18
okt
Seneste opdatering: 18/10-15 kl. 1921
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Over ti er brændt i år. Et vink med en vognstang, skulle man tro, men svenske politikere er kørt over for alle røde lys i tre årtier, så man skal næppe skrue forventningerne op. De er fartblinde, så de ser det ikke, men de styrer mod en konfrontation med befolkningen, der er uden andre muligheder for at øve indflydelse på dem. Den demokratiske vej har været lukket i lige så mange årtier. I går brændte skolen i Kånna, et lille samfund på 350 mennesker syd for Ljungby, som skulle have 80 asylsøgere. Det bliver der ikke noget af, selvom ingen tør udtrykke lettelse offentligt. Brand i tre asylboenden på en vecka

Men hvorfor i al verden bliver en svensk historie prioriteret højere i danske medier, end den gør i de svenske medier?

»Den svenske presse har gennem mange år forsøgt at nedtone de problemer, der har været med integration og sammenstød mellem udlændinge og svenskere, der synes, at man skal begrænse tilstrømningen af udlændinge til landet,« siger Lars Hovbakke Sørensen, der er ph.d. i internationale studier og i dag fungerer som ekstern lektor ved både Aarhus og Københavns Universitet. Hvorfor er en svensk historie vigtigere i Danmark?

IMG_7344
Skolen i Kånna. Foto Snaphanen

Sandor Herold skriver til kommunechef Roland Eiman, Ljungby

Såg dig i Rapport igår där du beklagade att skolan i Kånna utanför Ljungby har brunnit ner.Troligtvis är branden anlagd. Jag vill påpeka att det inte är skolan som har brunnit ner, utan det är asylboendet som var planerat i skollokalerna som brann ner. Hade ni inte planerat ett asylboende i lokalerna så hade dessa säkerligen stått intakta idag.

Det är naturligtvis beklagligt att byggnader bränns ner, men om vi nu utgår ifrån att branden var anlagd så måste jag ändå säga att detta är ett sundhetstecken på att svenska folket börjar reagera över att behandlas som mer eller mindre boskap i sitt eget land av sina egna politiker. Och att det händer i Ljungby är, i stället för att beklaga er, något som ni kan känna er stolta över. Ni kan känna er stolta över att ha medborgare i er kommun som istället för att knyta nävarna i byxfickorna agerar när snart allt inom den kommunala verksamhetens fastighetsbestånd förvandlas till flyktingboenden. Gymnastiksalar, äldreboenden, förskolor och t om hyresfastigheter därifrån dom boende svenskarna tvingas att flytta förvandlas till flyktingboenden. Det är väl bara en tidsfråga innan svenskar även tvingas att ta emot asylsökanden i sina egna villor också.

Den anlagda branden hade i varje fall ett gott syfte, nämligen att visa att nu är det nog med diskriminering av urbefolkningen.

Roland Eiman, jag vet inte hur många anlagda bränder på skolor och förskolor som har skett i min egen kommun Malmö och det i princip så gott som uteslutande i stadsdelar där majoriteten av dom boende är s k flyktingar och invandrare. Dessa bränder har inte haft något annat syfte än att ställa till skada och åsamka kostnader för kommunen, alltså totalt meningslösa. Om man nu inte tycker att det är meningsfullt att utsätta både brandkår och polis för stenkastning när dessa kommer till platsen. Anlagda bilbränder i dessa stadsdelar skall vi bara inte tala om. Och märk väl, här skriver jag bara om bränder, för hade jag skrivit om alla skjutningar, rån, misshandel, väskryckningar, sprängningar och t om mord som i huvudsak utförs av s k nysvenskar så hade jag fått sitta vid datorn en mycket lång stund.

Men när sådana här illdåd utförs så är det vad jag vet inte en enda kommunpolitiker eller tjänsteman som har beklagat sig i massmedia. Men det räcker med att ett planerat flyktingboende brinner ner så är politiker ute och beklagar det hela.

Så Roland Eiman, jag är övertygad om att en stor del av Sveriges befolkning sympatiserar med den eller de personer som äntligen – om än på ett något drastiskt sätt – reagerade över det som pågår i vårt land. Det var som sagt inte skolan som brändes ner,det var det blivande asylboendet.

Sandor Herold, Malmö


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?