9
jun
Seneste opdatering: 11/6-15 kl. 0250
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

09-06-2015 008

Klik for helskærm.

Omvendt Samtale

er titlen på en litografi af Svend Wiig Hansen, der hænger på min væg. Så vidt jeg ved, hænger der også et eksemplar inde i Folketinget, og der hænger det i så fald godt. Jeg overhørte ved et tilfælde at interview med Lars Løkke i TVA om, hvad Venstre agter at gøre ved det stigende  asylpres. De vil skrue lidt hist og her, og med lidt held  holder det helt til jul, hvis Løkke’s “hastemøde” bliver til noget.

TVA var oveni chockerende partisk imod Venstre set med en uvant seeres øjne. Journalister uden faglig skam ser ud til at ville vinde valget for Thorning. Det indgår tydeligvis i den hårdt,regisserede valgkamp, at borgerlige ikke må blive vrede på deres åbenbare politiske fjender, TV journalisterne. TV 2 forsøger sig med en undskyldning over et lignende interview dagen derpå. Det kan man heldigvis ikke se på laptoppen. Desværre får folk, i den udstrækning de overhovedet er informerede, deres “viden” fra TV, så dette betyder noget for resultatet.

Lars Løkke (og Helle Thorning) lyder dummere, end de formentlig er, men det er fordi de og TVA deltager i en farce, der hedder “lad som om I taler om virkeligheden”, “vi venter på besked fra EU” og fordi valgkampe i det hele taget er lutter overskrifter. Lars Løkke og Tine Gøtsche kan også læse, men de har mange hensyn at tage, og den fulde sandhed er ikke en af dem.

Asylsøgere til EU: 2010: 203.000, 2011: 310.000, 2012: 332.000 2013: 431.090, 2014: 625.925. For et par år siden, kunne der komme 100 “bådflygtninge”, når det gik højt. I dag kan der komme  4000 på en dag. Det går altså kun én vej, og det accelererer og det gør det på grund af kronisk instabilitet i Mellemøsten (mange år endnu) og Afrikas eksploderende befolkning. Det er der ingen journalist eller politiker, der ikke ved, men DR stiller ingen relevante spørgsmål, og Løkke giver ingen adækvate svar. Hans hænder er bundne, han må ikke sige det, enhver kan se: At Flygtningekonventionen vil nedlægge Europa i løbet af tyve år – plus minus.

Alle lader som om, de ikke ved det. “Det går lidt op og ned” (nej) “Det bliver bedre” (nej). Europa har ligesom Sverige kurs mod en betonvæg. Vores window of opportunity indsnævres hastigt, men alle står og glor på hinanden og venter på sidemanden. Tine Gøtsche stiller absurde spørgsmål om “er vi ikke rige nok.” Det er ikke det, det handler om.

Hvis Tine Gøtsche havde villet tale om virkeligheden, vil hun have spurgt Løkke: “På baggrund af, hvad vi ved, hvor længe forventer du Venstres forholdsregler vil holde, inden de bliver overhalet af virkeligheden?”  Men sådan taler man ikke i TV-teatret, der derfor tidspilde at se valg i TV.

TV og valgkampen handler ikke om virkeligheden, ikke engang på dette eksistentielle spørgsmål. Løkke er låst af hensyn, og TV nyheder, som jeg har set et par gange efter ikke at have set dem i tolv år, er skandaløst politiserende for Thorning. SVT har i det mindste en vis stil og dygtighed, når de politiserer, det er de elegante, øvede kommissærer gennem mange år. Dansk TV er bare plumpt og hæmningsløst. slemt troede jeg ikke det var.

