4
dec
Seneste opdatering: 4/12-15 kl. 1548
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Obama vil naturligvis ikke bruge ordet “terror”, SVT ville heller ikke og pludrede om “gun control.” Syed Rizwan Farook er den sædvanlige historie: Trumatiseret barndom, alkoholiseret, voldelig far og en overdosis islam. Hans kone Tashfeen Malik er derimod besynderlig. Hun har ikke efterladt internetspor overhovedet, navnet er et gammelt muslimsk navn på en helt fra erobringen af Spanien. Hvem er hun?

Og så om gun-control. Frankrig har haft 200 flere dræbte og sårede ved masseskyderier alene i 2015, end USA har haft i ni år. Europæerne er ganske enkelt sitting ducks for de mordere, politikerne har lukket ind. Dertil er deres våbenlove dødelige for civillister. Robert Spencer: SAN BERNARDINO: ANOTHER JIHAD ATTACK, ANOTHER COVER-UP og California Shooting Shows Jihad Risk From Muslim Migrants’ U.S.-Born Children

Vores udenrigsminister

arafat


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Marie Vov

Posted: 4 december 2015 - 08:51 - Svar

Enhver forbryder ved at danskerne ikke kan forsvare sig. Derfor har de kriminelle nem adgang til at berige sig.

  MollyM

  Posted: 4 december 2015 - 13:44 - Svar

  De kan sikkert godt – men de tør ikke 🙁

Svend Andersen

Posted: 4 december 2015 - 13:43 - Svar

“Europæerne er ganske enkelt sitting ducks for de mordere, politikerne har lukket ind. Dertil er deres våbenlove dødelige for civilister.”
… og nu vil EU-kommissærerne påbegynde en total afvæbning af de europæiske borgere. Protestér! https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-s top-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership?recruiter=201899011&u tm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&u tm_term=des-lg-supporter_signature_milestone_email-no_msg&fb_ref=Defau lt

Jørgen Laursen

Posted: 4 december 2015 - 13:54 - Svar

Jeg prøver lige at poste min kommentar igen. Er ikke helt sikker på, at “Discus”-registreringen forløb korrekt. Slet endelig dubletter! 🙂

“Frankrig har haft 200 flere dræbte og sårede alene i 2015, end USA har haft i ni år. ”

Ah, skal vi nu ikke lige spise brød til? Ifølge The Washington Post blev der i 2012 i USA registreret 3,2 drab begået med skydevåben pr. 100.000 indbyggere, mens der samme år i Frankrig blev registreret 0,06. Eller sagt på en anden måde: Selv hvis vi medregner ofrene fra Charlie Hebdo og 13. november-angrebene, så bliver der i USA i gennemsnit dræbt flere mennesker med skydevåben om ugen, end der gør i Frankrig på et helt år – de seneste terrorangreb iberegnet.

Dette ikke sagt for at bagatellisere eller relativisere islamisk terrorisme, som udgør en helt anden kategori trussel end amerikanernes sindssyge våbenlovgivning. Blot vil jeg påpege, at din formulering om, “at Frankrig har haft 200 flere dræbte og sårede alene i 2015, end USA har haft i ni år,” er stærkt misvisende, når man betænker, at der i 2014 blev dræbt 12.570 og såret 23.023 mennesker i USA med skydevåben.

Hvis det, du mener, er, at der er blevet dræbt flere end 200 mennesker i Frankrig i 2015 i terroranslag end i USA i de seneste 9 år, så kunne det altså formuleres en hel del bedre. Ovenstående er i hvert fald misvisende.

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/special/nation/gun-homicides-owne rship/table/

http://www.gunviolencearchive.org/tolls/2014

  snaphanen

  Posted: 4 december 2015 - 14:03 - Svar

  Det tales om ofre for massedskyderier, ikke almindelige kriminelles enkeltepisoder

   Jørgen Laursen

   Posted: 4 december 2015 - 14:34 - Svar

   Ja, men det fremgår ikke klart af formuleringen. Desuden er det vist også en sandhed med modifikationer. Disse tal er via BBC:

   There have been 294 mass shootings – defined as an incident in which four or more people are killed or injured by gun – so far in 2015, more than one per day.

   Over the same period, there have been 45 shootings at schools, and 142 such incidents since the massacre at Sandy Hook elementary on 14 December 2012 – although those figures include occasions when a gun was fired but no-one was hurt.

   Hvis man går direkte ind på den dataside, som BBC linker til, bliver det til 383 dødsofre og 1.239 sårede alene i år. Jeg er med på, at nogle af disse var “almindeligt kriminelle,” og at Syed Farooks and Tashfeen Maliks udåd sandsynligvis var et islamistisk inspireret terrorangreb. Men det gør altså ikke de resterende 369 ofre mindre døde – endsige mindre ofre for “masseskyderier.”

   Ikke at jeg gider at skændes om, hvordan man definerer et “terrorangreb” – det er ikke mit ærinde. Blot studser jeg over din formulering, der kan efterlade ubefæstede sjæle i den tro, at franskmændene har haft 200 flere drab med skydevåben i 2015 end amerikanerne. Det var sådan jeg læste det – og det er sådan 2 af mine kolleger, som jeg lige har bedt læse din postering, tolkede det.

   Må jeg foreslå en redaktionel omformulering?

invernes

Posted: 4 december 2015 - 16:10 - Svar

Man blir kvalm over hva politikerne innviterer til Europa.

https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2886/3595/original.j pg

Nilsv

Posted: 4 december 2015 - 23:44 - Svar

Hvis man skal sige noget pænt om Federica Mogherini, ud over at hun var ganske pæn som yngre, så er det, at hun står halvt afklædt midt i et centrum for islamisk terrorisme. Andre kvinder på besøg på Vestbredden kunne have fundet på at underkaste sig den lokale dresscode i respekt for alt det semtex. Men måske var hun som nu bare almindeligt clueless.

Leave a Comment