2
sep
Seneste opdatering: 2/9-15 kl. 2156
49 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av HANS RUSTAD

Indspilning i fuld skærm 02-09-2015 210852

Expressen sletter den gamle stjernereporter, Ulf Nilson’s anmeldelse af Julia Caesar, 2010,  fra arkivet. Den kan stadig læses her.

Når man leser Annika Hamruds angrep på Julia Caesar er det én ting som slår en: Hun går etter personen. Det er ikke noe saklig oppgjør med hennes fremstilling. Det ville forutsatt en debatt om hvor Sverige er på vei, hvordan mediene ter seg og reagerer på hendelser, som f.eks IKEA-mordene.

Hamrud gjør ikke det. Kanskje fordi hun vet at mediene ville kommet dårlig ut?

I stedet gjør hun det personlig. Utad Expressen søker en anstendig begrunnelse for avsløringen:

-När vi fick bakgrunden att hon var en gammal journalist, en van debattör och en slipad person som är fullt medveten om vilken kraft det är hon utövar i sina texter, så tog vi beslutet att en sådan person bör kunna ställas till svars för det hon skrivit. Hon bör tåla att vara med i en öppen debatt, säger kulturredaktör Karin Olsson till Dagens Media.

Det lyder tilforlatelig. Nesten. Men Olsson går ikke inn på hvorfor noen anser det nødvendig å skrive under pseudonym i dagens Sverige.

Dagens Media stiller indirekte et spørsmål om det når journalisten spør om ikke Expressen risikerer at Caesar utsettes for trusler og hat:

– Vi måste göra en helhetsbedömning hur stort allmänintresset är att veta vem hon är och vilket inflytande hon har i den offentliga debatten. Det rimliga och rätta var att publicera hennes namn. Jag tror också att hon får ta emot mycket stöd från sina läsare, att döma av de mejl jag fått så finns det de som är beredda att stötta henne. Den rumsrena offentligheten ägnar sig inte åt den typen av hot och hat som svansen efter henne.

Det er en representant for den “rumsrena offentligheten” som snakker og hun frikjenner seg selv.

Men dette kan leserne se ikke stemmer. Expressen og Aftonbladet mistenkeliggjør systematisk politiske motstandere og stempler dem som moralsk mindreverdige. I kulissene venter voldsvenstre.

“Den rumsrena offentligheten” synes ikke det gjør noe om demonstranter river ned Sverigedemokratenes godkjente plakater på Stockholms tunnelbane.

De har allerede innført et skille der noen er legitime og andre illegitime. Det er den typen “ansvarlighet” Karin Olsson forvalter. Hun sier i virkeligheten: – Vi har makten og vi vil bruke den.

Hvem truer?

Langt fra ansvarliggjøring, stiller Expressen Caesar i en gapestokk. Men i et samfunn der IS, ifølge Mona Sahlin, har beundrere helt ned i barnehaven, er ikke dette risikofritt. Det er heller ikke alliansen med Expo, Robert Aschberg, og Researchkollektivet som driver systematisk kartlegging av politiske motstandere og intimidering av dem.

DN, Expressen og Aftonbladet driver intimidering, ikke ansvarliggjøring.

Hvis man skal drive ansvarliggjøring må man selv vise at man tar ansvar, dvs gjør seg fortjent til tillit og troverdighet.

Tallene viser at svenskenes tillit til mediene er synkende.

Inn kommer personer som Caesar som forsøker å kompensere for den manglende tilliten.

Det er denne posisjonen Expressen forsvarer: Caesars skriverier eksponerer deres egen tilkortkommenhet.

Det er den egentlige årsaken.

Utpeking

I stedet for å ansvarliggjøre kan man tolke avsløringen som en utpeking av et mål: Caesar er et problem. Hun er en dårlig person, en dårlig person – det ligger implisitt – er en trussel mot samfunnsfreden.

Vi kjenner det samme referenget også fra norsk debatt: Hvis det bare ikke var for disse stygge menneskene: Fjordman, Document, HRS …..

I Sverige er motsetningene skarpere, men det er en gradsforskjell, ikke en vesensforskjell.

Expressen har med sin outing gått over en strek. De frir til “nye løsninger”: De trapper opp kampen. Tror Caesar virkelig at hun kan utfordre dem?

