26
dec
Seneste opdatering: 28/12-14 kl. 0040
86 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 27-12-2014 124019

At tænke sig: Det blir inget ekstra valg. Ganske ventet. Man kunne sige at syvpartiet statuerer sig som sekspartiet. SD er neutraliseret til 2022. Hvorfor 2022? Da udgør indvandrere og efterkommere 40 procent af befolkningen, og kan i sig selv neutralisere SD.

Jeg har egentlig aldrig opfattet Sverige som et rigtigt demokrati, så jeg er hverken rystet eller chockeret. Statsretsligt holder i dag måske vand, men overenskommelsen er i al fald imod demokratiets ånd.

Der er i Sverige ikke den naturlige respekt for for anderledes tænkende, jeg er vant til. De folkelige klassers demokratiske ligeret ligeså. Det er ingen fri meningsytring, stærkt kontroversielle sager som Estonia, Palme- og Lindhmordet blev pakket af vejen for folket, der ikke anses for modent nok til andet end genusparader, unisextoiletter og global warming.

Lindh mordet var symptomatisk: Tre dages retssag, tre vidner og svenskerne skønnedes aldrig at kunne tåle det serb-nationalitstiske motiv. Ned i jorden og over  i myternes verden med hende. Den antidemokratiske behandling af SD begyndte for årtier siden, idag viser bare at gammelpartierne vil gå til hvilke yderligheder som helst. Hele Sverige tabte i dag, og konsekvenserne udover det tekniske kan på lidt længere sigt blive uoverskuelige, når en lille million er dømt ude af demokratiet.

Den politiske adel er egenrådige pædagoger, den er ikke klogere end andre, tværtimod, men den har en jernvilje til at holde “afvigende” synspunkter udenfor. I den virkelige verden er de rent faktisk ofte pædagoger som et partimedlemskab har forfremmet langt ud over deres evner. Til enhver pris, kan man roligt sige. Spørgsmålet er, om folket nu vil drives til at anvende et sprog, magten ikke kan undgå at forstå. Ingen taler så meget om ekstremister, som svenske magthavere, og ingen gør så meget for at skabe dem.

Sverige har sin egen patroniserende udgave af demokratiet. Den 27.12.2014 udløser kun en lille ventet tics, en ufrivillig sammentrækning i muskulaturen omkring  mundvigen, endnu et kapitel i den svenske bog af besynderligheder og formentlig et af mange skridt imod borgerkrig når man ser tilbage på det om 50 år. Det bliver mærkeligere. Spektakel och pajaseri – Sverige blir allt underligare, skriver Merit Wager.

»Selve pointen med aftalen er, at Sverigedemokraterna nu er blevet desarmeret,« (Olle Lönnaeus)

Med ”Decemberoverenskomsten” har den svenske regering og opposition gennemført en forfatningsomvæltning, hvis formål er at holde store dele af vælgerne uden for demokratisk indflydelse.

Fra og med i dag, lørdag den 27. december 2014, har Sverige i realiteten kun to partier: På den ene side De forenede Partier (Socialdemokraterne, Miljøpartiet, Moderaterne, Centerpartiet, Kristdemokraterne og Folkepartiet) og på den anden Sverigedemokraterne, som er landets eneste oppositionsparti. Dvs. så længe det får lov at findes og stille op til valgene i håbet om at dets stemmer bliver optalt.

Man kan også beskrive det nye politiske system på en anden måde, nemlig som et toparlamentssystem. Officielt regeres Sverige af Riksdagen. Uofficielt, men i realiteten, af et skyggeparlament bestående af De Forenede Partier, der aftaler alt indbyrdes – uden at offentligheden får indblik i forhandlingerne. Riksdagen optræder derfor som et slags ekspeditionskontor for allerede trufne beslutninger. Lars Hedegaard: Sverige går planken ud

Det vi såg på presskonferensen var inte en regering och en opposition. Det var en samregering bestående av sex partier. Ni har dessutom det dåliga omdömet att inte erkänna motiven varför. Det enda skälet till att ni gör detta är för att ni inte förmår ta tag i migrations- och integrationspolitiken på ett sådant sätt så att ni kan hålla Sverigedemokraterna utanför en vågmästarroll. Ni inser inte vad ni gjort. Dangerzone

Löfven förtjänar inte att styra Sverige, säger SD:s tillförordnade partiledare Mattias Karlsson.- Jag tycker det är uppseendeväckande att de går emot de grundläggande demokratiska principerna. Man inför ett regelverk där en minoritet kan styra över en majoritet, säger Karlsson på telefon. – Alliansen har i praktiken lagt ned sin roll som opposition. Sverigedemokraterna är därmed är Sveriges ledande oppositionsparti. Det enda parti som gått framåt i opinionssiffrorna sedan valet är Sverigedemokraterna. Eftersom man inte litar på folket, så undandrar man folket rätten att säga sitt. Misstroendeförklaring mot Löfven

Prisen for at holde  SD uden for indflydelse er allerede høj. I asylsøgere er den høj. Næste år kommer der 140.000 asylsøgere, hvis tallet holder sig bliver det lidt over en million til år 2022 oveni de godt to millioner, der allerede findes. De vil således komme til at udgøre halvdelen af befolkningen længe inden 2040-2060, som hidtil spået. Nu kan kun kassekisten sætte en stopper for svenske politikere.

Hvor mange svenskere vil føle, at dette er et kup imod SD og demokratiet? Hvor mange vil føle, at Sverige nu har en legitim regering? Min fornemmelse er, at prisen for at holde SD ude, vil stige drastisk de kommende år. Polariseringen af befolkningen vil forværres. Der er på dette tidspunkt ingen mærkbar kritik fra svenske journalisters side.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 27 december 2014 - 06:17 - Svar

Desperationen begynder så småt at brede sig i de borgerlige partier i Sverige –
i dette tilfælde Folkpartiet ( FP, som svarer ca. til Venstre i DK ), som nu iflg. de
seneste meningsmålinger ligger og balancerer lige omkring spærregrænsen på 4 % til
den svenske rigsdag – , så noget må jo gøres i en fart, fx. ved at lade som om man
rent faktisk har tænkt sig at gøre ved de massive indvandrings- og integrations-
problemer i Sverige – desværre bare lige 20-30 år for sent 🙂

I øvrigt har en anden FP-leder fremsat et lignende forslag for omkring 10 år siden,
men han blev dengang lynhurtigt sat på plads af flere andre (hyperliberale) partifæller
med fri og kravløs indvandring på deres dagsorden samt af de øvrige borgerlige partier.

Vill införa språktester för medborgarskap

http://www.expressen.se/nyheter/vill-infora-spraktester-for-medborgars kap/

FP-ledaren Jan Björklund tycker att Löfvens beslut om nyval var förhastat, och att han borde gjort upp med alliansen om nya regler för minoritetsstyre.

Men om det blir extraval i mars – då har alliansen en bra chans, menar han.

Och han öppnar för att det gamla FP-förslaget om språktester kan göra comeback. [!!!]

– Väljarna var trötta på alliansen efter åtta år. De ville testa något nytt. Det blev ett haveri. Det betyder att attraktiviteten i alliansen mycket väl kommer att öka, säger han till Dagens Nyheter.

För tio år sedan var integration en stor fråga för Folkpartiet, nu har man släppt den debatten litegrand, erkänner Jan Björklund. Han kan till och med tänka sig att dra fram det gamla FP-förslaget att införa språktest för den som vill bli medborgare. Förslaget finns kvar i partiprogrammet, även om det aldrig vunnit gehör.

– Ett par av de krav som vi hade på en mer flexibel arbetsmarknad och på språktest fick vi inte igenom i alliansen. Vi fick släppa ett antal angelägna krav, säger Björklund till DN.

  steen

  Posted: 27 december 2014 - 07:16 - Svar

  Og den selvstændige udsælger af landet, Migrationsverket

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-anslot-oss-till-det-har-efter-kri get_4214677.svd

  ”Vi anslöt oss till det här efter kriget”

  Alltför stort fokus i svensk migrationsdebatt ligger på de asylsökande, menar Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson. – Det här är människor som har flytt undan krig, förföljelse, tortyr, omänsklig behandling. De har enligt alla statsrättsliga och konventionsrättsliga bedömningar rätt till skydd, säger han.

   nobody

   Posted: 28 december 2014 - 00:39 - Svar

   Tänk på att denne man varit chef för SÄPO.

    Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)

    Posted: 29 december 2014 - 13:45 -

    Ja, SÄPO intogs naturligtvis först. Den verkliga expansionen i övriga institutioner har skett därefter. Annars hade vi blivit varnade.

