20
feb
Seneste opdatering: 20/2-15 kl. 2048
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Henrik Rafaelsen, som spiller familiefaren i filmen, har bodd 11 år i Stockholm og har opplevd hvilket schizofrent forhold svenskene har til oss.

Sverige har forandret seg enormt de siste årene. Landet har fått en helt annen atmosfære. Det er en hel generasjon som står uten jobb, og det er mange som sliter. De har alltid vært storebror, så det er sårt for svenskene at de ikke lenger kan fø sin befolkning og må sende ungdommen sin til Norge, sier Rafaelsen.

Alt Sverige var stolte av, er skåret ned. Velferdsstat og kultur. Da jeg flyttet dit på 90-tallet hadde de flere kinoseter og teaterscener per innbygger enn noe annet sted i Europa. Nå er det kanskje 30 prosent igjen, sier han. Nordmenn er som en utviklingshemmet fetter som har vunnet i Lotto

En af de dybt fascinerende ting ved den svenske elite – ikke at den er en elite, for politikerne er småt begavede og dårligt uddannede, og det akademiske liv er provinsielt og politisk indavlet – er, at deres kalender stadig står på 1975, da Sverige var verdens fjerdes rigeste land. Nu skylder de 1.200 milliarder kroner væk, og de financierer indvandringen fra den 3. verden med lån, fordi de i ramme alvor tror, at den bliver økonomisk lønsom engang i fremtiden. Hver uge ankommer 2.400 asylsøgere, der også abonnerer på 1975-versionen af Sverige.

Man kan studere “eliten” hver dag i svenske medier, for de står last og brast med den. 41 procent af journalisterne stemmer på utopistpartiet MP, deres fødder rører heller aldrig jorden. Imens lider den næsten sagesløse befolkning under velfærdsstatens sammenbrud, døden på ventelister, boligmangel og retsstatens sammenbrud, og når de bliver kaldt racister – noget der ophørte i Danmark for 15 år siden, fordi det ikke er et politisk argument, – står de ret og frygter Mälerdalskleresiet.

Elitens selvbillede er mejslet i granit, de ser ikke den menneskelige lidelse, de forvolder. Hvis virkeligheden kolliderer med ideologien, må virkeligheden vige.  Stadig stemmer 50 procent på Socialdemokrater og Moderater, partier der har diskvalificeret sig selv for mindst tyve år siden. partier der ikke engang er demokratiske indadtil, men opsender hvis røg, når de har valgt en ny formand. Svensk demokrati er en knaphulsblomst, en formalitet. Statsskuld.se.

Se om svenske medier: Tung näringslivsprofil totalsågar svensk media


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Armadillo

Posted: 20 februar 2015 - 20:06 - Svar

Jo tak, jeg kender igen billedet gennem et antal ind og udflytninger til og fra Sverige siden 1975.
Det Sverige jeg kom til i 1975 med 2 uddannelser og seks månedslønninger i lommen, eksisterer ikke mere.
Middelmådighed og fatalisme virker i dag dominere både medie, det kulturelle og politiske landskab.
Jeg kunne skrive en lang forklaring, argumentering til ovenstående, men gider faktisk ikke da jeg anser at Sverige i dag med god marginal har passeret vad som i litteraturen kaldes; the point of no return.

  Lawrence

  Posted: 20 februar 2015 - 21:54 - Svar

  Vi har ikke råd til at tabe Sverige, det er vil for lille og sårbar en nation til. At få en fjendtlig stat en spytklat væk der kan bakke en kæmpe femte kolonne i vores eget land op, er så godt som et dansk nationalt selvmord. Når tidspunktet kommer, hvor det endelige opgør om magten i Sverige bryder ud, gælder det bare om i en fart at finde de svenskere der vil en svensk fremtid, og sørge for at de levedygtige eksemplarer af vores broderfolk bliver det nye Sverige. Der findes levedygtige svenskere, og de må bakkes op når tiden er rede. Det vil kunne blive et lysende eksempel for alle europæere, som også drømmer om at genvinde deres hjemlande. Eller det vil kunne slukke enhver europæisk selvrespekt og kamplyst. Sverige er vigtig. Eller rettere: de 10% procent som vil overleve er vigtige.

