7
mar
Seneste opdatering: 7/3-15 kl. 1525
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af: Nicolai Sennels, psykolog og talsmand for Pegidadk 2900 Hellerup

Omar Abdel Hamid El-Hussein var ungdomskriminel, og jeg skal ikke kunne sige, om jeg har haft ham som klient. I hvert fald arbejdede jeg som psykolog i Københavns ungdomsfængsel Sønderbro på det tidspunkt, Omar var fyldt 15 år. Men sikkert er, at jeg har mødt mange som ham. Aggressive unge mænd, psykologisk sårbare overfor islams mørke side.

80 procent af unge i Holland med tyrkisk baggrund ser “intet galt” i at føre hellig krig mod “vantro”. 27 procent af alle unge franskmænd og 14 procent af alle unge englændere, hvilket efter al sandsynlighed indbefatter et stort flertal af de to landes unge muslimer, sympatiserer med Islamisk Stat. Islamisk Stat har også tilhængere i Danmark. 22-årige Omar var en af dem.

Der har været mange bud på, hvorfor så mange unge muslimer er tiltrukket af doktrinen om jihad. Som psykolog for over 100 unge muslimer, forfatter til bogen “Blandt kriminelle muslimer” og konsulent i Guantanamosagen mod en anden Omar, kanadieren Omar Khadr, vil jeg her give mit bud på hvorfor.

En central del af islams psykologi er kravet om loyalitet. Dette understreges af, at der er dødsstraf for at forlade religionen. Da 17 danske aviser, herunder JP, genoptrykte Muhammed-tegningerne i vinterferien 2008, havde jeg få dage efter en masse brandstiftere med muslimsk baggrund i mit terapilokale. Mange af disse gik ikke i moské, nogle drak alkohol og de fleste førte på mange måder en uislamisk livsstil. Alligevel var deres loyalitet overfor deres religion så stærk, at de var villige til at brande fremmede menneskers biler af for at markere den.

En anden del af islams psykologi er den kraftige os/dem-mentalitet. Koranen og haditherne dyrker en ekstrem polarisering mellem muslimer og ikke-muslimer. Ikke-muslimer fremstilles som urene og de fortjener Allahs vrede og Helvedes ild. En meget stor del af islam handler faktisk slet ikke om muslimer, men om ikke-muslimer, og altid i nedgørende og ofte blodig kontekst. Med islams stigmatisering, marginalisering og dæmonisering af ikke-muslimer gør den det psykologiske skridt til også at følge skrifternes opfordringer til vold og drab både kortere og lettere.

Denne psykologi lever og ånder i mange muslimske miljøer. I den muslimske verden viser den sig ved, at næsten alle ikke-muslimer er fordrevet eller dræbt. Her i Vesten viser den sig ved, at store dele af vores byer nu befolkes af mennesker, som er mere loyale overfor religiøse love (65 procent af muslimer i Europa mener, at shariaen er vigtigere end sekulære, demokratiske love). Den viser sig ved, at fundamentalistiske imamer, muslimske fædregrupper og hjemmelavede sharia-domstole er trygt kan regere i mange ghettoer, mens ikke-islamiske autoriteter jævnligt angribes. Og den viste sig ved Krudttønden og på Krystalgade i weekenden d. 14.-15. februar.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Louis B Knockel

  Stik dem en pjece og giv dem en rådgivningstelefon at ringe anonymt til. Og noget mere kontanthjælp, selvfølgelig. Så skal de nok blive gode, samfundsnyttige danskere.

 • KSD

  OT:
  Berlingske: Thornings rejser til Sierra Leone og Kuwait var en socialdemokratisk iscenesættelse

  https://ksdha.wordpress.com/2015/03/07/berlingske-thornings-rejser-til -sierra-leone-og-kuwait-var-en-socialdemokratisk-iscenesaettelse/

 • Gabrovitcs

  Det förfärliga är att denna deletära migration försiggått mitt framför våra ögon och att varnande rop förklingat ohörda. Våra regeringar har medvetet gynnat denna invandring och uppvaknandet blir våldsamt – inbördeskrig.
  IS trupper kommer att bli fanatiska och blodtörstiga.

 • Pingback: Mein Kampf og koranen | ricardtriis()

 • Rune Hansen

  Nu er det en del år siden med disse bilbrændinger, men jeg husker det anderledes: Nemlig at MSM desperat prøvede at finde en skyld hos danskerne, der kunne forklare afbrændingerne, og at de derfor pegede på genoptrykningen af Muhammedtegningerne. Men som jeg husker det, var afbrændingerne startet et par uger FØR genoptrykningen, så dér røg den forklaring.

  Derefter opsporede MSM en ældre muslim fra Nørrebro, der havde fået en trafikbøde. Åbenbart havde politiet ikke bukket og skrabet dybt nok. da de udskrev bøden, og nu skulle DET så være årsagen til bilafbrændinger hele landet over.

  MIg bekendt fandt man aldrig en årsag — udover den oplagte, at Ritt Bjerregaard et halvt år forinden, juii 2007, havde belønnet rødfascisterne i Ungdomshuset for at brænde byen af. Eksempel til efterfølgelse.

  Måske kan folk med adgang til InfoMedia tjekke rækkefølgen?

  • snaphanen

   Fagbladet Dansk Polti havde deres egen forklaring på pyromanien

   http://www.uriasposten.net/archives/7914

   De her unge har et lavt ordforråd, de er impulsstyrede og ikke konsekvens-orienterede, og derfor er de meget svære at nå ind til. De har simpelthen ikke de redskaber, der skal til for at diskutere. Mange af dem har desuden en ekstrem forkærlighed for ild. I løbet af sommeren registrerede vi over 100 arnesteder bag Bøgeparken, beretter Kim Thyssen…

   Danskerne har det meget svært i Bøgeparken. Deres børn kan ikke lege i sandkassen, det er danskernes biler, der bliver stukket i brand, det er danskernes lejligheder, der er indbrud i, der skydes med luftgevær efter danskerne, og det er danskerne, der bliver udsat for gaderøverier…

  • ths

   Det må være noget for Sennels at besvare.
   Jeg mener at have læst, at ildspåsættelse ofte har noget med sexuelle frustrationer at gøre.

 • machiavelli

  Fjernet indlæg igen.