JensH

Posted: 27 december 2014 - 09:28 - Svar

Okay, ikke at denne nyhed kommer som en overraskelse, men Syv-parti-systemet i Sverige skal alligevel ikke nyde noget af et nyvalg til Riksdagen i Marts:

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7318090/Der-bliver-i kke-noget-nyt-valg-i-Sverige/

Angela

Posted: 27 december 2014 - 10:21 - Svar

Statskupp. Ekot meddelade att ockupationsmakten gjort förändringar för att kunna fortsätta sitt regeringsinnehav. Som snaphanen meddelat har presskonferens om statskuppen utlysts till 10.30. Partiet kommer då att meddela på vilket sätt folket skall sidsteppas.

  intetnavntak

  Posted: 27 december 2014 - 10:41 - Svar

  Hold nu kæft menneske, du er ikke højrefløj med dit hippie lort. Så fat det dog.

  Statskup bliver noget som skaber en nordisk union, de næste mange tusinder år, se dog for helvede lyst på det.

   Angela

   Posted: 27 december 2014 - 10:52 - Svar

   Håll du din käft själv, definiera dig får du göra själv. Någon union vill vi inte ha. Inte ens en nordisk.

    Anonym

    Posted: 27 december 2014 - 12:43 -

    Intetnavntak beskrev dig som människa i alla fall 🙂

    PBrad

    Posted: 27 december 2014 - 17:21 -

    Rolig nu , intetnavntak er en sørgelig statur der åbenlyst er på vej ned i et eller andet misbrug , druk vil jeg gætte på.
    Derouten har kunnet følges på div internet debat sider, bla Snaphanen, sørgeligt.

    Gnurduff

    Posted: 29 december 2014 - 07:42 -

    EU fungerar inte och Sverige börjar bli en diktatur !
    Går Sverige med i NATO så riskerar svensk mark bli den plats där Ryssland och USA drabbar samman !
    I en nordisk union så blir vi stabilare och kan få hjälp att få bort Löfven och andra i regeringen . . Alternativt så får t.ex Danmark styra Sverige tills vi rensat bort alla idioter i toppen ! !

   machiavelli

   Posted: 27 december 2014 - 11:02 - Svar

   Tal ordentligt – menneske.

    Anonym

    Posted: 27 december 2014 - 19:38 -

    Angela
    LÆS DOG FOR HELVEDE HVAD STEEN SKREV I DENNE ARTIKEL. Det kan godt være Steen personligt ikke vil gøre noget ved problemet, MEN DET VIL JEG.

    ALLE bortset fra Norge har stemt for, forskellen er at vi har en FAKTOR der hedder indvandring. Denne indvandring vil stoppes. Og det nytter ikke du sidder og spiller dum over for en nordmand. Vi sætter denne skammens dag I STEN, fatter du hvad der foregår? jeg spiller ikke dine socialist toner.

    Anonymous
    Ja for Angel saksisk, DET ER HUN FANDME IKKE.

    PBrad
    Jeg drikker ikke, blinde idiot. Jeg påpeger de konservative i Sverige er blevet til kommunister, og du står som næste i linjen.
    Desuden tvivler jeg stærkt på du holder øje med mig, for det første er jeg ikke interresant nok for dig. For det andet har jeg altid sagt og ment det samme. Jeg har altid holdt øje med netop det, jeg har pointeret det mindst 2 gange direkte til Steen i kommentar feltet. Det har jeg gjordt fordi jeg ved, Steen ikke er enig med mine holdninger. Men at jeg dog holder styr på dem.

    Machiavelli
    2018 din lorte kommunist, du befinder dig på den forkerte side. LÆS INDHOLDET I ARTIKLEN. Det er ikke noget Steen sidder og finder på, selv om det er konservativ skik. At lave kultur analyser skjult som fakta.

    http://www.uriasposten.net/archives/62466
    “Sverige: Konservativ eks-statsminister – Sverige ejes ikke af svenskerne, men kommende beboere…”

    Angela, PBrad, machiavelli det her er jeres sande jer, 2 svenskere fra diktatur Sverige, 1 Dansk indvandrer. Lorte kommunister. I troede moderaterna/de liberale/de konservative var højrefløj, for det har de ‘politisk korrekte’ socialister/kommunister fortalt jer, idéen om 7/8 kløver partier for alle.

    I TILHØRER IKKE HØJREFLØJEN.

Erling

Posted: 27 december 2014 - 10:56 - Svar

Foerste side af forliget:

http://s3.netdialog.se/1_20141227105053_overenskommelse.jpg

Hvad betyder ‘urbrytninger ur budgeten skal inte vaere moejliga’?

  XY

  Posted: 27 december 2014 - 23:17 - Svar

  Att inte rösta emot delar av budgetförslaget, utan istället helt för.

  Den rödgröna röran, samt SD, gjorde sig emellertid själva skyldiga till den sortens “partikularism” december 2013, när de röstade emot den då borgerliga regeringens föreslagna “jobbskatteavdrag” (inkomstskattesänkning); debaclet kring detta gav riksdagen ett löjets skimmer eftersom frågan hade redan avgjorts tidigare på hösten till regeringens fördel, i enlighet med regeringens förslag. Att voteringen med knapp nöd föll i regeringens favör berodde bl a på att Mikael Damberg (S) missade voteringen (!)… Det kom emellertid efter pinsam debatt, via Konstitutionsutskottet, upp för ny votering i december ifjor, då med majoritet emot regeringens förslag. Som bekant är Damberg nu minister i den farsartade S + MP-regeringen. Vilka klantskallar.

  Skåning

  Posted: 28 december 2014 - 00:18 - Svar

  Det kan tyckas märkligt, och jag vet inte riktigt hur det fungerar i andra länder, men i Sverige röstar man halvårsvis på ett helt budgetförslag, som visserligen sträcker sig fyra år framåt, men kan revideras varje halvår i alla fall. Nästan all politik är kringskuren av denna budget eftersom så fort en kostnad kan kopplas till ett förslag så kan det avvisas genom att inte ha stöd i budgeten. Antar att man t ex kan rösta för ett förbud mot organiserat tiggeri, utan att detta påverkar budgeten. Polisen får väl prioritera om.

  I Sverige har man dock rätten att bryta ut en del av budgeten och rösta emot den, förutsatt att det inte blir någon ökad kostnad, så som skedde när SD tillsammans med vänsterblocket röstade ner en sänkning av marginalskatten för höginkomsttagare (inte så dramatiskt, det inkluderade mig). Men de svenska borgarna har nu lovat att de inte kommer att utnyttja denna möjlighet. De kommer inte ens att rösta ner en rödgrön budget även om det finns majoritet för det (med SD). De har helt enkelt gjort sig till knähundar åt de rödgröna regeringen i hoppet att själva slippa bekymmer 2018, vilket naturligtvis aldrig kommer att hända.

PFEP

Posted: 27 december 2014 - 11:03 - Svar

Bevittnade denna sorgliga tillställning och kontentan för min del är att ; Sverige skal kunna styras av ettvart av de gamla partier, men inte Sverigedemokratin, oavsett hur stora dom lär bli, ty då kommer spelreglerna åter ändras.
Sverige har i dag upphört vara en representativ demokrati i ordets mening och konsekvenserna kan bli oerhörda inom kort.
Det är med säkerhet inte varken politisk eller demokratisk möjligt att under åren där kommer mer eller mindre eliminera demokratin genom “hansslag” mellan en grupp partier i syfte att tilevig tid inneha makten.
Risken för den utestängde minoriteten kommer reagera och agera, må ses som överhängande.

Angela

Posted: 27 december 2014 - 11:07 - Svar

Utdrag ur Fria tider.

“Kort innan pressträffen bekräftade de övriga partierna via sociala medier att även de skulle närvara vid träffen. Trots det handlade pressträffen alltså om regeringen och att det utlysta extravalet nästa år ställs in eftersom Sverigedemokraterna växt sig för stora bland väljarna. Genom att man nu nått en rödgrönblå regeringsöverenskommelse ska SD:s framfart stoppas, hoppas man.

Vidare hänvisade socialdemokraterna den som ville se pressträffen till Aftonbladets hemsida och den artikel i Aftonbladet som skriver om att extravalet är inställt – inte till regeringens hemsida och ingen information om den viktiga pressträffen fanns officiellt påannonserad från regeringshåll.”

På vems order utlystes presskonferensen?

Angela

Posted: 27 december 2014 - 11:13 - Svar

“Kort innan pressträffen bekräftade de övriga partierna via sociala medier att även de skulle närvara vid träffen. Trots det handlade pressträffen alltså om regeringen och att det utlysta extravalet nästa år ställs in eftersom Sverigedemokraterna växt sig för stora bland väljarna. Genom att man nu nått en rödgrönblå regeringsöverenskommelse ska SD:s framfart stoppas, hoppas man.

