20
mar
Seneste opdatering: 20/3-15 kl. 0249
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Igler taler om europæiske politikere og eroderingen af europæernes frihed post Charlie Hebdo. Det er et af tidens paradokser, at de eneste TV kanaler der taler om dette uden filter, er den kristne amerikanske CBN og den russiske RT, som man ikke skal stole på hvad angår Putin. Igler talte i Bryssel 2012. George Igler is a London-based political analyst and the Director of the Discourse Institute.

Islam mot Melgaard

Av HANS RUSTAD

En lærer ved Møllergata skole har nektet å ta med klassen til Munch-museet for å se utstillingen Munch-Melgaard av hensyn til de muslimske elevene.

Læreren, Birger Næss, sier at mange av elevene er sterkt troende. De har et helt annet forhold til nakenhet og kropp. Han trodde foreldrene aldri ville tillatt et besøk hvis de var blitt spurt. Han treffer derfor beslutningen på deres vegne.

En talskvinne for en foreldreforening roser læreren og sier at foreldrene må trekkes mer med i skolens arbeid, i spørsmål som dette. Ville hun sagt det samme om det var kristne foreldre det gjaldt?

Et besøk på Munch-Melgaard-utstillingen er en del av den kulturelle skolesekken i Oslo. 22 skoler på 7. trinn skal besøke utstillingen, som har fått mye kritikk.

– Melgaard har et sterkt og provoserende billedspråk. Det handler ikke bare om nakenheten, men hvordan det kobles sammen, da særlig dette med barn og vold. Det er kraftige saker, og for voldsomt for mine elever og deres foreldre, sier kontaktlærer Birger Næss.

Dette er første gang jeg hører at en lærer intervenerer for spesifikt å beskytte de muslimske elevenes sensibilitet i forhold til et opplegg som var innenfor skolens plan. Mange hundre skolelever skal ifølge NRK enten se eller ha sett Melgaard-utstillingen. Museet har skjermet av visse deler av utstillingen og hevder de ikke har mottatt klager.

Lærerens reaksjon er forståelig. Men er det tenkelig at en norsk lærer ville gjort det samme for elever med en ikke-muslimsk bakgrunn? Ville han i tilfelle møtt noen forståelse i offentligheten?

Det er interessant at man aktivt går inn og særbehandler en gruppe. Begrunnelsen er reell nok, foreldrene ville trolig fått sjokk om de hadde sett bildene. Men hvorfor er det bare muslimers sensibilitet som skal beskyttes? Kunne det ikke tenkes at også andre elever finner bildene støtende? Hvem skal bestemme hva som er støtende, og hvor går grensen? Er det nakenhet i seg selv, eller den seksuelle konteksten som er avgjørende?

Det kan tenkes at tilfellet Melgaard danner presedens slik at det blir legitimt å bruke muslimers sensibilitet som grunn for ikke å delta. Da har man åpnet en Pandoras eske.

Hvor lenge ville det gå før kulturradikalere og muslimer tørnet sammen? Svaret viste seg å være Melgaard. Men det er neppe siste gang.

Foreldrene ville ikke ønsket at jeg tok barna deres med på dette, Misbruker Munch, moralsk og etisk


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Zichau

Posted: 20 marts 2015 - 14:02 - Svar

Steen

Nu skriver du “den russiske RT, som man ikke skal stole på hvad angår Putin”.
Men det er jo netop noget af det interessante i konflikten mellem vesten og Rusland. Det kan godt ske de generelt sætter Putin i et noget flatterende lys, men se lige hvordan vores medier behandler Obama..!
Til gengæld sætter de ofte fingeren på vores ømme punkter – og det skal de da roses for..!

  snaphanen

  Posted: 20 marts 2015 - 20:08 - Svar

  jeg synes nok, RT var temmelig hæmningsløst her senest med mordet på Nemtzov. Få minutter var det allerede ikke Putins skyld, da knap nogen havde beskyldt ham for det.

  Rapporteringen om Syrien er også helt ensidig, selvom den måske er rigtig. Til gengæld optræder der der vestlige dissenstemmer i et omfang, som er ganske imponerende.