   Iq

   Posted: 21 februar 2015 - 01:22 - Svar

   Hvem er de ” levedygtige” , som vil kæmpe for deres land? Den feminiserede skandinaviske hipstermand, som sidder sammensunken i sofaen med Iphone, chips og øl indenfor bekvem rækkevidde.?
   Hvad kan det forkælede velfærdsmenneske stille op mod en muslimsk voldskultur? Som er rede til at dø for en sag, større end dem selv? Hvad vil vi dø for? Ja, vi vil naturligvis beskytte vores børn mod en umiddelbar fare, men ellers?
   Fædrelandet, Danmark, nationalstaten, den vestlige kultur? Næppe.
   Da jeg overværede mindehøjtideligheden for ofrene ved KRUDTTØNDEN , krummede jeg tær af skam. Ikke en eneste dansk fædrelandssang kunne man svinge sig op til. Nå, det er vist opså meget godt, da ingen kan teksterne mere, eller som typiske danskere knap nok tør synge offentligt, uden at være berusede. (Det kan svensken til gængæld)
   Nå, undskyld, der var jo denne Poul Henningsen sang . Åh ja så var der jo også en kurd, som sang en vemodig svensk folkevise. Hvor er vi dog internationale. .! Hvor patetisk.

   Et lille kuriosum om, hvor lidt svenskerne ved om os danskere. Jeg fulgte mindestunden på SVT.se ( for lissom at få nogle andre floskler end de danske) . Da den svenske komentator skulle introducere ” man binder os på mund……, beskrev han den som ” en sang skrevet til lejligheden”

    ɱØяñιηg$ʇðя

    Posted: 21 februar 2015 - 04:06 -

    Kanske inte så konstigt då SR/SVT verkar närmast likgiltiga för dansk och norsk musik/kultur. Jag har nog hört fler svenska låtar på DR än vad jag har hört danska låtar på SR och då är jag ändå 50+ så jag har varit med ett tag. Förr fanns det åtminstone en del samarbeten när det gällde underhållningsprogram.Som det där med “Paa med pilen, Palle” där Dennis Weaver var gäst. Kommer inte ihåg vad programmet hette eller vem som var den svenske programledaren. Bara att Jörgen Mylius var den danske. Några år innan det kom det där de mellan namnen. Han är väl annars för er vad Kaj Kindwall har varit för oss. Två radiolegender med popmusik som specialitet. Synd att det inte görs sånt mer. Vi i Skåne hade väl lite mer koll i största allmänhet eftersom vi även på den gamla analoga tiden kunde se både på dansk tv och lyssna på dansk radio. Vilket vi också gjorde ibland som omväxling. Därför kände vi till lite fler artister än bara Gasolin men jag minns hur dom var stora när jag gick i högstadiet på 70-talet.

    Harold_the_Barrel

    Posted: 21 februar 2015 - 05:08 -

    Hittade det du pratade om och programet hette “Den gyldne pil”. Det var väl Otto Leisner som var programledare?

    https://www.youtube.com/watch?v=4w7T838KKZA

    Niels Henriksen

    Posted: 21 februar 2015 - 17:41 -

    Just precis – og der var jo også “Musikfrågan Kontrapunkt” med Sten Broman,
    som senere blev et fællesnordisk program.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Sten_Broman

    Jeg kan også svagt erindre nogle programmer fra sidst i 60’erne med bla. svenske Lasse Holmquist, hvor forskellige byer i Skandinavien konkurrede imod hinanden – “Trekampen”, tror jeg det hed? Nogen som mindes dem? 😉

    Niels Henriksen

    Posted: 21 februar 2015 - 17:56 -

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Trekampen

    Nå, det var allerede fra 1964 – ak, ja – der kan man bare se 😉

    ɱØяñιηg$ʇðя

    Posted: 21 februar 2015 - 19:06 -

    Efter 40 år tenderar minnet att grumlas en del tyvärr.

    Niels Henriksen

    Posted: 21 februar 2015 - 17:31 -

    Det kunne være sjovt / roligt med programmer, hvor svenskere, nordmænd og danskere – i forskellige aldersgrupper og uden videre forudsætninger – skulle lære at forstå eller evt. tale hinandens sprog – fx. ved at skulle samarbejde om at løse nogle opgaver UDEN at måtte tale engelsk overhovedet. Altså en slags “reality”-TV med et seriøst indhold. Mon ikke det kunne blive særdeles underholdende? – man kan jo levende forestille sig alle misforståelserne og de grinagtige situationer og måske også, hvordan de efterhånden lærer at knække koden til vores i praksis fælles sprog. Hvordan skal vi danskere fx. tale for bedre at blive forstået af vore naboer og frænder – hvad er det, vi især skal være opmærksomme på? Ja, egentlig burde vi jo genopfinde en eller anden form for “interskandinavisk”, som let kan forstås overalt.