Vidare hänvisade socialdemokraterna den som ville se pressträffen till Aftonbladets hemsida och den artikel i Aftonbladet som skriver om att extravalet är inställt – inte till regeringens hemsida och ingen information om den viktiga pressträffen fanns officiellt påannonserad från regeringshåll.”

Vem utlyste presskonferensen? En samling mycket nervösa ministrar som försökte ursäkta sin statskupp.

Angela

Posted: 27 december 2014 - 11:49 - Svar

Enligt SVT och TT har SD lämnat in en misstroendeförklaring mot Löfven. Rätt så. Då måste det framgå även för politiska analfabeter att ännu en statskupp genomförts i Sverige. Folkpartiledaren var pinsam när han försökte förklara att det BARA var FORMEN det handlade om. Kan partiledaren förklara vad FORMEN är? Formen är det styrelseskick som landet bekänner sig till. Politiken är innehållet. Innehållet har hitintills sedan EU-inträdet, levererats från EU i färdigpackat skick och därmed reducerat riksdagen till ett betydelselöst skämt, utan folklig makt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6055639

Visionären

Posted: 27 december 2014 - 11:55 - Svar

Med “ett handslag” sidsteppar alltså sjuklövern Sveriges konstitution med regler som stadgar att det krävs två mellankommande riksdagsval – där folket får säga sitt – för att genomföra en liknande förändring. Syftet med detta regelverk är alltså – jag upprepar – att folkets röst ska bli hörd i riksdagsval innan konstitutionella förändringar införs. Grattis sjuklövern till att ni med ert “handslag” åsidosatt konstitutionen i detta land!

  Visionären

  Posted: 27 december 2014 - 18:45 - Svar

  Jag skrev två mellankommande riksdagsval härovan. Ska vara ett. Men det gör inte saken mindre allvarlig. Ingenstans i svenska Regeringsformen eller Riksdagsordningen finns regleringar om att partier kan sätta de vanliga röstetalsberäkningarna ur spel genom att träffa uppgörelser om hur de ska rösta genom “handslag” som ska vara under flera år framöver. Detta är som jag ser det ett åsidosättande av de demokratiska spelreglerna, och deras andemening, sådan den är inskriven i Sveriges grundlagar. genom att bryta mot Sveriges grundlagar har sjuklöverpartiet definitivt brutit mot det samhällskontrakt som svenska skattebetalare eventuellt tyckt var en bra idé att följa. Nu när detta samhällskontrakt således inte längre gäller, finns inte heller anledning för oss medborgare att hålla vår del av kontraktet.

   Maja Dacke

   Posted: 27 december 2014 - 22:50 - Svar

   “Nu när detta samhällskontrakt således inte längre gäller, finns inte heller anledning för oss medborgare att hålla vår del av kontraktet.”

   Ja, Visionären, exakt min tanke. F ö har jag aldrig skrivit under något kontrakt med dem men … …

   Så var ska vi börja? Vi svenskar har ju blivit så hjärntvättade att vi fått svårt att tänka efter. Hade jag varit hacker – då hade jag vetat var jag skulle börja. Hade jag varit journalist … detsamma. Hade jag varit kompis med någon svensk Snowden … … Ingenting av detta.

   Men det finns några därute som vet – så mycket vet jag.

Nils

Posted: 27 december 2014 - 12:20 - Svar

Så er det slut med at håne høhø stjerneforhandleren Löfven: Nu har han såmænd svejset syv af otte partier sammen i en koalition. Der bliver respekt fra kollegerne nede i Europa. De har også ringet fra Kina.

Michael Larsen

Posted: 27 december 2014 - 12:28 - Svar

Slap nu af, der er ikke tale om statskup eller lignende, bare en bekræftelse af det bl.a. Snaphanen har sagt hele tiden, at Sverige styres af et syvparti. Syvpartiet har til lejligheden lavet en stemmeaftale som gør at sosserne kan få deres retmæssige andel af ministerlønnen, og de har en forventning om at moderaterne skal have deres lige så retmæssige andel om 4 år. Noget for noget.

  Charles Nielsen

  Posted: 27 december 2014 - 14:31 - Svar

  OG ?????

Falsterbo

Posted: 27 december 2014 - 12:40 - Svar

Kan man formulera det så att 6 partier genomförde en statskupp och bildade en kamouflerad enpartistat?

  Nils

  Posted: 27 december 2014 - 13:13 - Svar

  Javisst, exakt så är det.

  Kim Rasmussen

  Posted: 27 december 2014 - 14:03 - Svar

  Det er vel naermest ligegyldigt,hvordan forloebet beskrives…..i hvert fald er vejen mod
  en et-parti-stat nu vidt aaben.Foej for helvede:-(

   ragnhild

   Posted: 28 december 2014 - 22:32 - Svar

   For deretter å være blitt møre nok til å godta “EU-provinsbetegnelsen”. Reinfeldt sørger nok for det i evnt. utnevnelse som sjefsglobalist i FN.

Thomas Nydahl

Posted: 27 december 2014 - 13:24 - Svar

Den politiska klassen har idag formaliserat sitt inre samarbetsliv och blivit en hydra med sex ansikten. Den har lurat i träsken, nu kan vi betrakta den i fullt dagsljus. Är någon förvånad?

  Stefan Borg

  Posted: 27 december 2014 - 16:22 - Svar

  Nej Thomas, jag är inte förvånad, möjligen förbannad. Men samtidigt lättad. För äntligen är stunden inne, när sanningen om den svenska s.k. demokratin har uppenbarats. “Blockpolitiken”, detta ynkliga skådespel som man fört ut till folket som äkta vara, är överlämnat åt glömskan.

  Om två år kommer det att vara bortglömt tillsammans med de flesta småpartierna, som hade blockpolitiken som enda överlevnadsstrategi. Om svenska folket vill det eller inte, det kommer att få skåda många nakna småpåvar framöver, och den synen kommer inte att vara uppbygglig…

  Lika lite som Steen har jag trott att Sverige var en demokrati, annat än till namnet. Nu äntligen är valet en möjlighet: ska svenska folket göra Sverige till en demokrati, eller till något annat… Skulle det senare bli fallet, då har landet hur som helst inget existensberättigande, och våra barn — ja, våra barn… De får då den svåra uppgiften, liksom de tyska efterkrigsbarnen, att förstå hur det var möjligt att de egna föräldrarna kunde svika sin nedärvda historiska plikt så till den grad…

  Det är möjligt att andra världskriget aldrig var en plikt för svenska folket att utkämpa, även om många såg det som en plikt att rädda Finland. Men ingen svensk ska kunna säga att det inte var hans plikt att rädda fosterlandet när folkets fiender framträdde i öppen dager. För svårare är det inte: sju partier förenade för att utplåna det svenska folket, mot ett parti som helt tillhör samma folk.

  Valet har blivit mycket lättare…

   nobody

   Posted: 28 december 2014 - 00:44 - Svar

   Finns inte mycket att tilläga till vad du skrivet.

   Skåning

   Posted: 28 december 2014 - 01:21 - Svar

   Word! som kidsen säger.

  Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)

  Posted: 29 december 2014 - 13:49 - Svar

  Jag trodde inte att jag kunde förvånas av någonting längre, men faktiskt…Att till och med Göran Hägglund skulle sälla sig till monstren, det hade inte ens jag väntat mig. Jag måste erkänna att han spelade sin roll väl.

Lene

Posted: 27 december 2014 - 13:41 - Svar

Direkte demokrati er eneste vej – også for Danmark. Vi kan simpelthen ikke stole på dem, der kalder sig politikere, og som burde have en anden etiket, så borgerne vidste, hvad de her havde med at gøre. Altså vil vi have demokrati? Eller vil vi styres af karriereryttere og plattenslagere?

  PFEP

  Posted: 27 december 2014 - 15:19 - Svar

  Just det, “Tinget” der valgte deres hovedmænd, kan ikke være dårligere end dette!
  Vi Nordbor har gjort det inden og kan sagtens gøre det igen.

  Et “Ting” bør bestå af mennesker der gennem altruisme og vidsyn, der uden skyld og forbindelse, kan se vad flertallet i folket har til gode, og det gennem gode mænd og kvinder der har de flestes gode for øje.
  Sådan ser det ikke ud i Sverige i dag, et land uden hverken demokrati eller “Ting”.

   ragnhild

   Posted: 28 december 2014 - 22:38 - Svar

   Altruismebegrepet synes jeg er utslitt etterhvert. For noen betyr det å åpne landets grenser for dødsideologier, kontraproduktivt i våre dager dessverre.

