5
jan
Seneste opdatering: 5/1-15 kl. 1548
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Af Monika Maron  (Snaphanens oversættelse)

monika_maron (1)Forfatteren Monika Maron tog før jul til Dresden for at danne sig et billede af demonstrationerne. Hun forstår ikke ophidselsen og opfordrer ytringsfrihed.

Mandag før jul tog min ven og kollega Peter Schneider til Dresden. Vi ønskede selv at se fænomenet Pegida, der har hensat medier og politikere i en sådan ophidselse. Det er svært for mig at finde den rigtige tone om dette emne, de rigtige ord, fordi diskussionen er så forgiftet af de uvillige modtageres vrede. at den for hver sætning hænger mig i øret. Hvad er der at sige?

Hvor stammer vreden fra? Tager man Pegida-tilhængerene på ordet, så finder de, at det er vores pligt og asylbehandle krigsflygtninge og ofre for politisk forfølgelse, men at deportere afviste asylansøgere, og de kræver en lovmæssigt reguleret indvandring. Noget andet hørte jeg ikke i talerne, da jeg var i Dresden mandag.

Om de virkelig mener det, kan og vil jeg ikke bedømme. Af disse krav kan man hverken udlede racisme eller fremmedhad, og særligt da ikke nazistiske tilbøjeligheder. Selvom dette skulle være camouflage, og jeg alligevel tillage dem disse synspunkter, ville jeg have udelukket enhver dialog . Men det er, hvad der er sket fra begyndelsen [..]

Alle racister?

Er tre fjerdedele af alle tyskere racister og fremmedhadere, fordi de er frygter at islam vinder for stor udbredelse i Tyskland og langsomt udhuler det verdslige grundlag for vores dagligdag? “Fremmedhadere, racister, islamfjender” (iblandt “islam hadere”), synes at høre sammen i diskussionen om Pegida.

“Islam- kritiker” eller – “modstander” forekommer ikke, kun “hadere” og “fjender.” Men hvad ville en ven af Islam være? Hvilken grund har jeg til at være en ven af islam? Jeg kan være muslimers ven, men ikke en ven af denne uoplyste religion og dens politiske ambitioner, hvis hadpotentiale er så stort, at det har rystet hele verden.

Fra Burkini til megamoske

I den øjeblikkelige misére har alle parter del. Nogle har benægtet, at Tyskland er et indvandrerland, som det har været længe, vi har dog ingen indvandringslove i dag. De andre har råbt på tvangsgermanisering, som at der kun skulle tales tysk i Berlins skoler.

Alle parter har i fællesskab besluttet dobbelt statsborgerskab til flere generationer, som skulle øge integrationen, men har nok bare har handlet om vælgerrekruttering.

Om burkinis, skolerejser, kæmpe moskeer, bederum på skoler eller hvad tyske domstoles absurde mildhed overfor muslimske indvandreres kulturelle særpræg, der først vakte opsigt da en kvindelig dommer i Frankfurt tillod en mand at slå sin kone, ønsker jeg overhovedet ikke at tale.

Islamisering begynder ikke, når islam er blevet statsreligion i Tyskland

Islamisering begynder ikke, når islam er blevet statsreligion i Tyskland, men når den undergraver vores forfatningsmæssige principper og civilisation, med sine religiøse krav. Man behøver ikke være Pegidatilhænger for at kræve, at regeringen og samfundet forsvarer den hårdt tilkæmpede sekularitet og religion, og drager grænser over for en religion, der ikke har gennemlevet oplysningstiden.

De stærkeste allierede i den kamp har været de sekulære muslimer, folk som  Seyran Ates, Kelek, Hamed Abdel Samad, Güner Balci, der lige så lidt som kristne og ateister ønsker, at islam i Tyskland får flere rettigheder og mere plads, end der tilkommer en religion i et stort set sekulært land.

I stedet har regeringen givet efter for presset fra de islamiske foreninger og fjernet de sekulære kræfter i Islamkonferenz.

Hvorfor taler vi overhovedet om fire og en halv million muslimer i Tyskland, og accepterer dermed at alle, der er født muslim, skal være muslim i hele sit liv?

