21
nov
Seneste opdatering: 21/11-15 kl. 1106
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Breivik tar avstand fra kristendommen

Av Kjell Skartveit

Etter 22. juli ble det vanskelig å bruke faren for vold og terror som argument mot økt muslimsk tilstedeværelse i de norske samfunnet. Vi hadde fått vår egen terrorist, og han var kristen, ifølge både eksperter og politikere, for da politiet morgenen etter terrorangrepet slo fast at Anders Behring Breivik var en kristenfundamentalist, var videre debatt umulig. Man var ikke så nøye med å sjekke hva han trodde på, det var nok at han hadde sagt at han ville redde kristenheten.

Skaden var gjort, koblingen til kristendommen var etablert, og med det ble alle muslimske terrorister erklært troløse muslimer. For alle var skjønt enige om at selv om Breivik ble definert som kristen, var det klart at han hadde misbrukt kristendommen på samme måte som muslimske terrorister misbruker islam. Breiviks bakgrunn gjorde en nøktern og saklig tilnærming til terror vanskelig, det ble umulig å si at en religion er bedre enn en annen.

Men nå har Anders Behring Breivik gjort rede for hva hans tro går ut på, og beskjeden er klar: Han er ikke, og har aldri vært kristen. I et brev Dagen og andre interesserte parter har fått tar han avstand fra kristen tro og Jesus Kristus:

Nå sier Breivik at han «ikke er, og aldri har vært – kristen», i et brev han har sendt til «interesserte eller berørte parter i forb. med 22/7» sammen med to andre brev til blant annet Dagen. Han omtaler seg selv som «en av de mer fanatiske nasjonalsosialister i nord-Europa»

Under et punkt kalt «Odinisme» avfeier han kristendommen og Jesus slik:

«Det er få ting i verden som er mer patetisk enn Jesus-skikkelsen og hans budskap, og jeg har alltid foraktet den svakheten og den internasjonalismen som kirken representerer.»

Han understreker at han ber og ofrer til Gud, og får styrke av Gud, men at han kaller ham «Odin, ikke Jesus eller Jehova».

Øyvind Strømmen sier i en kommentar til Dagen at koblingen til norrøn mytologi ikke er eksepsjonelt i høyreekstrem sammenheng:

Varg Vikernes har vært på det samme sporet, også en del amerikanske høyreekstreme.

Han tror Odin-troen kan endre bildet av Breivik som en «kristen terrorist», og sier til Dagen:

Men å se på han som en kristen ekstremist har aldri vært spesielt treffende. Det bildet er feil på alle punkter og er preget av folk som ikke hadde satt seg inn i ideologien han la fram i manifestet. Det var aldri en kristen ideologi.

Han understreker at Breivik i sitt manifest er opptatt av å forsvare kristenheten og den kristne verden, ikke religionen kristendom, mot islam, og sier videre:

Det er åpenbart en del av hans ideologiske landskap og ideer som fremdeles er i utvikling, på sett og vis. I brevs form har han skrevet mye om Quisling, og gått mer i retning av tradisjonell nynazisme enn før.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


invernes

Posted: 21 november 2015 - 11:17 - Svar

Sannsynlig er Breivik muslim , han ligger nærmere islam i sin galskap.

  snaphanen

  Posted: 21 november 2015 - 11:26 - Svar

  Han udtrykker beundring for islam flere steder, men jeg tror nu ikke han er muslim. Hitler udtrykte jo også beundring for islams krigeriske egenskaber uden at være muslim. I ABB s sidste brev fra fængslet for et års tid siden, mente han om sig selv, han var nazist.

  Spørgsmålet er, om man overhovedet skal tage notits af, hvad han skriver. Muligvis er han ganske enkelt for sindslidende

   invernes

   Posted: 21 november 2015 - 13:13 - Svar

   Etter flere år i total isolasjon er han nok mer gal enn normal ja.

  Lenn

  Posted: 21 november 2015 - 18:22 - Svar

  Han er nok nærmere satanist og i hvert fald dæmonbesat som mange muslimer er. De grusomheder, som både han og mange muslimske kujoner udfører, med et stort grin, dem mener jeg ikke, man kan være i stand til at gøre, uden at man tilbeder den Onde. Bevidst eller ubevidst.

Rune Hansen

Posted: 21 november 2015 - 13:09 - Svar

I kommentarsporet var der et link til denne oplysende grafik om forskellen på “venstre” og “højre”.
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2820/4663/original.j pg

Nogen med masser af tid kunne lave det samme for danske og svenske partier.