    PFEP

    Posted: 29 december 2014 - 11:49 -

    Vilar Altruism på en bas av sunt förnuft, är det et ganska bra begrepp 🙂

Charles Nielsen

Posted: 27 december 2014 - 14:30 - Svar

SD er neutraliseret til 2022, skrives der. Javel ja:
Sverige holder ikke til det, til år 2022, sverige er brændt af inden, hvilket jeg er sikker på.
800000 vælger på SD, men dette tal er kraftig voksende allerede nu, når den det dobbelte, sker der noget.
Så vi ser frem til hvad der vil ske.

En Demo eller to vil nok komme på tale med politistyttede moddemoer og bilafbrændinger, og vil det så ikke blive hørt og taget til efterretning, så har vi baladen.

Hvorfor jeg skriver politistyttede: De tør ikke røre hverken Muslimer og Voldsaberne fra AFA og andre Venstresnoede grupper

Muligvis kunne regeringen i sverige ende som ceausescu, inden da (2022).

Det ville jo være frygtelig, men jeg tror den svenske regering spiller gris. De er ikke alene om det, Den Danske og den Norske gør det også.

tant Gul

Posted: 27 december 2014 - 15:26 - Svar

Nu är vi bekanta med *Decemberöverenskommelsen 2014*

Den ger anledning till följande *MYCKET* enkla räkneresonemang.
I senaste valet erhöll SD 13 % = ca 800 000 röster.
I valet 2018 kan kanske SD erhålla 20-25%.
Vad kommer det att innebära med hänsyn tagen till den rådande Decemberöverenskommelse?
Absolut ingenting!

För att överhuvudtaget kunna påverka politiken i NyaSverige måste SD nu vara större än alla andra möjliga samarbetskombinationer inom 7-klövern.

Ponera att till SD övergår 2018 lika många röstande från såväl sosseblocket som alliansblocket, dvs. i vardera fallet x %.

Vi erhåller då följande relation:

(S+MP+V)-X + (M+FP+C+KD) -X = SD + 2X

Efter att ha vrängt litet med procenttalen kommer man fram till att att SD måste erhålla ca 48,4 % = ca 3 000 000 röster vid valet 2018 för att komma i överläge över varje möjligt 7-klöversamarbete.

Alla torde inse att sannolikheten för att detta skall ske är infinitesima, dvs nästan = 0.

Vad har vi då att vänta oss de närmaste 8 åren – och även tiden därefter?

Massinvandringspolitiken, och därmed nästan allt annat i samhället, bestäms ensamt av rådande ICKE-SD regering. Nästan all verksamhet i NyaSverige är uppbyggt i och kring det invandringsindustriella komplexet.

Marschen in i det Reinfeldtska multikulturella islam-helvetet fortsätter ostört. Någon revolution blir det inte, ej heller något inbördeskrig. SD kommer att sakna allt inflytande.
Att på demokratisk väg genomföra nödvändiga reformer, som t.ex repatriering av alla asylanter som vägrat identifiera sig i asylprocessen (91%) – som ljugit sig in i landet – blir det aldrig.

För de nya generationerna som växer upp kommer det att vara naturligt att 50-95% av alla elever i skolan talar arabiska och att flickorna är iklädda hijab. Den idag vuxna befolkningen
(>25 år) är död om 50 – 60 år. Därmed är motståndet mot multikulti & islam helt brutet.
Till dess kommer vi att få se otaliga och ständiga kompromisser med Sharia, löpande förlust av frihetsrättigheter – till slut kommer ensamt endast tankefriheten att finnas kvar – det gjorde den också i Orwells 1984.

Om 50 år kommer det inte att finnas många som minns ett en gång tryggt, välmående, harmoniskt samhälle med hög social sammanhållning som hette Sverige. Landet som ödelades av en psykopatologisk 1/32 neger som under sin levnad hade rätt i endast en sak: DET SVENSKA FOLKET SOVER.

Vilken hedersknyffel Adolf Hitler ändå måste ha varit i jämförelse med lands- och folkförrädaren Reinfeldt!

  Rudolf

  Posted: 27 december 2014 - 21:23 - Svar

  Exakt så är det ju faktiskt, negerkungen jobbar mot landets befolkning medans A.H. jobbade FÖR Tyskland.

  Skåning

  Posted: 27 december 2014 - 23:02 - Svar

  Bortsett från den eminenta beskrivning du ger av det demokratiska läget denna “överenskommelse” ger, så tror jag faktiskt att din dystopi är precis vad 7-klövern och journalisterna så frenetiskt arbetar för. De tror nämligen som du, att folk kommer att vänja sig vid 50% araber och hucklen överallt, och därefter kommer vi alla att leva i harmoni och sjunga kumbaya. Bara de får liiiite tid på sig till att fullborda sitt utopiska projekt, utan att SD kommer och stör. Det är i detta ljuset man ska se deras panikartade beteende.

  Haken är ju att detta aldrig kommer att hända. De 40 senaste åren har ju med all önskvärd tydlighet visat att folk inte bosätter sig i Rosengårds villastad, hur vänster, höger eller “allas lika väääärde”-fanatiker de är. Projektet kan med andra ord bara sluta i våld, kaos och ett lidande som få kan föreställa sig. När de tror de har “vunnit” har de i själva verket förstört ett land. Vad som kommer av det? Det vågar jag inte sia om.

  Arvid Falk

  Posted: 28 december 2014 - 01:05 - Svar

  NyaSverige är Nazi-Tyskland i repris – vridet 180 grader.

  Nazisterna ville bygga Tyskland till ett land för det tyska folket – andra folkgrupper betraktades som ej önskvärda, behhandlades hänsynslöst och uppmuntrades att lämna landet.

  Den svenska sjuparti-kartellen vill bygga Sverige till ett land för jordens alla folk – svenskarna betraktas som ej önskvärda, behhandlas hänsynslöst och uppmuntras att lämna landet.

norje

Posted: 27 december 2014 - 16:21 - Svar

Nå som de har avskaffet demokratiet åpner de for vold som eneste alternativ, slik motstandsbevegelsen i Norge og Danmark måtte bekjempe egne totalitære nazister som Quisling og tyske okkupanter under krigen. Dessverre tror jeg svenskene vil la landet bli islamisert uten noen som helst form for motstand, selv om det skal svært lite til for å få politikerne ut av massesuggesjonen. Farvel Sverige.

Ramona Fransson

Posted: 27 december 2014 - 17:07 - Svar

Först satt de i sandlådan och visste inte vem som hade ansvaret även om de alla sju påstod sig ha just ansvar och ta ansvar utan att förstå vad som menas med ansvar. Nu idag efter att Löfven inte vet vilket ben han ska stå på, påstår de sju återigen att de tar ansvaret genom att frångå grundlagen med ett “handslag” i stället för att gå den vanliga demokratiska vägen när man ändrar i grundlagen. Allt för att de inte vill erkänna sitt ofrånkomliga fel med den havererade flykting- och invandringspolitiken. Sveriges välfärd kommer att försvinna, men det fattar inte vanliga människor som inte läser in sig på världspolitik och intresserar sig för annat än mode, kläder och vilken kaffesort de ska beställa in.

Nu befinner sig de sju i en torktumlare där de kommer snurra runt i käcka färger och konstellationer. När det blir för hett om öronen kommer de göra vad som helst för att slippa ur tumlaren. Troligen kommer ingen att öppna dörren utan de får helt enkelt se sig själva skrumpna ihop och bli luddet som man skrapar bort och slänger i papperskorgen.

De borde ha lärt sig att förstå ord som DEMOKRATI; YTTRANDEFRIHET OCH RELIGIONSFRIHET inte gjort dem till något som de själva ville ha vinning av. De glömde det viktigaste av allt i sin iver att hugga sig fast vid makten. De glömde sina väljare … oförlåtligt!

Voldposten

Posted: 27 december 2014 - 17:11 - Svar

Absurdistan har da i det mindste et oppositionsparti. Det er mere end vi har i Mohammedanmark og Noregistan…

Jesper

Posted: 27 december 2014 - 17:18 - Svar

Statskup (light). Farvel til Parlamentarismen. Demokratiet står nu på et brækket ben. Utroligt hvis dette lille fupnummer er lovligt rent juridisk. Men kan de holde masken (og man kan se at det er svært) og den fælles takt, er SD skatmat, og deres vælgere må sejle i egen sø. Eneste demokratiske indflydelse de nu reelt har tilbage, er at gå på gaden i lovlig protest. Det gør de næppe, og derfor sker der nok heller ikke mere i denne sag (andet end at Lofven får lov at stå på broen, når skibet rammer isbjerget på fuld knald.)

