22
okt
Seneste opdatering: 23/10-15 kl. 0805
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 200441

(Gerningsmanden Facebook) – Jeg diskuterede Breivik i 2011 med andre med forstand på Sverige, og vi undrede os alle over at det skete i Norge  og ikke i Sverige, hvor så mange flere måtte  være motiverede på grund af demografien.

Nu ser det imidlertid ud til at det er sket dog i noget mindre skala. En ung svensker går ind på en skole af lutter ikke-svenske børn og begynder at myrde dog mere lavteknologisk end Breivik. Området i Trollhättan kaldes “Lilla Mogadishu”. The Mail har en fotoserie, der er så godt som svenskerfri.

Gerningsmanden er Anton Lundin Petterson. Fremgansmåden er en blanding af en skoleskyder og en jihadist-knivstikker, fostret i en afmægtig og temmelig umoden hjerne. Sverige slap billigt denne gang. Hans You Tube kanal er ganske barnlig med indslag af nazisværmerier.

Hitler er jo stor i den svenske elite – de bekæmper ham heltemodigt med 80 års forsinkelse – så dette kommer med sikkerhed i svenske aviser. På kanalen er der enkelte interviews med Jimmie Åkesson, men ikke noget der rigtigt knytter ham til SD, selvom svenske medier allerede har gjort koblingen f.eks. i SVT Debatt her til aften.

Det er en meget medievenlig historie i Sverige, endelig sker der noget der kan bekræfte svensk journalistiks verdensopfattelse, hvilket ikke sker særlig tit. Statsministeren holder pressekonference, hans tårer er ægte osv. – det er naturligvis fordi ofrene er indvandrere. Det sker aldrig for svenske ofre for turbomultikulturen, jævnfør ofrene på IKEA. Never! Ikke én socialdemokrat ytrede ét offentligt ord over mordene på Carola og Emil Herlin. Statsminister Löfven var utræfbar.

Den mediepolitiske elites opførsel ved disse lejligheder, er meget afslørende. Hvad den viser er – omend måske ubevidst –  at den måske nok er skyldbevidst, men ikke mere end at der omgående skal slås politisk plat på dødsofrene. Få timer efter jeg fandt hans identitet, var han på forsiden af de svenske tabloider. Havde han været indvandrer, havde det taget uger.

For svenske medier er historien kærkommen til politisk propaganda, selvom enhver ved, at når dette overhovedet kan forekomme, skyldes det netop svenske politikere og journalisters 40 årige bestræbelse på at gøre Sverige om til et Utopia, der ikke på nogen måde vil kunne eksistere fredeligt. Det er altså endnu nogle mord på deres kappe, som flere tusinde andre mord gennem årene. Og så er der frdedag – surprise – “lysmanifestationer” i hele madammelandet.

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 193212

Skolmorden i Trollhättan. Symptom på ett land som kraschat

Af Thomas Nydahl

Vad händer i ett samhälle som kraschar? Studerar man det historiskt kan man för det första konstatera att alla mellanmänskliga relationer drabbas av stora problem. Milt uttryckt blir det lättare att missförstå varandra. Och det är i sammanhanget ett litet problem. Det stora är att våldsutbrotten i offentliga miljöer blir frekventare. Det handlar inte bara om att “blattar och svennar” drabbar samman sena fredagskvällar i stadskärnorna. Det handlar inte ens bara om att importerad brottslighet – som kopparstölder eller åldringsbrott – ökar dramatiskt därför att den ges möjlighet till det. Nej, det avgörande som sker är att ett inbördeskrigsliknande tillstånd påbörjas, och när det nått ett kritiskt stadium övergår det också i det väpnade inbördeskriget. I det perspektivet bör man betrakta de företeelser som sedda isolerat kan te sig som “mindre problem” (trots att de är spikar i den sociala kista vi ska begravas i).

När ett land kraschar beror det på att det inte längre hålls samman av en gemensam kultur/civilisation (låt oss här för enkelhetens skull kalla den för den europeiska) inom vilken vi hanterar våra olika ståndpunkter och livsuppfattning. I den betydelsen har en nation en kollektiv historia. En nation som slitits i stycken av en modern och anti-mänsklig ideologi (islamismen, mångkulturen etc) blir istället en fragmentiserad och atomiserad samling individer och grupper inom samma gränser. De har misstron gemensam. Och de har, även om det inte alltid märks på ett tidigt stadium, ogillandet och så småningom hatet gemensamt. De hatar varandra på mer eller mindre goda grunder.

