5
okt
Seneste opdatering: 6/10-15 kl. 1232
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Efter at have givet ISIS en rigtig gang bombning de sidste par dage – den Vesten skulle have givet for et år siden i stedet for sine spredte angreb – har Rusland nu indkaldt 150.000 værnepligtige til indsættelse mod ISIS. Det skulle blive en ret kort og ulige kamp. Obama har endnu engang spillet sig selv skakmat i Mellemøsten. Hans klager over, at Putin gør hans arbejde for ham, er ynkelige og pinagtige.

ISIS’ styrke er skønnet til mellem 20 000 og 200 000 mand, hvor 20 000 nok er nærmere sandheden. En del vil allerede være på vej tilbage til Europas forstæder efter russernes indledende kanonade. De uden et dominerende dødsønske aner hvor dette bærer hen. ISIS i Europa er et felt, hvor vi er mere overladt til gætterier og onde anelser. De skal nok materialisere sig. Rysk militär om Syrien: Panik och massdesertering efter ryska flyganfall

Germany expects up to 1.5 million migrants in 2015

German authorities expect up to 1.5 million asylum seekers to arrive in Germany this year, the Bild daily said in a report to be published on Monday, up from a previous estimate of 800,000 to 1 million.

Germany’s top-selling newspaper cited an internal forecast from authorities that it said had been classed as confidential.Many of the hundreds of thousands of people pouring into Europe to escape conflicts and poverty in the Middle East, Africa and beyond have said they are heading to Germany, Europe’s largest economy. Telegraph

Charles Krauthammer: Putin Is The “Luckiest Russian”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jostein Bjoerkmo2

Posted: 5 oktober 2015 - 12:08 - Svar

Da tar det en uke før IS har stinger raketter

  Peter Zichau

  Posted: 5 oktober 2015 - 12:42 - Svar

  Ja, hold lige øje med hvad USA’s og EU’s modtræk nu bliver.
  For hvis Putin bomber ISIS ud af Syrien og efterfølgende sender 150.000 kamptropper ind for at “støvsuge” færdig, kommer Vesten til at stå med noget af et forklaringsproblem.
  Desuden er det “pudsigt” at flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet nu begynder, at søge mod Europa.
  Det ender vel med, at vi må bede russerne om at komme hér også… For vores ledere fatter åbenbart intet..!

   Jostein Bjoerkmo2

   Posted: 5 oktober 2015 - 14:36 - Svar

   Det er elendig lederskap i hele Europa. Det er nesten så man ikke tror det før man får se det. Den jevne tysker vil heller ha Putin framfor Merkel. Hun tar jo dårligere avgjørelser enn en gal Hitler gjorde i bunkeren.

   Lillekladden

   Posted: 5 oktober 2015 - 15:22 - Svar

   Alternativt at det er Russland vi selv vil måtte flykte til når vi mister våre egne land. Lurer på hvordan Putin vil stille seg til nord-europeiske flyktninger…?

    Peter Zichau

    Posted: 5 oktober 2015 - 16:06 -

    Det har han det sikkert fint med. Rusland står selv overfor risikoen for muslimsk flertal, indenfor få generationer.
    Til gengæld har de jo pladsen. Så hvis man aldrig vil se en muslim igen, skulle der nok være mulighed for det.

  Sanningskommision

  Posted: 5 oktober 2015 - 16:11 - Svar

  Och svenska radaranläggningar.

  Anna Svensson

  Posted: 5 oktober 2015 - 18:56 - Svar

  Ja, USA är bra på att beväpna terrorister.

