27
mar
Seneste opdatering: 28/3-15 kl. 0345
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

20150327_180738

I kvarteret St. Kongensgade og Bredgade er der dukket en masse gallerier op de senere år. Det meste er fiduskunst, men det trækker et stort publikum. Selvom kunsten aspirerer til evigheden, vil de fleste gallerier være forsvundet om få år. Hvad markedet tilbyder derefter, ved vi ikke.

Man skal nok se praktisk og så vidt muligt usentimetalt på kunsten, ligesom Lars Vilks gør. Jeg har en bekendt, som har gjort det til en livsstil at gå til fernisseringer og æde og drikke gratis. Om han mest er fedtet eller fattig, ved jeg ikke. Der er flamboyante kvinder, der er outreret klædt, måske er han også liderlig. Det er menneskeligt altsammen. Jeg går ikke til fernisseringer mere.

Men hele scenen omkring kunsten, får en til at tænke på kunstens egentlige væsen. Den er et marked, og alle vil gerne være på byens torv. Det er torvet i Padua og Vicenza, der er skønt at være. Der er vin og svampe fra oplandet, der er spidsernes døtre.

Selv er lige lige kommet på Facebook, hårdt nødet af min norske teknikker, det er vor tids torv. Jeg tænker på ophængningsfrokosterne på Den Frie Udstilling. Øl og smørrebrød. Man kunne se værkerne og man kunne høre diskussionerne mellem den tids kunstnere, Palle Nielsen, Ejler Bille, Richardt Mortensen, Lis Nogel, Anders Kirkegaard, Bjørn Nørgaard, Kirsten Lockenwitz og talrige andre, jeg har glemt undtagen for de ansigter, jeg ser for mig.

Liberalister som Rune Selsing, hagler ned på moderne kunst. Han har ikke forstået, at den er vigtig. og at han må udholde al den kunst, som følger af hans egne markedsmekanismer.  Af alle dem, der vil have en kæp i øret og “et slag fisse.”Det er de fleste, det er markedet.

Det meste er noget lort, historiens dommer er ikke engang pålidelig. Hvem overlever? Salvador Dali, en teknisk brilliant fusentast, der i sine erindringer praler med sin fornøjelse med at pine børn og dyr. En gudbenådet teknisk maler og et svin.

Imellem det skjuler sig dem, der bringer verden videre. Men der er selvfølgelig at for megen kunst i dag. Den drukner i sig selv, kun sultne, tørstige og fordrukne vil have med den at gøre. Den er en del af industrien. Book of love, mobilfoto. fernissering i Store Kongensgade.

“Danskerne er ved at finde ud af, at vi har fjender”

Jalvings videoblog: “Danskerne er ved at finde ud af, at vi har fjender.”Danskerne er efter terrorangrebet i København ved at komme ud af “Hollywood-samfundet” mener Mikael Jalving.

Det var ligegodt Satans. Jeg har lige været sammen med en person, der absolut ikke var dum, men som var medlem af ateistisk samfund og mente, det er vigtigt at adskille kirke og stat og fjerne kristendomsundervisning i skolen. I et Europa. hvor vi slog Gud ihjel for hundrede år siden og reformerede kristenndommen for 500 år siden. Snak om at slå åbne døre ind.

Jeg har gået i “den sorte skole” og haft en teolog, Jørgen Stegelmann, som skolebestyrer. Jeg har undervist på hans skole. Vi sang morgensang hvert år i syv år, og havde den grundigste kristendomsundervisning, man kan tænke sig. Ingen blev religiøs af det.

Vi levede i en sækulariseret storby hos sækulariserede forældre. Hvad det gjorde var, at vi lærte at forstå, hvad vi var gjort af.  Hvorfor vores sprog var, som det var, og hvorfor vores vurderinger var, som de stadig er. Jeg går i kirke flere gange om året, for at nyde de historiske bygninger, nyde evangeliernes menneskelige og litterære værdi, for ar synge salmerne og for at være ét med fyrre generationer før mig.

Hvad der er galt med den person jeg mødte er, at han har gået i for dum, historieløs en skole. Han forstår ikke tusind års kristendom, og hvad værre er, han forstår ikke sig selv og sin samtid. Skolelærerne gør det heller ikke, de tror, de er af fantastisk betydning. Det er meget sjældent. De betyder mest ved den lærdom, de ikke formidler. Det har de været rigtig gode til.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Lenn

Posted: 28 marts 2015 - 00:15 - Svar

Du har nogle pointer i dit indlæg bl.a. om det med at have gået i en skole, hvor kristendommen var en naturlig del af både undervisning og morgenritual. Jesus Kristus opstod fra de døde – i Israel, og ja, Luther reformerede kristendommen, idet han oversatte Bibelen til tysk og dermed gjorde den til hvermands eje.

