3
okt
Seneste opdatering: 4/10-15 kl. 0821
77 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fra Rushys Roulette – uge 40, 2015 1 og 2. I programmet diskuteres Politiken interviewet med Jalving fra den 25 »Det er muslimerne mod danskerne … Det er potentiel borgerkrig«

Frygten for kaos: “Alla flyr ansvaret för flyktingsituationen” 

Nu er de tider indtruffet i Sverige, jeg har forudset i mange år: De skal vælge, om de vil leve eller dø, om deres eget liv er vigtigere end en hvilken anden på planetens. Situationen eskalerer til ‘kaos’, selvom der er mange skyldige, vil Stefan Löfven sidde som ejermanden til sidst. Det forudså jeg også, da han trådte til.

Det är dags att erkänna det uppenbara – dagens nivå på flyktingmottagandet är ohållbar.

Redan nu har utvecklingen sprungit ifrån prognoserna för helåret. Hur det ser ut framåt är förstås omöjligt att veta. Enligt Migrationsverket finns det dock inget som talar för att dagens historiskt höga nivåer skulle minska i närtid. Det är därför denna verklighet vi har att förhålla oss till.

Det visar att denna flyktingvåg inte kommer att sluta med Syrienkriget. Så frågan vi måste ställa oss är denna: Klarar Sverige detta? Har vi kapacitet att uthålligt ta emot så här många människor?

Socialdemokraterna och Moderaterna måste nu gemensamt inse att vi befinner oss i en krissituation som kräver ett ledarskap utöver det vanliga. Jag har tidigare listat en rad förslag på hur Sverige kan anpassa sin migrationspolitik till övriga Europa, såsom tillfälliga uppehållstillstånd. Regeringen behöver också aktivt signalera till omvärlden att vi har nått gränsen för vår kapacitet att ta emot i nuläget. Alla flyr ansvaret för flyktingsituationen, Det är nu det blir allvar på riktigt, Akut katastrofläge på asylområdet i Sverige – det kommer upp till 1500 asylsökande per dag. Varje dag.

Tino Sanandaji skriver bla på Facebook om den endgame, Sverige nu går ind i

Landets makthavare har bestämt sig för ett radikalt, irreversibelt och aldrig prövat samhällsexperiment. Det enda som kan stoppa krisen är att återgå till en mer restriktiv flyktingpolitik, stänga gränserna och erbjuda skydd åt flyktingarna med en massiv biståndssatsning. Detta är omöjligt så länge debatten domineras av flykt från en jobbig verklighet.

Der er mange faktorer i et kaosscenarie. Vil f.eks. antidemokratiske kræfter – muslimske – benytte sig af situationen, når demokratiet  spiller fallit? Danmark og Norge bør have skærpet opmærkmsomhed på Sverige den kommende tid. Bloggeren har det noget bedre, men lider ikke af nogen trang til at udtrykke mig overhovedet. At lufte hunden er mere nyttigt og overkommeligt.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?