2
mar
Seneste opdatering: 2/3-15 kl. 1532
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Terror dengang og nu
af Henrik M.Jensen

Dagen før 14.februar var jeg på biblioteket, hvor jeg – ved alle tilfælde – lånte Bent Blüdnikows bog fra 2009 Bombeterror i København – Trusler og terror 1968-1990.

Bogens omdrejningspunkt er bombeattentaterne 22.juli 1985, der først ramte et amerikansk luftfartselskab ved Vesterport og få minutter senere synagogen i Krystalgade.

Dette angreb var, indtil 14.februar, det værste terroranslag i København siden besættelsen, og også dengang var gerningsmændene arabiske muslimer.

Men hvor terrorhandlingen i Krudttønden var et anslag mod ytingsfriheden og terroristen født i Danmark, var bomberne i 1985 direkte kædet sammen med Israel/Palæstina-konflikten, og de tre gerningsmænd boede i Sverige.

Sverige havde under Palmeregeringen ført en meget PLO-venlig politik, og det havde trukket en masse palæstinensere til landet. Bombeterroristerne blev først afsløret fire år senere, og i forbindelse med retssagen der fandt sted i Uppsala i 1989, udtalte anklageren Stefan Karlmark, at “Sverige er en utrolig god base for terrorvirksomhed.”

En af de mest frygtede terroristledere fra dengang var palæstinenseren Abu Nidal, en militant ekstremist, der ofte var i opposition til PLO og Arafat. Og Nidals gruppe var bare en af mange, der iflg. Säpos daværende operative chef Krister Hansén brugte Sverige som operationsbase.

Til Dagens Nyheter udtalte han 13.8.1988: “Vi ved, at personer fra Abu Nidals revolutionære råd findes i Sverige, og vi ved også, at der findes andre voldelige organisationer her.”

Iflg. Hansén var Sverige et yndet mål for terrorister på grund af den liberale flygtninge- og indvandrerpolitik. Hvor Danmark krævede pas eller andre ID-papirer for overhovedet at lade folk komme ind, så kunne man i Sverige ret uhindret rejse ind. Og iflg.Hansén var der i 1987 indrejst 2000 asylansøgere, hvoraf 80% kom uden identifikationspapirer. Ud af disse, mente Hansén, havde godt 20-40% en kriminel eller terroristisk fortid. (Bombeterror i København p.215)

Dvs. at 400-800 med en kriminel eller terroristisk fortid blev lukket ind i Sverige bare i 1987.

I 2014 kom der i snit 2700 asylansøgere til Sverige om ugen, altså 65 gange så mange som dengang.

Hvor mange af dem har en kriminel eller terroristisk fortid?

Hvis tallet ligger bare i nærheden af Säpochefens estimat fra dengang, taler vi om mange tusinde.
Det er intet under, at politikere i Danmark og Norge taler om at genindføre paskontrol for rejsende fra Sverige.

Men at dansk asylpolitik ikke er så uansvarlig som den svenske, bør ikke være nogen sovepude.

Terroristerne, der stod bag det anslag mod Jyllandsposten i 2010, som blev forpurret i sidste øjeblik, kom ganske vist også fra Sverige. Men Hedegaards, Westergaards og Krudttøndens attentatmænd havde bopæl i Danmark.

Så at dansk indvandringspolitik ikke er så uansvarlig som den svenske, bør ikke være nogen sovepude, da antallet af asylansøgere og indvandrere til Danmark også er steget meget siden 80’erne.

Men hvad enten terroristerne kommer fra her eller hinsidan eller direkte fra Mellemøsten, er det sidste kapitel i bogen om ‘Terror i København’ nok endnu ikke skrevet.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


KSD

Posted: 2 marts 2015 - 15:05 - Svar

OT:
Regeringen: For flygtninge kan det betale sig at arbejde for seks kroner i timen

Regeringen påstår, at det for flygtninge bedre kan betale sig at
arbejde i dag end under VKO, selvom en gennemsnitlig flygtningefamilie
har fået 10.000 kr. mere om måneden under Thorning-regeringen.

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/02/regeringen-for-flygtninge-kan-d et-betale-sig-at-arbejde-for-seks-kroner-i-timen/

Svend Andersen

Posted: 2 marts 2015 - 16:54 - Svar

Den største terrorhandling mod Danmark er den, som skiftende politikere i skøn samdrægtighed har udført mod den danske befolkning ved deres vedholdende masseimport af muslimer siden 1983. 🙁

Niels Henriksen

Posted: 2 marts 2015 - 17:16 - Svar

Selv i Sverige er der nu ved at gå hul på det hidtidige urørlige tabu ang. antallet af flygtninge
( & ikke-vestlige indvandrere? Man har jo lov at håbe 😉 )

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7498371/Svenske-poli tikere-bryder-tabu-Vi-m%C3%A5-tale-om-antallet-af-flygtninge/

Europa 02.03.2015 kl. 14:46

Svenske politikere bryder tabu: Vi må tale om antallet af flygtninge

“Ånden er sluppet ud af flasken,” siger ekspert om den svenske udlændingedebat. [!!!]

SARAH KOTT

De svenske partier er stadig enige om, at Sverigedemokraterne (SD) ikke er et parti, som man vil lege med.

Men det er svært at ignorere det indvandrerkritiske partis vælgersucces, ikke mindst når man som Kristendemokraterne (KD) og Folkepartiet (FP) bløder vælgere.