I Bolzano hober “bådflygtningene” sig op (læs illegale, sorte afrikanere), Tyskland og Østrig vil ikke lukke dem ind. Ungarn lukker sin sydlige grænse til Serbien for illegale immigranter. Over alt knager det, men europæiske politikere venter på Godot og træder vande på TV i mellemtiden. Alle smider aben rundt, og Godt (EU) er taget på luksusferie, hvor han er bekymret for den stigende “islamofobi.” Med den fart selv akutte problemer behandles i politik, er det ikke så underligt at de, der tilbringer et helt liv der, ser underligt anæmiske og udslukte ud. Hvad kan de også prale med, når deres regnskab skal gøres op?

I år har jeg tænkt mig at holde sommerferie for første gang i tolv år. Det skulle jeg have gjort for længe siden. Jeg gør det i den rolige forvisning om, at alt er lige så håbløst og værre, når jeg  vender tilbage. Jeg holder ferie i den rolige forvisning, at intet jeg eller nogen andre kunne skrive i mellemtiden, ville ændre den mindste tøddel i dette håbløshedens sammenrend af politiske personer, der tror de er på en vigtig opgave.

Ikke en statistik, ikke en kronik, ikke en bog, ikke en dokumentar betyder det fjerneste for tingenes gang i politik. De venter på at “nogen gør noget”, og det har “nogen” ikke gjort i lige så mange år, som den beskrevne tendens har været synlig for enhver.

Hvis den fremragende, informerede danske debat om asyleriet havde betydet noget, havde den gjort det for ti år siden. Politikerne har været påfaldende tavse i den. Der er flyttet lidt stemmer, men når man tænker på at 70 procent ikke er glade for asylpolitikken, er det ikke imponerende at så få vil stemme efter deres overbevisning. Det nytter kort sagt hverken at henvende sig til politikere eller befolkning. Måske det ligefrem hjælper, hvis man holder sin kæft.

Det er selvfølgelig lidt kedeligere at få genvalgt en rød regering, der sidder på Enhedslistens og Alternativets nåde, end at “den blå” bliver genvalgt, men det er i småtingsafdelingen hvad angår den pågående invasion. Fire år til med Thorning, Enhedslisten og Alternativet vil vel betyde omkring 150.000 “nydanskere” til, og det må man bøje sig for, at befolkningen ser ud til at vælge.

Det kommer til at betyde det samme som i Sverige: Er års ventetid på livsvigtige operationer, betaling for at ligge på sygehus, køre med ambulance, blive røntgenfotograferet, ja for at få en recept. Vold og konflikter vil øge. Udgifterne vil stige. Freden vil være forbi. Danskerne bliver snydt, så det driver.

Min svenske kronikør siger, jeg har forkælet læserne. Det var ikke min mening. Det var drevet af en kombination af lyst og tro på sagen, tro på, at kendsgerninger, erfaringer og fornuft betyder noget. Den tro er på et lavpunkt nu efter seneste halvår. Det har ingen effekt at dokumentere eller skrive opinion. Det virker ikke, at vise  Sverige frem og  sige “Se hvad der er sket!”

Når jeg ser, hvordan folk vil stemme, når jeg hører politikere og TV-journalister, da synker hjertet i brystet på mig. Fristelsen til at forsvinde tilbage til sine private cirkler, er mærkbar. Det er på tide med en grundig tænkepause.

Jeg kan trygt bade, drikke og æde i forvisningen om, at stærke kræfter arbejder på en forværring af en i forvejen slem situation. De tænker ikke ud over øjeblikket, for så ville de tænke anderledes. Vi er søvngængere på vej ind i en blindgyde, og sovepillen hedder apati, politisk propaganda, uvidenhed, EU og TV.

