16
aug
Seneste opdatering: 16/8-15 kl. 1731
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Læs Jalving’s Absolut Sverige på dansk eller svensk.

Länge leva mångfalden, I

Tør man kalde Dan Park’s kommentar “sort humor”? Humor må det være, for jeg blir i godt humør af Dan Park. Så kan jeg klare en ny omgang mord og voldtægt, kønsneutrale pronominer- toiletter og rablende genusprofessorer igen. Synd for Park, svenske jurister ikke deler humor med mig. Dan Park ville visne, hvis han ikke boede i et halvvanvittigt land, og måske er der en gensidig afhængighed, så Sverige behøver  Park at udgrænse. Han er stædig, anarkistisk og mangetydig, ud med ham. Som jeg har sagt, Sverige producerer dissidenter og originaler, Danmark gør ikke.

Indspilning i fuld skærm 16-08-2015 132520

Den svenske gadekunstner Dan Parks ny collage – med den mundrette titel Ikea-negeren – beskæftiger sig med to sager, der har fyldt en del i den svenske (og danske) offentlighed de seneste dage. Den ene er sagen om en afvist asylansøger fra Eritrea, der dræbte to svenskere med kniv i en Ikea-forretning. Den anden sag handler om, at hudfarvet plaster kun er tilgængeligt i en lys udgave i Sverige. Et faktum flere har aflæst som et udtryk for den allestedsnærværende svenske racisme, mens det til gengæld ikke opfattes som racisme i en svensk kontekst, når en sort asylansøger stikker to hvide svenskere ihjel. Via Uwe Max Jensen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?