vidner om skjulte lag i Jussi Björlings personlighed………Det er med O helga natt , Jussi Björling synger sig helt ind i hjertet og får mørket til at lyse. Dette lyse mørke er en del af hans egen stemme, og klokken i salmen ringer som et blødt kosmisk ekko og vidner om en anden verden, der for en stund kommer til stede. Her.

Jussi Björlings stemme skaber korrespondancen mellem himmel og jord, ikke mindst i kraft af hans uforlignelige legato og linjeføring, der gør salmens gentagne slutvers til en lang glidende bevægelse, hvor han uden ophold skaber sammenhæng fra det højeste til det dybeste på melodiens tonestige. Hold da op, hvor er det godt, her i Augustin Kocks svenske gendigtning: “O helga natt , o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens smärta led.” (Weekendavisen 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*)

Københavns pigekor i Grundtvigskirken:


København den 22 og den 23. Klik for helskærm

jul 1 133 jul 1 171 jul 2 001 jul 2 004 jul 2 006 jul 2 011 jul 2 012 jul 2 013


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 24 december 2014 - 00:05 - Svar

God jul! 🙂

Svend Andersen

Posted: 24 december 2014 - 00:28 - Svar

En rigtig glædelig Jul til dig og dine kære, Steen. 🙂

  steen

  Posted: 24 december 2014 - 00:36 - Svar

  Tak, Svend – hils alle dine, jeg håber vi ses i gen næste år

nobody

Posted: 24 december 2014 - 01:54 - Svar

Förlåt mig Steen, låt Tommy Körberg gjuta olja på min vrede – “I Mitt Hjärtas Land”: https://www.youtube.com/watch?v=3xu6WBAWSYs

P.S God Jul till alla runt om i norden.

nobody

Posted: 24 december 2014 - 02:33 - Svar

En gladelig jul och hälsning från Betlehem – “Jihad Bells from Bethlehem”: https://www.youtube.com/watch?v=9uK3jAzSv9c

Lars Mattsson

Posted: 24 december 2014 - 02:59 - Svar

God Jul!

Många vackra bilder och mycket fin musik.

  Ola

  Posted: 25 december 2014 - 18:51 - Svar

  Blir helt kvalm av” helga natt”JB .tredve vers? ca er for meget.

   Lars M

   Posted: 28 december 2014 - 19:06 - Svar

   Jag håller med dig Ola. Hela kroppen ryser av välbehag när man lyssnar på den.

T. Snorrason

Posted: 24 december 2014 - 05:36 - Svar

God Jul og Godt Nyt År.

Tim Pallis

Posted: 24 december 2014 - 09:51 - Svar

Rigtig god jul og et godt nytår til alle på bloggen og specielt til dig Steen med tak for dit fantastiske arbejde til glæde for alle de forstandige kommentatorer, som læser dine analyser og ser dine dejlige billeder. Björling er måske den største sanger nogensinde – skønt at høre.

Olav

Posted: 24 december 2014 - 11:01 - Svar

Gledelig Jul og mine beste ønsker for et Nytt År til deg, Steen, samt alle lesere!
Det finns mye vakker nordisk musik. Jeg synes intermezzo fra “Sången” av Stenhammar også spiller godt i julen: https://www.youtube.com/watch?v=oUlQrbLNloE

Lars Hartvig

Posted: 24 december 2014 - 11:48 - Svar

Glædelig jul , tak for en god blog.

Svend

Posted: 24 december 2014 - 11:54 - Svar

Glædelig Jul og godt nytår også til dig Steen, og mange tak for din fantastiske blog. Igennem et langt liv har jeg halvdelen af gangene fejret julen i Sverige. Oppe i den mørke dybe stlle og fredfyldte nat. Nu er det slut – familien er uddød, og det er sikkert det bedste. De havde det uendelig svært med ødelæggelsen af den svenske nation.

Og så synes jeg stadig, at Jussi Bjørlings indspilning af “O helga Natt” er for svulstig, men at den har været en fast dejlig tradition er jo et faktum.