Kombinasjonen av avsløring og personliggjøringen peker ut Caesar som et problem. Hvem løser slike problem? I svensk kontekst er dette lek med ild.

Illegitimt

Hamrud påstår at Caesar mistenkeliggjør nye borgere og driver kampanje mot myndighetene. Er ikke det lov? Hun bruker ordet mistenkeliggjøring på samme “rumsrena” sätt som sin redaktør: Er det de ideologiserte journalistene på Expressen som skal bestemme hva som er mistenkeliggjøring?

Det er sakens kjerne. Journalistene har tiltatt seg en slik rett og går etter alle som bryter deres bud.

Det minner om islamistenes og muslimers forståelse av deres religionsfrihet: Det er de som skal bestemme hva som er riktig tolkning av Koranen. Hvis du sier noe de ikke liker er det blasfemi, og de har rett til å straffe.

Medier og politikere gir dem langt på vei rett til det ved å godkjenne og bruke ordet islamofobi over en lav sko.

Den svenske bruken av ordet høyreekstremisme og “hatsajter” viser samme skruppelløse omgang med politiske begreper.

Svensk establishment flørter med vold og det finnes en parallell mellom deres uryddige språkbruk og delegitimering av motstandere og islamistenes fremgangsmåte. Deres modus operandi ligner på hverandre.

Mimesis

Det finnes også andre paralleller.

Man diagnostiserer og sykeliggjør motstandere. Islamofobi er hentet fra patologien. På samme måte har Julia Caesar personlige hangups jfr. amalgam. Det er disse hangups som gjør at hun sår mistillit til muslimer og angriper svenske myndigheter. Hamrud og Orrenius blir leger, ikke journalister.

Svenske medier stoler ikke lenger på borgerne.

Hvis de gjorde det hadde de turt å vurdere Caesars fremstilling av det svenske samfunnet. Hvis det hadde vært så tendensiøst som de påstår, ville leserne ha snudd henne ryggen. Men Caesars tekster leses av stadig flere.

Kan det være noe i hennes beskrivelse som stemmer? Det spørsmålet tør ikke Hamrud og Expressen så mye som berøre.

Dermed bryter de elementære regler for demokratisk debatt.

Alle har krav på å få sine “åsikter” vurdert at face value. Så er det opp til leserne å velge og vrake i en prosess der forhåpentligvis sannheten vinner frem. I stedet underkjenner og forkaster Hamrud den demokratiske prøvingen av argumenter.

Taper

Svenske medier tar ikke sjansen på at borgerne har egen vurderingsevne. De går etter avsenderen. De gjør det personlig. De hevder at onde krefter løs.

I realiteten er det den demokratiske prosessen Expressen rammer.

Det vi ser i Sverige er noe som foregår i alle vestlige land. Angela Merkel reagerer på samme måte overfor tyskere som reagerer på at landet oversvømmes. Hun har ingen forståelse, kun fordømmelse.

Denne delegitimering og diagnostisering av politiske motstandere er et alvorlig anslag mot demokratiet fra de som besitter makt: Det kan ikke sterkt nok understrekes. De som sterkest snakker om hat er de som driver frem polarisering.

Ja, det er personer på høyre fløy som er antagonistiske og hatefulle, men det er det sannelig også på venstre og de har langt større makt og ressurser til disposisjon.

Ubalanse enten det er i fremstilling eller ressurser provoserer.

I stedet for å være imøtekommende, svarer mediene med uthengning.

De polariserer

Det er underlig å se parallellen mellom polariseringen i det virkelige Sverige gjennom rekordrask innvandring, og den polarisering svenske medier og svensk elite står for vis-a-vis eget folk.

Denne “bevegelsen” er “häpnadsväckande”: Man skulle tro mediene og politikerne ville vært opptatt av å la svenskene komme til orde, få si sin mening om det som skjer, så de også fikk følelsen av å bli hørt.

Men det er det motsatte som skjer: De som våger å opplate sin munn får beskjed om at de er hvite rasister.

Også på dette området er det en parallell mellom det offisielle Sverige og islamistene: Islamistene polariserer og legger ikke skjul på det. Det er oss mot dem.

