6
okt
Seneste opdatering: 6/10-15 kl. 2208
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg fik en lungebetændelse for ti dage siden, som jeg har tjattet lidt til med noget penicillin, en vagtlæge udskrev. Før Alexander Fleming var jeg død. Min far, der var læge, betragtede med rette Fleming som det største, der var sket i hans generation. Nu dør vi ikke længere som fluer af noget banalt. Bare min mormor døde i 1942 af noget, penicillinen ville have kureret så let som ingenting.

Jeg gik glip af en konference, jeg havde glædet mig til i måneder. Gode venner sagde, jeg skulle opsøge min læge, hvad jeg så gjorde i dag. “Du ligner lort, du ser gråhåret ud i overført betydning, du skal have nogle monsterpiller,” sagde han. Det lød som ærlig snak, for det var sådan jeg følte mig, en lort der skal have en monsterpille.

Læger er konkrete mennesker, de er ikke som psykologer eller politikere, fulde af tom snak. Politikere skaber problemer for siden at foregive i årtier, de løser dem. Lige nu “løser” danske politikere problemer der angår statsborgerskab og familiesammenføring, men havde det ikke været for dem, havde problemerne slet ikke eksisteret. At de stadig foregiver at “løse” dem, fortæller en at de aldrig har haft til hensigt at løse noget som helst, og vi andre følgelig heller ikke bør engagere sig i deres ørkesløse fup-teater.

Når nogen introducerer “monsterpolitik”, overvejer jeg at stemme igen. Den der virker efter tre dage, og som man ikke behøver palavre yderligere om.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Ole Burde

Posted: 6 oktober 2015 - 14:18 - Svar

God Bedring . Selv har jeg ikke haft lungebetændelse siden jeg begyndte at få influenza -vacinationer …muligvis er det nemmere for bakterien at få fat når virusen allerede har svækket kroppen .

  Armadillo

  Posted: 6 oktober 2015 - 15:53 - Svar

  Samme her Ole, fik en dobbelbasker efter en influenza for cirka 20 år siden og det var sgu væmmeligt.
  Der gik mindst fire måneder inden jeg var helt i form, jeg var tømrer på tagarbejde, så der var en del stilladskravling og det peb godt nok noget i harmonikaen…
  Nu står den på influenzavaccine hvert år, gratis for mig der er ‘senior’ i dag.

  sussebassa

  Posted: 6 oktober 2015 - 16:00 - Svar

  Stoler ikke på disse raskt frembrakte influensavaksiner…flere gav andre sykdommer, kalt bivirkninger, som bla sovesyke…forlite og snabb forskning.

   Armadillo

   Posted: 6 oktober 2015 - 18:40 - Svar

   Sådan er det bare, men om ingen tager influenzavaccine, står vi snart med ‘Spanske sygen v2.0’ og hvad gør vi da?

    Peter Buch

    Posted: 6 oktober 2015 - 21:31 -

    Det værst tænkelige er vel at alle dør, da influenzatypen er meget svækkende, muterende, uhelbredelig for alle kendte midler og spreder sig hurtigt.
    Dog har menneskeheden overlevet tusinde år uden vacciner, eller de stærke har overlevet og fået afkom inden de døde. Så udelukkende og helt negativt ser det vel ikke ud. Og dog…

   Lenn

   Posted: 6 oktober 2015 - 21:54 - Svar

   Det er faktisk en god ide at tage den vaccine, og jeg har lige besluttet at få den også. For nogle år siden fik jeg den forbaskede svineinfluenza, og jeg var afsindigt syg i 2 uger og ikke i topform i flere uger bagefter, og en læge sagde til mig, at han ville anbefale mig at få influenzavaccinen fremover, og det gjorde han også altid selv. Det er for det meste kun specialvacciner, der kan gøre varig skade på folk, fx gjorde vaccinen mod svineinfluenza det i Sverige, ved jeg, men flere unge svenskere døde jo også af influenzaen.

Iq

Posted: 6 oktober 2015 - 15:40 - Svar

Nu er Lars Løkke nået til enighed med de andre nordiske statsministre, så de alle støtter Helle Thornings kandidatur som flygtningehøjkommissær. Hun skal nok få styr på flygtnngesituationen. Det hjalp måske også, at han lovede at tage imod ekstra 1000 muslimer som bidrag til EUs fordeling. Så må pøbelen, som altid, betale. Med blod sved og tårer. Anders Fog fik job som Natogeneraldirektør. Hvem har betalt for det mon?
Alt er en stor løgn
Jeg siger med Leonard Cohen:”Everybody knows, that the boat is sinkning, Everybody knows, that the captain lies…..”

  sussebassa

  Posted: 6 oktober 2015 - 15:55 - Svar

  En kulturmarxist få greie på flyktningesituasjonen stiller jeg meg Meget skeptisk til.
  Lars Løkke er en prater uten egentlig å si en skitt.

   Lenn

   Posted: 6 oktober 2015 - 21:57 - Svar

   Ja, Løkke er en stor idiot! Han elsker dyre grejer, middage osv., og han vil bare gerne blive siddende som statsminister så længe som muligt.

    sussebassa

    Posted: 7 oktober 2015 - 11:19 -

    Var det ikke han som også lot skattebetalerna betale for sine underbykser også…

    Lenn

    Posted: 8 oktober 2015 - 16:24 -

    Jo – haha! Han er cheap, den bette fra Græsted 🙂 Han nyder vel at få 5 mio. DKK i årsløn nu, og nu er han Merkels nye puppet.