Den sekulære stat skal stå i centrum

Ved vi, hvor mange af de tyrkere, der bor i Tyskland, persere og arabere er muslimer, som nogensinde har ønsket de rettigheder islamiske organisationer har krævet? Grænsen går ikke mellem muslimer og ikke-muslimer, men mellem forsvarerne af den verdslige stat, og dem, der ønsker at underminere den eller bringe den i fare af politiske grunde.

Det er muligt, at mange af Dresdendemonstranterne også har disse tanker i hovedet, når de igen mødes af Herr. Mazyek på et talkshow, hvor han med en sultansk posering igen hævder, at salafisme intet har at gøre med islam, eller når han har brug endnu flere offentlige penge til at animere Tysklandsfødte tyrkiske eller arabiske unge mænd til at gå i skole.

Påstanden om at Dresden og Sachsen mangler muslimer  og absolut ingen grund har til at være bange for islamisering, er i en tid, hvor mindst halvdelen af den politiske bevidsthed dannes af medierne, især tv, for billig.  Når det kommer til stykket kendte de 12.000 moddemonstranter mod Pegida i München også kun Pegida fra tv eller aviser. [..]

Angrebene skaber flere Pegidatilhængere

I stedet for at se den eksplosive tilsynekomst af Alternative für Deutschland (AFD) som et resultat af deres egen politik, behandler alle parter de nye konkurrenter som en spedalsk, som man helst ikke skal sidde ved et bord med, og hvis det ikke kan undgås, i et talkshow, for eksempel, der falder man over ham i fælleskab, som om han ikke var repræsentant for egne vælgere.

Disse scener trækker flere Pegida-tilhængere. I Plasberg og Co. ser de med hvilken indre kraft og nervestyrke ytringsfriheden skal betales, når man tager Pegida i forsvar.

Og den der ikke stoler på sin kraft eller sine stærke nerver, eller på sine retoriske færdigheder, han tror ikke længere på ytringsfriheden. Men om mandagen på Theater Platz i Dresden, som en af 10-15-17.000, kan han selv om han ikke engang er på talerstolen, råbe disse ord: Wir sind das Volk! og Lügenpresse, Lügenpresse! og selv om en så luftig skikkelse som Lutz Bachmann taler for ham, kan han endelig udtrykke sin utilfredshed højlydt.

Vi priser det åbne samfund og fornægter den åbne diskussionen

Denne mandag inden jul, da jeg var i Dresden, bemærkede jeg, at i modsætning til de tv-billeder og avisartikler om tidligere Pegida demonstrationer, fyldte en mængde unge mænd pladsen. Måske havde mødre og bedstemødre havde travlt med juleforberedelserne.

Måske fører antagelsen refleksmæssigt til, at Pegida er en samling af racistiske og fremmedfjendske subjekter, ja nazister, der faktisk findes blandt demonstranterne, skønt ikke i de fleste, måske fører denne afværgekanonade til, at folk der er ikke racister, ikke længere ønsker at udsætte sig for mistanken, og derfor overlader demonstationerne til virkelige racister og fremmedhadere.

På vejen hjem mod Berlin bemærkede vi mange biler med Berlin og Brandenburg nummerplader, og på tankstationen så vi nazisterne og skinheads i deres Thor Steinar jakker. De var der også. Ikke at give dem og deres mindre iøjnefaldende mentale brødre plads og stemme, er det eneste rigtige svar.

Med alle de andre må vi tale. Vi har brug for at gen-lære at udholde andres meninger uden at se deres repræsentanter som fjender og udskud. Vi priser det åbne samfund, men nægter den åbne diskussion. Pegida er ikke sygdommen, Pegida er kun symptomet.

Die Welt: Pegida ist keine Krankheit, Pegida ist das Symptom (Snaphanens oversættelse)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


C. Andersen

Posted: 5 januar 2015 - 07:34 - Svar

Ny demo. Kvinder mod det islamiske kvindesyn i Danmark.
Under inspiration af det, der foregår i Tyskland og specielt i Dresden, vil vi etablere en ny demo i Odense med samme tema som tidligere: Det islamiske kvindesyns trussel mod de europæiske kvinder. Det sker i solidaritet med de oprørsgrupper, som opstår rundt omkring i Europa for at være med til at videreføre oprøret.
Det sker lørdag d. 7 februar kl 13 i Flakhaven, Odense. Spred denne meddelelse

  steen

  Posted: 5 januar 2015 - 09:18 - Svar

  man skal vel have in mente, at den tyske dagsorden er 25 år bagud for den danske. Det er interessant, fordi det er europas krumtap. Har vi brug for Pegida eller er det mig, der ikke gider spadsere i januar?