Svensk establishment opererer med samme inndeling, basert på moral og fordømmelsen er like hard: Den kan ikke annet enn polarisere.

Når man vet hvordan islamister løser “motsetninger” får Expressen “ansvarliggjøring” et helt annet innhold.

Vi må lære oss å forstå at ord har fått helt nye betydninger. Glem de gamle begrepene og lag et nytt vokabular.

Si meg hvordan du bruker ordene og jeg skal si deg hvem du er.

*******************

Fra De nye ordene og den nye virkeligheten – politikk som fiendskap. Der er vel en 30 artikler i dag, og de er slående ens. De går på den samme melodi som Annika Hamrud’s, der også måske ufrilligt afslører det ved Sverige, der tager sig mest slående ud udefra. Hun skriver at “Julia Caesar hetzer indvandrere, politikere og journalister.”

Hvis man skræller det fra med “had og hetz”, som er en særlig svensk moralisering og emotionalisering af det politiske, så viser sætningen jo, at Hamrud solidariserer sig med politikerne, som er dem hun burde granske. Svensk journalistik er en del af magten, og Hamrud lever i så lukket en boble, at hun ikke engang opdager sin egen formulering. Kritik af politikere – og selvkritik – skulle have været den branche, Hamrud arbejdede i.

Hør disse fire minutter og drop de 30 artikler. Lakajer der synger i kor, er ikke nogen musikalsk oplevelse.

Og Studio ett, hvor Julia Caesar nægtede at medvirke efter at have set oplægget


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Lazze

Posted: 2 september 2015 - 18:45 - Svar

-När vi fick bakgrunden att hon var en gammal journalist, en van debattör och en slipad person som är fullt medveten om vilken kraft det är hon utövar i sina texter, så tog vi beslutet att en sådan person bör kunna ställas till svars för det hon skrivit. Hon bör tåla att vara med i en öppen debatt, säger kulturredaktör Karin Olsson till Dagens Media.

Men den baggrund (Att hun var gammal journalist, en van debattör m.v.) har de jo kendt i mere end et år og skulle den argumentation holde, ville JC´s identitet være blevet afsløret for længe siden af Expressen.

Svensk MSM har mistet al anstændighed, der er ikke mere tillid tilbage til dem bland almindelige og fornuftigt tænkende mennesker.

Jeg tweetede min egen reflektion til KO tidligere i dag:

@OlssonKarin @ExpressenKultur
I try to imagine what such “journalists” like you might do, if granted real power?!

ɱØяñιηg$ʇðя

Posted: 2 september 2015 - 19:20 - Svar

Ulf Nilson fick rätt. Såg nyss följande tweet.

https://pbs.twimg.com/media/CN46yayWsAAqapx.jpg

  Anna Svensson

  Posted: 2 september 2015 - 20:53 - Svar

  Vad har Ulf Nilsson skrivit?
  Dessa twittrare är verkligen vedervärdiga, men det är inget oväntat och uppskattas säkert av Expressen.

   ɱØяñιηg$ʇðя

   Posted: 2 september 2015 - 20:56 - Svar

   Han skrev för några år sedan i en krönika att JC riskerar bli mördad om hon hängs ut med sitt riktiga namn. Expressen verkar dock ha raderat artikeln från sin nätupplaga.

    Ina Margarehte Höst

    Posted: 2 september 2015 - 21:12 -

    Den finns på Nyheter Idag, tror jag.

    Anna Svensson

    Posted: 2 september 2015 - 22:33 -

    Tack! Jag fruktar också att hon kan utsättas för övergrepp och hoppas bara att det finns folk i hennes närhet som kan ställa upp och skydda henne.

  Usladdet

  Posted: 2 september 2015 - 22:53 - Svar

  Syk mann!

Anna Svensson

Posted: 2 september 2015 - 19:30 - Svar

Julia Cäsar är journalist, Hamrud inte – hon är hantlangare åt politikerna. Jag hoppas bara att Julia C får leva ifred och att det kanske finns folk i hennes närhet som kan ställa upp för henne och skydda henne, alternativt att hon får asyl i Danmark.