Nilsv

Posted: 21 november 2015 - 13:55 - Svar

Hvis Breivik havde været kristen, havde hans forbrydelse ikke af den grund været kristen. Så måtte handlingen være udsprunget af noget andet i ham end hans religiøsitet, da det er en indlysende u-kristen handling at myrde et stort antal unge mennesker.

Hvis Breivik havde været muslim, havde hans forbrydelse været muslimsk, da det er en indlysende muslimsk handlng at myrde et stort antal unge mennesker, som ikke er muslimer.

  Lenn

  Posted: 22 november 2015 - 21:28 - Svar

  Godt sagt, og jeg kunne ikke være mere enig. Dit udsagn er et faktum, og man kan få det bekræftet – dagligt – ved at gå ind på thereligionofpeace.com og se antallet af uskyldige, som muslimer har dræbt for deres afgud de seneste 24 timer! I skrivende stund er antal terrorangreb SIDEN 9/11 oppe på over 27.000 – og tilsammen mere end 2 MILLIONER ofre for terror i Islams navn. Det er godt nok perverst mange ‘voldtægter’ af islam, som Løkke jo påstår…. Hvem mon står bag i virkeligheden?? Mon det nogensinde bliver opklaret?…

torstein

Posted: 21 november 2015 - 16:54 - Svar

Det er vel bare spørsmål om tid før han anser seg selv å være en ny Napoleon, Stalin eller en ny Hitler, med ambisjoner om å frelse nåtidens Europa; på dårekisten vil han nok lykkes med sitt ambisiøse prosjekt.

Lenn

Posted: 21 november 2015 - 18:19 - Svar

Wilders er en formidabel oratoriker! Hans opponent siger i slutningen, omkr. minut 14-15, at ‘all terror Experts agree that we have to fight the Matrix”. “Matrix” er i dette tilfælde islam, hvilket den muslimske opponent selvfølgelig ikke vil medgive. Hans råd om at muslimer skal være med til at bekæmpe ondets rod, svarer til, at man sætter pædofile til at vogte børn! Man kan ikke de-islamisere Europa med hjælp fra muslimer!
Alt for mange europæiske ledere lader til at være grebet af kollektiv hypnose eller skrumpehjerne…..

  Peter Zichau

  Posted: 22 november 2015 - 05:33 - Svar

  Med mindre de er helt ude på det marxistiske overdrev, så ved samtlige politikere godt hvad vi står overfor. Men de tør ikke gøre noget ved det, fordi de selv har skabt problemet.
  Hvad gør man, hvis islam er problemet – og man i 40 år har lukket – og bliver ved med at lukke millioner af muslimer ind..? Man tør jo ikke smide dem ud igen. Så de har jo ikke andre muligheder end, at tale mod bedre vidende..!
  Prøv at se på Sverige. Det er simpelthen et studie i politisk vanvid. Nu har de i flere år ikke turde tage en debat om selv de mindste ting. Og så vågner de pludselig alle sammen op og hævder de har været naive..?! Presset af omstændighederne – selvfølgelig.
  Men derfra til så at gøre noget, skal man nok kigge i Krak efter…

   Lenn

   Posted: 22 november 2015 - 21:20 - Svar

   Islam og arabere er en grim cocktail og har alle dage været det. Men Obama er en ligeså grimmer karl, og denne artikel viser, at han simpelthen beskytter Isis-rotterne! Han ønsker vel et kalifat! http://www.foxnews.com/politics/2015/11/16/us-military-sharing-intelli gence-with-france-on-isis-targets-in-syria.html
   Hvordan kan man føre krig på denne måde? Det er jo det, jeg har sagt i over et år: den muslimske afrikaner i Det Hvide Hus – og den europæiske ‘koalition’ – bomber kun sandbanker!! Ikke mærkeligt, at det vælter ind med det araberpak, når ingen virkelig giver dem BANK dernede!
   Det hele er så groteskt, at man snart ikke rigtigt orker at følge med i noget længere…Nej, jeg tror vitterligt ikke, at i hvert fald skandinaviske og tyske politikere ved en dyt om, hvad vi står over for. De tror, at de ved at være flinke og rare kan få arbejdskraft ud af disse vilde dernedefra. De ved slet ikke, hvad den “islamiske faktor” har af betydning.

Leave a Comment