Ole Burde

Posted: 5 oktober 2015 - 14:47 - Svar

Putin er en altfor forsigtig skakspiller til at sende hundredtusinder af russiske soldater til mellemøsten . Denslags tåbeligheder overlader han til amerikanerne . I Ukraine nåede han sine FORELØBIGE mål ved brug af nogen få tusinde russiske frivillige som opbakning til lokale rusisktalende militser , og alt tyder på at hans strategi for Syrien er ligså forsigtig som den er velgennemtænkt . Det vi IKKE ved nogetsomhelst om , er hvad hans stragiske mål med hele operationen egentlig er …..udover selvfølgelig at genskabe respekten for Rusland som global supermagt . ….hvis vi er heldige , er hele Syrien-episoden kun et forspil til det næste Putin-skaktræk , som kan gå ud på at udnytte splittelsen i EU hvad angår Immi-Vasionen….Måske ved at tilbyde Ungarn og andre forskellige former for støtte mod EU-sanktioner , måske ved aktivt at støtte oprørsbevægelser i østeuropa mod en regering som har underlagt sig EU’s diktater ….det er ikke føste gang Rusland har redet europa fra sigselv…

Noget helt andet er så at Israel muligvis kommer til at stå ivejen for Putins mellemøst-planer , men dette vil kun ske hvis en af parterne gør en tåbelig fejltagelse . Man kan kun håbe på at Putin husker hvordan det gik i 1973 , da den røde hærs perfekte angrebsplan (includerende ca 10.000 russiske teknikere i både egypten of Syrien) løb ind i et par problemer ..

  Snaphanen DK København

  Posted: 5 oktober 2015 - 14:59 - Svar

  Det er muligt, men de er der

  “Vladimir Putin has conscripted 150,000 new troops into the Russian army as the country unleashed a new wave of airstrikes in Syria – while and Iran and Islamist group Hezbollah prepare for a major ground offensive.Hundreds of Iranian troops have arrived in Syria over the last ten days, backed by the country’s Lebanese allies, Hezbollah, and rebel fighters from Iraq and Afghanistan, two Lebanese sources claimed today. ”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3255876/Russia-pouring-gasolin e-fire-Syria-s-civil-war-says-America-Putin-defies-West-drops-bombs-no n-ISIS-forces-fighting-Assad.html

   Ole Burde

   Posted: 6 oktober 2015 - 07:05 - Svar

   Daily mail er ikke verdens mest nøjagtige kilde . ‘Conscripted’ betyder foreløbig kun at de er PARAT , på en teoretisk måde, til at blive sat ind . I Syrien befinder der sig stadig under 10.000 russisk persomel , alt inkluderet . De 150.000 ‘indkaldte’ er foreløbigt kun en trussel til opponenten om hvad der kan ske ….men altså en meget frygtingivende trussel efter at vi har set hvad Rusland er i stand til at gøre med et par tusind frivillige i Ukraine , eller med 25000 indkaldte i Georgien

    Peter Zichau

    Posted: 6 oktober 2015 - 18:08 -

    Så vidt jeg har forstået det handler det bare om, at der hvert halve år indkaldes 150.000 værnepligtige til den russiske hær. Det er altså en helt almindelig formalitet, som nu er blevet “spinnet” ind i hele historien om Syrien…

  Peter Zichau

  Posted: 5 oktober 2015 - 15:16 - Svar

  Et oplagt motiv til russernes fremfærd er vel kampen mellem deres shia-allierede Iran, Irak og Syrien på den ene side overfor en mere og mere aggressiv sunni-islam, med saudierne som bagmænd på den anden.
  Det klientel har vesten jo hidtil støttet, grundet olie-aftaler og militære baser. Men nu ser det ud til, at vi ikke rigtig kan forsvare det mere. Og så slår russerne naturligvis til.

Mike E

Posted: 5 oktober 2015 - 15:42 - Svar

Putin gør ikke Obamas arbejde. Putin arbejder for at styrke Assad och Obama vil vælte Assad. Islamister har Obama aldrig været særligt interesseret af at gå efter. ISIS er bare en af Assads fjender och Rusland går efter alle, de moderate også. Eneste grunden til at Putin er der, er for at styrke Ruslands position i Syrien og mellemøsten.