Det som hände i Trollhättan kommer med att säkerhet att etiketteras som ett svenskt Breivik-fenomen. Jag har under eftermiddagen studerat den utpekade gärningsmannens olika sidor på nätet. När de inte handlar om nazityskt pansar så förmedlar de en särskild typ av rockmusik och inlägg av en mycket speciell kroppsbyggare, vars identitet jag inte här ska orda om.

Den unge mannens ideal kunde kanske ha utvecklats åt ett annat håll, men jag är inte det minsta förvånad över att det slutade så här. 21 år gammal inleder han en massaker som också dödar honom själv. Så ser det svenska samhället ut i allt högre grad. Vi har en vecka av bränder bakom oss. Ingen anlägger bränder i tilltänkta flyktingboenden utan motiv. Och skolmördandet tycks ha samma förbindelse till den vettlösa flyktingpolitiken som jag antar att bränderna har. Det var idag på förmiddagen som vi fick de nya prognoserna. De är mycket illavarslande.

Just nu nöjer jag mig med att peka på dessa fenomen. Det finns säkert stor anledning att återkomma.

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 185133


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


sussebassa

Posted: 22 oktober 2015 - 19:20 - Svar

I et samfunn/land hvor pk politikere strammer inn/nekar ytringsfriheten skaper de stor frustrasjon/irritasjon hos de som har en annen politisk oppfatning…de får bunnbind, eller om de får ytre seg…snapt kalt rasister.
Dette er klart veldig problematisk fordi man hører jo at man lever i et Demokrati..noe man altså ikke gjør.
Det er Pk media sammen med pk politikere som sammen styrer hva vi får vite, deres versjon/sanning…egentlig er det pkmedia som styrer…de kan jo velge hva De vil skrive/mene.
Dette ble “for mye” for ABB, og vi fikk massakren i Norge.
Så skjer en “miniutgave” av denne hendelsen i Sverige i dag…fruktansverd.
Likhetstegnene er mange mellom sit i Norge.
Løfven utelukker ca 1.5 millioner (siste mm) menneskers meninger..SDvelgere igjennom DØ…uteslutta disses meninger av et demokratisk valgt parti SD.
Så Løfven er skyldig for denne hemska hendelsen i Sverige, som sosserna/Stoltenberg var det i Norge…
Fellesnevner sosser/sosialdemokrater/kulturmarxister/PK.

invernes

Posted: 22 oktober 2015 - 19:27 - Svar

Rart at ikke flere svensker klikker ? landet er under okkupasjon , og myndighetene i landet har gått fra forstanden.

  sussebassa

  Posted: 22 oktober 2015 - 19:35 - Svar

  Man venner seg sejer svensken..:)

  Boms

  Posted: 22 oktober 2015 - 20:01 - Svar

  Ja, helt utolig at de svenske myndighetene ikke makter å ha to tanker i hodet samtidig. Selvsagt er det prisverdig å ville hjelpe nødlidende fremmede – men forutsetningen er jo at de samme myndigheter først og fremst er satt til å ta vare på sitt lands egne innbyggere. På meg virker det som om svenske styresmakter har bestemt seg for å være en “humanitær stormakt”, selv om det skulle bety at landets egne innbyggere kommer i annen rekke…..I lengden tror jeg ikke svenskene vil kunne finne seg i en slik konstant unntakstilstand.

   Gabrovitcs

   Posted: 23 oktober 2015 - 18:33 - Svar

   Nya hyreslägenheter i Göteborg viks nu till “flyktingarna” och den långa långa kön av svenska ungdomar på väntelistan kringgås nu direkt och obönhörligt. Så skapas en ALP och en ABB.