Lenn

Posted: 20 marts 2015 - 16:50 - Svar

Klog mand, George Igler. Sådanne typer mangler vi i både britisk og dansk politik.
Jeg vil godt sætte 1.000 kroner på, at briterne bliver de første, der fysisk vil modsætte sig de nye okkupanter. Desværre er det sikkert allerede for sent for europæerne at reagere på denne snigbesættelse.

  Peter Zichau

  Posted: 20 marts 2015 - 18:00 - Svar

  Han siger faktisk noget rigtig interessant hér.
  Hvorfor skal det være Europas opgave at reformerer islam? Muslimerne kan jo ikke engang selv gøre det og hvis de kunne, så skulle de se at komme i gang.
  Europa har kæmpet i flere hundrede år for de samfund vi har nu – og har overhovedet ikke noget ansvar overfor deres dødskult. Islam kan aldrig blive en del af vores værdier. Det pjat skulle de have ladet ligge derhjemme, for de vidste udmærket godt hvilke menneskesyn vi havde, før de kom.

   snaphanen

   Posted: 20 marts 2015 - 19:38 - Svar

   Ja, han er MERE interessant på kun 9:33 minutter, end jeg hører DR på et helt år. (Nu er jeg virkelig heller ikke en DR mand. I dag åbnede jeg for P 1 for første gang i et år, det varede ti miutter. Orientering og Arabiske Stemmer)

   Lars Hedegaard siger i dag om reformation, i en artikel jeg ikke kan blogge endnu fordi linket er nede – det er en tale i det Jødiske Hus – at:

   “Der tales for tiden en del om, at islam har brug for en revolution, således at man fjerner eller i det mindste omfortolker Koranens imperialistiske, blodtørstige og kvindeundertrykkende dele. Blandt fortalerne for en sådan omvæltning er danske Naser Khader og Egyptens præsident al-Sisi.

   Hovedproblemet er, at man i så fald må benægte, at Koranen fra ende til anden er Allahs uforfalskede og uforanderlige ord. Og indtil nu har en sådan påstand været ensbetydende med en dødsdom.
   Det blev åbent erkendt af ingen ringere end Det Muslimske Broderskabs øverste åndelige vejleder, Jussuf al-Qaradawi, på egyptisk fjernsyn for et par år siden. Islam ville ikke have overlevet, sagde han, hvis man ikke havde dræbt enhver, der vendte ryggen til Muhammeds lære.

   Hvis revolutionsprojektet lykkes, vil der kun være en tynd bog tilbage af Koranen.

   Man kan ikke andet end ønske de muslimske reformivrige held og lykke med deres bestræbelser.

   Vi bør give dem al den hjælp vi kan, men islams nødvendige revolution kan kun muslimerne gennemføre. Den bedste hjælp vi kan give dem er at holde op med at påstå, at islam i grunden er en fredelig religion, der blot er blevet misforstået.

   Jeg tror, at Naser Khader og al-Sisi forstår islam langt bedre end vore egne vestlige politikere og meningsdannere.”

    T. Snorrason

    Posted: 20 marts 2015 - 20:54 -

    Der er jo ingen grund til en europæisk muslim kan blive kontaktet af en ærkeengel med korrektionerne til den af hr. Utman kompilerede udgave.
    Den nuværende udgave er jo netop menneskeskabt og ikke den oprindelige “himmelske” udgave, så korrektioner ville snart være på sin plads, hvis man ikke tror Allah ikke er død.
    Man skal huske på, at Muhammad selv erklærede, at nogle af versene var meddelt af djævelen himself, og det er jo dem, der bare skal fjernes. Tilsyneladende er versene fra Muhammads senere år alle transmiteret fra djævelen, uden at Muhammad opdagede det.
    Fejl sker jo for alle mennesker.

    Peter Zichau

    Posted: 21 marts 2015 - 10:12 -

    Muhammed hørte nok bare forkert, eller også skrev idioterne forkert – og det er jo ikke Muhammeds skyld…
    Men de kunne jo også bare skifte vantro ud med muslim og evt. blive jøder eller kristne.

