14
apr
Seneste opdatering: 15/4-15 kl. 1524
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Dokumentar 2014. DE fleste ateister gør sig uinteressante ved ikke at gide sætte sig ind i de religioner, de tager afstand fra. Det kunne man ikke sige om Christopher Hitchens. En film til en regnfuld forårsdag om en stor personlighed. Hans liv fra Oxford, revolutionær, Fleet Street, Vanity Fair, hans jødiske mors selvmord i Athen i 1973, Vietnam, Irak og Afghanistan, Muhammedkrisen, Hitch 22, sygdom og død. Begavet, beåndet, poetisk, morsomt. For godt til nogensinde at komme på TV.

Jeg rendte lidt ind i en stime med Hitchens, og hørte bla. også Christopher Hitchens – Why Orwell Matters. 2005. To absolut åndbeslægtede i hvis tanker man kan bade i timevis. Hitchens gjorde – ligesom jeg selv, – sig selv den tjeneste i tidlig alder at læse hvert et ord af Orwell. Hvert brev til forlæggeren, hver anmeldelse, hvert essay. Det er en investering, man mærker senere. Man er direkte inde i det 20 århundredes store spørgsmål – kommunisme, nazisme og kolonialisme, – og Orwell havde absolut gehør. Han fik dem rigtigt med det samme. Det samme gjorde Hitchens med islam. Lav selv en You Tube søgning med de to ord.

Greece can face 100,000 illegal immigrants crossing its borders in 2015

Alternate Minister for Migration Policy Tasia Christodoulopoulou on Tuesday said that Greece can expect up to 100,000 migrants to cross its borders in 2015, adding that the government is drafting emergency measures to brace for the influx.

“If inflows continue at the current rate, we can expect 100,000 arrivals this year,” she said, adding, however, that migrants tend to prefer Italy and Spain as an entry point, as “they help them continue their journey to their destination” in other parts of the European Union. Immigration minister says government preparing emergency measures


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 14 april 2015 - 15:34 - Svar

Hitch-video virker ikke godt på 2 computere.
Den skal sættes i gang utallige gange til omk. 8. minut hvor den springer tilbage til start.

  steen

  Posted: 14 april 2015 - 15:45 - Svar

  mærkeligt, jeg havde ingen problemer, og jeg er ude i landet på en ret svag forbindelse

  Niels Henriksen

  Posted: 15 april 2015 - 06:03 - Svar

  Du kan downloade den vha. Video Download Helper ( Firefox), Flasgot ( Firefox ) eller Internet Download Manager ( “alle” browsere, men desværre ikke gratis ) – eller Orbit ( Grap++ ) i IE –
  men den fylder desværre hele 2 GB ! 😉

   Peter Buch

   Posted: 15 april 2015 - 07:13 - Svar

   Tak for det!
   Så den på mac-computeren med den større skærm der kører http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_Snow_Leopard
   i Firefox, da Safari nok synes at downloade opdateringen til Adobe der hævdes nødvendig for at se filmobjekter, men ikke hvor jeg ser beholder opdateringen til installation, hvordan det så ellers er muligt…

    Niels Henriksen

    Posted: 15 april 2015 - 07:56 -

    Fint 😉

    Den fylder dog “kun” 345 MB, hvis man slår HD fra – det havde jeg så lige overset i farten :o)

Morten Fangok Olesen

Posted: 14 april 2015 - 17:22 - Svar

Man kan udmærket være kritisk overfor religion uden at studere de hellige skrifter ! Livet er for kort til at spilde på det vanvid.

  snaphanen

  Posted: 14 april 2015 - 18:01 - Svar

  det kan man da, jeg har mødt flere, men så bliver det, som jeg skriver, uden videre interesse.

   Morten Fangok Olesen

   Posted: 14 april 2015 - 19:16 - Svar

   suit yourself

Jakob Wibroe

Posted: 14 april 2015 - 23:50 - Svar

Svært at sætte ord på oplevelsen, men ekstraordinært. Tak også til Snaphanen for at viderebringe denne perle.

Niels Henriksen

Posted: 15 april 2015 - 07:05 - Svar

Beskyldninger om løgn og fascisme fløj i debat om indvandrere

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7625580/Beskyldninger-om-l%C3%B8g n-og-fascisme-fl%C3%B8j-i-debat-om-indvandrere/

Indland 14.04.2015 kl. 22:44

TRINE HØRLYCK BECH

”Det er mageløst. Nu kan jeg starte med at svare på seks-syv vrøvlehistorier igen,” lød det fra JP-bloggeren Morten Uhrskov, landsformand for det nationalkonservative parti Dansk Samling, da han tirsdag aften deltog i en debat med en anden JP-blogger, David Trads, der tidligere har været medlem af Socialdemokraterne.

Det var anden gang på godt 14 dage, at de to bloggere tørnede sammen i en debat under hovedtemaet ”Skal Danmark følge den svenske model?”. Første gang var på JP-tv, hvor debatten blev ophedet, og det skete også med jævne mellemrum denne aften i en af Jyllands-Postens foredragssale i Viby.

Trads forklarede, at han ikke mente, at Morten Uhrskov var antidemokratisk, som for mange er et af kendetegnene ved fascisme.

”Jeg forstår begrebet ud fra en mere moderne betragtning,” sagde han, og tilføjede at hans karakteristik handlende om, at Morten Uhrskov og hans parti ifølge Trads går ind for en overdreven nationalisme, har klare fjendebilleder eller syndebukke, en stor dyrkelse af den dominerende religion i deres eget land og en frygt for udslettelse af deres egne.

Ifølge Trads er det bl.a. et af Uhrskovs tidligere indlæg om, at den gennemsnitlige IQ falder i lande som Danmark, Australien og Storbritannien pga. indvandringen fra ikke vestlige befolkningsgrupper, der er med til at underbygge påstandene om “fascistiske træk”.

”Han har beklaget sine udtalelser, og det er det afgørende for Dansk Samling,” sagde Morten Uhrskov, som derudover gik i clinch med David Trads på et andet område, nemlig hvorvidt indvandrere er en god eller dårlig forretning for et samfund. Her fremførte David Trads bl.a.:

”Over tid er indvandring med til at skabe rigdom hos nationer. Sammenligner vi Danmark og Sverige, kan vi se , at Danmark var foran i BNP-vækst i 1995, de seneste tal fra 2013 viser dog, at Sverige har overhalet os, så i takt med, at Sverige har fået flere muslimske indvandre, er de blevet rigere, der er altså ingen evidens for, at det går ud over landets rigdom med alle disse flygtninge, som Morten har fremført.”

Analysen havde Morten Uhrskov ikke meget til overs for.

”Det er en absurd argumentation, man kan da ikke stille et regnskab fra 1995 og 2013 op og så slutte, at indvandrerne er skyld i de små forskydninger, der har været i BNP-væksten. Det er da ikke en logisk
slutning ,” sagde han.

Da publikum fik mulighed for at komme med deres indspark til debatten, havde flere af dem netop spørgsmål til de økonomiske data, som blev lagt frem, og langt de fleste gange var det David Trads, der måtte stå på mål for sine udtalelser.

Leave a Comment