En stor del af europæerne af i dag har afskrevet kristendommen, og moralsk forfald, stor egoisme, den forsvindende næstekærlighed, pengekærlighed osv. er trådt i stedet for. Man er blevet ligeglad med Gud, man kender ikke De 10 Bud, og man anser de få rigtige kristne, der er tilbage, som pietistiske tosser! Om der vitterligt findes en åndelig dimension eller realitet, det anser man for at være ‘såå langt ude’, og man evner slet ikke at stille sig selv det spørgsmål længere. Mammon, Facebook, 15 minutes of fame, selvrealisering og selvkærlighed er trådt i stedet for Bibelen og De 10 bud og næstekærlighed.

Den børnelærdom, som du nævner, fra ‘den sorte skole’, den var jo guld værd. Hvor jeg trådte mine barnesko i Himmerland, da stod vi også ret til kristen morgensang og Fadervor hver morgen, og hvor ville jeg ønske, at det stadig var sådan i alle folkeskoler. I dag er det vel nærmest forbudt, for uha – man kunne jo støde nogen! Især én bestemt gruppe..

Når kristendommen ryger ud, så fyldes vakuummet af andre ting, bl.a. islam. Kirkerne i dag er nærmest som støvsuget for rettroende præster, og folk valfarter ikke længere til dem. Måske netop pga. de mange ‘løgnepræster’, som forvansker Bibelen og ikke ejer tro overhovedet. De er farisæere, de er ulve i fåreklæder.
Nedenstående artikel fortæller, hvor grelt det står til i Europa, hvor muslimerne nu ikke engang behøver at begå krigshandlinger for at jævne kirker med jorden og bygge moskéer ovenpå. Europæerne sælger oldgamle kirker til islam for en slik! Ja, man sælger Europas sjæl til discountpris. Man vender Gud ryggen, og hvad får man i stedet? Allah!

Denne artikel opsummerer nogle ting: http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12333#.VRXePpt 0zX5
“After the “God is dead” of Friedrich Nietzsche, Europe is going to adopt the Koranic “there is no God but Allah”. And the old Gregorian chants will be substituted by the muezzin.”

I Storbritannien er 10.000 kirker blevet lukket siden 1960, og moskéer er skudt op som paddehatte i stedet for! Hver uge lukkes to kirker i Holland, og en gammel synagoge i Hague er blevet opkøbt og er nu en moske. Tallene i denne artikel er deprimerende. Læs selv. Artiklen har en væsentlig pointe, som jeg vil afslutte med:

“Europe’s tragedy is embodied by the sterile blocks of concrete and glass of the European Union in Bruxelles. Symbols of the moral emptiness within. Meanwhile the top seven baby boys’ names in Brussels are Mohammed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine and Hamza.”

Niels Henriksen

Posted: 28 marts 2015 - 03:16 - Svar

Apropos “kunst” – dagens gode grin:

Se hvordan et maleri af den “kendte” svenske kunstner IKE Andrews bliver
modtaget af en flok kunstelskere i Holland 😉

https://www.youtube.com/watch?v=4BlLX03OJRU

Var der nogen, der sagde “Kejserens nye Klæder”?

Peter Buch

Posted: 28 marts 2015 - 07:47 - Svar

Steen

Jeg har lige været sammen med en person, der absolut ikke var dum, men som var medlem af ateistisk samfund…

Dine formuleringer er ofte sådanne at alt håb vel ikke er helt ude for menneskeheden. Men- dette er en vurdering af formen, ikke indholdet. Ser vi på indholdet ser det stadig overvejende ganske sort ud, set herfra.

    snaphanen

    Posted: 28 marts 2015 - 11:06 - Svar

    ok, jeg citerer ikke så meget af det vrøvl, han sagde, jeg skal se om jeg kan tilføje det i dag

Søren Ferling

Posted: 29 marts 2015 - 00:15 - Svar

Selsing er mere konservativ end liberalist – faktisk en ret fornuftig mand – iøvrigt også fruen 😉

Leave a Comment