Niels Henriksen

Posted: 6 oktober 2015 - 16:42 - Svar

Godt at høre, at du er ved at komme på højkant igen –
vi kan sgu ikke undvære dig, Steen 😉

  snaphanen

  Posted: 6 oktober 2015 - 18:14 - Svar

  Tak, feber gør det interessante, at man ikke mener noget om noget. Ganske velgørende.

   sussebassa

   Posted: 6 oktober 2015 - 19:31 - Svar

   Interessant…at du som mod her ikke kan mene noe om nogot…en dypere mening med feberen kanskje..
   God bedring i alle fall, drikk mye veske.

  steen

  Posted: 6 oktober 2015 - 18:17 - Svar

  Tak. Feber gør det interessante, at man ikke mener noget om noget. Ganske velgørende.

Peter Buch

Posted: 6 oktober 2015 - 17:43 - Svar

De forsøg der virkelig kunne afgøre hvad der virker, synes jeg ikke man skal lave. Her tænker jeg på 10.000 kloner mennesker af samme forsøgs-skabelon-menneske, der udsættes for det ene og andet og n-te middel. Sammenlignet med kontrolgrupper af samme klon der ikke gives midlerne.
Det er kun min fantasi, men er det egentlig ikke den eneste rigtig videnskabelige metode, såfremt man vil finde ud af hvad der virker og ikke virker?

Skåning

Posted: 6 oktober 2015 - 20:31 - Svar

Penicillin ja. Ytterligare en sådan där hatisk och rasistisk uppfinning av vita heterosexuella män.

Lenn

Posted: 6 oktober 2015 - 21:49 - Svar

hehe! Det er godt nok en noget ‘ærlig læge’, du der har! Så kender man nok sin læge godt, hvis han taler sådan. Men så længe det ikke er MERS eller lignende, så skal du nok komme over det med dé piller. En lille tur til det Døde Hav i Israel vil nok være godt og bringe dig i topform på rekordtid.

Casper

Posted: 6 oktober 2015 - 23:50 - Svar

Nu er det altså ikke penicillin på billedet, men azithromycin – en anden gruppe antibiotika.

Så du har måske haft “kold lungebetændelse”, forårsaget af mycoplasma?

Vær glad for at du ikke har kronisk borrelia, som ikke anerkendes af de officielle retningslinjer, og hvor man må behandle i måneder eller år efter at have søgt læge i udlandet. Jeg har spist mange af de azithromycin-piller, samt meget andet.

Du skriver “Læger er konkrete mennesker, de er ikke som psykologer eller politikere, fulde af tom snak” – men dette er nu ikke en grundlæggende forskel på dem og de andre. Det er fordi vi er på forskellige udviklingstrin. Tidligere var politikere også konkrete. Og læger er ikke så konkrete som de var engang. Det går derhenad, hvor også læger er tomme tønder der ikke gør noget ved tingene. Det er jo derfor man snakker om at alting skal vurderes “bio-psyko-socialt” – en måde at holde folk hen med snak. Jeg kender masser af folk som ender med psykiske diagnoser eller ingenting, når de egentlig har en kronisk kropslig sygdom, som lægerne ikke kan finde ud af.

Så lægeverdenen er også præget af det postmoderne samfund, sniksnak i stedet for handling, enorm mangel på kompetence og handlekraft, og en offentlig sektor der har udlevet sig selv – i den grad.

Penicillin er heller ikke hvad det har været, det gælder alle antibiotika – så deres tid som mirakelmedicin er ved at være forbi, og man må finde på noget nyt, men det vil nok føre for vidt at gå ind på det.

Peter Buch

Posted: 7 oktober 2015 - 00:02 - Svar

https://youtu.be/SeldwfOwuL8

http://dk.politik.narkive.com/fB43dl71/glistrups-1994-bog
…Danmarks bedste bud er derfor at begrænse udlændinges indtrængen i Danmark
og reeksportere mange af de allerede indrejste.
Disse opfattelser uddybes, præciseres og begrundes i nærværende bog…

Margrethe

Posted: 7 oktober 2015 - 10:02 - Svar

Kyllinger. Jeg var barn i 70’erne. Her var både gratis lægehjælp og penicillin opfundet. Men jeg mindes stort set aldrig at have været til læge som barn. Selvom jeg ofte led af mellemørebetændelse og halsbetændelse. Men det var selvfølgelig også i det mørke Jylland, hvor egne leveregler overtrumfer, hvad de har besluttet i København.
Kuren bestod i, at falde i søvn på skødet af mor i en stor blød lænestol, hvor hun sad med “patienten” natten over. Min far kunne bidrage med et ægte uldent halstørklæde. Det mente han var midlet, der kunne helbrede alt i denne verden. Noget er der måske om snakken. Hvorfor er jeg næsten aldrig syg som voksen? Hvis jeg endelig bliver ramt af influenza, raser den i ét døgn, og væk er den. Jeg tror, vi har godt af at blive hærdet på den naturlige måde, ved at vores immunforsvar får lov at udkæmpe de nødvendige krige mod ubudne gæster. Den filosofi tror jeg gælder både på mikro- og makroplan…

Leave a Comment