Ina Margarehte Höst

Posted: 2 september 2015 - 20:29 - Svar

Hon lämnade ut Orrenius jobbtelefonnummer, inte det privata numret, enligt Fria Tider. Varför sitter han uppe på nätterna och svarar på jobbtelefonen? Han klagar ju på det att han suttit uppe i två nätter och fått hatsamtal! Och varför har han sökt och fått (?) skyddad identitet när han är en offentlig person (det fick inte Julia Ceasar ens)?! Här görs förövare till offer! Sen säger dom att hon hängt ut misstänkta våldtäktsmän, hur kan hon göra det om de inte är häktade eller dömda? Först då blir uppgifterna offentliga, inte om de bara är misstänkta!
Enligt Yttrandefrihetsgrundlagen från 1991, kap 2 har skribenter rätt till anonymitet, men vad jag förstår har man inte rätt att efterforska pseudonymens identitet och sedan publicera den.
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssaml ing/Yttrandefrihetsgrundlag-1991_sfs-1991-1469/?bet=1991:1469
Det här tilltaget att avslöja Julia Ceasars identitet kan vara ett grundlagsbrott!

  snaphanen

  Posted: 2 september 2015 - 20:37 - Svar

  Precis, Ina. Tænkte jeg også. Og nu hører jeg i P 1, at han og familien er gået under jorden. Det er Julia Caesar ikke

   Anna Svensson

   Posted: 2 september 2015 - 20:51 - Svar

   Det är så typiskt att man vänder på det hela och gör de skyldiga till offer. Jag önskar bara att Julia C får vara ifred eftersom hon förvägras rätten till skyddad identitet.

   Usladdet

   Posted: 2 september 2015 - 21:39 - Svar

   Jeg håper Julia Caesar vil fortsette å skrive kronikker?

  Cavatus

  Posted: 2 september 2015 - 21:33 - Svar

  Precis! Om det var en jobbtelefon, varför stänger han inte av den nattetid? Vilken dumbom! Istället åker offerkoftan på!

  niklasr

  Posted: 2 september 2015 - 23:13 - Svar

  För att han ljuger, som vanligt.

   jasminum

   Posted: 3 september 2015 - 15:56 - Svar

   Han bør skifte navn og anlegge skjegg, det samme bør Hamrud gjøre. Vennlig !@@! ment…!

   Er litt usikker på retorikken min her, men en kan ikke dvele ved alt. ..

ɱØяñιηg$ʇðя

Posted: 2 september 2015 - 20:36 - Svar

Några tröstande ord från en annan uthängd kollega.

Avslutningsvis vill jag rikta ett par ord till Julia Caesar:

Jag förstår att det känns jävligt jobbigt just nu och att du är otrygg och rädd. Jag har själv journalistbakgrund som du och precis som du så valde jag att skriva anonymt för regimkritiska sajter (i mitt fall Realisten.se och tidningen Framåt) för att min familj inte skulle drabbas och för att jag var orolig för vad min omgivning skulle tycka. Jag blev också uthängd, inte i landets näst största tidning som du, utan på en obskyr hemsida som drivs av maktens autonoma fotsoldater, men det hindrade förstås inte de anonyma hotelserna som kom därefter. Det är så maktapparaten arbetar mot dissidenter, de vill dels skrämma oss till tystnad och dels statuera ett avskräckande exempel.

I mitt fall ledde uthängningen och hoten tillsammans med en personlig tragedi som inträffade ungefär samtidigt, till att jag blev väldigt djupt deprimerad, blev defaitistisk och knappt orkade med någonting alls. Lyckligtvis fick jag ordentligt stöd både från nationalistiska kamrater, men också från min familj och mina riktiga vänner. Idag inser jag att makten och deras lakejer lever på människors rädsla, och jag vägrar därför vara rädd längre. Jag skriver därför numer regimkritiska och nationalistiska texter under eget namn och vet du vad? Det känns fantastiskt mycket bättre än tidigare. Jag behöver inte längre vara hemlighetsfull och ”gömma mig” bakom anonymiteten, istället är jag idag öppen med vad jag tycker och människor får reagera som de vill på mina åsikter och skriverier. Ett par bekanta har tagit avstånd (det vill säga skickat något argt meddelande på Facebook och sedan tagit bort mig som ”vän”) men i övrigt har det varit hur lugnt som helst. Jag har kunnat diskutera sakligt med mina vänner och även om alla inte delar mina åsikter så respekterar de ändå mig som person. Och det är ungefär så jag vill ha det, personer som är så indoktrinerade och politiskt korrekta att de inte längre vill ha med mig att göra för att jag är nationalist, tja, de kan dra åt helvete helt enkelt. Jag vill inte ha med dem att göra heller, det är liksom ingen större förlust.