  Usladdet

  Posted: 23 oktober 2015 - 18:55 - Svar

  Medan allt detta utspelar sig inför öppen ridå sitter stora delar av svenska folket förskrämt på åskådarplats och undrar vilken dag den oundvikliga kollapsen ska inträffa. En förvånansvärt stor del av invånarna lever dock kvar i en övertro på att “Pappa Staten” ska ordna allt, ett mycket svenskt fenomen som Peter Santesson, fil dr i statsvetenskap och opinionschef på Demoskop, noterade i en kommentar på Dagens Opinion. Han konstaterade att svenskarna har en osedvanligt hög tillit till samhällssystemet, och är övertygade om att “det någonstans högre upp i huset alltid sitter en klokare och mer informerad beslutsfattare som tar sitt ansvar och verkligen ser till att det hela fungerar”…

  Forklaringen på hvorfor ikke flere svensker klikker – skrevet av INGRID CARLQVIST

  https://www.document.no/2015/10/sverige-farligt-nara-kollaps/

Anna Svensson

Posted: 22 oktober 2015 - 20:07 - Svar

Det hela är mycket tragiskt, men beklämmande och talande att Löfven fortfarande inte har nämnt IKEA-offren med ett enda ord.

  invernes

  Posted: 22 oktober 2015 - 20:12 - Svar

  Ikea-mördarens val av offer: ”De såg svenska ut”, stille om dette nå , den røde presse har fått en ny helt.

  http://www.friatider.se/ikea-m-rdarens-val-av-offer-de-s-g-svenska-ut

   Anna Svensson

   Posted: 22 oktober 2015 - 20:32 - Svar

   Ja, om de ser svensk ut så är det ju fritt fram att döda dem, då får de skylla sig själva.

    Cavatus

    Posted: 23 oktober 2015 - 13:30 -

    Ja, då är de på fel plats vid fel tillfälle. Mördaren är uppenbarligen inte den som är på fel plats vid fel tillfälle, för då lyfts ju Migrationsverkets tillkortakommanden upp och de får inte avslöjas för svenska folket.

Peter Buch

Posted: 22 oktober 2015 - 20:43 - Svar

Thomas Nydahl

En god portion skepsis overfor menneskeheden og individer fra samme er vel ikke det værste at have i bagagen, historien taget i betragtning.
Naivitet koster vel både umiddelbart og set i et længere perspektiv lettere liv end omtanke.

Jesper

Posted: 22 oktober 2015 - 21:24 - Svar

Det er da utroligt. Et par timer efter drabene, og vi ved alt om gerningsmanden. Navn, foto og baggrund. Men det var åbenbart ikke et teknisk uheld denne gang.

  sussebassa

  Posted: 22 oktober 2015 - 21:40 - Svar

  Klart, han var jo etnisk Svensk og hadde iflg PKmedia høyreekstreme/nazi interesser.

   Landsmannen

   Posted: 22 oktober 2015 - 21:50 - Svar

   Apropå våldsdådet i Trollhättan. Bortsett från att händelsen är tragisk, är det nästan komiskt att lyssna på direktsänd radio och läsa tidningarna i Sverige om händelsen. Man försöker rapportera så mycket som möjligt utan att säga någonting.

   Området Kronogården i Trollhättan är deras motsvarighet till Malmös Rosengård. På bilderna såg jag bara muslimer. Ett kafé tillhörande skolan har varit ett stort problem eftersom det dagtid befolkas av vuxna män som alltså vistas där bland unga skolelever.

   Att mångkulturen skördat offer råder inga tvivel om. Men i Stasisverige har man lagt locket på. Precis som i DDR och Sovjetunionen väntar man med att ge info tills man hunnit “ge rätt bild” av händelsen.

  ɱØяñιηg$ʇðя ©™

  Posted: 23 oktober 2015 - 05:54 - Svar

  För att jag tror att det här är en false flag/psyop/beställningsjobb för att få bort uppmärksamheten från flyktingkrisen/totalinvandringen. Får svensson att fokusera på antirasism, fackelvandringar, lägga blommor och tända ljus istället för att börja tänka själva. Det som gör mig misstänksam är fråmst tre saker. Att identiteten kom ut så snabbt. Att han var nazi-vurmare och anti-islam samtidigt. Så sent som förra veckan medgav ju självaste Netanyahu att det var stormuftin som fick Hitler att döda judar. Alltså kan Anton inte ha varit nazist på riktigt eftersom nazister och muslimer samarbetade i verkligheten och Hitler beundrade islam mer än kristendom. Det tredje var att han så påpassligt själv gick hädan efteråt. Hjärntvätt a la MK-Ultra och Project Monarch måste regelbundet förstärkas, annars tappar den sin kraft. Därför tror jag han var en manchurian candidate. Dom döda talar inte bredvid mun. Motivet är både en avledningsmanöver och ger politikerna en anledning för att inskränka yttrandefriheten ytterligare. Den här gången med svenssons medgivande. Jag tror att det blir en debatt om näthat i media och bland politiker den närmaste tiden. Kanske blir det nu man tar i med hårdhandskarna mot den alternativa median som länge har varit en nagel i ögat för dem.