Gunnar Biering

Posted: 24 december 2014 - 12:24 - Svar

Glædelig Jul og Godt Nytår til alle – og især til dig, Steen, for dit desværre så nødvendige arbejde.

(Og tak for at introducere Jussi Björling for nye årgange. Da jeg var dreng i 50’erne, hørte man ham altid i Danmarks Radio – nu har de en anden dagsorden. En aktuel krimiforfatter er vist opkaldt efter ham.)

C

Posted: 24 december 2014 - 13:51 - Svar

I lige måde glædelig jul. Snaphanen og alle hans venner ønskes en fredfyldt pause i debatten. Snart slikker helvedes flammer igen om vore fødder.

Morten Bruntse Larsen

Posted: 24 december 2014 - 14:28 - Svar

Glædelig Jul .Tak for en glimrende blog .Jeg bor i det nordligste Grønland, havde ikke fjernsyn i 4 måneder men åbnede Snaphanen hver morgen og har aldrig følt mig så velorienteret takket være denne blog og tilsvarende sider. I denne borgerkrigens tid er det vigtigt . Nyder billeder og “Hellige nat “også her i polarmørket. Må frihedens kræfter finde styrke .

PFEP

Posted: 24 december 2014 - 14:52 - Svar

God jul fra et snefrit norra Skåne og det ønskes til Steen og alle der skriver så gode og indsigtsfulde kommentarer.
Steen hold skruen i vandet, du behøves virkelig som en debatkatalysator i denne tid.
Hilsen Peer

Bjovulf

Posted: 24 december 2014 - 15:36 - Svar

Glædelig jul og godt nytår til dig, Steen – og til alle de øvrige snaphaner naturligvis 🙂

Jeg håber, at du – og alle bidragyderne – vil fortsætte jeres gode arbejde med at få
sandheden om politikernes og PK-“eliternes” vanvidseksperimenter i fuld skala med vore
engang så fredelige, sikre og velfungerende samfund frem i lyset i det nye år.

Svensson

Posted: 24 december 2014 - 17:03 - Svar

God Jul till er alla 🙂

Hr. Naturli'

Posted: 24 december 2014 - 17:48 - Svar

Glædelig Jul allesammen. Ikke mindst til dig Steen.

Min ønskeseddel har en linje, der lyder:
Flere indlæg af LFPC.

Finn A.Skov

Posted: 24 december 2014 - 17:52 - Svar

En rigtig glædelig jul til dig Steen samt skribenterne her på Snaphanen.
Ser frem til mange gode artikler i fremtiden. Fremragende arbejde.

Ole Burde

Posted: 24 december 2014 - 18:53 - Svar

God jul allesammen !
En traditiion er god at have , hvis den ikke bliver fjernstyret af en udenforstående magtfaktor …
Ekkoerne af kristendommen i den tilsyneladende kun sekulære og materialistiske kultur er mange . Det man har kaldt ”godhedsindustrien” eller ”den politiske korrekthed ” eller ´´mennskerettighedskulten ” kan sammenfates i begrebet ”kristendommens UÆGTE afkom” …
Uheldigvis er det sådan at disse ekkoer , ganske som fortidens ægte kristendom , overvejende biliver brugt af den kyniske elite til at pacificere folket , sådan at dette ikke gennemskuer hvordan samme elite har solgt sig selv til EU-Imperiet .
Den store forskel er , at hvor kristendommen i fortiden blev brugt til styrke det nationale samenhold , bliver den nuværende Pseudu-Religion, dirigeret fra syd af Imperiets centrale institutioner , brugt til at demonisere enhver følelse af tilknytning til Nationen Danmark .
Men som sagt , God Jul !

rubb

Posted: 24 december 2014 - 22:04 - Svar

God jul.

Jeg ønsker en av Skandinavias viktigste blogger et riktig godt nytt år.