För övrigt kan du alltid höra av dig om du känner dig hotad och behöver hjälp på olika sätt, det spelar ingen roll att vi inte är överens om allt ideologiskt. Vi är många som kan och kommer ställa upp för dig om det behövs. Och en sista sak: Sluta inte skriva, du behövs, nu mer än någonsin! Låt inte de mörka krafterna vinna!

https://www.nyanserat.nu/uthangningen-av-julia-caesar/

  Usladdet

  Posted: 2 september 2015 - 22:51 - Svar

  …Sluta inte skriva, du behövs, nu mer än någonsin! Låt inte de mörka krafterna vinna!…

  Helt enig. Skriv mer – mye mer! La ikke bandittene vinne.

Lenn

Posted: 2 september 2015 - 20:47 - Svar

Dette her er en ganske bra oppskrift på, hvordan man boykotter de medier, som driver med trakassering og ondsindet hetz: http://avpixlat.info/2015/08/30/marika-formgren-bojkotta-dagens-nyhete r/

ɱØяñιηg$ʇðя

Posted: 2 september 2015 - 20:52 - Svar

Till Julia Caesar vill jag meddela att vi finns här för dig. Även om du kanske inte håller med oss i exakt alla frågor, har du vårt fulla stöd. Behöver du hjälp med något i denna svåra tid ställer vi upp. Vare sig det handlar om ekonomiskt bistånd, hjälp att ordna fram ett tryggare boende nu när pressen bussat hatpöbeln på dig, eller något annat, så hör av dig. Vi är inte helt resurssvaga, och att hjälpa äldre som blivit offer för den svenska pressens sadism är en anständighetsfråga.

Till Annika Hamrud och Expressen har jag ingenting att säga överhuvudtaget. Er tid är förbi och ni kommer snart att vara helt irrelevanta. Mata inte trollen, som man säger.

http://www.motpol.nu/danielfriberg/2015/09/02/desperation-om-expressen s-senaste-overtramp/

Ina Margarehte Höst

Posted: 2 september 2015 - 21:02 - Svar

I P1 säger dom att Julia Ceasar är inne på rasbiologi genom att hävda att vissa folkslag har lägre IQ. Men det är ju vad flera forskare har hävdat! De har mätt genomsnitt-IQ hos olika folk – vår genomsnitt-IQ ligger på 100 – så det går tydligen att mäta. Själv tar inte ställning till detta eller drar några slutsatser, det får dessa forskare göra. Själv tror jag att intelligens kan tränas upp och att förklaringarna kan vara många (svält o.dyl. och även inavel, kanske) Men likafullt är det inte taget helt ur luften eller jämförbart med nazisternas vidlyftiga teorier.
Karolinska institutet förskar i rasbiologi för att man konstaterat att olika folk reagerar olika på vissa mediciner. Detta sker i medicinskt syfte för att kunna ordinera korrekt behandling. Men skillnader finns således, vi är inte lika i alla avseenden.

  Usladdet

  Posted: 2 september 2015 - 22:48 - Svar

  Ja, men vi vet alle at journalistene i Expressen og Dagens Nyheter har lägre IQ, så slik er det.

   Ina Margarehte Höst

   Posted: 2 september 2015 - 22:50 - Svar

   🙂 Korkskallar! Det skiljer nog mellan yrkesgrupper också.

  jasminum

  Posted: 3 september 2015 - 05:52 - Svar

  Og legg til at vold i oppdragelsen kan gå ut over psyken, og derved kan tester være upålitelige.
  Man kan mange ganger lure, men det er sagt fra verdens helseorganisasjon (WHO) at eks. somaliere har enormt mye psykiske lidelser (du kan google og finne fram slik) – dette handler (skrekk og gru) langt over 50% av befolkningen. Tro om Khattygging kan forårsake skader allerede ved unnfangelsen (?)
  Der er nok iallefall årsaker, jeg ville ikke binde meg opp til at det skulle ha noe med folkeslag å gjøre, mer seriøst å støtte utviklingsmuligheter. Primitive kulturer er en stor utfordring, trist og ulykkelig.