Lene

Posted: 27 december 2014 - 17:55 - Svar

Det er jo Hitlers taktik om igen, men da kom andre til, fik givet Hitler på tæven og fik ryddet op. Men hvem vil komme Norden til hjælp denne gang? Tyskland, England og Frankrig har selv nok at gøre, om end jeg tror befolkningerne der er mere stålsatte og vil klare sig bedre.

Ole Madsen

Posted: 27 december 2014 - 17:57 - Svar

Det er mærkværdigt, at svenskerne bryster sig af at være så tolerante og altomfavnende over for alle, der finder vej til Sverige, hvor der er plads til alle (ifølge Reinfelt). Og så er der alligevel 7-800.000 (for flertallets vedkommende etniske svenskere), som er ildesete, og som der ikke er plads til.

Angela

Posted: 27 december 2014 - 17:59 - Svar

Johan Westerholm i Ledarsidorna skriver:

“Jag ser nu hur jag får mail efter mail – och nu telefonsamtal – efter presskonferensen från besvikna partikamrater och besvikna allianssympatisörer. Ett par av dem hyfsat namnkunniga med erfarenhet från både riksdag och regering. De lämnar nu. Vissa lämnar sitt partiengagemang, vissa lämnar sina respektive partier och vissa lämnar politiken. Av samma skäl. Ett taskspel som för oss in i ”Danger Zone”. Där ni föser bort oss som tror på demokratin. Och ni föser en del in i just det hägn som ni vill undvika. Ni skapade idag en ny oppositionskraft som ersatte Alliansen. Ni gjorde Sverigedemokraterna till oppositionsledare idag, den 27 december 2014. Ni benämner det som en historisk decemberöverenskommelse. Ja – den är historisk. Ni har precis fört oss in i Danger Zone. Där ingen demokrat vill befinna sig.

Att ni ens har mage och sedan stå och se så nöjda ut. Att ni har mage.”

Titta även på moderaternas facebooksida. Enklaste vägen är pettersson blogg

  Angela

  Posted: 27 december 2014 - 20:02 - Svar

  Hämtat från twitter Expressen, professor Bjereld:

  19m
  Ulf Bjereld @UlfBjereld

  Den som modererar kommentarerna på Moderaternas Facebook-sida i kväll får sannerligen göra skäl för sin lön. #decemberuppgörelsen #svpol
  Retweetad av Tomas Eneroth
  Visa

norje

Posted: 27 december 2014 - 19:44 - Svar

Først Løfven, så Hellas:

Greek Prime Minister: “It’s Best For The Country” To Do Away With Democracy
http://www.zerohedge.com/news/2014-12-27/greek-prime-minister-its-best -country-do-away-democracy

*SNAP ELECTIONS WILL THROW GREECE INTO TURMOIL, SAMARAS SAYS
*GREECE’S BIGGEST PROBLEM IS POLITICAL UNCERTAINTY: SAMARAS

Morten - - -

Posted: 27 december 2014 - 21:52 - Svar

Det er et fremskridt.

– – –

Menig 442

Posted: 27 december 2014 - 21:59 - Svar

Arbejdsgivere og marxister er paradoksalt nok enige om ubegrænset indvandring. De førte får frit valg på hylderne og kan måske bruge en ud af ti og marxisterne både til højre og venstre kan fint benytte de ni resterende, som falder igennem på arbejdsmarkedet til at bygge luftkasteller.

Torben Caroc

Posted: 27 december 2014 - 22:07 - Svar

Ådalen version 2.0
Det kunde mycket väl tänkas att tusentals människor blir så rasande att de spontant stoppar in- och utfart till Arlanda i flera dager. Detta för att markera att ‘allemansrätten’ inte gäller alla 7 milliarder människor på denna jord.

Och om den blokerande folkmängd jagas bort med stridsvagnar och skarpa skott, vad har då ? Ådalen version 2.0.

  Morten - - -

  Posted: 27 december 2014 - 22:54 - Svar

  Det kommer ikke til at ske ved, at tusentals människor gør det. Kun ved, at du gør det. Og du gør det ikke. Så nej – det er en fantasi, der skal tage lidt af dit overtryk af lige nu, en ventil, du linder på, et eskapistisk drømmeri, du hengiver dig til.

  Det kunne ikke mycket väl tänkas. Men det kan meget vel drømmes.

  – – –

  nobody

  Posted: 28 december 2014 - 00:54 - Svar

  lugn o fin, alla stridsvagnar finns på Gotland, våra stridandebförband finns i Mali. Enda regeringstyrda styrkor finns i Malmö, ivrigt utförande allmänfarlig ödelägelse.

Visionären

Posted: 27 december 2014 - 23:24 - Svar

Sådana här uppgörelser, som i förhand reglerar hur partier ska lägga sina röster inom riksdagens system och som dessutom är sagda att gälla i flera år i rad, är enligt min mening inte förenliga med vare sig Regeringsformen (RF) eller Riksdagsordningen (RO). Ingenstans i dessa två grundläggande lagstiftningsprodukter finns utrymme som ger en sådan uppgörelse stöd. Tvärtom förutsätter såväl RF som RO att riksdagen består av var för sig självständiga partier som i varje fråga (eller ”ärende” som det kallas på kanslisvenska) röstar utifrån sina egna intressen och utifrån vad som gynnar dessa egna intressen bäst för stunden. Några långtgående ”röstlöften”, som sträcker sig över flera mandatperioder, känner varken RF eller RO till. Detta framgår med all önskvärd tydlighet när man läser t.ex. RF 4 kap. 6 och 7 §§:

” Ärendenas avgörande
6 § När ett ärende ska avgöras i kammaren, får varje riksdagsledamot och varje statsråd yttra sig i enlighet med de närmare bestämmelser som meddelas i riksdagsordningen.
I riksdagsordningen meddelas också bestämmelser om jäv. Lag (2010:1408).

7 § Vid omröstning i kammaren gäller som riksdagens beslut den mening som mer än hälften av de röstande enas om, om inte något annat anges i denna regeringsform eller, när det gäller frågor som hör till förfarandet i riksdagen, i huvudbestämmelse i riksdagsordningen. Bestämmelser om förfarandet vid lika röstetal meddelas i riksdagsordningen. Lag (2010:1408).”
Notera att det alltså är enskilda ledamöter som tilldelats förmågan att avlägga sina röster.
Vad gäller undantaget i 7 § (dvs. formuleringen ”om inte något annat anges i denna regeringsform eller, när det gäller frågor som hör till förfarandet i riksdagen, i huvudbestämmelse i riksdagsordningen”), är det framför allt bestämmelserna i RF 8 kap. 14- 17 §§ som åsyftas:

” Stiftande av grundlag och riksdagsordningen
14 § Grundlag stiftas genom två likalydande beslut. Genom det första beslutet antas grundlagsförslaget som vilande. Det andra beslutet får inte fattas tidigare än att det efter det första beslutet har hållits val till riksdagen i hela riket och den nyvalda riksdagen har samlats. Det ska dessutom gå minst nio månader mellan den tidpunkt då ärendet första gången anmäldes i riksdagens kammare och valet, om inte konstitutionsutskottet beslutar om undantag. Ett sådant beslut ska fattas senast vid ärendets beredning och minst fem sjättedelar av ledamöterna måste rösta för beslutet. Lag (2010:1408).

15 § Riksdagen får inte såsom vilande anta ett förslag om stiftande av grundlag som är oförenligt med ett annat vilande grundlagsförslag, utan att samtidigt avslå det först antagna förslaget. Lag (2010:1408).”
17 § Riksdagsordningen stiftas på det sätt som anges i 14 § första–tredje meningarna och 15 §. Den kan också stiftas genom endast ett beslut, om minst tre fjärdedelar av de röstande och mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar för beslutet.
Tilläggsbestämmelser i riksdagsordningen meddelas dock i samma ordning som lag i allmänhet.
Första stycket tillämpas också vid stiftande av sådan lag som avses i 2 § första stycket 4. Lag (2010:1408).”