    En anden sjov ide kunne være en tilsvarende lejr med elementært engelsk på programmet for vore sprogligt udfordrede politikere – det kunne også blive en kæmpe succes i England mv. 😉

    Lawrence

    Posted: 21 februar 2015 - 17:41 -

    Det behøver ikke være flere end 10-15% der er kampvillige. Det er snarere 5% af en befolkning der er direkte involverede, når en nation er i krig. Men det er også det der gør at den islamiske andel af europa allerede idag er uoverkommelig for vores regeringer: http://libertygb.org.uk/v1/index.php/home/root/news-libertygb/6478-too th-to-tail-ratio-or-the-illusion-of-the-moderate-muslim-majority

   Niels Henriksen

   Posted: 21 februar 2015 - 17:10 - Svar

   Ja, vi bliver nærmeste nabo til det næste Balkan eller Beirut –
   med fribilletter til de “allerbedste” pladser i teatret. Det skal nok blive “muntert”.

   Man skulle egentlig tro, at alle de dybt naive, uvidende og groft uansvarlige danske politikere snart ville begynde så småt at vågne op til de barske realiteter, når de betragter den meget alvorlige situation i Sverige – hvor hurtigt tingene nu skrider og falder sammen i dette engang så fredelige, sikre, velfungerende og med rette vidt beundrede land – , men uvidenheden, naiviteten og ligegyldigheden synes desværre stadig at være fremherskende blandt langt de fleste af dem – ligesom hos vore jubelidiotiske og vidensudfordrede “journalister” og deres grinagtige PK-medier med deres alternative virkelighed. De kan – og vil – simpelthen bare ikke fatte de barske realiteter – er stadig ikke klar over, at stakkels Sverige er et yderst skræmmende billede på, hvordan Danmark kommer til at se ud om bare 15-20 år, hvis vi ikke lægger kursen markant om LIGE NU – IKKE om 10-20 år! – , og får sat fuldt stop for AL muslimsk indvandring – incl. familiesammenføring og arbejdskraftindvandring – og alle særhensyn, sparker de værste ballademagere, kriminelle og fanatikere hjem ( evt. via inddragelse af fejlagtigt på samlebånd tildelte statsborgerskaber!), opsiger diverse tåbelige og totalt utidsvarende konventioner ( evt. sammen med flere andre civiliserede lande ) og begynder at stille meget seriøse krav til resten af “gæsterne” ( integration, assimilation, accept af og respekt for danske / vestlige værdier og normer ) og opsætter meget skarpe grænser for vores tolerance ang. deres opførsel, barbariske klannormer og krav ( sharialove, halal, tvangsægteskaber, fætter-kusine-ægteskaber, foragt for og trusler imod det danske samfund og dets grundværdier etc., imamer der åbenlyst opfordrer til intolerance, kvindeundertrykkelse, jødehad, bøssejagt og disrespekt over for de “urene vantro” danskere og det danske samfund og dets værdier, normer, omgangsformer, levevis, sædvaner, kultur, love og demokrati etc. ).

   Hvor længe vil I sove i timen?

    Lawrence

    Posted: 21 februar 2015 - 17:30 -

    De sover ikke. De ser det hele, og de ved at det du beskriver er den eneste løsning. Men løsningen ligger for langt uden for “Overton vinduet”. Og ligesom Enoch Powell sagde det, da han blev spurgt hvorfor politikerne ikke ændrede kurs når, de så at hans profetier var spot on: Det er ikke i deres interesse at gøre det. Det er for farligt for deres egen økonomiske, karriere mæssige og sikkerhedsmæssige udsigter at gøre det. Og derfor imod den indre logik i repræsentative demokratier, hvor kamp om magt for individuel vindings skyld er grundstrukturen. Derfor vil borgerkrigen komme. Demokratiet var ikke løsningen. Men vi lever fortsat i den illusion. Det vi ser udspille sig er den logiske endestation på oplysningsideologi kombineret med demokrati. Når krudtrøgen efterfølgende lægger sig engang, og massakrer og alskens vanvid er overstået, vil enten kalifater, etnisk baserede stater, eller markedskontrollerede multietniske stater forme sig.

machiavelli

Posted: 21 februar 2015 - 15:15 - Svar

2.400 asylsøgere om ugen! Det er fuldstændigt vanvittigt, nu må de da snart vågne op!!

Leave a Comment