   Gabrovitcs

   Posted: 23 oktober 2015 - 18:22 - Svar

   Charie Hebdo attacken kom ytterligt lämpligt för Francois Hollande vars opinionssiffror var i botten och förhållandet till Israel var mer än spänt efter det Franska Nationalförsamlingen erkänt Palestina. En sådan Psyop False Flag operation löste krisen – en miljon fransmän demonstrertade “je suis Charlie” och charaden kulminerade med alla regeringschefers “fake demo” – med Netanyahu i spetsen – på en avspärrad totalt övervakad gatustump avsides jättedemonstrationerna. Hollandes popularitetssiffror steg som en raket och det blamabla erkännandet av Palestina drunknade i en antimuslimsk tsunami..

    ɱØяñιηg$ʇðя ©™

    Posted: 23 oktober 2015 - 20:04 -

    Kom just att tänka på ifall man röstade igenom något otrevligt i riksdagen som svensson mår bäst i att inte tänka på så att morden var en avledningsmanöver?

    Maja Dacke

    Posted: 27 oktober 2015 - 17:01 -

    Det är nu på väg … … …

ramonafransson

Posted: 22 oktober 2015 - 22:56 - Svar

Om jag ska ta mig friheten att analysera den sista filmen som Anton “gillade” på Youtube, så handlar det om en enorm besvikelse på regeringen i Sverige. Vad det gäller Hitler-gillande så tittade han på den filmen för åtta år sedan och var då cirka 12-13 år … Jag tror inte att Anton var en högerextremist utan en ensam och deprimerad ung kille. Och om man följt vad som hänt i Trollhättan de senaste åren är det en trubbelstad av stora mått och även skolan Kronan har varit ett trubbel av stora mått. Mycket dåliga studieresultat. Sveriges regerande politiker de senaste fem åren inklusive de nationella journalisterna har konstant undvikit att berätta om vad som händer i de numera 190 utansförskapsområdena och de 55 no-go-zoner, där det brinner bilar så gott som varje dygn och där ambulanspersonal vägrar åka in utan polisbeskydd. Allt detta har de som kallar sig “goda” undvikit med vilja och därmed skapat ett “Vi och dom” som numera är cementerat och helt omöjligt att lösa upp. Nu kommer de som är rika lämna Sverige, och vi andra får sitta kvar i båten och se vad som händer härnäst. För att det kommer hända mer fruktansvärda dåd behöver vi inte fundera över, frågan är inte om utan när …

  snaphanen

  Posted: 22 oktober 2015 - 23:05 - Svar

  Det giver jeg dig ret i. Vi kender ikke hans motiv, men vi kan ikke slutte ud af hverken hans Facebook eller You Tube kanal, at han er “højreekstremist”

  Peter Zichau

  Posted: 23 oktober 2015 - 00:39 - Svar

  Ja, der er nu noget tragisk over hele denne historie.
  Anton har ti venner på facebook, som mest ser ud til at være lidt ældre familiemedlemmer.
  Hans ynglingsfilm, bøger og musik ligner enhver anden tyve-årigs knægts og han ser jo pæn og tilforladelig ud. Det virker lidt mærkeligt…
  Hvilket samfund kan dog drive en sådan knægt ud i en sådan handling..? Det lover ikke godt for fremtiden…

   steen

   Posted: 23 oktober 2015 - 01:06 - Svar

   Det er også tragisk at politiet slår ham ihjel med deres ekspanderende ammunition, hvor ET skud i torsoen meget let bliver dræbende. Hvorfor kunne de ikke bare bruge en el taser?
   Politikerne roser politiet, det finder jeg ingen grund til.

   Jeg tror desværre også, vi kommer til at se en stor stigning i svenske selvmordstal efterhånden som de sociale kasser lider nød og f.eks. sygehsbehandling bliver sværere og sværere at komme til

   mjolly

   Posted: 23 oktober 2015 - 02:16 - Svar

   Facebook-kontoen ble opprettet for kort tid siden. Skal man gjette så har han nok hatt dårlige opplevelser med muslimene som svenske media og politikere importerer, er nok ikke mer avansert forklaring som ligger bak enn det. Skolene nå til dags må jo mange steder være ganske forferdelige plasser for skandinavisk barn og ungdom.