Och så har vi slutligen stadgandet i RF 8 kap. 18 §:

” Ändring och upphävande av lag
18 § En lag får inte ändras eller upphävas på annat sätt än genom lag.
I fråga om ändring eller upphävande av grundlag eller riksdagsordningen tillämpas 14–17 §§. Vid ändring eller upphävande av sådan lag som avses i 2 § första stycket 4 tillämpas 17 § första stycket. Lag (2010:1408).”
Det sagda betyder på vanlig svenska:
– Att ”vanlig” lag inte får ändras eller upphävas på annat sätt än genom stiftande av ”ny” lag.
– Att vissa lagar är ”exklusiva” i den meningen att det inte räcker med att på vanligt sätt stifta ny lag för att ändra eller upphäva dem. Det är därför de kallas ”grundlagar”. Regeringsformen är en sådan grundlag.
– Att det för att ändra i RF enligt 14 och 15 §§ ovan således krävs att det av den lagstiftande församlingen (dvs. Sveriges riksdag) fattas två likalydande beslut, där det första beslutet förklaras vilande och det andra beslutet fattas först efter det att allmänna riksdagsval har hållits och den nya riksdagen har samlats.
– Att Riksdagsordningen (RO) också är en lag som vanligtvis kräver två likalydande beslut med ett riksdagsval emellan. Emellertid är RO lite speciell eftersom det enligt 17 § räcker med ett beslut som minst hälften av riksdagens ledamöter röstar för (oavsett antal deltagare), och om de som aktivt röstar för dessutom uppnår minst ¾-dels majoritet för den föreslagna förändringen.

Viktigt att hålla i minnet är att alla lagförslag eller förslag om lagändringar måste upp på riksdagens bord genom väckande av ett ”ärende”. Det går således inte för sig att ändra i vare sig lag eller grundlag genom ”utomparlamentariska” uppgörelser.

Vad innebär då den s.k. Decemberöverenskommelsen (DÖ)? Jo, att sjuklövern förbundit sig att rösta på visst sätt i flera år framöver. Detta är enligt min mening att frångå principen i 4 kap. 6 § RF om att varje riksdagsledamot och varje statsråd ska kunna yttra sig (och därmed rösta) i enlighet med de närmare bestämmelser som meddelas i riksdagsordningen, bl.a. stadgandet i 11 kap. 10 § RO:

” Avgörande genom omröstning
10 § När ett ärende ska avgöras genom omröstning ska de yrkanden som har lagts fram under överläggningen ställas mot varandra. Det yrkande som enligt talmannens uppfattning har bifallits med acklamation, eller det yrkande som talmannen bestämmer, utgör huvudförslag vid omröstningen. Mot huvudförslaget ställs ett annat yrkande som motförslag.
Om det finns fler än ett yrkande som kan ställas mot huvudförslaget, ska kammaren först i ett eller flera förberedande beslut avgöra vilket yrkande som ska vara motförslag i huvudomröstningen.
Omröstningen sker öppet. I enlighet med bestämmelsen i 4 kap. 7 § regeringsformen är riksdagens beslut det förslag som stöds av mer än hälften av de röstande, om inte något annat anges i regeringsformen eller i denna lag. Talmannen tillkännager hur omröstningen har utfallit och bekräftar beslutet med ett klubbslag.”

Genom att lämna reglerna i såväl RF som RO därhän har sjuklövern således kunnat åsidosätta en lång rad med stadganden om hur riksdagsarbetet ska gå till. Detta strider inte bara mot RF:s och RO:s ordalydelser, utan mot hela andemeningen i konstitutionen. Nämligen att all makt ska utgå från folket och att om konstitutionen ska förändras så får det endast ske i enlighet med reglerna om grundlagsändring med ett riksdagsval emellan där folket får tillfälle att säga sin mening. När sjuklövern nu lämnat dessa regler därhän står vi på första steget till en diktatur (eller demokratur om nu någon hellre vill använda det ordet).

V

Bjovulf

Posted: 27 december 2014 - 23:56 - Svar

Ikke alle svenske moderater synes åbenbart, at denne antidemokratiske aftale er så god en ide – så måske kan det ligefrem føre til en egentlig splittelse af partiet på længere sigt? 😉

Jeg har længe undret mig over, hvordan de mere klassiske fædrelandskærlige moderater / konservative overhovedet kunne stå model til Reinfeldts og de øvrige lalleliberale og skabsradigale PK-tossers ophørsudsalg af den svenske nation til FN, EU og endeløse baner af uintegrerbare indvandrerende ballademagere, kriminelle, og religiøse fanatikere med
barbariske klannormer, kvindeundertrykkelse, medbragte konflikter og krige, homohad, antisemtisme samt had, foragt og intolerance over for den “urene vantro” værtsbefolkning og
dens værdier, normer, omgangsformer, kultur, love og “demokrati” i deres mentale bagage.

Kinberg Batra sågas av moderatprofilerna

http://www.expressen.se/nyheter/kinberg-batra-sagas-av-moderatprofiler na/

Efter den utannonserade decemberöverenskommelnsen växer sig den interna kritiken inom Moderaterna stark. [!!!]

“Vi ska tydligen lägga oss platt redan i vår”, skriver Ulf Adelsohn, tidigare partiledare, på Facebook.

Beskedet om att Sverige inte kommer att gå till val och att en blocköverskridande överenskommelse ingåtts för att kunna styra Sverige i minoritet väcker reaktioner inom Moderaterna.

Tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, M, höjer ett varningens finger till M-ledaren Anna Kinberg Batra i en kommentar på hennes Facebook-sida.

“Det blir rejäl uppförsbacke Anna. Jag tror inte detta är bra för Alliansen. Löfven såg lika förtjust ut som katten Måns, när han grundligt lurat Pelle”, skriver Lena Adelsohn Liljeroth.

  Kim Rasmussen

  Posted: 28 december 2014 - 00:35 - Svar

  Sjovt at du naevner eu….skam faa den der ilde maatte taenke derom,men det kunne nu vaere interessant at faa belyst,om eu har haft sine klamme,diskrete fingre med i spillet omkring
  “decemberöverenskomsten” ogsaa……de var jo ret effektive i forbindelse med afsaettelsen af
  demokratiskt valgte regeringsledere i Graekenland og Italien for nogle aar siden,saavel som de var voldsomt fremme i skoene ,da Oestrigerne tillod sig at vaelge Jörg Haider i sin tid,ligesom eu idag har temmeligt ondt i roeven af AFD i Tyskland og Front National i
  Frankrig,for slet ikke at naevne deres aversion mod diverse nationale bevaegelser i europa.
  Se mit spoergsmaal som et forsoeg paa at identificere den laveste,eller retteligt nedrigste
  faellesnaevner i det beskidte spil….

  Bjovulf

  Posted: 28 december 2014 - 03:14 - Svar

  Mange interessante kommmentarer på Nya Moderaternas Facebook-side –
  de er mildt sagt ikke særligt begejstrede for denne luskede aftale … 😉

  https://www.facebook.com/moderaterna/posts/10152605831501156

   Kim Rasmussen

   Posted: 28 december 2014 - 10:23 - Svar

   Nej,aegte begejstring ser anderledes ud ,men jeg maa dog tilfoeje,at visse ubehagsytringer
   lyder lidt som jomfruens undren over,hvordan hun mon blev gravid…….:-)

Bjovulf

Posted: 28 december 2014 - 00:17 - Svar

Kalla Anka tar knark ( Anders And på stoffer ) 😀

NYMOSOC ( a la ENGSOC i George Orwells “1984” 😉 )

http://kalletarknark.com/serie.php?id=2417 ( side 1 )

Historyman

Posted: 28 december 2014 - 00:29 - Svar

Det spænderne de næste par år, bliver ikke indvandrings raten, men udvandrings procenten fra Sverige.
Et slag på tasken vil være, at man opnå en udvandring på 1 – 2 % af befolkningen pr. ano. Nogle vil tage til Danmark andre Norge. Men jeg tror at Canada, USA og Australien bliver de helt store vindere.
Mvh.
Historyman

Charles Nielsen

Posted: 28 december 2014 - 01:28 - Svar

Vil lige informere.

Sverige går en ulykkelig fremtid i møde.
Af Mogens Camre.
Udviklingen i Sverige er foruroligende. Et flertal har besluttet, at holde mindretallet, Sverigesdemokraterne uden for politisk indflydelse. Det er selvfølgelig lovligt for et politisk flertal at sætte sin politik igennem, men et demokrati kendes også på, hvordan det behandler sine mindretal. I svensk politik er der nu kun ét mindretal, Sverigesdemokraterne, og deres vælgeres mening tolereres ikke i det autoritære svenske samfund.
Det er mere end almindelig uklogt at udelukke et så stort mindretal fra politisk indflydelse, men Sveriges flertal vil næppe lytte. De fatter ikke, hvad de gør ved landet, selv om de har fået alvorlige advarsler. Olof Palme, den ekstremt socialistiske socialdemokratiske statsminister, blev myrdet på åben gade i 1986. Mordet er aldrig opklaret, men mange antager, at mordet var begrundet i Palmes politik, som sigtede på at gøre Sverige socialistisk. I 2003 blev Sveriges udenrigsminister Anna Lindt myrdet i et stormagasin i Stockholm. Morderen var en serbisk immigrant, som oplyste, at han havde begået mordet for at tage hævn over Sveriges støtte til de muslimske kræfter på Balkan, som var i konflikt med serberne.
De reaktioner mod islamiseringen af Sverige, som ses i den senere tid, er et forvarsel om, hvad der sker, når demokratiet skubbes til side. Når en million menneskers protest mod befolkningsudskiftningen i Sverige undertrykkes, er det en åben opfordring til at tage udemokratiske midler i brug. Sverige er på vej mod kulturel opløsning og økonomisk deroute, og selv om svenskernes flertal gennem flere år er blevet hjernevasket til at tro på, at Sverige ikke tilhører svenskerne men rettelig bør foræres til muslimske indvandrere, må man gå ud fra, at der er kræfter tilbage i Sverige, som vil gribe til midler, som politikerne forstår.
Sverige går en ulykkelig fremtid i møde.