Jeg går ned i tempo og kigger forbi når jeg 1) Noget særligt. 2) Har nogle fotos, eller 3) Har noget tilsendt materiale. Der er ingenting, der haster. Ødelæggelsen af vores land render ingen steder. Jeg tager min laptop med, for jeg skal tage billeder. Billeder er, de mener ikke noget med mindre de er photoshoppede eller opstillede, og sådan nogle billeder interesserer mig ikke.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten Dreyer

Posted: 9 juni 2015 - 23:41 - Svar

Ferie……. Det kan du da ikke.

  snaphanen

  Posted: 9 juni 2015 - 23:49 - Svar

  jooooh, og midt i valgkampen, sgu!

brozak

Posted: 10 juni 2015 - 10:36 - Svar

Det nytter ikke aa rase mot den orkan som trekker opp i horisonten. Det eneste som nytter er aa grave seg ned. Resignere ovenfor historiens overveldene kraft. Lange perioder av stabilitet blir alltid avbrudt av kaos. Slik er naturens lov. Og all verdens fornuft kan ikke stanse denne sykliske automatik.
Det som kan dempe angsten er mentalt aa forberede seg paa fremtidens kaos scenarier. Og her er det mange varianter som det kunne vere fruktbart aa diskutere.

Niels Henriksen

Posted: 10 juni 2015 - 14:00 - Svar

Fra den ufrivilligt komiske afdeling 😉

Svensk minister gentager svada mod Saudi-Arabien: middelalderlige metoder

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2015/06/09/163935.htm

09. Jun. 2015 kl. 17:00

Det er middelalderligt, når Saudi-Arabien pisker en blogger offentligt, mener den svenske udenrigsminister.

Den svenske udenrigsminister sender igen en verbal lussing til Saudi-Arabien efter dommen mod bloggeren Raif Badawi, som er dømt til 10 års fængsel og 1.000 piskeslag.

– Min mening er, at det er en middelalderlig straf, siger udenrigsminister Margot Wallström til programmet Ekot på Sveriges Radio. [ Tja, men det er altså ca. det islam går ud på, Margot – forsøger du dæmonisere hele deres ædle og ærværdige religion med dine dumme islamofobiske og eurocentriske udsagn? :o) ]

Diplomatisk krise

Sverige og Saudi-Arabien var i foråret i diplomatisk krise på grund af tidligere kommentarer fra den svenske regering.

Blogger anklaget for cyberkriminalitet

Forleden stadfæstede højesteret så dommen mod bloggeren, som er anklaget for cyberkriminalitet og for ikke at adlyde sin far, efter at han havde lavet hjemmesiden “Free Saudi Liberals”, hvor politiske og religiøse forhold skulle være til diskussion.

– Det er en middelalderlig metode, som ikke hører hjemme i et samfund, som tillader frie medier, og som tillader mennesker at sige deres mening, siger Wallström til Ekot. [ Kan du så ikke lige være venlig at fortælle os, hvornår SA lige pludselig er begyndt at tilhøre den nævnte kategori af samfund, Margot? 😉 ]

Saudi-Arabien følger den islamisk fundamentalistiske wahabisme-gren.

[ Ja, men dette vil så komme som en stor overraskelse for Margot Walström … , hvis hun da overhovedet har noget begreb skabt om, hvad wahabismen står for inden for islam … nemlig den helt ægte vare! –
og det er der jo ikke ligefrem meget, der tyder på at hun har …

Man skulle jo egentlig tro, at hun havde nogle indsigtsfulde, erfarne og meget tålmodige embedsfolk i sit udenrigsministerium, som kunne skære det ude i bølgepap for hende på ekstra pædagogisk vis, men det lader vist ikke til at være tilfældet … ]

Niels Henriksen

Posted: 11 juni 2015 - 02:07 - Svar

Hvad skulle vi dog gøre uden de radigale?
Man kan jo efterhånden stille sit ur helt nøjagtigt efter dem 😉

Østergaard: Vi har lempet udlændingepolitikken 45 gange

http://www.politiko.dk/nyheder/oestergaard-vi-har-lempet-udlaendingepo litikken-45-gange

De Radikale angriber nu Venstre for at fejlvurdere regeringens udlændingepolitik ved at hævde, at den er lempet 31 gange. Det rigtige tal er 45 [ !!! 😉 ], mener de Radikale. Socialdemokraterne er langtfra begejstrede for den udlægning. [ ;o) ]

