15
jul
Seneste opdatering: 15/7-15 kl. 2229
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Berlingske interviewer en svensk fattigpensionär

I Sverige raser debatten om ældre med lave indkomster, de såkaldte »fattigpensionärer«. Berlingske har besøgt en af dem, og hun mener, at Sverige svigter sine ældre til fordel for flygtninge og indvandrere.

Margareta fortæller, at hun hver måned efter skat får udbetalt omkring 6.200 svenske kroner, hvilket svarer til godt 4.900 danske kroner. Hvor retten til den danske folkepensions grundydelser i korte træk er betinget af, at man har opholdt sig i landet i 40 år, og om man har formue, er det svenske pensionssystem anderledes skruet sammen. Har man været på deltid i kortere eller længere tid, vil det blive modregnet i udbetalingen. Går man tillige på pension, inden man fylder 65 år, får man også mindre.

»Jeg ville tage til København. Bare gå en tur og ose på Strøget. Men det kan vi ikke, for det er så dyrt at køre over broen. Eller måske ville vi tage en tur i teatret eller gå til forelæsninger. Men det er naturligvis en utopi, for hvis vi gjorde det, ville vi ikke have penge til at købe mad.« Berlingske

Facebook Comments


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3
Deltag i debatten...

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
machiavelliArmadillo Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Armadillo
Guest
Armadillo

Svenske ‘fattigpensionister’, findes der masser af, flere af mine naboer lever cirka som det beskrives i artiklen fra Berlingeren, Det er rollator, støttestrømper, dynejakke fra firserne og gammeldags tv-apparat.
Det er bare at se hvad de køber af mad i forretningen for at konstatere at mange ikke har det for fedt.
Hvad det skyldes vil jeg ikke gå ind på, men overlade til enhver at regne ud selv.

machiavelli
Guest
machiavelli

Det har vi fået at vide: indvandrere.Pengene kommer fra samme kasse.

Armadillo
Guest
Armadillo

Jeg er sgu også indvandrere og plus pensionær, men jeg har penge med hjemmefra!
Det så at sige redder r*ven på mig, da den svenske pension er ussel.