Peter Andersen

Posted: 28 december 2014 - 01:48 - Svar

Man kan jo ikke lave en så bred samlingsaftale, bare for at holde SD ude. Hvordan skal den dog kunne regerer i længden? De små umodne drenge og piger har jo bare stykket dette pjat sammen af umiddelbar frygt for et nyvalg. 800.000 “stemte forkert” og flere vil “stemme forkert” næste gang – og det går jo ikke..!
Men de kommende år sidder hele Sverige jo og glor vantro på politikere som hverken fører den ene eller den anden politik. Det går altså ikke i længden. Selv indenfor de syv andre partier har vælgerne vel forskellige holdninger til et eller andet..?!
Så spil bare på at SD går mod de 50 procent…

Skåning

Posted: 28 december 2014 - 04:55 - Svar

Jag vill inte vara sådan, Steen, men detta kan vara den största händelsen i hittills i svensk politisk historia. Maktövertagandet -76, minoritetsregeringen därefter. Jag tror ingenting trumfar detta. Inte för att stressa dig, men detta är verkligen svensk politiskt självmord i realtid. Pinochet, släng dig i väggen!

  steen

  Posted: 28 december 2014 - 08:13 - Svar

  @Skåning: Måske, du ved, jeg har stor tiltro til dine vurderinger. Det er svært at overskue nu, men der er andre end dig, der tyder dette meget ilde

  Tid

  Den har nu fört oss in i den kanske farligaste situation vi någonsin befunnit oss i sedan 1809 års regeringsform. Vi närmar oss de facto samma situation som rådde i Tyskland 1932 där åratal av trixningar med regelverk till slut blev praxis och en praxis som NSDAP till slut säkrade makten med. Jag utesluter inte att Sverige kan befinna sig där som senast 2022. Nittio år senare. Om inte.

  Om inte den köpta tiden nu används på ett klokare sätt och med ett bättre omdöme av främst Stefan Löfven än han visat hitinitlls. Dagens ”historiska” överenskommelse kommer inte ha försvagat Sverigedemokraterna annat än symboliskt och kortsiktigt så länge inte de övriga sex partierna på allvar tar tag i migrations- och invandringspolitikens effekter. Idag är detta politikområde precis lika låst av Miljöpartiet som tidigare i en libertariansk politik från de sex partierna. En politik som inte ingår att samtala om i överenskommelsen men där det inom fem av de sex partierna finns en mer eller mindre kraftig opposition mot dagens ordning.

  Tony Terzis· Lund

  Alliansens partitoppar har inget mandat bland sina väljare för att i ett slag lägga sig platta och lämna “Walk Over” till sittande regering fram tills 2022. Den s.k. “Decemberöverrenskommelsen” är ett dråpslag mot hela den parlamentariska demokratin i Sverige och de dårar som är skyldiga till detta illdåd kommer att straffas av sina väljare.

  Jag kan lova att SD redan efter gårdagens debaclé är uppe i 20-25% väljarstöd och räkna med att detta bara är början. I takt med att det svenska välfärdssamhället krackelerar i ett accelererande tempo så kan SD:s strateger ta det piano och stilla tiga i takt med att partiet nosar på 30% sträcket inför valet 2018. Det sistnämnda förutsätter givetvis att valet inte ställs in och/eller SD förbjuds. Ingetdera skulle längre förvåna mig med tanke på situationen i Sverige utvecklas. Landet är enligt flertalet utländska ledarsidor numera att betrakta som en fullfjädrad “konsensusdemokrati”, d.v.s. en demokratur.

  Jag anser mig vara lyckligt lottad att som utlandsboende slippa se mig över axeln efter tanke- och åsiktspolisen komma efter mig. Nu gäller det att bli av med det svenska medborgaroket innan det är behäftigat med visumtvång vid inresa i civiliserade demokratier.

Nils

Posted: 28 december 2014 - 10:10 - Svar

Når Anna Kinberg Batra skal vælges til partiformand på moderaternes ekstraordinære kongres den 10. januar, så er det sikkert planlagt at hun skal mødes af spontan, overvældende og næsten endeløs hyldest og stående ovationer. Mon det går som planlagt? Eller går det som Räfven MÅSKE har forestillet sig: Et kæmpe rivegilde.

Den bliver svær at forklare den aftale, hun har fået lavet der: Det tidligere så stolte højreparti er nu mappebærer for venstreekstremisterne, og til gengæld har hun fået nogle bittesmå figenblade – nærmest i karseformat – med nogle områder, der skal diskuteres bredt, men det er vel at mærke de rødgrønne, der bestemmer. Ganske interessant at følge svensk politik lige nu.

PFEP

Posted: 28 december 2014 - 12:38 - Svar

Nu hvor de fleste følelser har sunket ind, kan jeg bare konstatere at i går den 27 December 2014, udsattes Sverige for en synderlig raffineret statskup.
Den repræsentative-parlamentariske demokrati er neutraliseret, bare partier der indgår i “handslaget” kan tillades styre Sverige.
Hvornår kommer de første skud at affyres?

Med tanke på dybden af denne opgørelse mellem Riksdagens gamle partier, er det ikke fjernt at forestille sig at valget 2018 aflyses, i Nationens interesse så klart, om nu SD i opinionen for SD viser sig nærme sig en for opgørelsen, kritisk størrelse.
Det er heller ikke med samme opgørelse i minde, umuligt at SD kan komme at forbydes, det med tanke på seneste tidens retorik omkring SD og Nyfascisme.

Jeg har under mine mange år i livet været med om det meste i moderne tid, gik som 10-årig “Atommarchen” fra Helsingør til København, jeg var 18 år gammel i 1968 og har været med i flere demonstrationer mod Vietnamkrigen, men ALDRIG havde jeg troet at jeg i mit liv skulle få opleve et skandinavisk land overgive Demokratiet, gennem et “handslag” mellem folkevalgte politikere fra både venstre og højrefløjen, for at bevare magten og neutralisere et for dem ubekvemt parti, SD.

Den 27 Februar 1933 brændte den Tyske Riksdag og gav dermed alibi for indførelse af Diktatur.
Den 25 December brændte en Moske i Eskiltuna og dermed alibi for indførelse af Diktatur i Sverige!

Sverige kommer til at betale en meget høj pris for dette demokratiske makværk og med tanke på takten i indvandringen, kan jeg uden problemer se alvorlige borgerlige uroligheder forude, man bør ikke glemme at Sverige er vel et af de lande i Europa hvor flest medborgere indehar skydevåben og ammunition i sine hjem, det set i forhold til en halalpoliti-myndighed og et ikke eksisterende forsvar!

Jeg sige bare; lykke til Sverige, nu kan det bare gå fremad, ty bunden nåedes den 27 December 2014.

  intetnavntak

  Posted: 28 december 2014 - 22:43 - Svar

  Problemet er bare at det ikke passer.

   intetnavntak

   Posted: 28 december 2014 - 22:51 - Svar

   På en politisk skala, ny eller gammel. Så passer det ikke.

   Importerede venstre stemmer: Ja.
   Skaberne af problemet: Venstrefløjen.
   Løsningen på problemet: Højrefløjen.
   Sammenligning med Hitler til stede? nej.

Morten - - -

Posted: 29 december 2014 - 02:18 - Svar

  Morten - - -

  Posted: 29 december 2014 - 03:29 - Svar

  I hvert fald dets demokratiske ånd. Sovet stille ind efter lang tids sygdom.