  Sanningskommision

  Posted: 5 oktober 2015 - 16:14 - Svar

  Så du kallar Al Nusra och de andra i det gänget för moderata bara för att de inte skär huvudet av kristna i samma omfattning som ISIS? Det är inte för att de inte försöker.

  Peter Zichau

  Posted: 5 oktober 2015 - 16:47 - Svar

  Præcis.
  Assad er russernes marionet og derfor forsvarer de ham selvfølgelig. Men hvorfor prøver USA at fjerne ham..? Fordi han er en udemokratisk despot..? Come on… det er alle USA’s mellemøstlige marionetter også. USA har pga. deres forhold til golf-staterne og saudierne, forpligtet sig til, at støtte ethvert sunni-muslimsk oprør, uanset hvad. Og det kan nu vise sig at have været en stor fejl.
  For et par år siden slog Quatars regering ligeså hårdt ned på et shia-oprør, uden nogen tog anstød af det. Og for øjeblikket sker det samme i Yemen. Men det siger USA ikke noget til, for det er jo saudierne.
  ISIS opstod som følge af USA’s invasion i Irak. Her sad 11 procent sunnier hårdt på magten – støttet af USA indtil Bush ikke gad Saddam mere – overfor 89 procent shiaer. Da en ny regering blev dannet, med shia-muslimer ved roret, gik de aggressive sunnier så amok. Det har russerne nok siddet og godtet sig lidt over, fordi de vidste det ville svie til USA’s røv før eller siden.
  Russernes forhold til Iran er gammelt. De har været allierede siden imperie-dagene og handlede også sammen under Iran-sanktionerne. Nu prøver USA så, med ophævelsen af sanktionerne, at få en fod indenfor her. Og så kan russerne jo roligt gå ind i Syrien.

  FelixKrull

  Posted: 5 oktober 2015 - 21:16 - Svar

  Den ‘vaerste terrornation i verden’ er Saudi Arabien, og de er i seng med Israel og USA. Det er Saudi og USA der staar bag ISIS.

   Trond

   Posted: 5 oktober 2015 - 23:20 - Svar

   Kan værelser deg på USA og Saudi, men Israel kan du holde utenfor av flere årsaker. De jobber kun i selvforsvar og også i veldig liten skala.

    FelixKrull

    Posted: 5 oktober 2015 - 23:56 -

    Jeg skrev at Israel var i seng med Saudi Arabien – noget ikke engang Israel benaegter. Fra Wikipedia:

    On May 23, a London-based paper reported that Israel had offered to provide Iron Dome technology against rockets from bordering Yemen. The proposal was sent via American diplomats during a meeting in Amman, Jordan.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93Saudi_Arabia_relations

Anna Svensson

Posted: 5 oktober 2015 - 18:58 - Svar

Det är slutet för Tyskland också, inte bara för Sverige.

Jag har skrivit under en petition att Merkel ska avgå – hennes vansinniga beslut rör ju inte bara Tyskland utan hela Europa.

http://www.buergerrecht-direkte-demokratie.de/merkel-ruecktritt-3/

  torstein

  Posted: 6 oktober 2015 - 03:26 - Svar

  Med Nobels fredspris fra Oslo sitter hun trygt i stolen og er “untouchable”.

Jesper

Posted: 5 oktober 2015 - 20:16 - Svar

Det man måske overser her, er at Putin ved at bombe løs er med til at øge flygtningestrømmene mod Europa. Dette destabiliserer Vesteuropa i stor grad til glæde for koldkrigeren Putin. Et Europa i knæ vil gøre det nemmere for ham at skabe lebensraum i Østeuropa. Når det så er sagt, så vælger jeg Putin over muslimen Barack Obama anyday, når det fx kommer til at bekæmpe IS.
Syrien er iøvrigt også et udmærket øvelsesterræn for russerne, hvor de kan teste deres forskellige våbensystemer fx deres nye kampfly. Selvfølgelig vil de også gerne beholde deres ven Assad ved magten samt hjælpe med at facilitere, at Iran får atomvåben. Lad os se, om ikke Putins strategi er at oversvømme Europa med flygtninge og samtidig sikre sig magten over Mellemøsten ved at bekæmpe IS / Saudiarabien ved hjælp af deres iranske venner. Med Europa i knæ, kontrol over Mellemøstens oliereserver og en svækling i det hvide hus, hvadenten Obama eller Hillary, er den bipolære magtbalacne fra før 1989 mere end genoprettet.