Begge partier ligger ifølge de seneste meningsmålinger under spærregrænsen, som i Sverige er på 4 pct. Og meget tyder på, at Kristendemokraternes vælgere er gået over til Sverigedemokraterne, som p.t. har en vælgeropbakning på 13,6 pct. Den højeste nogensinde.

Det har i den senere tid givet anledning til usædvanlige udmeldinger fra svenske politikere, som – med undtagelse af SD-politikere – ikke tidligere har vovet at ytre sig kritisk om det faktum, at Sverige modtager flest flygtninge i EU i forhold til indbyggertal.

I 2014 modtog landet 80.000 asylansøgere, i år regner man med 100.000.

“Det er en helt ny linje, hvor man begynder at have det som mål at begrænse antallet af permanente opholdstilladelser, altså antallet af udlændinge, der kommer til Sverige og bliver der i længere tid,” siger
Norden-ekspert og lektor i historie ved Københavns Universitet Lars Hovbakke Sørensen.

Men der gik ikke længe fra, at Kristendemokraterne havde åbnet integrationsballet, før Folkepartiet dansede med.

“Jeg mener, at det er uundgåeligt at adressere spørgsmålet om volume,” sagde FP’s forsvarsordfører Allan Widman til Sydsvenskan i slutningen af januar.

Dermed gik han endnu videre end sin partiformand Jan Björklund, som få dage før havde lanceret et nyt integrationsudspil i Dagens Nyheter.

Det indebærer bl.a., at det først skal være muligt at få permanent opholdstilladelse, når man har bevist, at man kan forsørge sig selv, eller, i lighed med KD’s forslag, efter minimum tre år.

Familiesammenføring, dog ikke af børn under 18 år, skal først være mulig, når flygtningen kan forsørge sig selv [!!!], og endelig ønsker man at gøre det til et krav, at flygtninge og indvandrere, der søger om svensk statsborgerskab, skal bestå en svenskprøve. [!!!]

I et læserbrev i Svenska Dagbladet den 18. februar glædede to FP-medlemmer – den ene et byrådsmedlem – og socialrådgivere sig over, at “berøringsangsten har sluppet taget”.

De hæftede sig dog samtidig ved, at spørgsmålet om antal stadig er tabu.

“Vi deler Widmans opfattelse. Som socialrådgivere frygter vi, at Sverige tager skridt i retning af et klassesamfund med social uro,” lød det.

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen er det da også først og fremmest fra Kristendemokrater og Folkepartiet, at man nu for alvor hører nye toner, når det gælder udlændingedebatten. Men alle partier har efterhånden
fokus på, hvordan Sverige får integreret sine flygtninge bedre.

“Det er helt klart et skred i forhold til, hvordan man har diskuteret emnet tidligere. Man er i højere grad villig til at tale om at stille krav til de flygtninge, der kommer, og man er mere villig til at diskutere, om
man skal begrænse antallet af udlændinge, der kommer,” siger han.

Hos det borgerlige oppositionsparti Moderaterne, som Reinfeldt var formand for, har man nedsat en arbejdsgruppe, der satser på at komme med et integrationsudspil i efteråret.

Ikke desto mindre mener Lars Hovbakke Sørensen, at det vil ændre den svenske udlændingedebat fremover.

“Ånden er sluppet ud af flasken for begge partiers vedkommende. Det kan få stor betydning for at rykke debatten på længere sigt og gøre nogle ting acceptable i debatten, som ikke var acceptable før. Man har taget et lille skridt i retning af at få en debat, der minder mere om den, vi har haft i Danmark i mange år.”

Skåning

Posted: 2 marts 2015 - 19:40 - Svar

Att du har börjat köra med banners kan jag väl köpa, Steen. Men dessa “Find a russion bride”, “Find an asian bride” är väl kanske lite för oseriöst. Kan man inte välja typ av content? 🙂

  snaphanen

  Posted: 2 marts 2015 - 20:20 - Svar

  Jeg har også undret mig og grinet lidt over dem. De skulle være tekststyrede, men jeg skriver ingen ting og Thaipiger m.m. Ikke ret tit, i al fald

  Annoncerne var en nødvendighed efter ti år med underskud

   Skåning

   Posted: 2 marts 2015 - 22:59 - Svar

   Jag har ju en thaipige, men hon är definitivt ingen postorderbrud. Vi träffades i Malmö. 🙂

    snaphanen

    Posted: 2 marts 2015 - 23:40 -

    det mærkelige er, at google er helt hysteriske med nøgenhed midt i alle deres kontakt annoncer. Jeg fik en video slettet med kunsteren Uwe Max som porno !!!!!

    Niels Henriksen

    Posted: 3 marts 2015 - 02:01 -

    Ja, det forklarer jo hans “kunsternavn” 😉

   Peter Zichau

   Posted: 2 marts 2015 - 23:31 - Svar

   Man kan også få dem med muslimske piger. Men der styrer det åbenbart ikke hen…

  Svend Andersen

  Posted: 2 marts 2015 - 21:22 - Svar

  Jeg synes da meget bedre om Thai-pigerne end det der banner med “Brug for psykologhjælp?”

Armadillo

Posted: 3 marts 2015 - 21:28 - Svar

Jeg arvede bogen om ‘Blekingegaden’ fra den gamle og skal snart læse den.
Terror er ikke noget nyt i Danmark, det har fundets siden HIPO-Korpset og frem til i dag.
Hvordan morgendagen vil se ud, vover jeg ikke gætte på.

Leave a Comment