Angela

Posted: 24 december 2014 - 22:30 - Svar

En riktigt God Jul på er allesammans tyvärr måste jag göra Er alla medvetna om Reinfeldts nya tal som chockat runt om i stugorna. Det är INTE Reinfeldt som blivit galen detta är GLOBALISERINGENS vanvett. Detta är målet för globalisering. Folkmord på européerna. Nationalstaten som är basen för demokrati, politik och välfärd håller på att avskaffas av den globala makteliten – en liten klick multimiljardärer. Detta gynnar dem själva. De vill få fritt spelrum att tillägna sig folks skattepengar, råvarutillgångar och få tillgång till folks tillgångar överhuvudtaget.

Detta är målet med EU och massinvandringen är ett redskap att nå detta mål. Så NI månne bäva men detta planerar man i slutna rum på Bilderbergmötena, toppmötena och i EU. Angela Merkel och van Rumpuy fick pris för att de nått så långt i sina ambitioner i att förstöra västvärlden.

På sätt och vis var det bra att han talade ur skägget så att alla hör det. Så slipper vi som vet vad det är frågan om tassa omkring och i stället förhoppningsvis bli trodda av alla. Detta är en sensation att han säger vad det handlar om och måste vidarebefordras över hela Europa och västvärlden.

Angela

Posted: 24 december 2014 - 22:46 - Svar

http://avpixlat.info/2014/12/24/reinfeldt-fortsatter-agera-sanke-for-m oderaterna/

Enligt globalisterna är ett lands gränser bara ett påhitt, liksom ett folk bara är ett påhitt. Det är en social konstruktion. Så går det när man inte har en gedigen utbildning utan bara lyssnar på kurser och konsulter och inte har en gedigen bildning eller kan luta sig på vetenskapliga studier och bedöma själv. Då tror man att man vet och kan om man rabblar likt en papegoja alla dumheter som sägs i de slutna rummen. Ingen finns där som kan bemöta vansinnigheterna. Ingen nej-sägare utan bara ja-sägare. Nej-sägarna släpps inte in och kan stoppa vansinnet. De enda som kan få stopp på det är folken i respektive länder.

Jag har gång på gång sagt i debatterna först i Sverige sedan här att de här människorna saknar kunskap om SAMHÄLLEN , hur de konstrueras och fungerar. Saknar kunskap om människor hur de tänker och handlar. Jag har sagt att de är historielösa dv s de saknar kunskap om respektive lands historia och hur länderna blivit till. När man inte har kunskaper är man lättmanipulerad. Reinfeldt och makteliten i väst är nyttiga idioter åt den lilla klicken multimiljardärer. Vakna upp alla nu för HELVETE, nu svär jag igen men jag måste för att ni skall vakna upp och förstå att det inte gäller bara Sverige! Sverige är bara först ut på banan att förgöras!

Angela

Posted: 24 december 2014 - 22:53 - Svar

Återigen refererar jag till riksdagsprotokollet från 1978 då det först diskuterades i Svensk Riksdag. Detta har varit känt länge i Sverige och har diskuterats före de stora krigen. Det tog fat igen efter andra världskriget.

http://www.defria.se/2014/03/05/protokoll-1977-78-137-20748274

  Angela

  Posted: 24 december 2014 - 23:27 - Svar

  Några chockade kommentarer från Avpixlat:

  Tricky Dick • 2 minutes ago

  Vägrar konsekvent att titta på något program där han medverkar eftersom allt han säger är sådant nonsens!
  På det sätt han säljer ut Sverige mitt framför näsan på svenska folket, så måste det vara en skruv som är lös på den mannen!

  Socialism är en sjukdom Tricky Dick • in a few seconds

  Ondskans hantlangare som han så fyndigt kallas.