ɱØяñιηg$ʇðя

Posted: 2 september 2015 - 21:34 - Svar

Roger Sahlström:

Annika Hamrud har jagat och hängt ut en person som önskat anonymitet.Det hade gått alldeles utmärkt att granska ”Julia caesar” utan att hänga ut henne. Man hade nämligen kunnat ge sig på hennes texter. Montera ner hennes inlägg med fakta och rationella argument. Varför har man då inte gjort detta?

Det är nämligen omöjligt. Är det något som försvararna av mångkulturalism inte klarar av så är det att hantera fakta och verklighet. Därför var det viktigare att hänga ut henne. Det ger en skrämseleffekt.

Sätt dig ner svenne. Vi i media kommer att hitta dig, vi kommer att märka dig och vi kommer att hänga ut dig.

http://fnurra.com/2015/09/02/demokratur/

  jasminum

  Posted: 3 september 2015 - 15:58 - Svar

  Du er inne på skremselspropaganda som herske-/undertrykkelsesteknikk. Slik driver også IS med – paralellen slo meg.

Usladdet

Posted: 2 september 2015 - 21:35 - Svar

P4 stilte ikke ett eneste kritisk spørsmål til Karin Olsson. Kan neppe kalle dem journalister.

  jasminum

  Posted: 3 september 2015 - 16:04 - Svar

  Nyhetsvaskere er kanskje en riktigere betegnelse.

Soriculus

Posted: 2 september 2015 - 21:46 - Svar

Tack, Julia! Har läst alla dina krönikor! I dag har jag också beställt dina böcker från Adlibris (Samma ägare som Expressen. Hoppas jag får böckerna. Jag blir nog åsiktsregistrerad nu.) Hoppas du fortsätter att använda din vassa penna! Du behövs! Tusen tack!

Jarla

Posted: 2 september 2015 - 22:31 - Svar

slutkläm “Jag tror att journalistiken i det här läget vinner på att vara som bäst.” – eeh?

ramonafransson

Posted: 2 september 2015 - 22:42 - Svar

Rumsrena offentligheten! Hahaha … vilket dåligt skämt! De har ju pinkat in varje hörn på det ynkliga lilla fyrkantiga rum de har! Tjenare!

niklasr

Posted: 2 september 2015 - 23:11 - Svar

Lustigt jag har inte hört ett enda pip i statsradion om Julia Caesar eller hennes krönikor förrän nu när Expressen avslöjat hennes namn. Om hon nu är så viktig i debatten varför har de aldrig diskuterat hennes krönikor i deras media eller kulturprogram?

  FelixKrull

  Posted: 3 september 2015 - 00:26 - Svar

  Ja, det er et eklatant selvmaal. I gamle dage, hvor medier var noget der blev trykt paa papir, virkede den slags tilsvining, men i dag, hvor folk kan google ting, er det bare gratis reklame for JC.

  Af aldeles kyniske aarsager, haaber jeg de traekker hende gennem hele magtapparatet, saa den brede offentlighed vil faa hoere om hendes kronikker og google dem selv. Hun er en oplagt martyrkandidat.

ɱØяñιηg$ʇðя

Posted: 3 september 2015 - 00:53 - Svar

Rakel Chukri tar också parti för Expressen. Så förvånande…

http://www.hd.se/kultur/2015/09/02/offentliga-samtalet-ingen-kurragomm alek/

  snaphanen

  Posted: 3 september 2015 - 01:06 - Svar

  Mærkeligt denne presse ikke sprøger sig, hvordan 40 artikler i forskellige medier kan være så ens? Alle artikler, jeg har læst i dag, har været skrevet af små bange personer, der ikke tillader sig selv at tænke en selvstændig tanke, for da kunne hele deres verdens rase sammen

  Skal dette virkelig forestille at være en fri meningsudveksling i et demokrati?

   ɱØяñιηg$ʇðя

   Posted: 3 september 2015 - 01:11 - Svar

   Såg på Twitter att krönikan blivit översatt till engelska. Vårt rykte var redan dåligt och det lär inte bli bättre efter detta.

