12
jan
Seneste opdatering: 13/1-15 kl. 0147
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Så er danskere, svenskere og nordmænd ankommet til Dresden. Jeg har studeret byen i ugerne inden, og det er mærkeligt at være hvis navn alene indgyder ærefrygt over den massive krigsforbrydelse, de allierede begik her. Lige her ved Altmarkt var alt jævnet med jorden. Den centrale by er i dag et miskmask af DDR bygninger og nye huse, der er opført efter murens fald. Jeg får den set i morgen.

I Schlachthof 5 var Kurt Vonnegut fange som amerikansk soldat og overlevede bombardementerne, det findes endnu. I aften er der demonstration, jeg får nok blogget lidt fotos fra hotellet. Record ‘anti-Islamisation’ march expected in Germany in wake of Paris attacks, Ulfkotte: Offener Brief an Helmut Heinen

pegida dresen 2014 ,2 030dresden 1 014 dresden 1 016


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Andersen

Posted: 12 januar 2015 - 18:03 - Svar

Vi lever i historiske tider..!

PBrad

Posted: 12 januar 2015 - 19:14 - Svar

Bitten Nielsen

Posted: 12 januar 2015 - 19:37 - Svar

Nu kan vist ingen mere være i tvivl: “Islam gehört zu Deutschland. Så er der meldt klart ud!

Forresten er Dresden da en perle. Jeg er imponeret over genopbygningen af denne gamle smukke by, hvor de heldigvis havde gamle tegninger, som de kunne rette sig efter ved genopbygningen af den smadrede Semper Opera og Frauenkirche. Tyskerne er dygtige. Jeg var så imponeret over interiøret i operaen, da jeg havde oplevet en opera første gang der, at jeg gik hjem og syede mig en kjole i de farver, jeg havde set i det skønne galleri. Ja undskyld, det hører ikke til dagens triste emner, men heldigvis kan vi da endnu opleve dejlig kunst.

Kirsten Damgaard

Posted: 12 januar 2015 - 19:49 - Svar

20.00: Utopier – historien om verdens bedste fremtid(er)
Lektor i historie Bertel Nygaard, Aarhus Universitet

20.45: Pause

21.00: Dystopier – håbets mørke tvilling
Lektor i idehistorie Mikkel Thorup, Aarhus Universitet

Lørdag 7/3 kl. 20.00-21.45
Sted

Løve’s Bog- og VinCafé
Nørregade 32
8000 Aarhus

Gratis. Bare mød op!

Falsterbo

Posted: 12 januar 2015 - 20:58 - Svar

USA´s militär hackat av IS-sympatisörer:
http://sverigesradio.se

Yngvar

Posted: 14 januar 2015 - 23:41 - Svar

Vel, bombingen av Dresden var ingen “massiv krigsforbrydelse”.

On February 5, at a meeting of the British, American and Soviet Chiefs of Staff, the Russians, having pointed out that several divisions of German troops were being brought back across Europe to the Eastern Front, asked for a substantial Allied air attack on German communications in the Berlin-Leipzig-Dresden region, and for the bombing of these three specific cities, as a matter of urgency. This was agreed and instructions given for a series of Anglo-American raids.
[…]
That night, while he slept, more than eight hundred British bombers struck the city of Dresden, dropping 1,471 tons of high explosive bombs and 1,175 tons of incendiaries. A few hours later, American bombers dropped another 689 tons of bombs on the burning city. The Russians purpose, explained at Yalta eight days earlier, was achieved; refugees on the roads, fleeing westward from the firestorm, disrupted the movement of German reinforcements seeking to pass through the burning city to the front further east. But the cost, sixty thousand civilians dead, was as high as any single raid during bombing in Europe.
»
“Churchill – a life” Martin Gilbert.

  steen

  Posted: 14 januar 2015 - 23:57 - Svar

  en bølge bombefly på 500,

  læger og brandvæsen kommer frem og arbejder

  næste bølge to timer efter udrydder dem

  næste dag skyder britiske jagere civile ned, der flygter op i bjergene

  det er terror

  jeg har set, at Arthur Harris ville have bombet Dresden igen, men han er medskyldig i, at bomber command, der led de største tab, først fik deres memorial i 2012

  http://en.wikipedia.org/wiki/RAF_Bomber_Command_Memorial

  jeg vil gerne vende tilbage til det, men først om et par dage

Leave a Comment