   PBrad

   Posted: 5 januar 2015 - 20:29 - Svar

   “er det mig, der ikke gider spadsere i januar?”
   Tja , umiddelbart ja men da du i den grad er en af de der har gjort en forskel er du nok ikke den rette til at stille det spørgsmål…
   Jeg tror imidlertid at det er er kærkommen “ventil” hvor det brede borgerskab kan få en legitim ventil for de helt naturlige fustrationer der presser sig på over politikernes manglende formående over for det enorme pres der er på det europæiske “hus/samfund” , derfor er det en relevant reaktion der kommer nu.
   Den kan sikkert blive anderledes men det er det der er her og nu.

machiavelli

Posted: 5 januar 2015 - 12:31 - Svar

De kan analysere til dommedag og hyle og skrige men som den gamle sociolog machiavelli siger. For 25 år siden skrev jeg i en kronik: Stop den muslimske indvandring. Indvandringen er naturligvis ti/doblet siden.

Er det sarligt svart at forstaa, at hvis man fylder de europaiske byer op med indvandrere fra Afrika og Mellemosten, hvor utallige klaner bekamper hinanden med hensynslos vold og terror, saa folger aben med. Samtidig vil det vare umuligt at integrere muslimerne til samfundet, samtidig med at flere og flere moskeer vil ophidse den muslimske ungdom Moralen er, at det er Europaisk selvmord.

Og det er kun de politiske slyngler, der arbejder paa at odelagge deres egne samfund. Snart ryger den forste politiker.

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)

Posted: 5 januar 2015 - 12:49 - Svar

Carl Bildt uttalar sig om världshändelser 2014 och om hur världen kommer att bli farligare 2015 – som om han vore en helt fristående “konsult” istället för en av de som har det största ansvaret för att under decennier ha bidragit till att göra Sveriges och svenska folkets situation farligare än någonsin tidigare!!!:

http://www.di.se/artiklar/2015/1/5/debatt-varlden-blir-farligare/

Bildt om 2014:
“Fyra dramatiska utvecklingar definierade detta år.

Den 27 februari tog ryska specialtrupper över parlamentet på Krim och inledde den invasion som ledde till ockupation och annektering. Och bara någon månad senare inleddes en ny väpnad aggression mot Ukraina.

Den 29 juni utropades ISIL att man nu strävade efter att upprätta ett nytt kalifat i hjärtat av Mellersta Östern. Och sedan dess har vi sett tusentals frivilliga från olika länder ansluta sig till denna våldets och oförsonlighetens försök till statsbildning.

Den 14 november meddelade ÖB officiellt, med stöd av stats- och försvarsministern, att man konstaterat en avancerad främmande undervattensoperation långt inne i Stockholms skärgård.

Och den 19 december sa USA att det var säker på att det var regimen i Nordkorea som låg bakom den avancerade cyberattack som hade riktats mot film- och underhållningsföretaget Sony.

Var och en på sitt sätt, och tillsammans med än större styrka, visar detta på en påtagligt mer utmanande verklighet också för Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik under de kommande åren. Det handlar inte bara om flyktingströmmar. Det handlar om att vi har kommit in i en farligare tid.”

Så långt allt väl. Det är en bild som de flesta sansade människor kan skriva under på, men sedan kommer det märkliga:

“Den europeiska sammanhållningen är i detta läge än viktigare. Vägen mot en effektiv gemensam europeisk utrikes- och säkerhetspolitik kan framstå som haltande och osäker, men det finns inget bättre alternativ. Att Ryssland medvetet spelar på de nationalistiska och främlingsfientliga krafter som vill försvaga det europeiska samarbetet är alls ingen tillfällighet.”