    Lenn

    Posted: 20 marts 2015 - 21:57 -

    Det vil blive en endda meeget tynd bog… Jeg tvivler på, at den vil være på mere end knap én A5-side. Hvordan de vil ‘reformere’ en manual, der – sammen med haditherne – har det som sit primære mål at dræbe alle, der ikke tror på deres afgud, og indføre kalifatet, det er nærmest utopi. Jeg tror, det ville være nemmere at befolke Mars – og Pluto, for den sags skyld.

   Lenn

   Posted: 20 marts 2015 - 21:49 - Svar

   Ja, du har helt ret i, at det ikke kan være europæernes opgave. Vi burde forbyde islam hurtigst muligt, for den dødskult har ingen gang på jord! En ideologi, som byder nogle bestemte at slå andre ihjel, her de oprindelige europæiske stammer, burde ganske enkelt forbydes ved lov. Italien har fattet det, når de aldrig har anerkendt islam som en religion, og jeg håber ikke, at de venstreorienterede dernede får held af at ændre den lovgivning. Det arbejder nogle desværre på nu. Italien har også ‘kun’ 1 mio. muhammedanere, modsat Frankrig med sine 10 mio.

Nicke99

Posted: 20 marts 2015 - 18:19 - Svar

När RT för en gångs skull talar sanning, så kan man lugnt lita på att de inte gör det av rätt skäl. RT är naturligtvis också en del av en statsapparat som har fört ett totalt krig mot Väst ända sedan 1917, totalt – inte bara i meningen “all out” – utan snarare i den meningen att man utnyttjar alla upptänkliga strategier, taktiker, vapen och soldater som bäst gagnar situationen. När RT låtsas tala med samma språk som den europeiska “extremhögern” så är det naturligtvis bara med ett allmänt uppviglande syfte, på samma sätt som man utnyttjar extremvänstern för att initiera demonstrationer, vilda strejker och upplopp, och Operatsiya Multykultura är det enskilt största verktyget i den lådan. John Schindler är en före detta analytiker på NSA och en internationellt erkänd och framstående amerikansk forskare och expert på spionage och terrorism. Han lanserade förra året, i samband med Ukraina-krigets smygande utbrott, termen “Special War” om metoden att kombinera “diplomatiska” påtryckningar med propaganda och desinformation och gradvist ökade insatser av skenbart självständiga “upprorsmän”, delvis ledda av maskerade ryska officerare “på permission” från sina förband. Så här ser han på utvecklingen i Europa och Sverige just nu:

http://20committee.com/2015/03/19/putin-turns-up-his-special-war-again st-europe/

“Stockholm is worried, particularly because Kremlin efforts to recruit spies inside Swedish military and political circles are increasingly obvious.”

Nyckelfrågan är förstås vilken del av Stockholm som är oroad och vilken som redan är rekryterad. För normalsvensken är det svårt att upptäcka någon oro utanför Försvarshögkvarteret på Valhallavägen. Vad man känner därinnanför vet vi mindre om. Vi kan bara hoppas på att man är förberedda på allt, inklusive det värsta.

Han citerar också Wilhelm Unge, chefsanalytiker på SÄPO,som i en artikel i Newsweek säger att: “There are hundreds of Russian intelligence officers around Europe and the West. They violate our territory every day … We see Russian intelligence operations in Sweden—we can’t interpret this in any other way—as preparation for military operations against Sweden.”

Han avslutar med en uppmaning att visa politisk motståndsvilja: ” Yet how robustly the West confronts Russian Special War — which is ultimately a question of politics, not counterespionage — is a good benchmark for how effectively we can deter a major, and possibly nuclear, war. Without political will, all the West’s acumen in military and intelligence affairs will matter little compared to the robust will shown by Vladimir Putin, who is playing for keeps, and intends to win.”
Politisk vilja att motstå Kremls klarlagda metodologi, t.ex. genom att sätta in motmedel mot propagandan eller genom kraftigt höjda försvarsanslag, kan med goda skäl tolkas som ett lackmustest på graden av rekrytering i det politiska systemet.

  Peter Zichau

  Posted: 21 marts 2015 - 10:22 - Svar

  “There are hundreds of Russian intelligence officers around Europe and the West. They violate our territory every day.”
  Der er 30 millioner muslimer i Europa. Det er sgu ikke russerne jeg er bange for..!

Leave a Comment