11
apr
Seneste opdatering: 11/4-15 kl. 0142
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Is Islam compatible with Western culture? 42% of Muslims say NO. EZRA LEVANT


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Lars Åhlin

Posted: 11 april 2015 - 08:01 - Svar

Ezra Levant är mycket tydlig och mycket lätt att instämma i. Han välkomnar alla dem från muslimska länder som kommer hit för att ansluta sig till våra västerländska värderingar om frihet, tolerans osv (och accepterar givetvis att de fortfarande utövar sin islamska tro), men varnar för invandrade muslimer som försöker sätta en muslimsk prägel på det land de kommit till.

Att släppa in enbart de immigranter som accepterar Kanadas (i hans fall) grundläggande värderingar är det han talar om i filmsnutten. Framstår inte som ogenomförbart (att det bryter mot FN:s flyktingkonvention, EU:s skyddsgrundsdirektiv och svenska Utlänningslagen är självklart, men det är inte huggit i sten att dessa inte kan sägas upp resp. ändras).

snøfte

Posted: 11 april 2015 - 11:46 - Svar

Islam og vestlig kultur? = Som vann og ild, to uforenlige elementer.

  Armadillo

  Posted: 11 april 2015 - 13:20 - Svar

  Jag brukar använda denna; Islam och västlig kultur är som vatten och olja, kan enbart förenas genom extrem påverkan!

ramonafransson

Posted: 11 april 2015 - 23:57 - Svar

Nej! Det svaret har redan Ayaan Hirsi Ali besvarat på sitt seminarium och det finns på youtube. Hon är född i Nigeria, kom till Holland, blev parlamentsledamot, gjorde film med Van Gogh, som mördades av en islamist, Ayyan flydde till USA där hon nu är bevakad dygnet runt. Vad säger det? Jo, svaret på frågan … och svaret är ett enkelt och stort NEJ. Dagens islam är ett dödligt gift. Om det inte revideras, kritiseras och reformeras är alla i dödens cirkel …

  Lars Åhlin

  Posted: 12 april 2015 - 07:14 - Svar

  Ayaan Hirsi Ali är från Somalia (liksom Mona Walter, en annan modig och klok kvinna). Läs Hirsi Alis självbiografi, den är mycket bra skriven!

Leave a Comment