   ɱØяñιηg$ʇðя

   Posted: 3 september 2015 - 01:28 - Svar

   SvD verkar vara enda undantaget.

   I en intervju i den egna tidningen motiverar Karlén varför SvD inte publicerar namnet på den 70-åriga kvinnan.

   – Expressen har kommit fram till att detta är allmänt intressant. Jag har kommit fram till att det inte finns tillräckliga skäl och att det inte är tillräckligt offentliga sajter på det sättet. Jag tycker också man ska ta hänsyn till att hon har en sjukdomsbakgrund, säger han.

   Fredric Karén påpekar att man inom de högerextrema kretsarna länge har haft för vana att publicera namn urskillningslöst, även på ännu icke dömda personer.

   – Att då publicera namnet på ”Julia Caesar” är att gå i den riktning som de själva stakar ut. Det känns fel, säger han.

   De flesta andra stora publicister valde under torsdagen att inte publicera kvinnans namn. Varken i SVT, Sveriges Radio, DN eller TV4 angav namnet, medan namnet återgavs i brödtexten i Aftonbladet. Artikeln var författad av den kommunistiska veteranen Åsa Linderborg, som försvarade Expressens uthängning.

   http://www.friatider.se/svd-kritiserar-uth-ngning-av-julia-caesar

   Armadillo

   Posted: 4 september 2015 - 13:17 - Svar

   Jeg er ikke det mindste i tvivl om at når noget som dette eller nu billedet med den døde dreng, er aktuelt.
   Da tage redaktører, lederskribenter og lignende, telefonen og snakker sammen og bliver enige om en fælles strategi.
   Man skal være både blind, døv eller ualmindelig dum, for ikke at se hvordan den svenske medieverden er skruet sammen.
   Visse kalder sig venstre, andre liberale eller borgerlige, faktum er at majoriteten af de svenske medier bærer på det samme politiske arv, samme uddannelser og indoktrinering, det uanset hvilken avis de enten styrer eller skriver for.

Lazze

Posted: 3 september 2015 - 05:56 - Svar

River

Posted: 3 september 2015 - 09:51 - Svar

200 artikler uden at der er gjort anmeldelser til politi eller myndigheder?
I fald det ikke er sket, hvor sandsynlig er det så at de indeholder had og trusler, eller er racistiske mv?

putinputout

Posted: 3 september 2015 - 12:19 - Svar

Det verkar som vårt samhälle har åkt på en rejäl blåsning. En fulltidsskribent som under tiden levt på skattebetalarnas bekostnad i mer än två årtionden pga “oral galvanism” och “elallergi”. Jösses!

  Armadillo

  Posted: 3 september 2015 - 12:59 - Svar

  Du ved ikke en skid om vilke indkomster JC har haft under årene.
  Tilbage under stenen!

   putinputout

   Posted: 3 september 2015 - 14:56 - Svar

   Jodå, det är offentliga uppgifter och faktum kvarstår. Julia har kraftiga psykiska besvär, spridit tokiga konspirations teorier om dessa och fått sjukpension i över 30 år. En god representant för extremnationalismen mao.

    Armadillo

    Posted: 3 september 2015 - 15:03 -

    Psykiska besvär?
    Är du också psykiater?

    Olav Ødegaard

    Posted: 3 september 2015 - 19:50 -

    Nei, kommunist, selvfølgelig!
    Ikke glem at kommunister er spesialister på å se når mennesker har psykiske besvär..

    Armadillo

    Posted: 3 september 2015 - 20:39 -

    He he, ja de havde jo alle sine ‘hospitaler’ hvor mennesker med forkerte meninger behandledes….

    putinputout

    Posted: 4 september 2015 - 18:00 -

    Måste man vara psykiater för att fatta att oralgalvanism och elallergi är psykiska besvär eller är det du som har problem med att din idol är skör?

ollipolli_2

Posted: 6 september 2015 - 13:38 - Svar

Svensk press är dyngspridare. Inte konstigt då indoktrinering med vänsterpropaganda har skett från dagis.Julia Ceasar har jobbat på DN . Att kritisera deras sk. journalister har skapat detta hatdrev. De har inga motargument att komma med, endast det godkända hatet. Ynkligt och monmentalt hyckleri.

Leave a Comment