  Peter Zichau

  Posted: 5 oktober 2015 - 20:43 - Svar

  Og hvad er det lige der gør, at Rusland skulle være interesseret i et svækket Europa. Det er jo en absurd tankegang. Russerne er jo, til dels, selv europæere. De har sikkert en interesse i, at få større indflydelse på europæisk politik – ligesom USA og alle mulige andre – men de har da intet ud af, at medvirke til, at oversvømme Europa med muslimer. Det klarer vi for øvrigt også fint selv..!
  De russisk kontrollerede muslimske republikker i Kaukasus og længere øst på, siger vel alt om hvilke tiltro russerne har til muslimer. Og specielt sunni-muslimer, som russerne aldrig har haft meget fidus til. Det er jo, trods alt, det gamle ortodokse rige vi taler om.

   Jesper

   Posted: 5 oktober 2015 - 21:25 - Svar

   Selvfølgelig har de det. Putin hader Vesten og ønsker intet andet end vores undergang. Hans politiske succes i Rusland er først og fremmest skabt på en myte om at han har genskabt et nyt Storrusland som modvægt til Vesten. Jeg tror heller ikke at det er for sjov, at russerne flyver simulerede atomangreb mod fx Danmark og Sverige. Med al respekt for det arbejde Europas multikulturister har gang i, kunne de næppe orkestrere 1,5 millioner flygtninge på bare eet år sådan som Tyskland kan se frem til.

    Peter Zichau

    Posted: 6 oktober 2015 - 06:20 -

    Den er lidt for konspiratorisk til mig Jesper. Putin hader ikke vesten. Men han bryder sig ikke om NATO’s, efter hans mening, alt for ekspanderende fremfærd, samt at visse europæiske land, iflg. ham, blander sig for meget i interne russiske anliggender. Desuden slår han ned på et vestligt hykleri, primært orkestreret af USA, som jeg egentligt er tilbøjelig til, at give ham ret i et langt stykke af vejen.
    Men Rusland er også andet end Putin. Det er et kæmpe land med så mange tråde til Europa som tænkes kan. De fører sig frem nu, for at positionerer sig efter murens fald. Det er vel ikke overraskende. Men når først USA har fået en ny præsident og EU er smidt på porten, så tror jeg på et bedre forhold vil blive en realitet.

HermannSchultz

Posted: 5 oktober 2015 - 22:15 - Svar

Jag tror Ryssland har de största möjligheterna att avsluta kriget i Syrien. Hellre Assad än sunnimuslimer i styret. USA:s internationella insatser hyser jag ingen tilltro till och det är tillräckligt illa att EU är beroende av Turkiets välvilja i gällande flyktingsituation som uppstått under Syrienkrisen. Turkiet är ingen vidare pålitlig partner som redan börjar utnyttja situationen för egen vinning i förhandlingarna. De har under avsevärd tid inofficiellt stött IS genom köp av olja och genom att låta terrorister färdas genom landet. Redan har Erdogan antytt att Turkiet faktiskt gör EU-medlemsanspråk. Med Turkiet i EU vore det slutet för denna koalition.

invernes

Posted: 6 oktober 2015 - 00:52 - Svar

Man ser jo nå at Obama er en stor vits , islamisten Obama bør jages ut av det Hvite Hus.

https://siaddk.files.wordpress.com/2015/09/r0028923.jpg?w=876&h=330

Leave a Comment