31
dec
Seneste opdatering: 23/9-16 kl. 0534
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I de sidste timer af 25-året for Das Mauerfall skal denne fascinerende dokumentar næsten med. Det er første gang (2012) Margot Honecker indvilliger i at lade sig interviewe på betingelse af det bliver journalisten og ex-Stasi medarbejderen Frank Schumann. I filmen medvirker bla.Egon Krenz, Lothar de Maizière, Hans Modrow, Helmut Schmidt, Wolfgang Schäuble, Michael Gorbatschow, Eduard Schewardnadse, Gregor Gysi, Manfred Stolpe, Peter-Michael Diestel, Friedrich Wolff og Rudolf Seiters.

Også præsten Uwe Holmer i Lobetal, der indkvarterer Honeckers i deres siste dage på flugt i Tyskland, en præst af alle mennesker indretter et asyl til rigsateisten numero uno. Margot Honecker håner dødofrene ved Muren og klager sig over de 1.500 Euro hun får i pension fra Tyskland, som må være en anseelig sum i Chile. Utøjet Margot Honocker lever endnu. ARD-Dokumentation: Der Sturz – Honeckers Ende. (Tysk, utekstet) Dokumentaren har så vidt det kan ses ikke været vist i Danmark.

Det er en verkvægende tanke, at ingen magthaver nok så mægtig, er større end at han kan blæses væk som et sandkorn på et døgn, selv i et DDR. Kan selvfornøjede svenske magthavere, der er parate til at gå til yderligheder, for ikke at blive standset i deres bortgiven af landet, blæses bort fra magten?

Nu betragter en stor mængde svenskere dem som fjender af demokratiet. Næste kapitel af idioternes hærgen af Sverige er begyndt. De synes at sidde i evigheder, men gør de nu det? Vil det nu lykkes at give resten  af Sverige bort?  I Sverige brændes den svenske forskning om Stasi og svenske kollobatører, hvilket kun kan betyde at svenske samfundspidser har været mere fedtet ind i DDR, end Säpo bryder sig om. Klaus Kjøller skriver i Svensk jordskred i 2018

Herved undgår de svenske gammelpartier, at SD scorer en stor gevinst ved det nu aflyste marts-valg, og Alliancen undgår, at deres rigdagsgrupper skrumper ved samme valg. Prisen er, at SD ved valget i 2018 formentlig vil få mindst 20 pct. af stemmerne. Fordi svensk presse i længden vil være ude af stand til fuldstændig at ignorere de problemer, som den massive indvandring giver. Og fordi SD får ekstra stemmer fra demokratisindede svenskere, fordi SD er det eneste kamplystne oppositionsparti og dermed det eneste tilbageværende tegn på, at der stadig er reel parlamentarisme i Sverige.

Sverige: Storkoalisjon i utakt med en stor andel velgere
AvRUBB

En meningsmåling viser at nesten halvparten av de svenske velgerne ikke er enig i utestengelsen av Sverigedemokraterna. De ønsker at partiene skal kunne samarbeide med Sverigedemokraterna i saker de er enige.

Allt fler svenskar vill att övriga partier ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där man tycker lika, visar en mätning som Sifo gjort för SVT.

– Svenska väljare vill inte ha bråk, kommenterar statsvetarprofessorn Marie Demker, till TT. Av de tillfrågade i undersökningen, totalt 1 135 personer, vill 47 procent att partierna ska samarbeta med SD i frågor där man delar uppfattning, alltså inte exempelvis migrationspolitiken. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med motsvarande undersökning i början av december.

Ikke minst vil man ha muligheten til å kunne bli enige hvis man samtaler en gang i blant. Nå rører ingen Sverigedemokraterna med ildtang en gang.

Allt fler vill se SD-samarbete


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?