28
okt
Seneste opdatering: 28/10-15 kl. 2300
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Spørgsmålet må være retorisk. I Sverige er det ikke længere moderne, at påstå at indvandringen er en økonomisk gevinst. Det er endda ikke mange måneder siden, DN skrev at Invandringens vinst: 900 miljarder. En klokkeklar løgn. Næste skanse, som Annika Creutzer er rykket tilbage til, hedder “det er en investering, det vil give overskud engang i fremtiden.” I dag hedder det i Danmark, at Flygtningestrøm svækker dansk velfærd i generationer.

Selvom “investeringen” har udvist en nedadgående kurve i årtier, vil kurven altså knække og gå opad – engang. Svenske politikere baserer landets eksistens på et fromt håb.  Jo mere multikulturaliserede svenske områder er, jo mere undergraves skattegrundlaget, og det er det, staten lever af. Malmø får f.eks. fire milliarder kr. i “U-landsbistand.” Alene socialbistand er den ene milliard. Johan Westerholm kalder det i dag Kollektiv epidemisk lobotomi.

Læg mærke til, at selv gode svenske debatter, hvor der siges noget, aldrig indeholder ét ord om kultur eller kultursammenstød eller islam. Treenigheden der truer os hedder ellers: Islam, kultursammenstød, omfattende vold og økonomiske byrder og jeg mener i den rækkefølge.

“Culture Matters”, skriver Huntington, men ikke i Sverige. Selvom Sverige af indvandringen er blevet hyper-voldeligt, skænker ingen det en tanke i optimismens hjemland, der har ryggen vendt mod historien og dens erfaringer. I et “moderne” land, er gårdsdagens og forældrenes erfaringer bare noget gammelt bras. Tragedier og krig er afskaffet i Utopia. Man skulle ikke tro, Kallocain er  en svensk roman, men Sverige i 30’erne var virkelighedsnært sammenlignet med i dag.

Tino Sanandaji mener at Sveriges økonomiske fremtidsudsigter er særdeles alvorlige, og hvis han får ret, vil resten af svenskerne vågne op til en verden, hvor det forlængst er for sent at gøre noget ved dens tilstand. Affärsvärldens chefredaktör i het debatt om flyktingkrisen

Sverige tar like mange på en uke som Danmark på ni måneder

Av Hans Rustad

Statistikken over migrasjonen til de tre skandinaviske land forteller om ulike måter å tilnærme seg det største tema i vår tid: Sverige er kasus in extremis, Norge ligger i midten og Danmark er om ikke mer restriktiv så nederst.

Utlendingsstyrelsen publisert denne uken tall for antall asylsøkere i Danmark til og med september. De viser at det kom 9.793 asylsøkere til Danmark årets ni første måneder.

Det er hva Sverige tok imot på én uke. 9.500 er hva Sverige den siste tiden har mottatt på én uke. Det sier seg selv at før eller senere kommer systemet i Sverige til å bryte sammen.

Men forsatt klamrer man seg til gesimsen. Tidligere statsminister Göran Persson deltok tirsdag på et møte om migrasjon. Han påstod at Sverige har opplevd økt vekst pga innvandringen. Det er som å si at flere branner gir økt vekst. Til nå har Sverige hatt store utgifter og verre skal det bli. Da Nic Brandal våget seg frempå med at totalbildet kanskje ikke var fullt så rosenrødt, ble Persson fortørnet. Han ville ha seg frabedt slike forulempninger.

Persson representerer en type storsvenskhet som denne gang ikke får sin opphøydhet gjennom fødsel og arv, men gjennom å gjøre det gode. Selvbevisstheten er like stor. Enhver med common sense ville for lengst trukket i bremsene.

Gitt at Norge har halve befolkningen ligner Norge mer på Sverige enn Danmark. Men Norge mangler den religiøse ekstasen som svenskene besitter. Det er endetidsforestillinger over den svenske innvandringen. Den norske karakteriseres mer ved passivitet og fatalisme. Sluttresultatet kan likevel bli det samme.

Under tirsdagens møte sa AUFs leder Mani Husseini at det fantes bare ett svar på migrantkrisen. Det var et ideologisk standpunkt om å si ja og holde døren åpen.

Vi ser tendensen til å gjøre migrantspørsmålet til et trosspørsmål. Mediene skaper en sterk dissonans med sin kampanjejournalistikk, som folk ikke våger utfordre.

Lars Akerhaug har satt fingeren på mangel på journalistisk redelighet i en artikkel i Journalisten.no: Syriske flyktninger vil flykte fra Norge.

