12
apr
Seneste opdatering: 12/4-15 kl. 2255
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg gik i to forskellige skoler i tolv år. Der gik aldrig ild i dem. Der gik heller ikke ild i nogen andre skoler. Når Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vil bilde svenskerne ind,at halvdelen af de 4-500 skoler, der årligt brænder i Sverige er selvantændte, er det selvfølgelig ren løgn.200-250 skoler skulle bryde i brand af naturlige årsager?

99.5 procent af brandene er naturligvis påsat. Hvorfor? Tjah, Mustafa vil terrorisere Svenne, for det er lavteknisk terror, der kan koste nogen livet. MSB vil camouflere, hvordan det egentlig forholder sig. Pressen spiller med på teatret: Arson suspected in big school fire, og der holdes store konfenrencer om problemet, der ikke konkluderer noget, fordi sandheden ikke kan siges.

Dansk Politis fagblad understøtter teorien om pyromani: Lavt begavede ynglinge fra Mellemøsten, som er fascineret af ild og mangler lidt spænding i tilværelsen. Det kan man ikke  sige højt i Sverige, hellere betale et par milliarder og holde the stiff upper lip.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Rune Hansen

  Hej

  Der mangler noget i sætningen: “Når … (MSB) vil bilde svenskerne ind, at halvdelen af de 4-500 skoler, der årligt brænder i Sverige, er det selvfølgelig ren løgn”

  • snaphanen

   hvad synes du, der skal stå ? 🙂

   • Rune Hansen

    Det kommer bag på mig, at jeg skulle få lige dét spørgsmål. 🙂

    Noget i retning af: ” . . at halvdelen af de 4-500 skoler, der årligt brænder i Sverige ER SELVANTÆNDTE, er det selvfølgelig ren løgn

    • snaphanen

     det er også godt, så siger vi det

 • Armadillo

  Jeg har bygget en del i Sverige, nogen skole og nok et par børnehaver under årene og jeg har faktisk læst det meste i ‘Svensk Byggnorm’ den lokale bibel med alle forskrifter om både sikkerhed og miljø.
  Jeg er helt overbevist om at ingen bygning jeg har været med til at rejse, bare sådan der futter af!
  Hvorfor netop skoler har tendens til at gå op i røg, skal jeg ikke svare på, men enten er der noget fundamentalt galt med Svensk Byggnorm, eller med Sverige!

  • Armadillo

   Jeg vil lige komme med lidt information her; de fleste skoler der brænder har skalmurer med isolering og i bedste fald dobbelt gips på indersiden.
   Desuden har næsten alle brandhærgede skoler flade tage der har en ganske tæt trækonstruktion der bær taget, der jo ofte er lagt med tjærepap der brænder rigtigt godt..
   Indervægge er for tresserskoler normalt lavet af 2×3 tommer enkel eller dobbelvægge med enten dobbelt gips eller bare enkel gips, bare de konstruktionsbærende vægge er i enten sten eller beton og går kun op til undersiden af tagkonstruktionen.
   Næsten alle skolebrande spreder sig under og i tagene og man har ikke gennemførende brandsikring op over tagets højde.
   Derfor er det næsten umuligt at slukke en påsat brand, da den springer fra lokale til lokale i en flad bygning og antænder alle inventarer der findes nedenunder.
   Som sagt; der findes enkle metoder for at indeslutte en brand og det mest effektive i dette er at hindre brand att sprede sig over store områder, er jo at se til at brandsikring går op i og over tagkonstruktionen i bygninger med flade tage, da kan man radikalt formindske hastigheden på en brands spredning.

 • Iq

  Er moskeerne som af og til brænder i Sverige også selvantændte? Eller ? ?

  • snaphanen

   bortset fra de tilfælde, hvor det er et insiderjob, ved vi det ikke. Måske?

 • Niels Henriksen

  Det skyldes nok bare de dårlige moderne materialer, som man også bygger børnehaver, vuggestuer og klubhuse af … og nu åbenbart også de bilmodeller, der især sælges i Sverige. Der kan da umuligt tænkes andre forklaringer … eller kan der? 😉