Bildt håller fram EU och en gemensam europeisk utrikes- och säkerhetspolitik som lösningen och “nationalistiska och främlingsfientliga krafter” i knäet på Ryssland som det främsta interna hotet (NB: inte IS-resenärerna eller MB, alltså). Att den är gemensam är alltså viktigare än hur den ser ut! Han nämner inte heller det redan nu existerande och fungerande samarbetet inom NATO och med USA, som är den enda part som har möjlighet att militärt försvara Europa, med ett enda ord!

Är Euro-krisen och Ukraina-krisen två medvetna och parallella metoder för att under gemensam press utifrån och inifrån bryta loss en så stor del av Europa som möjligt från NATO- och USA-samarbetet för att i förlängningen stärka Kremls kontroll? Kreml spelar kanske inte i första hand på de “nationalistiska och främlingsfientliga krafterna”. Det är kanske bara ett villospår?

Nostradamus_i_norr

Posted: 5 januar 2015 - 13:04 - Svar

Två intressanta föredrag av den f d jornalisten vid Frankfurter Allgemeine Zeitung, fil dr Udo Ulfkotte.

Detta htps://www.youtube.com/watch?v=1rigqGvd4cU höll han i samband med BOGIDA-demonstrationen i Bonn 22.12.2014 och detta https://www.youtube.com/watch?v=TBsUbpvlvVw som är 1 tim 45 min, avhandlar “Die verschwiegenen Kosten der Zuwanderung”. Båda är på tyska men är mycket informativa. I synnerhet det senare befinner sig i en helt annan klass vad avser redovisning av verkligheten, än den som de i huvudsak rödgröna, sanningsförvrängande, politiskt korrekta och folkfostrande journalisterna förser oss med i Sverige. Att det över huvud taget förekommer någon med doktorsexamen inom det journalistiska skrået i Sverige håller jag för helt osannolikt, men Sverige är ju inte Tyskland, där man uppenbarligen förstår sambandet mellan bl a utbildning och välstånd.

  Falsterbo

  Posted: 5 januar 2015 - 18:53 - Svar

  Udo Ulfkottes föredrag är LYSANDE!
  Att översätta det till något nordiskt språk och sedan sprida det är värdefullt!
  De frågor han ställer är självklara för en sund medborgare/skattebetalare och de borde ha ställts för 20 år sedan!

Lene

Posted: 5 januar 2015 - 17:26 - Svar

Nu er det altså på tide at få udryddet den sidste rest vrøvl om nazisterne mig her og der. Monika har jo stadigvæk et ben i nazist forskrækkelsen, og nu må vi se at komme videre. Glem nazisterne, det gælder om at redde Europa.

Den Korte Avis havde i dag en artikel skrevet af en journalist, som havde fået tilladelse til at besøge kernen i Islamisk Stat. Han kunne berette, at det endelige mål for Islamisk Stat var at erobre Europa, og at de ikke helmede før de havde nået deres mål. Journalisten meddelte også, at Islamisk Stat ER en stat – endda en temmelig velorganiseret stat. Så se nu for pokker at forstå alvoren her og så skråt op med nazisterne!!!

Svend

Posted: 5 januar 2015 - 22:35 - Svar

Pegedia er vel ikke et symptom. Det er vel de hvide blodlegemers begyndende kamp mod infektionen.

Anonym

Posted: 6 januar 2015 - 15:41 - Svar

De kan analysere til dommedag og hyle og skrige men som den gamle sociolog Machiavelli for 25 år siden skrev i en kronik: “Stop den muslimske indvandring”. Indvandringen er naturligvis ti/doblet siden.

Men er det særligt svart at forstå, at hvis man fylder de europæiske byer op med indvandrere fra Afrika og Mellemøsten, hvor utallige klaner bekæmper hinanden med hensynslos vold og terror, så folger aben med. Samtidig vil det være umuligt at integrere muslimerne til samfundet, samtidig med at flere og flere moskeer vil ophidse den muslimske ungdom Moralen er, at det er Europæisk selvmord. Tragedien er, at de politiske slyngler over hele Europa i total uvidenhed arbejder på at ødelægge deres egne samfund.

Leave a Comment