  – – –

   Bjovulf

   Posted: 29 december 2014 - 03:52 - Svar

   Ja, RIP ;-(

   ( Rotate In Perpetuity 😀 )

Morten - - -

Posted: 29 december 2014 - 06:04 - Svar

Thomas

Posted: 29 december 2014 - 09:28 - Svar

Måske kan Ingrid Carlqvist initiativ med en underskift indsamling for muligheden for Skånelands retur til Danmark råbe eliten op i elefenbenstårnet om situationens alvor.

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9534

læs om hendes tanker på

http://www.d-intl.com/2014/12/27/ledare-aterfor-skaneland-till-danmark -for-demokratins-skull/

Betyder, dette at jeg billiger sønderdeling af mit broderland. absolut NEJ !!!

Men jeg billiger et hvert initiativ der kan belærer den svenske elite og ikke mindst det svenske folk om folkestyre er netop FOLKEstyre og ikke STYRETfolk. Og hvis situationen fortsætter i Sverige kunne et fremtidsscenarie med specielt Skåne og Blekinge søger tilbage til Danmark, bestemt blive realistisk, med deres afgivne rigsdags stemmer i mente.

Så støt om underskriftindsamlingen, og SPRED det gerne

Bjovulf

Posted: 29 december 2014 - 11:51 - Svar

Da Capo

Posted: 29 december 2014 - 14:18 - Svar

BOKEN SOM FÖRSVANN
– och fortfarande efter 44 år är det som om ‘den boken’ aldrig har funnits…

“Det blinda Sverige”,

(Tema Förlag 1971) var titeln på Åke Ohlmarks översättning av Roland Huntfords *The New Totalitarians* (bild: http://korta.nu/huntford ), boken som kritiskt skildrade svenskarna och i synnerhet deras makthavare. Huntford (född 1927)som var gift med en svenska, var 1961 – 1974 korrespondent för den brittiska tidningen Observer med placering i Stockholm. Huntford beskrev Sverige som redan då en ‘light version’ av George Orwells ”1984” eller kanske Aldous Huxleys ”Du sköna, nya värld”.

Huntford menade att efter ett nästan 40-årigt socialdemokratiskt maktinnehav, hade svensken indoktrinerats till att bli “ett med staten”. Huntfords mor var ryska, själv talade han ryska och hade god insyn i det sovjetiska samhället. Huntfords uppfattning var att Sverige mera liknade en öststat än något annat fritt, västeuropeiskt land.
——————–

I västerländsk kultur beror individens säkerhet på lagens höghet och välde — men i Sverige baseras den på den sociala välfärden … För svensken är lagen inte medborgarens skydd utan statens mak- ochverkningsmedel.

Vad svenskarna begär är välstånd och inget annat. De har konditionerats till tron på att deras materiella säkerhet är en gåva av staten. Och de betraktar politisk träldom som ett nödvändigt villkor och ett hyggligt pris för välståndets fortsättning.

Svenska språket har manipulerats på så sätt att det har blivit praktiskt taget omöjligt att ge uttryck för opposition, särskilt när det gäller staten och kollektivet.

Regeringen är mån om att överallt ha kanaler för indoktrinering och propaganda. I slutanalysen blir syftet med agitprop detsamma som hos Orwells tankepolis eller Huxleys kontrollanter: statens absoluta kontroll över tänkandet.

Det är mycket få som är i stånd till att känna igen indoktrineringen i den språkliga manipuleringen. I ordets egentligaste bemärkelse har folket genomgått hjärntvätt.

Samförståndets princip styr allting: den privata konversationen, det intellektuella livet och statens regerande.

Huntford menar att det är ungefär 300 personer som alla känner varandra och som tillhör ett ”spindelvävsnät” av likasinnade. De har strängt privata möten om vilka det aldrig rapporteras i massmedia. Det är där den politiska dialogen äger rum, medan riksdagsdebatten mest är ”taktisk svada”. Det som möjliggör för detta nätverk att fungera och så totalt regera Sverige är samförståndsandan. Det betyder också att de fåtaliga dissidenter som finns saknar betydelse. De kommer aldrig in i maktens inre cirklar och de har rent allmänt svårt att göra sig hörda.

Svenskarna har en närmast ömsint relation till överheten och förstår därför inte demokratins innersta väsen, som är att skapa samhället genom politisk dialog: De är fullständigt tillfreds med att lämna landets styrelse och skötsel åt byråkraterna, under förutsättning att fasaden är korrekt klädd.

Huntford har inte särskilt mycket till övers för svenska universitet. De är totalt kapade av socialdemokratin och vänstern och utgör förgreningar av den statliga byråkratin. Den akademiska friheten är bara en retorisk fras, om ens det:
”Akademisk frihet har aldrig förekommit i Sverige: oberoende universitet skulle ha förhindrat tankekontrollen och var därför inte önskvärda.”

Om svenska journalister tyckte Huntford ännu sämre. De skiljer sig från sina kollegor utomlands på följande sätt:
“Behovet av att förses med ett lager godkända åsikter är ett särdrag hos den svenska pressen och övriga massmedia. De agerar som en hjord. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet. Det finns ingenting av den självrannsakan och efterprövning av grundprinciperna som annars ‘plågar’ västerlandet.”

“Svensk press saknar den vitalitet och kritiska problemuppställning som kännetecknar den bästa anglosaxiska pressen; den är obligatoriskt samstämmig i en direkt förfärande grad – och detta i ett land där det påstås råda yttrandefrihet. Pressen stöder allt som systemet bygger på; den viktigaste grundvalen är samförstånd, men den täcker allt annat också.”

“Det är praktiskt taget omöjligt för någon som opponerar mot regeringen att få göra sig hörd. Radio och TV har förvandlats till partiets och statens lydiga tjänare.”

“Bedömt uteslutande efter sina olika massmedia verkar Sverige som om det styres av en tolerant, manipulerande diktatur. Medierna gör ett intryck av att finnas till för att indoktrinera en bestämd synvinkel. Det finns ett bestämt område av tolererade åsikter, och det är litet och trångt; ve den som inte håller sig inom dess råmärken!”

Slutligen, observera att ovanstående avser den svenska verkligheten för 45 år sedan. Hur skulle dagens situation ha skildrats av en författare med Huntfords kapacitet?

—————————————
Karl-Olov Arnstberg har skrivit utförligt om Huntfords bok, dels i hans och Gunnar Sandelins bok “Invandring och mörkläggning” (2 delar), dels på sin blogg.
http://morklaggning.wordpress.com/
http://morklaggning.wordpress.com/blogg/
se också: Huntford+Susan Sonntag: Hot Love and Cold People.
http://edoc.hu-berlin.de/nordeuropaforum/2009-1/marklund-carl-83/XML/

nedan citeras Karl-Olov Arnstberg:

“Det verkligt intressanta och skrämmande är att så mycket av det som Huntford skrev för över fyrtio år sedan stämmer in på dagens situation. Den stora skillnaden är att Huntford förklarar 1970-talets Sverige som ett resultat av ett långt och i det närmaste totalt socialdemokratiskt maktinnehav. I dag vet vi att samstämmigheten och den totalitära ambitionen sträcker sig över partigränserna. Det är absolut ingen förbättring. Det gör bara en verklig opposition inom systemet svårare. Den enda politiska opposition av betydelse som finns i Sverige kommer som bekant från Sverigedemokraterna. Den utlöser onekligen skrämmande politiska reaktioner, inte minst när det gäller uppfattningen av vad demokrati är. I Sverige handlar demokrati inte om folkets vilja utan om *värdegrunden*. Eftersom Sverigedemokraterna inte delar de övriga riksdagspartiernas värdegrund, så beskylls de för att vara odemokratiska – ja till och med fascistiska (eller nyfascistiska). Att de är framröstade i demokratisk ordning och att deras partiprogram inte innehåller några som helst avsteg från demokratins principer är irrelevant.

Detta är det totalitära tänkandets kärna: demokrati handlar inte om att respektera folkets vilja utan om att folket måste tänka rätt. För att få dem att tänka rätt, behövs det en massiv propaganda.

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)

Posted: 29 december 2014 - 14:18 - Svar

7-Partiet satsar helhjärtat på konfliktmaximering. Detta steg kommer att följas av fler i samma riktning. Man vill provocera fram reaktioner. Man vill kunna visa på “den växande fascismen”, som “tyvärr tvingar samhället att vidta åtgärder”. Till slut kommer man, när de första större bombdåden genomförs, att förklara dessa med att “vi måste förstå att utsatta muslimer har rätt att försvara sig mot fascistiska angrepp”.

Vi kommer att få se många fler “fascistiska brandattentat” mot moskéer, av samma skäl som det kommer att ske fler polisskjutningar mot “svarta ungdomar” i USA:

http://en.wikipedia.org/wiki/Karl-Heinz_Kurras

Leave a Comment