Norske medier underrapporterer galskapen i Sverige, og vil ikke formidle fra debatten i Danmark. I stedet lager VG og Kari Aase et tåpelig oppslag om at innvanringsminister Inger Støjberg har skremt flyktningene fra Danmark. Det er det rene tøv. Støjberg forsøkte, men ble overkjørt av sin egen sjef, Lars Løkke Rasmussen, som fant ut av Danmark måtte spise kirsebær med de store og delta i den store asyldugnaden.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Dogen

Posted: 28 oktober 2015 - 16:49 - Svar

Det er imponerende å observere Tino Sandajis ro under diskusjonen, særlig med Annika Creutzer, som ikke under noen omstendighet var interessert i å belyse at det store antallet migranter har betydning for saken.
Sandaji virket uredd og lite bekymret over å fremstå som “rasist”, en som ikke gir noe utslag på godhetsskalaen. Vi trenger flere som ham, som kan fremlegge fakta på en grundig og oversiktelig måte.

  Anna Svensson

  Posted: 28 oktober 2015 - 18:59 - Svar

  I gengäld envisades denna Annika Creutzer med att påtala sin yrkeskunskap, var hon nu kan ha fått den, kanske i DDR?

FelixKrull

Posted: 28 oktober 2015 - 17:16 - Svar

Er der nogen der har et Youtube-link til videoen med Tino Sanandaji? Jeg har aabenbart ikke de rigtige plugins til efn’s player, og billedet er frosset i en frame, hvor vaerten ser exceptionelt fanatisk og panserfeministisk ud. Det er ret ubehageligt.

  snaphanen

  Posted: 28 oktober 2015 - 17:27 - Svar

  jo, sandelig, jeg fandt den. Jeg har skiftet den ud

   FelixKrull

   Posted: 28 oktober 2015 - 17:36 - Svar

   Tnx.

  Pluto

  Posted: 28 oktober 2015 - 17:33 - Svar

  Og her har du Tino Sanandaji sin hjemmeside; http://www.tino.us/

   FelixKrull

   Posted: 28 oktober 2015 - 17:36 - Svar

   Ogsaa tak.

Landsmannen

Posted: 28 oktober 2015 - 17:25 - Svar

Annika Creutzer har inga konkreta fakta att hänvisa till. Känslostyrd och floskelrapande är hon. Så har hon också jobbat på Aftonbladet i nio år. Det förklarar allt.

  Anna Svensson

  Posted: 28 oktober 2015 - 19:02 - Svar

  Hade inte Tino Sanandaji inte varit kurd från Iran hade han aldrig fått yttra sig offentligt i svensk media, här föredrar man att bjuda in floskelmaskiner som Annika Creutzer.

FelixKrull

Posted: 28 oktober 2015 - 19:18 - Svar

OT
Dyrk den her liste med navne paa de nyanstatte i Migrationsverket

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/23/11165210-1-200-nyanstallda-p a-migrationsverket/

ramonafransson

Posted: 29 oktober 2015 - 01:08 - Svar

Du milde vilka dårar det finns på Dagens Industri! Om det verkligen vore sanning att det skulle bli 900 miljarder i vinst vore ju Grekland landet först i kön att välkomna alla asylsökande och migranter med tanke på deras urusla ekonomi, men uppenbarligen har grekerna gått i skolan och lärt sig matematik och inser att det snarare rör sig om minus 900 miljarder än plus …

Johan Blake

Posted: 29 oktober 2015 - 22:53 - Svar

Løfven utbasunerte senest i går at Norden skulle stå sammen i denne saken. Det er mange som sier mye rart. En av Sannfinnene spurte Løfven om hvordan denne innvandringen kunne være både kostbar og lønnsom? Den norske NAV lederen tror arbeidspalssene står i kø og venter på de nye. OG jeg som trodde NAV skulle få en leder med vett og forstand. Her er en gammel artikkel om emnet og jeg vil understreke ordet arbeid kan bety så mangt. En time i uka er nok for SSB.
http://www.hegnar.no/okonomi/artikkel5759.ece
Her er en annen artikkel fra Sverige. Ståa er så inn i hampen sinnsyk der at de tar inn flere titalls ensammkommande på en avdeling for døende. Ikke mye verdighet igjen, altså.
http://www.helahalsingland.se/allmant/halsingland/invandringen-ska-rad da-lanets-aldreomsorg

brozak

Posted: 30 oktober 2015 - 09:21 - Svar

Slipper man en idiot inn i en hvilkensomhelst debatt, mister man tid og senker meningsutbyttet tilsvarende.

Leave a Comment