  Kasper K • 2 minutes ago

  Begreppet “bäst före datum” har fått sitt ansikte.
  I Reinfeldts fall handlade det om någonstans runt 2005. Det tog onekligen sin rundliga tid innan det “sovande folket” kom att uppmärksamma det. En dyrköpt uppvakningsfas med en raserad välfärdsstat som resultat.
  Hans självberöm stinker också lika illa som någonsin gammal utgången m…”

  Det som Reinfeldt säger är helt sant! Fyra moderater drog sig tillbaka efter valet: Borg, Reinfeldt, Bildt och två till i toppen. Efter att de fullbordat sitt uppdrag och nu S med Löfven skall föra vidare. Valet var manipulerat. Löfven tillsatt redan i juni när han flög med Wallenberg till Bilderbergmötet. Man ser till att båda falangerna de rödgröna och alliansen blir inblandade så att folk inte skall förstå vad som händer som EU:s nye president sa. Men agendan och den s k “politiken” som inte är någon politik utan direktiv från EU är densamma för alla partier i Sverige utom SD som inte skrivit på Lissabonfördraget eller alla EU:s övriga fördrag. Det enda som skiljer är bagateller så att det skall se ut som om de har olika politik. Det är “färgen” på staketen och hur de bygger “staketen” på en dag, en vecka ett år och mängden arbetare som utför jobbet och lön och arbetsvillkor. Staketen skall byggas oavsett vilket block som regerar. “Staketen” pengarna går rakt ner i fickorna på multimiljardärerna och folket blir slavar. Det handlar om refeodalisering.

Angela

Posted: 24 december 2014 - 22:54 - Svar

http://www.defria.se/2014/03/05/protokoll-1977-78-137-20748274

Kommentaren försvann. Jag har refererat till den förut.

Angela

Posted: 24 december 2014 - 23:05 - Svar

Till dina bilder och trots mörkret så finns det hopp:

“Rödaktigt lyktsken glänser
på frusen trottoar
Långt bortom tidens gränser
ett ögonblick jag var.
Jag hörde bortom tunga
grå fält och vattendrag
en herdeskara sjunga:
Ett barn är fött i dag!

Jag hejdar mig och tänker:
Står jag i hörnet kvar?
Rödaktigt lyktsken blänker
på frusen trottoar.
Mitt öra blåsten piskar
med kalla gisselslag
men djupt i mig det viskar:
Ett barn är fött i dag!

Din vinternatt som kuvats
av frosten och låg stum,
o ande, har förljuvats
av evangelium!
Snart skingrar morgonglöden
allt mörker kring ditt jag.
Förgänglig är blott döden.
Ett barn är fött i dag!

Dikt: Ett barn är fött idag!
Författare: Hjalmar Gullberg Diktsamling: Sonat
Förlag: Bonniers 1929

Marit

Posted: 24 december 2014 - 23:45 - Svar

Gledelig Jul ønskes Steen, samt alle snaphaner og snaphøner.
Fra vinterland i Midt- Norge.

Vederso

Posted: 24 december 2014 - 23:51 - Svar

Merry Christmas and a happy New Year to everybody.

Robin Shadowes

Posted: 25 december 2014 - 01:11 - Svar

På en dansk blogg måste man ju ha lite dansk jule-musik också. Glädelig jul, God ju & Hyvää perkele jouloua!

https://www.youtube.com/watch?v=hasJBmVzt-U

Skåning

Posted: 25 december 2014 - 01:36 - Svar

En meget glaedelig jul till alla Snaphanens läsare.

Morten - - -

Posted: 25 december 2014 - 03:05 - Svar

Rigtigt glædelig jul til hver og én !

– – –

machiavelli

Posted: 25 december 2014 - 08:37 - Svar

Også tak og god jul fra mig til Steen og hans fantastiske blog fra Thailand. Må vi håbe at Sveriges største dumrian for en dårlig jul og et deprimerende nyt år.

Angela

Posted: 25 december 2014 - 11:29 - Svar

Mina ovanstående kommentarer borde stått på France gripped by fear at Christmas men jag har inte besökt bloggen och läst det. Inte heller hade jag observerat Reinfeldts plötsliga utspel förrän då jag skrev kommentarerna och läst det på avpixlat.