  Huginn

  Posted: 23 oktober 2015 - 07:42 - Svar

  Har vi sett samma Youtube kanal? Menar du verkligen att videon, som jag länkar till nedan handlar om “en enorm besvikelse på regeringen i Sverige”? Grovt våld och brutal framtoning verkar vara det som förenar det han gillar.

  https://www.youtube.com/watch?v=iFQ9-JEOQVo

   ramonafransson

   Posted: 23 oktober 2015 - 15:24 - Svar

   Jag tänker på den filmen han såg för två veckor sedan där en man ringer till olika regeringsinstanser för att de ska ge honom koden för att koppla på vattnet i det döda och uttorkade landskapet, och när han inte får koden skjuter han dem. Som en symbolik att killen försökt få någon att lyssna på vad han vill men ingen gör just det: Lyssnar.

  Usladdet

  Posted: 23 oktober 2015 - 18:50 - Svar

  For noen uker siden visste en undersøkelse at 40% av svenskene har tillit til Löfven. Et slikt folk er det ikke håp for, et slikt land fortjener ikke å reddes!

Casper

Posted: 23 oktober 2015 - 02:34 - Svar

Ørnen er logo for Rammstein, den tyske heavy metal-gruppe. Det har ikke noget med nazisme at gøre.

Der er heller ikke synderlig meget højreekstremt på hans Facebook eller Youtube-sider. Hitler der kører i gocart eller spiller med i et computerspil er mere fjollet end højreekstremt.

Hans udklædning gav heller ikke just indtryk af en politisk aktion – men Breivik havde ganske vist også klædt sig ud.

  steen

  Posted: 23 oktober 2015 - 07:47 - Svar

  Tak, det vidste jeg ikke. Jo, han var glad for dem, ser man

  Rune Hansen

  Posted: 23 oktober 2015 - 23:40 - Svar

  Han skulle have taget burka på. Så kunne han have forsvundet i mængden.

SamS

Posted: 23 oktober 2015 - 09:54 - Svar

Det är pinsamt att se hur media och politiker använder tragedin i Trollhättan för politiska syften. Polisen gick ut på nyheterna och påstod att morden hade rasistiska motiv. På frågan varför sa man att mördaren hade “selekterat” offren utifrån rasistiska motiv. Han hade valt ut folk med invandrarbakgrund. Hur? Det fanns ju bara invandrare på skolan. Dessutom hade ögonvittnen igår berättat att han hade huggit dem som öppnat dörren när han knackade dörr i skolan. Visst, han hade kanske rasistiska motiv, men sättet polisen beskriver händelsen på är ren lögn.

  Cavatus

  Posted: 23 oktober 2015 - 13:32 - Svar

  Absolut!

Svend

Posted: 23 oktober 2015 - 13:00 - Svar

Jeg tillod mig efter Breivik at mene, at hændelsen sikkert bare var starten. Man kan ikke tage menneskers land og fremtid, – kaste de indfødte ud i elendighed, uden at nogle af disse reagerer. Det er helt naturligt.

Det helt unaturlige er det store flertal, der ikke kan eller vil indse, hvilke landsforræderiske røvhuller de er. Faren ved at kunne agere god for andres penge – pa andres bekostning, ser vi udstillet i skarpt lys.

Gabrovitcs

Posted: 23 oktober 2015 - 18:03 - Svar

Efter IKEA-morden på Carola och Emil av utvisningsdömd afrikan lyste Rövfén med sin frånvaro – han invigde hellre ett vänsterextremt antirasistiskt centrum. Han har därefter inte ens beklagat de sörjande kring familjen Herlin.
Men NU vid Trollhättefallet där 2 utomeuropéer mördats av en etnisk svensk

tar han strax regeringsplanet till Trollhättan och badar i mängden i “Lilla Mogadishu”.
Slutsats man drar.: Svenskar som dödas av afrikan – största möjliga TYYSSSSTNAD.och LOCKET PÅ.

Invandrare som mördas av svensk – största möjliga PROTEST och VREDE.

Usladdet

Posted: 23 oktober 2015 - 18:45 - Svar

Få timer efter jeg fandt hans identitet, var han på forsiden af de svenske tabloider. Havde han været indvandrer, havde det taget uger.

Nemlig. Viser det motbydelige hykleriet hos svenske medier. På tross av det, forventer de at vi skal ta dem seriøst. Latterlige fjols!

Leave a Comment