Onsdag d. 10. juni 2015, kl. 22.30

Af Jens Beck Nielsen

De Radikales leder, Morten Østergaard, forsøger nu at skære igennem den ophedede debat mellem Socialdemokraterne og Venstre om konsekvenserne af regeringens udlændingepolitik. Med henvisning til en optælling foretaget af Venstre selv, hævder oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen, (V), at regeringen står bag 31 lempelser på udlændingeområdet. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har gentagne gange afvist den udlægning og peger i stedet på, at SR-regeringen har foretaget den første opstramning af asylreglerne i 12 år, fordi det samtidig er blevet sværere at opnå familiesammenføring.

Et missil direkte ind i rød blok

Med en uge tilbage af valgkampen kommer økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard nu med sin version:

»Hvis man tæller mest muligt med, er det vel 45 gange, vi har forbedret udlændingepolitikken. Med det tæller også dobbelt statsborgerskab. Er det en lempelse? Jeg synes, det er en forbedring. Men det er klart, at der er nogen, som får statsborgerskab, som ikke kunne få før [!!!], så det tæller vel med,« siger Morten Østergaard, som anklager Venstre for at udelade 14 lempelser i deres optælling, fordi partiet selv har stemt for de fleste af dem.

Læs mere: SR-splittelse om udlændinge er sprængfarlig for Thorning

Så når Venstre siger, at I har foretaget 31 lempelser af udlændingelovgivningen, så mener du, at det rigtige tal nærmere er 45?

»Ja, det er helt åbenbart.

Med angrebet på Venstre sender den radikale leder dermed også et missil direkte ind i rød blok med kurs mod de Radikales egen regeringspartner. Mens Venstre i disse dage forsøger at tiltrække vigtige svingvælgere ved at tale om udlændinge, forsøger Socialdemokraterne at forsikre de samme vælgere om, at partiet skam står vagt om en stram udlændingepolitik.

Socialdemokraternes integrationsord­fører, Ole Hækkerup, afviser da også, at regeringen har foretaget 45 lempelser af udlændingelovgivningen. [ 😉 – desperationen og den opsparede irritation i S over Rs naive og superfarlige soloudmeldinger om dette sprængfarlige emne på dette meget kritiske tidspunkt i valgkampen er vist åbenlys for enhver … ]

»Vi har fundet den rigtige balance, og den vil jeg stå vagt om. På den ene side vil vi gerne stille krav om at bidrage fra første dag, men på den anden side beskytter vi dem, som kommer hertil uden at bringe dem og deres familier ud i fattigdom,« siger Morten Østergaard, som ikke vil afvise, at der kan komme nye lempelser [!!!] eller stramninger i næste valgperiode, hvis det bliver nødvendigt.

»Men du får ikke mig til at lægge udlændingepolitikken i en spændetrøje, men balancen bliver ikke forrykket. Vi kommer ikke til at se en udlændingepolitik, som samlet set er strammere [!!!],« siger han.

  snaphanen

  Posted: 11 juni 2015 - 02:18 - Svar

  Sandheden kommer, fordi Elbæk snupper deres tossestemmer. Thorning krummer tæer.

   Niels Henriksen

   Posted: 11 juni 2015 - 02:28 - Svar

   Just precis, som man siger henne i Sverige 😉

  Niels Henriksen

  Posted: 11 juni 2015 - 02:25 - Svar

  Thomas Larsen: Østergaard er Thornings hovedpine

  http://www.politiko.dk/nyheder/thomas-larsen-oestergaard-er-thornings- hovedpine

  Onsdag d. 10. juni 2015, kl. 22.30

  Når de Radikale fremhæver, at der er sket mere end 40 lempelser af udlændingepolitikken, så skader det Thornings valgkamp. Men hvorfor fremhæver de Radikale det, og hvad betyder det for
  spændingerne imellem S og R. Få politisk kommentator, Thomas Larsens kommentar her.

Leave a Comment