Det är allvarligt och skall ses som hela västvärldens fruktan inte bara Sveriges. Det är refeodalism och dekonstruktion. Dekonstruktion av samhället och människan. I slutänden väntar ett allas krig mot alla, djungelns lag, upplösning av lag och rätt , ett slavsamhälle där maktmaffian inbillar sig att de skall leva i en bunker fritt från det totalupplösta samhället.

Dekonstruktionen förklarar Reinfeldts för oss andra underliga agerande t ex vid självmordsbombaren i Stockholm där han vid sin presskonferens långt efter länge talade om fotboll i stället för illdådet. Att han inte stoppar massinvandringen, nedmonteringen av välfärden, kriminaliteten, samhällsupplösningen.

I ett dekonstruerat samhälle existerar inte lag och rätt eller ens floskeln “allas lika värde”. Har alla samma rättigheter i varje situation existerar inte några rättigheter alls utan frågan blir då vems rättighet som gäller. Din eller min. Den starkares rätt gäller då. Den som slår hårdast och först vinner.

Globalisternas resonemang faller på sin egen orimlighet. Därför diskuteras den inte. Makteliten räknar inte in sig själva i det dekonstruerade samhället. De ser sig själva som makten som flyter ovanpå. De som bor i de ointagliga bunkrarna fritt från de styrda. De andra.

Något att fundera på i den s k julefriden som vi tror att vi har men som enligt globalisterna endast är en social konstruktion. Ett självbedrägeri. Och det har de rätt i. För så länge vi har dekonstruktörerna sitt vi inte i en Julefrid fastän vi inbillar oss det och vill tro på det utan vi sitter på en bomb som kan utlösas när som helst och redan börjar vibrera. ISIS är en av globalisternas “skapade” sociala konstruktioner. En social konstruktion som de totalt tappat greppet om och som nu förskräcker och får dem att darra eftersom det kan bli deras egna huvuden som rullar nästa gång. De har släppt ut Pandora ur asken. Gud hjälpe oss.

Nu gäller det för folk i alla länder att få tillbaka Pandora i asken igen och entlediga gangstrarna från deras jobb i parlamenten runt om i västvärlden. Lyckas vi inte med det ser framtiden allt annat än ljus ut för våra kommande generationer. Framtiden blir då refeodalism, samhällsupplösning med djungelns lag, ett allas krig mot alla där lag och rätt upplöses.

Globalisterna inbillar sig att krigen mellan länder upphör om man lägger ett “häng” över alla länder och gör det till ett storrike. Det enda som händer är att kriget fortsätter i storriket. Kriminalitet upphör inte för att man suddar bort lag och rätt. Floskeln “allas lika värde” är bara en floskel. När alla har lika rättigheter vems rättighet gäller då? Din eller min? Rättighet blir då bara en floskel. Ingens rättighet gäller. Det civiliserade samhället upphör och den starkes rätt gäller. Våra barn får leva i ett totalt barbari, i en avhumaniserad värld där alla gränser suddats ut även de mellan människa och djur. Inget gott nytt år till en sådan värld.

Nu samlas vi inför det nya året med nya kraftag mot den förskräckliga värld som anas vid horisonten. Låt aldrig Reinfeldts ord få fäste.

Ramona Fransson

Posted: 25 december 2014 - 11:51 - Svar

God Jul och God fortsättning!

Vi som bor “i det vansinniga Sverige (DK) och i DDR-light (N)” fortsätter att kasta ut stora kramar och tack för att Snaphanen med Julia Caesar, Avpixlat, Fria Tider, Marika Formgren, Merit Wager med flera ger oss upplysning och information, som vi inte ser röken av i svensk nationell media. Så en än gång god fortsättning och stort tack för ert arbete!

Peter Andersen

Posted: 25 december 2014 - 14:59 - Svar

Glædelig jul til alle på bloggen – med ønsket om en bedre fremtid..!

Må dit fantastiske arbejde fortsætte i langt tid fremover Steen.

Leave a Comment